Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Ikäero

Elämäni suunta

Olen 43v nainen ja ihastunut 56v mieheen.Tapamme ajatella asioista ja elämästä on samanlainen.Olemme molemmat eronneita.Hän jo kahden vauvan ukkikin ja oma poikani on pian 20v ja omilleen lähdössä.Fiksuja mielipiteitä toivoisin.En ole kiinnostunut pankkitilin saldosta enkä lomamatkoista vaan aidosta ja rehellisestä suhteesta.Omilla vanhemmillanikin oli ikäeroa 11 vuotta nyt menisi mulla paremmaksi eli 12 vuotta.

15

373

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • mies 40+

      Ikäeron vaikutuksesta suhteeseen päätätte ainoastaan te kaksi. Itse en miettisi moista asiaa pätkääkään, vaan antaisin palaa.

    • happinessss

      Elämäntilanteenne ovat samantapaiset eikä kummallakaan ole enää huollettavia, joten en näe mitään ongelmaa.

      Onnea, kun olet löytänyt sopivan kumppanin.

    • suitsait

      Ikäerolla ei niin suuria vaikutuksia suhteeseen ole. Olin naimisissa 20 vuotta ja ikäeroa oli 9 vuotta. Liitto ei kaatunut ikäeroon, muut oli syyt.
      Yhteiselon aikana eroa ei edes huomannut.
      Yhteinen arvomaailma ja katsomus, ovat paljon tärkeimpiä asioita.
      Ei muuta kuin tutustelkaa rauhassa ja avoimin mielin. Onnea.

    • tottuus ei...

      Ei se ehkä vielä tunnu mutta 10v kuluttua jo..

      • 4+16

        No riippuu siitä onko toinen yhtään nuorekas tai vanha sielu. Meillä on ikäeroa 15v. mutta tullaan hyvin juttuun. Olen aina tuntenut oloni vanhaksi, kaipaan vakituista suhdetta ja rauhallista elämää. Nuorten riekkuminen baarissa ja vauvabuumit ei kiinnosta yhtään.


    • Ei h-i !

      Jos tällainen asia on epäselvä silti, vaikka on jopa lähiesimerkki, niin mitä muuta on elämän aikana jäänyt epäselväksi? Sorry.

    • Elämäni suunta

      "Ei h-i!"Nykyaikana on esim puumabuumia ja isinkorvike/testamentin kyttääjiä paljon.Silti vain parin luulisi itse tietävän ne perimmäiset syyt yhdessäoloon.Voiko rakkauden arvioida iän perusteella?Mielestäni ei.Itse en ole ennen ajatellut sukuni miesten suurempaa ikäeroa kuin vasta nyt.Kohdalleni osui aikoinaan upea itseäni vanhempi mies.Olimme täysin eri maailmoista,koulutuksen ja varallisuuden osalta.Elämäntilanteemme olivat silloin erilaiset ja jouduin ottamaan etäisyyttä.Todellinen herrasmies oli kaikin puolin mutta hänen aikansa oli poistua tästä maailmasta.
      Olen kaiketi ikävystyttävä tapaus ikäisilleni miehille monestakin syystä ja kenties pelottavakin.Olen itsenäinen,raitis,ihan naisellisen nättikin,tyytyväinen ikääni ja arvostan parisuhdetta.Ruuhkavuodet ja railakkaat illanvietot ovat hyviä kokemuksia elämässäni.Itsekseni olen ollut jo vuosia vapaasta tahdostani.Ruttunaamakaan en ole eli katkeruus ei asusta sisälläni.Eli"E h-ti!"siis mikä lähiesimerkki?Ps:Usea ikäiseni mies elää sitä sinkkuaikaa minkä muka joutuivat uhraamaan lastensa ja entisen vaimonsa kanssa.Paljon katkeria tapauksia löytyy.Onko sulle asiat itsestäänselvyyksiä alusta loppuun saakka?Ajattelutapasi on mielestäni hyvin musta-valkoista,anteeksi vain.

      • Itsestään selvä

        "Omilla vanhemmillanikin oli ikäeroa 11 vuotta nyt menisi mulla paremmaksi eli 12 vuotta."

        Vastaan eli kommentoin aloittajalle, jonka tekstistä em. virke löytyy. Hänellä on noin lähellä esimerkki isosta ikäerosta, mutta hänen täytyy kysellä asiaa vierailta, tuntemattomilta, ulkopuolisilta, jollaisilta en ainakaan itse neuvoja elämääni kysyisi.

        Tosin itse 'ottaisin' suunnilleen saman verran nuoremman jos ...


    • emilia-68

      Itse erosin just itseäni 12 vuotta vanhemmasta miehestä. Iän lisäntyessä mustasukkaisuus lisääntyi. Lisäksi miehen aikuiset lapset eivät hyväksyneet koko suhdetta eli eivät halunneet olla isänsä kanssa missään tekemisissä.

    • 1+14

      Minä löysin 18vee tyttönä 39vee ukon. Nyt 20 ja 41. Hyvin menee 21v ikäerosta huolimatta.

      • tylperö

        Palataan kuulumisiin kymmenen vuoden kuluttua. Yritähän jaksaa, kohta se alkaa yöjuoksu. Nimittäin vessassa.


      • Liian vanha on

        Mulla isän kanssa ikäero 21v. ja hautasin hänet juuri. Sairauteen menehtyi.

        Parhaat vuotesi menevät omaishoitajana. Vanha mies tulee äkäiseksi ja tarvitsee lepoa enemmän kuin 20v nuoremmat.

        Kyllä näitä ikinuoreksi itseään kuvittelevia löytyy kunnes sairaus hiljentää vauhtia.


      • ei este
        Liian vanha on kirjoitti:

        Mulla isän kanssa ikäero 21v. ja hautasin hänet juuri. Sairauteen menehtyi.

        Parhaat vuotesi menevät omaishoitajana. Vanha mies tulee äkäiseksi ja tarvitsee lepoa enemmän kuin 20v nuoremmat.

        Kyllä näitä ikinuoreksi itseään kuvittelevia löytyy kunnes sairaus hiljentää vauhtia.

        Sairaus se voi tulla nuorellekin ja on paljon myös niitä, jotka vielä "ikämiespäivillään" ovat erittäin hyväkuntoisia, vireitä ja hyvinvoivia. Et voi tietä, mitä elämä tuo eteen, mutta ikä on rakkaudessa ja parisuhteessa vain numeroita, kun vaan on hyvä olla yhdessä.


    • Happy now

      Anna mennä vaan! Eihän toi ole vielä mitään :) itse olen vähän sua vanhempi nainen ja aloittanut suhteen itseäni 11 vuotta nuoremman miehen kanssa. Pikkasen mietitytti ensin mutta olen aina ollut sitä mieltä että numerohan se ikä vaan on! Ja nyt on tullut todistettua se! Olen kai ikäistäni nuorekkaampi mutta ajatus-ja arvomaailma kohtaa melko täysin, musiikki- ym. makukin natsaa. Ja meidän elämäähän tää on, ei muuta kuin nauttimaan hyvästä suhteesta :)

    • jousimiesrouva..

      Nuo ikäluvut ovat vain numeroita. Moni 40v voi olla mieleltään ja olemukseltaan kuin 60v ja taas päinvastoin. Omilla vanhemmillani oli ikäeroa 13v ja yhdessä olivat kuolemaan asti. Varmasti saivat omalla tavalla elää hyvän ja kauniin elämän vaikka isäni menikin vasta "vanhana" naimisiin. Siitä huolimatta ehti monta lasta saada ja hän oli kyllä jollain tapaa ikäistään ehkä vanhemman oloinen, mutta ehkä niin oli äitikin omalla tavallaan "vanhoillinen", joten nyt jälkikäteen ajatellen ihan yhteen sopiva pari. Rauha heidän sieluilleen.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      80
      1985
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1753
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      16
      1614
    4. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      21
      1380
    5. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1272
    6. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      58
      1267
    7. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1254
    8. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      12
      1246
    9. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      10
      1212
    10. Annetaanko olla vaan

      Siinä se, tavallaan kysymys ja toteamuskin. Niin turhaa, niin rikkovaa. On niin äärettömän tärkeä, ja rakas olo.. N
      Ikävä
      29
      1191
    Aihe