vitun ruotsi

hshdhshshshhs

eihän tässä ole mitään järkeä että koko lukio menee hukkaan pelkän yhden kielen takia. Muuten menisi ihan hyvin, mutta eihän tästä voi päästä läpi ilman ruotsin kursseja. Minkä minä sille voin että kielipää kelpuuttaa vain yhden ylimääräisen kielen, eli englannin, jonka osaan oikein hyvin? En minä sitäkään kolmessa vuodessa oppinut, miten vitussa minun kuvitellaan sitten oppivan ruotsi vain ylä-asteen aikana? Kai se on pakko ensi vuonna kaikki kaverit ja intohimot jättää ja siirtyä opiskelemaan roskakuskin ammattia ammattikouluun. Pakkoruotsi olisi ihan okei, jos se aloitettaisiin paljon aikaisemmin eikä olisi yhtä elintärkeää lukion kannalta.

18

1455

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Hmm,

      Lukion ruotsin pääsee ihan helposti vitosella läpi jos jaksaa vähän lukea sanoja

      • gustu

        Ruotsi ei ole Suomen alueella kehittynyt kieli ja siksi se on vieraskieli Suomessa.

        Suomi on kehittynyt Suomessa ja Viro on kehittynyt samasta muinaiskielestä Virossa. Olemme ollet näillä alueilla virolaisten kanssa niin kauan että kielemme ovat ehtineet erkaantumaan toisistaan niin paljon että suomi ja viro eivät ole enää ymmärrettäviä keskenään.

        Suomenruotsin avulla voi ymmärtää norjaa, tanskaa, ruotsia, fääriä. Monesti on suomenruotsalaisten taholta tullut todistetuksi että suomenruotsi on sama kieli kuin Ruotsissa puhuttu kieli.


    • onnistuu

      "miten vitussa minun kuvitellaan sitten oppivan ruotsi vain ylä-asteen aikana?"

      Kukaan ei kuvittele sinun oppivan ruotsia vain yläasteen aikana. Siksi opiskelu jatkuu lukiossa ja vielä senkin jälkeen. Silloinkaan kukaan ei kuvittele sinun osaavan vielä ruotsia täydellisesti.

      Asenteen korjaus ruotsia kohtaan auttaisi sinua huomattavasti. Jos opit englantia, opit myös ruotsia. Lukiossa päähäsi pitäisi mahtua noiden lisäksi vielä kolmas kieli. Ja mahtuu myös, kun raivaat kielteisen asenteen pois.

    • oksettaako?

      Kukaan ei saa syyllistää itseään jos pakkoruotsi ei maistu. Vika on pakkoruotsissa. Pakkoruotsia vaivaa sen tarpeettomuus ja pakollisuus.

      Suomessa yritetään osoittaa että pakkoruotsin opiskelijaa vaivaisi motivaation puute tai motivaation puute olisi oma yksilön vika. Näin ei kuitenkaan ole. Vika on ruotsinkielessä ja sen haitallisuudessa, turhudessa ja pakollisuudessa.

      Ruotsin pakollisuus on hyödyttömyyden seurausta. Ruotsin pakottaminen koko kansalle alleviivaa ruotsin tarpeettomuuden ja valheellisen mantran ruotsin kielen rikkaudesta Suomelle. Tarpeettomuuteen panostaminen ei millään voi olla rikkaus vaan rasite. Suomessa tämä pakkorasite on tehty koko väestöä koskevaksi rasitteeksi, eikä sen haitallisia vaikutuksia saa aliarvioida.

      Siten ruotsin kielen keinotekoinen tarve on muodostunut jarruksi suomenkieliselle yksilölle ja koko kansantaloudelle.

      • hsbs

        http://www.ts.fi/keskustelut/viesti/97205


      • Suomessa 4000 vuotta
        hsbs kirjoitti:

        http://www.ts.fi/keskustelut/viesti/97205

        Enää ei riitä että vedotaan kansalliskielen asemaan pakkoruotsin puolustamisessa ymmärtämättä että ruotsin kielen asema pitää muuttaa jos kansalliskielen ehdot eivät täyty.

        Nylander :
        "Tässä ei ole kyse pelkästä kouluaineesta, vaan maan kaksikielisyyden perustasta. Suomen ruotsinkielinen väestö on täysin riippuvainen kouluruotsin asemasta pakollisena kielenä."

        HS uutinen
        http://www.hs.fi/politiikka/Nylander Pakkoruotsikeskustelu on jo aikakin k%C3%A4yd%C3%A4 korkeimmalla tasolla/a1376184581312


        -. Ruotsin asema kansalliskielenä on siis Nylanderinkin mielestä kyseenalainen. Kieli joka ei säily ilman enemmistön tukea ei voi olla kansalliskielen asemassa.

        Ruotsinkieli ei ole koskaan kuulunut sisämaan kieliin siksi on harhautusta väittää että ruotsin kieli olisi kuulunut Suomeen. Ruotsin kieli on ollut vain rannikolla ja sielläkin vain joitain satoja vuosia.

        Suomi on kehittynyt Suomessa ja Viro on kehittynyt samasta muinaiskielestä Virossa. Olemme ollet näillä alueilla virolaisten kanssa niin kauan että kielemme ovat ehtineet erkaantumaan toisistaan niin paljon että suomi ja viro eivät ole enää ymmärrettäviä keskenään.

        Kieli joka on kehittynyt muualla ei voi olla kansallinen kieli. Se on maahamuuttajakieli. Ruotsi ei ole Suomen alueella kehittynyt kieli ja siksi se on vieraskieli Suomessa.

        Ruotsin kielen osuus 5% on niin alhainen että se muodostuu ongelmaksi kun sitä yritetään väkisin pitää tasavertaisena suomen kielen kanssa. Asia jonka siis Nylanderkin huomaa mutta ei mainitse


    • olijhgijuh

      Lukion ekat ruotsin kurssithan on lähinnä kertausta... tee läksyt ja kuuntele tunneilla niin pääset helposti läpi kursseista. Ruotsin sijaanhan voi kirjoittaa matikan.

      • ei kuulu suomal. identit

        Ei kyse ole kurssien läpipääsy vaan turhan aineen opiskelemisen välttäminen.


      • edellinen---
        ei kuulu suomal. identit kirjoitti:

        Ei kyse ole kurssien läpipääsy vaan turhan aineen opiskelemisen välttäminen.

        No olen kyllä samaa mieltä, mutta ei lukiota kannata pelkän ruotsin takia jättää käymättä.

        En kyllä ymmärrä miksi niin turhaa kieltä pitää lukea viisi kurssia...


      • uusianna

        Ruotsia opiskellaan vain Suomessa koska ruotsi ei ole sivistyskieli. Sivistyskieltä opiskelevat muutkin kuin suomalaiset. Kaksi ulkomaalaista pystyy keskustelemaan sivistyskielellä, mutta ruotsia voi puhua vain ruotsinkielisen kanssa.

        Ruotsi on käyttäjävihamielinen kieli koska se ei toimi englannin tai muiden suurten kielien tavoin. Se ei yhdistä kahta EI äidinkieleltään ruotsinkielistä, vaan toimii vain suomen- ja ruotsinkielisen välillä.

        Englanti on käyttäjäystävällinen kieli koska sitä voi käyttää melkein kaikkien kanssa. Ruotsi ei ole käyttäjäystävällinen vaan oikeammin käyttäjävihamielinen kieli.

        Ruotsi on käyttäjävihamielinen kieli suomenkieliselle koska ruotsin kieli ei toimi koskaan kahden ulkomaalaisen välillä kommunikaatiokielenä. Suomalaiset ovat ainoita ulkomaalaisia jotka opiskelevat ruotsia. Suomalaiset pyritään asettamaan alempaan asemaan ruotsin kielen avulla, kun suomalainen joutuu ojentamaan äidinkielenedun puhuessaan ruotsalaiselle ruotsia.

        Ruotsi on käyttäjävihamielinen kieli suomenkieliselle koska se on pakotettu suomenkieliselle eikä suomalainen saa siten valita edes muita kieliä sen tilalle.


    • 12+9=21

      Tuolla asenteella se roskakuskin ura saattaakin olla sulle se sopivampi vaihtoehto. Kyllä pitää tehdä töitä menestyksen eteen, vaikka kaikki aineet eivät mieluisia olisikaan.

    • hshdhshshshhs

      Tässä AP melkein kolmen vuoden jälkeen. Olen nyt neljättä vuotta lukiossa enkä ole vieläkään saanut yhtäkään ruotsin kurssia tehtyä. Muut aineet olen kyllä saanut läpi ja kirjoituksetkin menivät ihan okei. Tammikuussa menen inttiin ja saan onneksi tämän vitun lukion tungettua ruotseineen helvettiin.

      • dheeh

        Huutista.


    • huusiasna

      Pakollinen ruotsi osoittaa että ruotsin kieli ei ole arvokas eikä tarpeellinen kieli Suomessa. Kieli joka säilyy vain pakottamalla ei ole elinvoimainen eikä alkuperäinen kansan kieli.

      Ruotsi on eliitin kieli joksi se on ylisuurilla ruotsinkielisillä korkeakoulun kiintiöillä jäänyt. Ruotsinkielisiä ei riitä kaikkiin kansankerroksiin.

      Kaikenlainen kitinä ruotsinkielen palvelun ja ruotsin osaamisen romahtamisesta kertovat karua kieltään että ruotsi on kuoleva kieli Suomessa eikä Suomi ole kaksikielinen. Ruotsin kieli ei ole vitaali kieli täällä, koska se ei ole alkuperäinen kieli eikä se ole sopeutunut tänne. Se ei ole sopeutunut tänne koska se on ollut eliitin kieli.

      Eliitin kielenä ruotsin kieli yritetään jatkossa pitääkin koska ruotsinkielinen väestö on onnistunut ulkoistamaan duunarin hommat suomenkielisille ylisuurien opiskelukiintiöiden avulla. Kaikenlaisilla määräyksillä esim. virkamiesruotsilla, kaksikielisyydellä ja pakkoruotsilla yritetään sitten tekohengittää kuolevaa kieltä ettei sen merkitys kokonaan katoaisi.

    • hshdhshshshhs

      Tässä AP. Sain alkuvuodesta ruotsin vihdoin suoritettua. Nyt opiskelen ammattikorkeakoulussa ja käyn töissä.

      • Psykologinenbarriääri

        Toivottavasti opit jotain tärkeää tästä ruotsin kieli -jupakasta. Varo kehittämästä sellaista asennetta mitään oppiainetta tai työtehtävää kohtaan, joka muodostaa henkisen esteen normaalille suoriutumiselle.


      • Anonyymi
        Psykologinenbarriääri kirjoitti:

        Toivottavasti opit jotain tärkeää tästä ruotsin kieli -jupakasta. Varo kehittämästä sellaista asennetta mitään oppiainetta tai työtehtävää kohtaan, joka muodostaa henkisen esteen normaalille suoriutumiselle.

        Polta siis ruotsinkirjasi roviolla ja kuse se sammuksiin

        Kunnon terpauttista
        t. Psykologinenbarriääri


    • Anonyymi

      Mitä sää änkytät. Sen vitun roskakuskin koulutukseen menee kolme vuotta. Se ruotsi on perseestä mutta ei se roska-autonkaa ajaminen mee niinku käteen veto sulta yhellä luikuaksella

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      39
      1671
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1351
    3. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1305
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      9
      1299
    5. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1297
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      6
      1277
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1254
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1230
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1180
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1163
    Aihe