Islantiin?

TTT

Onko kenelläkään tietoa kuinka Islantiin pääsisi "duunarin" hinnoilla? Matkatoimisto kun antoi tarjouksensa, se oli yli 700e 3päivältä ja saman verran tuli, kun tutkailin laivalla menemistä ja auton mukaan ottamista.

11

16917

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Jossu

      Hei TTT,
      Valitettavasti Suomesta lennettäessä hinnat ovat tosiaan kalliita reittimatkoilla.
      kannattaa tsekata esim. Tukholman ja Oslon lentohinnat, ne ovat usein halvmepia.
      Ja joskus joku yhtiö järjestää charter-matkan, jolloni hinta tippuu, mutta niitä on vain harvoin.

    • cheapskate

      Ainakin lentämällä Ryanairilla Lontooseen ja sieltä Icelandairilla Reykjavikiin. Liput saa netistä. Mulla maksoi n. 400e meno-paluu. Tosin menomatkalla on yövyttävä Lontoossa, esim. lentokentällä, mutta sehän on vain osa seikkailua. ;D

      • Tanja

        Moikka!
        En ole ite testannu, mutta ymmärtääkseni kovinkin edullisesti pääsee kun ottaa hotellipaketin Nykiin ja tekee matkalla pysähdyksen Reykjavikissa. Pidemmälle seikkailulle tää ei oo hyvä diili, koska stopin pituudessa on rajoitukset yms. Kyseleppa Icelandarilita www.icelandair.com.


      • diili
        Tanja kirjoitti:

        Moikka!
        En ole ite testannu, mutta ymmärtääkseni kovinkin edullisesti pääsee kun ottaa hotellipaketin Nykiin ja tekee matkalla pysähdyksen Reykjavikissa. Pidemmälle seikkailulle tää ei oo hyvä diili, koska stopin pituudessa on rajoitukset yms. Kyseleppa Icelandarilita www.icelandair.com.

        Ei ole hyvä diili.
        Siinä missä muut myy Nykin lentoja
        jopa alle 400 euron niin Icelandairilla
        Köpiksen tai Tukholman kautta kiertämällä
        ja Stopover Reykjavikissa ja siitä Nykiin
        maksaa tarjouksessakin liki 800 euroa.

        Köyhän kannattaa unohtaa Islanti joka
        muutenkin sikakallis paikka.
        Voileipä ja juoma maksaa sellasen
        12-15 euroa, pikkuinen kebab joita pitää
        syödä 3-4 ennekuin nälkä lähtee sellasen
        8 e/kpl
        kaupoissa kaikki suunnilleen tuplaten sen
        mitä Suomessa.
        Majoitus myös kallista. Kesällä hotellihuone
        vaatimattomassa hotellissa 200e/vrk jne jne


      • island ?

        Eli jos jostain kiertelee Islantiin niin missä ois hyvä yöpyä ? Paljon maksaa hotellit tai mitä muita vaihtoehtoja ois ? Tarkoitus ois lähteä talven aikana.


      • Maraika
        island ? kirjoitti:

        Eli jos jostain kiertelee Islantiin niin missä ois hyvä yöpyä ? Paljon maksaa hotellit tai mitä muita vaihtoehtoja ois ? Tarkoitus ois lähteä talven aikana.

        En suosittele talvella Islantiin menoa lainkaan. Olen itse ollut 2 v Islannissa, tosin kauan sitten. Sää voi olla niin hirveä, ettei pääse ovesta ulos. Tuulee niin, että vie jalat alta ja satanut lumi sulaa peilikirkkaaksi jääksi. Siellä saa kaupungilla pidellä lyhtypylväistä, ettei menisi muun roskan mukana mereen. No, voi tietysti olla ihan hyväkin sää, pakkastahan siellä ei ola samalla lailla kuin täällä. Mutta useimmat turistikohteet on suljettu talven ajaksi. Joku tuolla kirjoittikin hinnoista. sikakallista oli silloin ja on varmasti edelleenkin. Samassa suhteessa kuin Islandairin hinnat verrattuna muiden yhtiöiden hintoihin. Mutta kyllä se reissu varmasti extreemistä käy.


    • Islannissa asuva

      Hei. Asustelen täällä Islannissa ja tässä ketjussa kerrotut hinta- yms tiedot ovat päin helvettiä.

      Hostellihuone maksaa noin 30 euroa yö riippuen paikasta. Kaupassa ruoka on suunnilleen samanhintaista kun Suomessa, ainoastaan ja jotkut tuontitavarat ovat kalliimpia. Hedelmät ja vihannekset ovat halvempia kuin Suomessa samaten kuin limonadi yms. Halvin kauppa on Bonus. Voileipä irtoaa eurolla ja kokis maksaa saman verran. Pizzoista saa maksaa reilusti. Ruokaan ei kulu sen enempää kuin Suomessakaan.

      Talvikaudella majoituksen löytää paikan päältä, sesonkina kannattaa varailla etukäteen. Itse voin suositella tätä paikkaa: http://www.islandia.is/duna/ sivun hinnat ovat varmasti halvempia talvikautena.

      Sää voi olla joskus tuulinen mutta ei kai suomalaiset sokerista olla? Vai? Turistikohteet ovat auki talvellakin, Blue lagoon, Geysir, Gullfoss... Järjestettyjä matkoja ei tehdä niin paljoa mutta paras onkin vuokrata auto ja mennä ominpäin. Halvin firma on Berg -> http://www.carrental-berg.com/ Henkilöauton saa 30 e/vrk ja maasturin 100 e/vrk. Maasturilla pääsee nopeammin huonommilla teillä ja pitemmälle.

      Halvimmat lennot on Iceland Expressillä, lennot päivittäin Kööpenhaminasta ja Lontoosta. Yksi suunta maksaa 50-160 euroa riippuen päivästä. Parhaat tarjoukset mitä olen nähneet ovat olleet 10 euron luokkaa. Ja köpikseenhän lentää halvalla mm. Blue1. Menopaluu Arlandasta Icelandairilla maksaa noin 350 euroa halvimmillaan.

      Laiva Islantiin kulkee ainoastaan keväästä syksyyn. Lähtö Tanskasta tai Norjasta, pysähdykset Shetlannissa ja Färsaarilla.

      Jos on kysymyksiä niin voin vastailla.

      • Pekka

        Onko tietoa, miten pääsisi parhaiten Helsingistä sinne Norjan paikkakunnalle, josta laivat lähtevät Islantiin? Entä minkä verran se laivamatka maksaa, jos kaksi aikuista matkustaa ilman autoa?


      • Islannissa asuva
        Pekka kirjoitti:

        Onko tietoa, miten pääsisi parhaiten Helsingistä sinne Norjan paikkakunnalle, josta laivat lähtevät Islantiin? Entä minkä verran se laivamatka maksaa, jos kaksi aikuista matkustaa ilman autoa?

        Laiva taitaa olla 250 euroa per nenä plus sitten yöpymiset Färsaarilla. Smyril linen kotisivuilla lienee hinnasto. Myös islantilainen rahtilaiva olikohan eimskimp tms ajaa Hollannista. Smyril line ajaa Islantiin asti vain keväästä syksyyn.

        Norjassa laiva lähtee Bergenistä, muutama vaihtoehto:
        -Laivalla Tukholmaan josta juna Osloon ja juna Bergeniin. Oslo-Bergen väli ei ole mitenkään nopea johtuen siitä että Norjan junaradat eivät ole suoria vaan kiemurtelevat mistä sattuu pääsemään.
        -Lentäen Osloon ja sitten junalla. On varmaan kallis koska Finnair taitaa olla ainoa joka lentää.
        -Luultavasti Oslo-Bergen välin voi myös lentää, hinnoista ei ole tietoa mutta norjalainen ystäväni sanoi että halvemmalla lentää ulkomaille kuin Norjan sisäisiä lentoja.

        Smyril line ajaa myös Tanskan Hanstholmista (en tiedä menikö nimi oikein) joten sinne voi olla halvempi mennä, laivan hinta kuitenkin lienee kutakuinkin sama. Junalla pääsee Tukholmasta Kööpenhaminaan jopa ilman vaihtoja ja Köpiksestä menee varmaan juna ko. lähtöpaikkaan.

        Jostain sain käsityksen että laiva lähtisi myös muualta kuin Bergenistä Norjassa mutta en tähän hätään muista.

        Halvinta on kuitenkin lentää Kööpenhaminasta Iceland Expressillä. Laiva on kokemus sinänsä ja samalla näkee Färsaaret. Laivalla tulee ottaa huomioon että se ajaa Itä-Islantiin josta on 800 km matkaa Reykjavikiin. Ja Islannin bussit maksavat suhteessa aika paljon, lento on saaren halki on toisinaan halvempi, niitä hoitaa http://www.airiceland.is


      • anniina

        hei! vastauksesi oli mielenkiintoinen ja asiallinen. Olen monta vuotta suunnitellut Islantiin tuloa muutamaksi kuukaudeksi, edes yhdeksikin kun pääisi olisin onnellinen. Tuo lento Lontoon kautta oli uusi ajatus, edullinen. En ole hoksannutkaan. Millaista säätä siellä on esim toukokuussa, joko teltassa tarkenee ettei mene majoitukseen rahaa? Olisko syyskuulle asti telttakelit?


      • queen25

        heips!kiva kuulla että joku puhuu asiaa.itse olen siis menossa 16pv marraskuuta-07 islantiin,ja tarvis hieman apua?en tiedä lentääkö vaiko laivalla.olisin sielä vain päivän,työtapaaminen.halpoja yöpymispaikkoja,vinkkejä kaipaan!


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      129
      1757
    2. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      71
      1567
    3. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      56
      1273
    4. Liikenne onnettomuus

      Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
      Orimattila
      68
      1102
    5. Kuka jäi auton alle

      Kuka jöi kantatiellä auton alle eilen
      Kuortane
      2
      745
    6. Oli kyl kunnon reissu

      Jopa oli bileet hotellissa! Kunnon menot ja Kuhmon rytkyt liikenteessä. Onneksi ei ollu tuulipukua päällä! 😂👍🏻
      Kuhmo
      10
      739
    7. Muistatko ensimmäisen kahdenkeskisen hetken

      kaivattusi kanssa?
      Ikävä
      45
      727
    8. Vähän pelottaa

      Että ten suuren mokan. Tämä muuttaa nyt liikaa asioita.
      Ikävä
      41
      705
    9. Plösö ja synttäriruusut

      Joko Plösö sai hommattua ne 100 ruusua sankarille vai vieläkö sankarin odotus jatkuu?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      150
      692
    10. Tiedätkö autereen?

      Se on vähän niinkuin sinä. Eräänä päivänä se hehkuttaa eteerisenä, laiskan hauen tavoin. Toisena se iskee kuin nälkäinen
      Tunteet
      8
      688
    Aihe