Havannaan meneville

Käpyäläinen

Asusteltiin 10 päivää Maleconin sivukadulla Havannassa, Atlanttia tuli paljon katseltua. Muutama vihje tältä kokemuspohjalta.
Jos haluaa pitää hiukan säästölinjaa, kannattaa mennä casa particulariin (netistä löytyy paljon osoitteita); tyypillinen hinta on enintään 30 cuc (dollaria) per kahden hengen huone. Jos varaa casa particularista huoneen ennakolta, se käy osoitteeksi tuloilmoitukseen.
Kannattaa vaihtaa aika reilusti rahaa lentokentällä, ainakin meiltä se sujui nopeasti ja suht hyvään kurssiin. Kaupungissa jonotus pankkiin voi viedä hyvinkin puoli tuntia. Hotelli Floridassa kävi nopeammin, jonkin verran huonompaan kurssiin. Nacionalissa kurssi oli vähän parempi, siellä olisi kaivattu passia mutta ajokorttikin vältti. Kaiken lisäksi jonotin puolisen tuntia cadecaan saadakseni paikallispesoja. Niillä voi ostaa hyvin halvalla katukojuista pikaruokaa (pitsaa, hampurilaisia yms.) sekä toisista kojuista hedelmiä ja vihanneksia. 24 paikallispesoa on 1 cuc. 12 paikallispesolla voi saada pienen pizzan (siis noin 40 centtiä), eivätkä ne mitenkään huonoja välttämättä ole. Toisaalta voi se onnistua niinkin, että maksaa cuceilla ja saa paikallispesoja takaisin; ei tarvitse kuluttaa aikaa rahan vaihtamiseen.
Luottokortilla maksamisesta ja rahan nostamisesta veloitetaan 11 % (!), joten se ei ole edullinen vaihtoehto, vaikkakin nopea.
aruoasta emme olleet kovin innoissamme, vaikka yritimme vähän etsiä kunnon ruokapaikkoja. Ehdoton suosikkimme on Castas & tal paladar, Calle Galiano 51, San Lazaro -kadun kulmassa, hotelli Deauvillen vieressä, korttelin päässä Maleconilta. Se on uusi, nuorten pitämä palador (siis yksityinen rafla), jossa kävimme kaksi kertaa, toisella kerralla kuuden hengen porukalla, ja olimme hyvin tyytyväisiä, Hintakin kohtuullinen, erinomainen ropa viejo maksoi alle 10 cuc, en nyt muista tarkkaan. Jo siitä tulin kylläiseksi. Erinomaiset daiquiryt myös.
Sinänsä ravintoloissa kannattaa monesti suosia perinteisiä liharuokia kuten ropa viejoa. Ravintolan pitäjät ovat ymmärtäneet, että turistit haluavat meren eläviä, mutta niin hullua kuin se onkin, niitä ei useinkaan osata valmistaa ainakaan eurooppalaisen maun mukaisesti; söin kahdesti ylikypsää hummeria ja kerran mauttomia katkarapuja, kunnes luovutin (Castropol Maleconilla on oikein miellyttävä paikka, erittäin ystävällinen palvelu, loistavat daiquiryt, mutta ne katkaravut olivat huonoja..., muu ruoka ok, joten kyllä sinnekin sopii mennä). Tuossa mainostamassani paladarissa kyllä uskoisin seafoodinkin olevan hyvää. Jos menette sinne, kertokaa että saitte vinkin suomalaisesta nettisivustosta...
Hieno kaupunki, menemme uudelleen, tai itse asiassa taidetaan kyllä mennä Havannan kautta Santiagoon.

6

591

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • käpyäläinen

      Vastaan itselleni vielä. En viitsinyt mainostaa Castas & talia tripadvisorissa, vaikka joskus sinnekin kirjoittelen, ajattelin että pidetään tämä löytö vielä suomalaisten kesken, mutta ilman minuakin se on siellä nousemassa. Paikka on pieni, olisiko 30 asiakaspaikkaa, joten kun maine leviää, se täyttyy aika näppärästi. Tripadvisorissa on osoitteen suhteen sekaannusta - olisiko palador aloittanut jossain kerrostalossa - mutta antamani osoite on oikea, olin siellä viime lauantaina.
      Tanssista. Casa de la musica on kummallinen paikka, sinne jonotettiin - kunnes pääsimme jonon ohi 10 cucin maksulla - ja sitten katsottiin popvideoita tunti, sitten muotinäytös havannalaisittain, ja lopuksi pari tuntia salsaa ilmeisesti aika suositun, hirveää melua ainakin pitävän orkesterin tahdissa. Hotelli Floridan baarissa voi tanssia levymusiikin tahdissa, siellä on muutakin kuin salsaa, mutta jossain välissä sinne tulee salsaopettajia ja -opiskelijoita valtaamaan lattian. Rumba ja alunperin jive ym. ovat myös kuubalaisia tansseja; jotenkin tuo salsa on nyt tunkenut kaikki alleen, tai siltä pikakokemuksen perusteella tuntui.
      Footprintin Havanna-opas mainostaa rumba showta Callejon de Hamelsissa. Opas on kolme vuotta vanha, mutta paikka on nyt jo turistirysä, täynnä väkeä ainakin sunnuntaina, ja paljon rahan nyhtäjiä. Kuubalaisafrikkalaista taidetta, kannattaa mennä muuhun kuin "rumbashown" aikaan, luulisin.
      Katsokaa cubajunkyn sivuja, sieltä tulee vähän erikoisempia vinkkejä.

    • Ville v

      Kuubalainen jonotuskulttuuri on hyvä, ovat jonottamaan tottuneet. Kun tulee paikalle, täytyy varmistaa oma paikka jonossa edellä olevalta, sitten voikin lähteä tallustelemaan sinne jos tännekin ja luottaa siihen, että paikalle voi palata.
      Havannalaisten ystävällisyys on oma lukunsa. Tietysti siellä pyritään hyötymään turisteista (ns. jineterot, where are you from?), mutta sekin on aika ystävällistä touhua, aggressiivisuutta turisteja kohtaan en havainnut.

      • Havanna

        Kehoitan teitä ottamaan valtion taksin koska jos joudutte vaikeuksiin valtion taksi on aina jäljitettävissä. Kuubalainen järjestelmä toimii näin.


      • sepsi
        Havanna kirjoitti:

        Kehoitan teitä ottamaan valtion taksin koska jos joudutte vaikeuksiin valtion taksi on aina jäljitettävissä. Kuubalainen järjestelmä toimii näin.

        Nimittäin laukkuni jäi taksiin ja täytyi mennä suurlähetystöön ja lentokentällä ei vähällä päästetty, eli siis olin vähällä jäädä sokeriruokoja leikkaamaan,


    • shrs

      kuka käski jättämään laukun taksiin.Kuubassa mikä tahansa taksi kelpaa kun kulkee eteenpäin,jos jää tielle niin toinen tilalle....

    • kuubas

      casa particulari on hyvä vaihtoehto, olin vuonna 2009 kolmisen viikkoa kuubassa josta viikon vietin casa particularissa, oikein mukavaa tutustua kuubalaisiin ja saa parempaa ruokaa, kuubalaista kotiruokaa..

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Miksi jollain jää "talvi päälle"

      Huvittaa kastoa ullkona jotain vahempaa äijää joka pukeutuu edelleen kun olisi +5 astetta lämmittä vaikka on helle keli
      Maailman menoa
      243
      2233
    2. Mitä et hyväksy miehessä/naisessa josta olet kiinnostunut?

      Itse en halua, että miehellä olisi lapsia!
      Ikävä
      161
      1458
    3. Se katse silloin

      Oli hetki, jolloin katseemme kohtasivat. Oli talvi vielä. Kerta toisensa jälkeen palaan tuohon jaettuun katseeseen. Tunt
      Ikävä
      53
      1310
    4. Kaipaaville

      Kerro sun tunteesi ja ajatukset tähän jos et uskalla irl!
      Ikävä
      74
      1075
    5. Tiesitkö? Farmi Suomi Kirsikka Simberg on tämän julkkisnaisen tytär - Katso tyrmäävät mallikuvat!

      Oho, aikamoinen ylläri. Tiesitkö?! Kirsikka Simberg on yksi tämän kauden Farmi Suomi -kisaajista. Hänellä ei ole tuttu t
      Suomalaiset julkkikset
      3
      1029
    6. Miten haluaisit

      Että reagoisin jos näkisin sinut nyt?
      Ikävä
      78
      950
    7. Tuhdit oluet kauppoihin. Miksi vastustaa?

      8% oluet kauppoihin mutta mikä siinä on että osa politikoista vstustaa ? Kauppa kuitenkin hinnoittelee vahvan oluen ni
      Maailman menoa
      211
      933
    8. Sinua tulen kyllä ikävöimään pitkään nainen

      mutta oli pakko tehdä päätös oman mielenrauhan vuoksi. Toivottavasti saat elämältä kaiken mitä haluat.
      Ikävä
      45
      845
    9. Kohta me ei enää nähdä :(

      En pääse enää uppoutumaan silmiisi enkä kuunnella ihanaa ääntäsi. Elämä on pstä.
      Ikävä
      39
      669
    10. Kärsämäki rosvojen ja tuhopolttajien kylä?

      Poliisi ampui uhkaava miestä Kärsämäellä. Ja vasta joku poltti rivitalon. Mikä riivaa Kärsämäkisiä? Joko tuulimyllyjen
      Kärsämäki
      15
      660
    Aihe