Aihe

Epäonnistunut rannekanavan hermopinteen leikkaus

sigfrid66ss

Lokakuussa 2013 minulta leikattiin oikean käden rannekanavan hermopinne. Luulin, että kaikki meni hyvin, mutta mutta… Kaksi viikkoa toimenpiteestä sain tikit pois. Terveydenhoitaja sanoi haavan olevan tulehtunut, joten hakeuduin lääkäriin, että sain antibioottikuurin. Peukalo oli myös hyvin kipeä. Minua kehotettiin olemaan yhteydessä sairaalaan, jossa leikattiin ja siellä leikanneeseen lääkäriin.

Pääsin pian sinne ja sain lisää antibioottia, koska kuuri oli hänen mielestään liian lyhyt. Kerroin hänelle myös tuosta kipeästä peukalosta. Minulta oli leikattu toukokuussa 2013 sama vaiva vasemmasta kädestä, jossa ei vastaavaa vaivaa ollut ja joka toimi hyvin vertailukohteena.

Peukalokipu jatkui ja vaikka minulla oli antibioottikuuri, nousi minulle myös kuume. Ja taas olin yhteydessä sairaalaan, jossa leikkaus tehtiin. Kävin päivystyksessä ja sieltä sain käyntini yhteydessä ajan n. kuukauden päähän eli lääkärin vastaanotolle.

Tuolloin elettiin joulukuuta 2013. Peukalo oli tuolloin edelleen kipeä eikä se toiminut kunnolla, mm. kynän pitäminen kädessä oli hankalaa. Sain taas uuden ajan lääkärille, tammikuulle 2014, koska hänenkään mielestään kaikki ei ollut kunnossa.

Tämän vuoden tammikuussa oli siis jälleen lääkärissä ja peukalo oli edelleen samanlainen; kipeä eikä toiminut normaalisti. Lääkäri antoi ajan minulle ENMG-tutkimukseen, koska hänellä oli jo epäilys, että leikkauksessa oli mahdollisesti joko vioitettu peukalohermoa tai se olisi mennyt poikki toimenpiteessä.

Helmikuussa tehtiin ENMG ja viikon päästä siitä minulla oli aika jälleen lääkärille kuulemaan tulos. Tosin ENMG:n tehneeltä lääkäriltä sain kuulla, että epäilys oli totta. Kävin lääkärissä 25.2 ja sain kuulla vielä uudemman kerran, että peukalon hermo olisi siis ilmeisesti poikki. Lääkäri totesi, että he eivät tässä sairaalassa pysty tekemään tuolle peukalolle mitään, joten lähete laitettiin Töölön sairaalaan. Nyt odotan yhteydenottoa sieltä.

Olen oikeakätinen ja luonnollisesti tämä kaikki harmittaa paljon. Peukalo on särkenyt nyt neljä kuukautta eikä siis toimi, kuten pitäisi.
Haluaisin kuulla, onko kenellekään toiselle sattunut vastaavaa ja onko tälle mitään tehtävissä vai jääkö peukalo tällaiseksi kipeäksi rempulaksi?

7

2378

  Vastaukset

  • Päivitän tätä nyt, kun tiedän jo enemmän asiasta. Töölön sairaalassa olen nyt käynyt ja käsikirurgin kanssa päädyttiin siihen, että yritetään tehdä korjausleikkaus. Leikkaus tuli tietysti kiireellisenä ja olen menossa siihen ensi viikolla.

   Katkotun hermohaaran päätä ei voi suoraan liittää päähermoon, joten hermoa tulee nipsaista jostain muualta (jalasta) ja liittää sitten siihen vioittuneeseen. Leikkauksen lopputulos on epävarmaa, mutta toivon, että onnistuisi ja hermo alkaisi toimia ja että särky loppuisi.

   Katsotaan nyt sitten, miten käy...

   • Miten tässä kävi?


  • Taitaa olla ns "normaali toimenpiteeseen kuuluva komplikaatio", eli ei varsinaisesti virhe...

   • Juurikin näin 👍


  • Kiitos!

   Hoitovirhe tämä on. Sen on jo kaksi lääkäriä Jorvissa todennut. Minun osaltani prosessin käynnistys virheen vuoksi vasta aluillaan, mutta kuitenkin.

   • Tuliko tuo "virhetoteamus" muuten ihan paperille asti? Ellei, niin pelkät sanomiset on vain sananhelinää. Jossain täälläkin oli pitkä ketju potilasvahingoista ja niiden maton alle lakaisemisesta, suosittelen perehtymään. Ainoa tapa saada jotain korvausta uusiin hoitokuluihin on se, että papereissa todetaan selkeästi virheen tapahtuneen ja sittenkin korvauksen saaminen on vähän niin ja näin.


   • Vanha viesti,mutta,se hermon vaurioitumisen riski kerrottiin minulle jo ennen leikkausta kirurgin kanssa keskustellessa no,joten ei todellakaan ole kyse hoitovirheestä 😂 vaan operaatioon liittyvästä riskistä joka jokaiselle sinne menevälle kerrotaan etukäteen.Riskeihin kuuluvat myös verisuonten vaurioituminen,ja sen myötä kämmenen/sormien verenkierron heikkeneminen,joka kuitenkin korjaantuu ajan myötä uusien verisuonten muodostumisen myötä.


  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Joskus naista ei vaan tajua

   Nainen ostaa netistä tavaraa 30 eurolla kengät ja sitten lähtee hakee niitä 30km päästä eli ajaa 60 km edestakas kun kaupassa samat kengät maksaa 40 e
   Parisuhde
   29
   1504