Epäonnistunut rannekanavan hermopinteen leikkaus

sigfrid66ss

Lokakuussa 2013 minulta leikattiin oikean käden rannekanavan hermopinne. Luulin, että kaikki meni hyvin, mutta mutta… Kaksi viikkoa toimenpiteestä sain tikit pois. Terveydenhoitaja sanoi haavan olevan tulehtunut, joten hakeuduin lääkäriin, että sain antibioottikuurin. Peukalo oli myös hyvin kipeä. Minua kehotettiin olemaan yhteydessä sairaalaan, jossa leikattiin ja siellä leikanneeseen lääkäriin.

Pääsin pian sinne ja sain lisää antibioottia, koska kuuri oli hänen mielestään liian lyhyt. Kerroin hänelle myös tuosta kipeästä peukalosta. Minulta oli leikattu toukokuussa 2013 sama vaiva vasemmasta kädestä, jossa ei vastaavaa vaivaa ollut ja joka toimi hyvin vertailukohteena.

Peukalokipu jatkui ja vaikka minulla oli antibioottikuuri, nousi minulle myös kuume. Ja taas olin yhteydessä sairaalaan, jossa leikkaus tehtiin. Kävin päivystyksessä ja sieltä sain käyntini yhteydessä ajan n. kuukauden päähän eli lääkärin vastaanotolle.

Tuolloin elettiin joulukuuta 2013. Peukalo oli tuolloin edelleen kipeä eikä se toiminut kunnolla, mm. kynän pitäminen kädessä oli hankalaa. Sain taas uuden ajan lääkärille, tammikuulle 2014, koska hänenkään mielestään kaikki ei ollut kunnossa.

Tämän vuoden tammikuussa oli siis jälleen lääkärissä ja peukalo oli edelleen samanlainen; kipeä eikä toiminut normaalisti. Lääkäri antoi ajan minulle ENMG-tutkimukseen, koska hänellä oli jo epäilys, että leikkauksessa oli mahdollisesti joko vioitettu peukalohermoa tai se olisi mennyt poikki toimenpiteessä.

Helmikuussa tehtiin ENMG ja viikon päästä siitä minulla oli aika jälleen lääkärille kuulemaan tulos. Tosin ENMG:n tehneeltä lääkäriltä sain kuulla, että epäilys oli totta. Kävin lääkärissä 25.2 ja sain kuulla vielä uudemman kerran, että peukalon hermo olisi siis ilmeisesti poikki. Lääkäri totesi, että he eivät tässä sairaalassa pysty tekemään tuolle peukalolle mitään, joten lähete laitettiin Töölön sairaalaan. Nyt odotan yhteydenottoa sieltä.

Olen oikeakätinen ja luonnollisesti tämä kaikki harmittaa paljon. Peukalo on särkenyt nyt neljä kuukautta eikä siis toimi, kuten pitäisi.
Haluaisin kuulla, onko kenellekään toiselle sattunut vastaavaa ja onko tälle mitään tehtävissä vai jääkö peukalo tällaiseksi kipeäksi rempulaksi?

11

13971

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • sigfrid66ss

      Päivitän tätä nyt, kun tiedän jo enemmän asiasta. Töölön sairaalassa olen nyt käynyt ja käsikirurgin kanssa päädyttiin siihen, että yritetään tehdä korjausleikkaus. Leikkaus tuli tietysti kiireellisenä ja olen menossa siihen ensi viikolla.

      Katkotun hermohaaran päätä ei voi suoraan liittää päähermoon, joten hermoa tulee nipsaista jostain muualta (jalasta) ja liittää sitten siihen vioittuneeseen. Leikkauksen lopputulos on epävarmaa, mutta toivon, että onnistuisi ja hermo alkaisi toimia ja että särky loppuisi.

      Katsotaan nyt sitten, miten käy...

      • Anonyymi

        Miten tässä kävi?


    • Onnea jatkoon

      Taitaa olla ns "normaali toimenpiteeseen kuuluva komplikaatio", eli ei varsinaisesti virhe...

      • Anonyymi

        Juurikin näin 👍


    • sigfrid66ss

      Kiitos!

      Hoitovirhe tämä on. Sen on jo kaksi lääkäriä Jorvissa todennut. Minun osaltani prosessin käynnistys virheen vuoksi vasta aluillaan, mutta kuitenkin.

      • Tsekkasitko paperit?

        Tuliko tuo "virhetoteamus" muuten ihan paperille asti? Ellei, niin pelkät sanomiset on vain sananhelinää. Jossain täälläkin oli pitkä ketju potilasvahingoista ja niiden maton alle lakaisemisesta, suosittelen perehtymään. Ainoa tapa saada jotain korvausta uusiin hoitokuluihin on se, että papereissa todetaan selkeästi virheen tapahtuneen ja sittenkin korvauksen saaminen on vähän niin ja näin.


      • Anonyymi

        Vanha viesti,mutta,se hermon vaurioitumisen riski kerrottiin minulle jo ennen leikkausta kirurgin kanssa keskustellessa no,joten ei todellakaan ole kyse hoitovirheestä 😂 vaan operaatioon liittyvästä riskistä joka jokaiselle sinne menevälle kerrotaan etukäteen.Riskeihin kuuluvat myös verisuonten vaurioituminen,ja sen myötä kämmenen/sormien verenkierron heikkeneminen,joka kuitenkin korjaantuu ajan myötä uusien verisuonten muodostumisen myötä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Vanha viesti,mutta,se hermon vaurioitumisen riski kerrottiin minulle jo ennen leikkausta kirurgin kanssa keskustellessa no,joten ei todellakaan ole kyse hoitovirheestä 😂 vaan operaatioon liittyvästä riskistä joka jokaiselle sinne menevälle kerrotaan etukäteen.Riskeihin kuuluvat myös verisuonten vaurioituminen,ja sen myötä kämmenen/sormien verenkierron heikkeneminen,joka kuitenkin korjaantuu ajan myötä uusien verisuonten muodostumisen myötä.

        Ei nertota. Minä kävin leikkauksessa 1 kksitten. Lääkäri ei kertonut.


    • Anonyymi

      Minulta leikattiin käsi - 94. Kaikki oli hyvin tähän asti mutta nyt ranne on kipeytynyt ja käteen nojaaminen tuottaa kipua. Sitä vähän kuumottaa ja se näyttää vähän turvonneelta. Voiko tämä johtua samasta leikkauksesta, vai onko kysymys jostain uudesta vaivasta. Olen ehdottomasti oikeakätinen, joten käden lepoon saaminen ei onnistu. Mitä teen?

    • Anonyymi

      Eikö sinulle annettu sellaista tukea siihen peukaloon.
      Itse sain sellaisen fysioterapeutilta ja se oli hyvä eikä särkenyt niin kamalasti

    • Anonyymi

      Pitäisi leikata niskasta iteltä ettei pikkuvarpaat sojottaisi.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      67
      6519
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      27
      4203
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      270
      2607
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      26
      2030
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      30
      1548
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      97
      1397
    7. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      304
      1107
    8. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      55
      1101
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      77
      1046
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      39
      1031
    Aihe