Lomalle Hurghadaan

Eeva

Olemme avopuolisoni kanssa lähdössä ens kuussa ekaa kertaa hurghadaan. Onko minkälaisia kokemuksia paikasta?

4

1718

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Nainen_Tre

      Aivan ihana paikka! Tykkäsin ihan hirveästi! Olin maaliskuussa ja matka oli todella onnistunut. Joulukuussa lähden uudelleen. Palvelu hotelissamme oli todella loistavaa ja ruoka hyvää. Tietysti "katumyyjät" kävivät välillä hermoille, ovat ehkä hieman liian "innokkaita". Merivesi on puhdasta ja altaat pidetään puhtaina. Oleminen on halpaa, ruoka ja juoma yli puolet/puolet Suomen hinnoista.
      Hotellialueet siistejä, ns. keskusta Sakkala on hälinää täynnä ja jokseenkin likaista, söimme kuitenkin kadun varrella olevassa ravintolassa, emmekä saaneet "vatsapöpöä". Päivisin todella lämmintä, illat viileät -kannattaa ottaa mukaan pitkähiainen paita sekä housut. Hauskaa matkaa!

    • Joops

      Jos pitää lomailusta paikassa, jossa ei ole häivääkään maan todellisuudesta niin Hurghada on varmasti ihana lomakohde. Jos taas haluaa kokea maasta muutakin kuin merta ja aurinkoa, kannattaa valita toinen lomakohde. Itse en menisi toista kertaa, vaikka hotelli oli siisti ja palvelu hyvää. Hurghadassa työskentelevät egyptiläiset sanovat kaupunkia "toiseksi Venäjäksi" koska siellä on laumoittain venäläisiä turisteja. Ja jos erehdyt näiden kanssa samalle retkelle niin puolet retken nautinnosta katoaa, koska em. turistit tunkevat kyynärpäätaktiikalla ja kovaäänisesti joka paikkaan ensimmäisenä. Onnistuivat ainakin pilaamaan kalareissumme (heiluivat vodkapäissään ympäri laivaa tanssien arabialaisen musiikin tahtiin ripaskaa) ja osittain myös mönkijäsafarimme käyttäymällä ala-arvoisesti (muka)paimentolaisia kohtaan. Ja tähän huomautus: minulla ei noin muuten ole mitään venäläisiä vstaan, käytös vain oli hieman.. no, epäasiallista.

      Mutta ruoka ja olut on hyvää ja halpaa, palvelu ystävällistä. Vatsapöpöjä ei kannata pelätä, niihin on hyvät lääkkeet paikallisissa apteekeissa. Parinsadan metrin välein päivystävät konekiväärein varustautuneet sotilaat ja poliisit herättävät ensin kummastusta mutta niihin tottuu äkkiä.

      Itse olimme Marlin Inn -hotellissa ja siellä henkilökunta oli aivan ihanaa, samoin ruoka.

      • -J-

        Juu,

        kaks viikkoa oltiin Hurghadassa, ja kyllä kadutti lomakohteen valinta. Karmea turistirysä. Lisäksi tyrkyttäjät kadulla ottivat päähän, mihinkään ei voinut kävellä rauhassa, kun koko ajan joku oli tyrkyttämässä jotain.

        Paikallisista apteekeista kyllä saa lääkkeitä (Antinal ja vastaavat) vatsataudin varalle, mutta meidän tapauksessamme nekään eivät auttaneet. Söimme ainoastaan siistin näköisissä paikoissa lopputuloksena 4 päivää hotellihuoneessa vatsataudissa ja 3 päivää sairaalassa tiputuksessa, molemmat. Onnelksi oli matkavakuutus.

        Ei enää ikinä ko. paikkaan!!


    • Kairossa asunut

      Heips!

      Asuin Kairossa 3KK 1992 ja viime keväänä kävimme Hurgadassa Kairossa miehen 4v lapsen kanssa.

      EGYPTI ON YHÄ VARSIN VIERAANVARAINEN JA LAPSIYSTÄVÄLLINEN.

      Voit varautua, että naisena/naisesi joudut/joutuu kuulemaan runsaasti esim. sinisiin silmiin liittyviä kohteliaisuuksia. Älä hämmenny, se on sikäläinen tapa.

      Kauppiaat ovat - kuten välimerenalueilla yleensäkin - meikäläisen mittapuun mukaan hieman liiankin aggressiivisia. Parhaiten pääset heidän ohitseen (heidän houkutellessaan/kiskoessan sinua puotiin) hymyilemällä mahdollisimman (!!!)lämpimästi, kävelemällä määrätietoisesti (!!!) ohi ja sanomalla ystävällisellä äänellä

      "BUKRA INSHA-ALLAAH"

      eli "huomenna jos Luoja suo".

      Hymyily kannattaa muutoinkin ja hinnat saa tingattua hyvinkin alas jos jaksaa opetella pari sanaa arabiaa ja jututtaa myyjiä esim. kertomalla ummet lammet rakkaista sukulaisista joille tuliaiset menevät tai kyselemällä myyjän sukulaisista ja heidän voinnistaan.

      Paikalliset ovat myös auliita lahjoittelemaan pikkuesineitä varsinkin lapsille (markkinointikikka tietysti myös mutta ei aina) mutta jos haluat eroon pikkurihkamastasi, ota sitä mukaan ja lahjoita takaisin tai jakele paikallisille kengänkiillottajalapsille yms. (Kairossa on myös katulapsia ja kerjäläisiä).

      Kairo-matkoja saa Hurgadasta myös 1/3 hintaan (Suomalaisiin matkanjärjestäjiin verrattuna) paikallisilta matkatoimistoilta, jos osaa tinkiä. Ohjelma on sama, mutta bussi ei matkaa takaisin poliisisaattueessa ja hotelli saattaa olla vaatimattomampi.
      Sama pätee muihin hotellinne tarjoamiin ravintolailtoihin/jeeppisafareihin/vatsatanssiesityksiin yms. Yleensä paikalliset neuvovat kun heiltä kysyy (myös ilmaiseksi).

      Muutamia hyödyllisiä sanoja:
      SHUKRAN ! =KIITOS
      MÄÄNDIISH FLUUS = MINULLA EI OLE RAHAA
      BUKRA = HUOMENNA
      MUMKIN= OK, SOPII
      MUMKIN INSHA-ALLAAH = SOPII JOS LUOJA SUO = EHKÄ
      MUMKIN BUKRA INSHA-ALLAAH = SOPII EHKÄ HUOMENNA JOS LUOJA SUO

      Hauskaa matkaa!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      129
      9905
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      52
      2891
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      177
      2687
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      23
      2074
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      15
      1834
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      16
      1657
    7. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      16
      1562
    8. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      16
      1520
    9. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      13
      1508
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      15
      1348
    Aihe