Pre paid liittymä ulkomailla

Terttu ja Jaakko

Olemme lähdössä pitkälle lomalle rantakohteeseen jossa varmasti on myös kännykkävarkaita. Julkisuudessa olevat jutut kammottavista kännykkälaskuista joita varkaat ovat puhelimilla takoneet huolestuttaa kovasti. Kakkoskännykässä meillä on ollut jo pitkään prepaid-liittymä ja sen aiotaan ottaa matkapuhelimeksi.

Mutta miten suomalainen prepaid käyttäytyy ulkomailla?

Paljonko maksaa vaikkapa soitto prepaidilla Suomessa olevaan kännykkään 10 minuutissa? Entä jos soittaa lomakohteessa toiseen kännykkään, niin kulkeeko puhelu jotenkin "suomen kautta" ja tulee kalliimmaksi?

Entä jos hankkii kohteessa sikäläisen prepaid-liittymän? Kielitaidolla ei ole hurraamista, riittääkö että tyrkkää myyjälle kännykän käteen ja sanoo prepaid ja halutun summan? Vai voisiko sellaisen hankkia kotimaasta käsin, matkatoimiston kautta ym?

Olemme vanhempi pari jolle puhelintekniikka on nipin napin hallussa. samoin tietotekniikka. Kannettavan tietokoneen aiomme ottaa mukaan, mutta voiko kännykkää käyttää internet-yhteyden luomiseen siksi aikaa että lähettää valmiiksi kirjoitetun viestin?

Mikä on roaming- esto ja pitääkö sellainen olla, miten sen voi hankkia?

Olemme kovin ohjauksen tarpeessa!

2

78

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • MobilaMonkey

      http://www.prepaidgsm.net/

      Vastannee kysymyksiin- Prepaid liittymiä on paikallisia ja kansainvälisiä. SIM/USIM kortin tarvitset aina. Puheluista kohteesta maksat mitä operaattorin hinnasto sanoo, toki puhelu käväisee suomessa. Virtuaalioperaattorit on halvempia tai sitten ei, tutustu operaattorin hinnastoon, prepaidgsm ei ole aina ajantasalla-

    • Moro Terttu ja Jaakko,

      Niinkuin MobilaMonkey kirjoitti niin prepaideja on tosiaan paikallisia, ja osa suomalaisista prepaideista taitaa toimia myös ulkomailla. Meidän Easy toimii tosin vain Suomessa.

      Karkeasti ottaen sanoisin että parhain on se että hankitte prepaidin sieltä maasta minne matkustatte, sillä on edullisin soitella puheluita kohdemaan sisällä sekä käyttää nettiä. Suosittelen että menette paikallisen matkapuhelinoperaattorin myymälään, heiltä saatte hankittua sim-kortin ja valita siihen sopivan nettipaketin. Mielestäni Suomesta ei voi hankkia ulkomaisia prepaideja, korjatkaa joku jos olen väärässä.

      Voitte käyttää kännykkää internetyhteyden luomiseksi mutta se edellyttää sitä ominaisuutta puhelimelta. Mikä puhelin on kyseessä?

      Roamingesto on esto joka estää puhelimen käytön ulkomailla, tarkoittaen että kaikki liikenne: puhelut/tekstiviesti/netti on estettynä silloin kun roamingesto on päällä. Varmin tapa estää liikenne ulkomailla on laittaa esto suoraan liittymään, ja sellaisen eston voitte laittaa liittymällenne operaattorinne verkkosivujen kautta tai soittamalla asiakaspalveluun. Roamingeston voi laittaa päälle myös suoraan puhelimesta, ainakin useimpien puhelimien kohdalla, tässä on se etu että eston voi ottaa pois päältä silloin kun puhelinta haluaa/tarvitsee käyttää.

      Sellaisen ajatuksen voisin heittää tähän loppuun, jos tarvitsette puhelinta harvoin/vähän siellä ulkomailla, helpoin konsti on käyttää omaa tuttua suomalaista liittymää. Roamingesto vaan puhelimesta päälle niin laskua ei voi tulla silloin kun ette käytä puhelinta. Pelkän netinkin voi puhelimesta estää, nykypuhelimet kun tuppaavat tekemään erilaisia päivityksiä käyttäjän huomaamatta, näin laskua ei pääse netistäkään syntymään aivan mahdottomia summia. Ja riippuen operaattorista netinkäytölle ulkomailla on olemassa päiväkohtaisia kattoja.

      Toivottavasti näistä oli apua, ja jos heräsi lisää kysyttävää vastaan mielelläni :)

      Tero@SoneraPartio
      www.sonera.fi/sonerapartio

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Persuilla ja Saksi-Riikalla meni sitten pornon levittämiseksi koko touhu.

      Onko kenellekään yllätys?
      Perussuomalaiset
      185
      2058
    2. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      53
      1962
    3. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      135
      1588
    4. Euroviisut fiasko, Suomen kautta aikain typerin esitys, jumbosija odottaa. Olisi pitänyt boikotoida!

      Tämän vuoden euroviisut on monella tapaa täydellinen fiasko. Ensinnäkin kaikkien itseään kunnioittavien eurooppalaisten
      Maailman menoa
      149
      1563
    5. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1334
    6. Nukkumisiin sitten

      Käsittelen asiaa tavallani ja toiveissa on vielä että tästä pääsee hyppäämään ylitse. Kaikenlaisia tunteita on läpikäyny
      Ikävä
      4
      1217
    7. Muistatko komeroinnin?

      Taannoin joskus kirjoitin aloituksen tänne komeroinnista eli hikikomoreista; syrjäytyneistä nuorista ihmisistä. Ehkä asu
      Suhteet
      48
      1185
    8. Naisten tyypilliset...

      Naiset ei varmaan ymmärrä itse miten karmealle heidän tavara haisee. Miehet säälistä nuolevat joskus, yleensä humalassa
      Ikävä
      11
      1184
    9. Tuollainen kommentti sitten purjehduspalstalla

      "Naisen pillu se vasta Bermudan kolmio on. Sinne kun lähdet soutelemaan niin kohta katoaa sekä elämänilo että rahat"
      Suhteet
      3
      1138
    10. Syö kohtuudella niin et liho.

      Syömällä aina kohtuudella voi jopa laihtua.On paljon laihoja jotka ei harrasta yhtään liikuntaa. Laihuuden salaisuus on
      Laihdutus
      11
      1137
    Aihe