Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Side ok?

Keväällä Turkkiin?

Olen suunnitellut elämäni ekaa Turkin matkaa kevääksi. Voisiko joku kertoa, millainen paikka on Side, onko "liian" pieni ja hiljainen? Entä Alanya, onko ihan turistirysä? Missä olisi pitkä hiekkaranta? Rakastan rannalla vesirajassa kävelyä, en niinkään rannalla makoilua. Liikunta ja siinä samalla saatu tasainen rusketus ovat ne asiat, joita lomaltani mm. odotan.
Entä Turkin hygieniataso? Käsidesi on toki aina matkassa mukana, ja ilman vatsatautia olen selvinnyt Thaimaassa ja Kiinassakin.

37

3138

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Outo valinta

      Miksi menisit maahan jossa vallitsee paimentolaisten leirinuotiotarinoihin perustuva naisia ja vähemmistöjä sortava kulttuuri? Miksi tukisit esimerkiksi homoseksuaalien oikeuksia törkeästi polkevan maan taloutta?

      • Tasa-arvo

        Yksi kysymys; asutko suomessa?
        Jos vastauksesi on kyllä. Toivon että mietit onko Suomi yhtään sen parempi tässä kohtaa.. Meilläkään ei saa homot mennä kirkossa naimisii ja miehet saavat yhä enemmän palkkaa samasta asemasta missä nainenkin työskentelee. Jokaisessa maassa on tasa-arvollisia ongelmia, koska siihen aikaan kun isoisoäitisi eli niin siihen aikaan Suomessakin nainen oli nyrkin ja hellan välissä ja tämä ikävä kyllä jäänyt joidenki maiden kulttuuriin vähän näkyvämmin.


    • Matkaopas

      Hei! Olen itse puoliksi turkkilainen sekä matkaopas Sidestä! Kaupunki on yksi ehdottomista suosikeistani! Se on historiallinen, antiikinaikainen kaupunki. En kiellä etteikö turisteja olisi mutta paljon parempi käytöksistä porukkaa kuin Alanyassa! Aivan upeat ravintolat mitä herkullisimmilla ruoilla mm. aphrodite ja karma! Hiekkarannat siistejä ja Royal beachillä lapsiturvallinen ranta eli vesi ei oke äkkisyvää vaan jatkuu matalana jonkun matkaa rannasta!

      Tiivistettynä; ruoka erittäin maukasta ja nähtävyydet uskonattomia! Hyvät valokuvaus mahdollisuudet! Ihmiset mukavia ja kielitaitoisia. Hygeniataso Thaimaaseen verrattuna 10kertaa parempi. En kuitenkaan suosittele juomaan hanavettä vaikka paikalliset sitä juovatkin (mikrobi taso korkeampi kuin suomessa) mukavaa lomaa, toivottavasti sinäkin viihdyt Sidessä :)

      • Ap.

        Kiitos vastauksista. Matka Sideen on varattu :-) Saa sitten nähdä, minkälaisen vaikutuksen Turkki ja Side meihin tekevät...


      • @@@
        Ap. kirjoitti:

        Kiitos vastauksista. Matka Sideen on varattu :-) Saa sitten nähdä, minkälaisen vaikutuksen Turkki ja Side meihin tekevät...

        Milloin olet lähdössä Sideen ja minkä hotellin valitsit ?


      • Ap.
        @@@ kirjoitti:

        Milloin olet lähdössä Sideen ja minkä hotellin valitsit ?

        Pääsiäisen jälkeen lähdetään. Hotelli SunConnect. Innolla jo matkaa odotetaan...


      • Jeeeep

        Osasitko sinä tai joku muu kertoa mitä Hollistermerkkiset kopio hupparit siellä maksavat.
        Pitäisi antaa kummitytölle raha että saa ostaa itselleen. Eihän nuoret osaa tingata joten en haluaisi antaa isoa summaa kun maksavat vaan mukisematta annetun hinnan jos heillä rahaa sattuu olemaan.
        Muistakin hinnoista olisi kiva tietää. Olimme vuosi sitten Alanyassa ja sen hintatasoa pidimme kalliina. Onko Sidessä sama hintataso?
        Lomalla voisi Turkin aurinkooknkin lähteä.


      • hollisterr
        Jeeeep kirjoitti:

        Osasitko sinä tai joku muu kertoa mitä Hollistermerkkiset kopio hupparit siellä maksavat.
        Pitäisi antaa kummitytölle raha että saa ostaa itselleen. Eihän nuoret osaa tingata joten en haluaisi antaa isoa summaa kun maksavat vaan mukisematta annetun hinnan jos heillä rahaa sattuu olemaan.
        Muistakin hinnoista olisi kiva tietää. Olimme vuosi sitten Alanyassa ja sen hintatasoa pidimme kalliina. Onko Sidessä sama hintataso?
        Lomalla voisi Turkin aurinkooknkin lähteä.

        Riippuu mistä kojusta sen ostaa. Ite ostin 10e Hollister huparin ja aika monissa kojuissa pyydettiin 20e.


    • poazu1

      Olen lomaillut kahtena eri vuonna SIdessä ja voisin mennä vieläkin vaikka periaatteeni on ettei kahta kertaa samaan paikkaan, mutta on se vaan niin ihana. Suosittelen lämpimästi.
      Siisti, kaunis, vanhaa ja uutta rinnakkain, hyviä kuvauskohteita, ruoka aivan ihanaa kuten kaikkialla Turkissa jne.

      • Ap.

        Edelleen kiitän vastauksista. Side taitaakin olla ihan hyvä valinta :)


    • Alanyan ystävä.

      Sidessä ja Alanyassa käyneenä valitsisin ehdottomasti Alanyan.
      Ja Alanyassa pidin enemmän itäisestä rannasta.
      Side pieni paikka, jossa en esim. viikkoa viihtyisi, toisinkuin Alanyassa.
      Sidessä oli toki kauniit nähtävyydet, mutta Alanyassa enemmän tekemistä/ajankulua.
      Alanyassa myös iltanäkymä Kale-kukkulalta kaupunkiin todella hieno.

      Alanyan ja Siden reissuilla emme käyttäneet käsidesiä, eikä kenellekään perheestä tullut vatsavaivoja.

    • 3 äiti

      Olemme olleet 2 kertaa Alanyassa. Nyt on kesäkuussa sitten Siden vuoro:) Täällä kanssa odotetaan matkaa jo kovasti koko perhe...

    • me 2

      monta kertaa Alanyassa lomaillut ja nyt juuri palattu ekalta Siden matkalta ja samaa mieltä Alanyan ystävän kanssa,siellä enemmän tekemistä shoppailumahkuja ja myös minun mielestä halvempi paikka kuin Side,eli ei toista kerta jäädä Sideen vaan taasen Alanyaan,seuraavalla turkin matkalla

    • Banana78

      Meilläkin perheen kanssa (2aik 2lasta) parin viikon päästä lähtö Sideen. Itselläni eka kerta Turkkiin... Vähän mietityttää tuo sää. Jotenkin vaikeaa löytää luotettavaa sääsivustoa. Onko vielä toukokuun puolivälissä sateista? Ja mitä vaatetta pakkaisi lapsille mukaan? Onko pitkille housille ja huppareille vielä käyttöä? Lapset 6v ja 2v.

      • sidee

        Viime vuonna toukokuun puolivälissä oltiin sidessä ja kertaakaan ei tarvittu pitkiä vaatteita, aurinko paistoi ja lämmintä oli. Mutta edellisenä vuonna oli yksi sadepäivä eikä muutenkaan niin hyvät ilmat. Se on vähän tuurista kiinni. Toukokuun loppupuolella ollaan menossa sideen ja ainakin lapsille meinasin pakata mukaan myös pitkää vaatetta.


    • merhaba1

      Sateita toukokuussa yleensä vähän; nekin kuuroluonteisia. Veikkaisin lämpötilojen parin viikon päästä olevan päivisin n.30 astetta ja öisin 20 asteen tienoilla. Tulin pari päivää sitten Antalyasta ja viikon päivälämpötilat olivat 24-30 asteen välillä. Sateita ei ollut. Olen käynyt Turkissa huhti-toukokuun vaihteessa parikymmentä kertaa ja aina oon ollut paremmat kelit, mitä ennusteet ovat luvanneet.

    • kikk1

      Löytyykö sidestä automaatteja kuinka paljon? ei viittis liikaa vaihtaa rahoja liiroiks jos ei sittenkaikkea saa käytettyä, mielummin nostais siellä sitten tarpeen mukaan :)

      • ₩₩₩

        Automaatteja löytyy muutamia ja rahan vaihto onnistuu myös ptt:ssä.


    • kleopatla1

      Heh hölmö. Ei se automaatti sitä tarkoita, että sieltä saisi automaattisesti rahaa kunhan vain nostaa. Siellä pitää olla omalla vastatilillä rahaa jonka sitten voi nostaa vaikka liiroina jos haluaa :)

      • Heebonen

        Kyllä niistä automaateista voi nostaa rahaa jos omistaa Visa tai MasterCardin ja luottolimiittiä on jäljellä.
        Voihan jollakulla tietysti tili turkissakin olla.


    • Pauliina4

      Onko kellään kokemusta Antinkum Bungalows Hotellista, sen ruuista ja sijainnista vanhaa kaupunkia ajatellen? Taitaa olla rannalla ihan mukavissa maisemissa.

      • merhaba1

        Oltiin vuosi sitten ko.hotellissa, ja mielestäni se oli hinta/laatusuhteeltaan ihan OK-paikka. Sijainti erinomainen, vanhaan kaupunkiin n.10 minuutin kävelymatka, samoin dolmusasemalle, jos haluaa lähteä vaikkapa Manavgatiin shoppailemaan. Hotelli, tai paremminkin "mökkikylä" sijaitsee lähes rannalla, vain kävelykatu kulkee hotellin ja rannan välissä.
        Ruoka oli syötävää, joskaan ei mitenkään erinomaista, mutta täytti kyllä odotuksemme, kuin myös vatsamme. Jos edullista matkaa hakee, niin tuo on erinomainen valinta.


    • lomalle

      Onko kellään viimeaikaisia kokemuksia Irem Garden huoneisto hotellista? Oletteko varanneet reissuja ( esim Manavgatiin, vesipuistoon tms.) matkatoimiston kautta enne reissua vai sitten vasta hotellista omatoimisesti? Onnistuuko itse varata vasta paikanpäältä?

    • Manavgat ei...

      Manavgat en suosittele!! on tosi halpa ja siksi otimme. Istutte laivassa joka etenee hitaasti. Loppumaja liejuisessa ojassa jossa pelkkää pöpelikköä. Täysin keksitty retki. Koko päivä meni hukkaan: meillä oli vielä all inclusive joten olisi kannattanut jäädä hotellille.

    • Pauliina4

      Teillä tottuneilla Turkin matkaajilla on varmaan kokemusta lokakuun säästä. Onko vk 42 jo liian myöhäinen ajankohta Sideen. 17 vuotta sitten olin Alanyassa ja yöt ukkosti, päivällä kirkastui ja oli ihan lämmintä.

    • kootee60

      Tuohon aikaan sateiden riski kasvaa, mutta mikäli on poutaa, niin lämpötilat ovat noin 25-30 asteen kieppeillä. Ja merivesihän on vielä miellyttävän lämmintä. Olen ollut muutaman kerran lokakuussa noilla seuduilla ja ihan OK ovat ilmat olleet. Joskus on sadekuuroja tullut, mutta eipä nuo haitanneet.

    • Ketjun aloittaja

      Huhtikuun viimeinen viikko oltiin Sidessä. Päivälämpötilat oli yli 20, illat viileitä, villatakki tarpeen. Meressä ei uitu, ei moni muukaan. Hotel SunConnect Side Resortin altaan vesi oli lämpimämpää, kuin missään aikaisemmin, joten uimassa tuli käytyä useinkin. Manavgatin markkinoille kannattaa mennä, jos mielii tehdä edullisia ostoksia. Tinkiminen ei itselle ole luontaista, mutta kyllä sen tuolla oppii, ja hinta putoaa kummasti. Siden Vanhassakaupugissa kannattaa käydä ja rauniot tulee nähtyä samalla. Ruoka oli maittavaa joka paikassa ja palvelu ystävällistä. Ekasta Turkin reissusta jäi hyvä fiilis. Taidamme mennä toistekin. Ehkä seuraavaksi suuntaamme Alanyaan.
      Ps. Hotelliin olimme erittäin tyytyväisiä. Palvelu pelasi, netti toimi hyvin, siistiä oli ym.

      • Elli7

        Minä päivänä Manavgatin markkinat ovat?


    • sidessä

      4.5. Tultiin, 2 päivää aurinkoa, muut päivät sateista 18-20° lämpötiloissa, huono ajoitus tänä vuonna..

    • Neitsyt side

      Onko kokemuksia Hotel Sandy Beachista?? Eka kertaa Turkkiin syyslomalla.. Toivottavasti positiivinen kokemus! :)

    • Hanay vai Irem -Side

      Hei,
      Kuulisin mielelläni tuoreita kommentteja Hanay Suite Hotelista sekä Irem Garden Apartment -hotellista minäkin. Joku toinenkin tästä hotellista aiemmin kyseli. Olemme lähdössä kesäkuun alussa, kaksi aikuista ja kaksi lasta 9 v ja 13 v.
      Sijainti todelliseen keskustaan nähden, huoneiden taso; onko Hanay todella niin vanhan oloinen mitä valokuvissa näkyy?

      • Piuku72

        Irem Gardenista kuulisin minäkin tuoreet kuulumiset sekä hyvistä ruokapaikoista...lähtöön aikaa alta kolme vkoa, joten matkakuume hiukka kasvaa...


    • lomalta

      Irem Gardenista juuri tultiin ja hyvä paikka oli. Hyvät uima-altaat. Huoneistot hyvät, siivous ja palvelu pelasi. Hotellin ravintolan ruoka ja palvelu todella hyvät myös. Hawaii restaurant oli myös hyvä. Suosittelen :)

    • Käsiksi kävi

      Kunhan varotte Siden vanhassa kaupungissa, siinä aivan keskustassa sitä suomea hyvin taitavaa rättikauppiasta ( Viking? ). On vissiin loisinut Suomessa, koska osaa kieltä niin hyvin. Räjähdysherkkä kaveri, jos ei suostu hänen kiskurihintoihinsa.

      • hoh hoh

        Juu,varoituksen sana tosiaan.Suuttui meillekin niin,että miestäni näpäytti sormille.Ja juurikin noista hinnoista tuli kiistaa,pyysi aivan törkeitä hintoja ja kai vielä enemmän ketutti,kun nauroin päin naamaa jasanoin,etten tosiaan oo ekaa kertaa Turkissa.Haukkui ryssäksi ja ties miksi.


      • Sidessä 2 kertaa jo
        hoh hoh kirjoitti:

        Juu,varoituksen sana tosiaan.Suuttui meillekin niin,että miestäni näpäytti sormille.Ja juurikin noista hinnoista tuli kiistaa,pyysi aivan törkeitä hintoja ja kai vielä enemmän ketutti,kun nauroin päin naamaa jasanoin,etten tosiaan oo ekaa kertaa Turkissa.Haukkui ryssäksi ja ties miksi.

        Minä taas suosittelen ehdottomasti tuota manavgatin risteilyretkeä mutta ehdottomasti paikallisten järjestämänä, maksoi 15€ hlö (kun esim Nazarilla 39€) Sai yhdellä kertaa paljon, meri- sekä jokiristeily ja mahdollisuuden käydä manavgatissa shoppailemassa!!! Laivasuositus; Sea World VIP-laiva, isoin ja mahtavin meno :D


    • nainen41v

      Moikka!!! Elokuun alussa menossa perheen kanssa Sideen. Kysyisin semmosta, kun olen kuullut että olikohan kaupungin nimi nyt Månagvat tai joku, niin kannattaisi sinne mennä ennemmin shoppaileen, kuin itse Sideen. Eli vaateostoksia oltaisiin tekemässä, jos olisi suht sopivan hintasia vaatteita. Kiitti jo etukäteen! :)

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      69
      2217
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2043
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      78
      1658
    4. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      41
      1480
    5. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1476
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      10
      1377
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      31
      1344
    8. 52
      1238
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      62
      1190
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      28
      1169
    Aihe