Kuulokkeet

kuulokkeita etsivä

Hei. Olen miettinyt ostavani uudet hyvät kuulokkeet. Olisi hakusessa kuulokkeet jotka olisi hyvät pelaamisessa, musiikinkuuntelussa, elokuvissa. Olisi siis langgalliset kuulokkeet hakusessa. Olisi hyvä jos kuulokkeista voisi vaihtaa kuuloke piuhan kun ajansaatossa tahtoo mennä poikki. Hinta luokka voisi olla 200-300 e. Olen katsonut bose quietcomfort 15 vastamelukuulokkeita. Onko kenelläkään kokemusta kyseisistä kuulokkeista? Ja onko muita hyviä vaihtoehtoja?

7

1496

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Rautaa

      Kysyisin hieman viellä että minkä tyyppistä musiikkia kuuntelet?
      Haluisin tietää että kaipaatko ääntä eristäviä kuulokkeita eli suljettuja vai käykö avoimet kuulokkeet? (avoimissa paras äänenlaatu yleisesti ottaen).
      Osaatko sanoa että tykkäätkö korostuneesta bassosta vai neutraalimmasta äänestä?

      Tuossa 200€ - 300€ luokassa on todella hyviä ja kilpailukykyisiä kuulokkeita.
      En suosittelisi Bosen kuulokkeita ellet matkusta paljon, vastamelu ominaisuus kun yleensä vaikuttaa äänenlaatuun. Vaikka Bose quiet comfort 15 onkin todennäköisesti parhaimmat vastamelu kuulokkeet markkinoilla niin silti niiden äänenlaatu häviää normaali kuulokkeille samassa hintaluokassa.

      Sitten huomauttaisin tähän että suurin osa hyvistä kuulokkeista vaatii kuulokevahvistimen useimmiten, näitä on kohtuullisiakin hyvin alhaiseen hintaan varsinkin tietokoneelle, sisäisiä äänikortteja joissa on kuulokevahvistin ja on usb vaihtoehtoja joissa on kuuloke vahvistin.

      • kuulokkeita etsivä

        Hei. Tykkään kuunella rock painotteista musiikkia. Bassoo pitää olla sopivasti muttei liikaa. Minulla on denonin avr1912 vahvistin kotiteatterille ni siihen varmaan saa liitettyä? Olisi toki hyvä jos kuulokkeita voisi käyttää myös mp3


    • Rautaa

      Et sanonut että pitäisikö kuulokkeiden olla suljetut? Ulkokäytössä suljetuissa on omat etunsa, ei tarvitse volumea laittaa läheskään niin kovalle koska ulkopuoliset äänet katoavat melkein täysin. Mutta toisaalta taas sitten kyky huomioida ympäristöä kärsii todella pahasti. (siihen pisteeseen että se voi olla jopa vaarallista).

      No oli miten oli, teen nyt listaa kuulokkeista ja erittelen ne suljettujen, avoimien / puoliavoimien mukaan, sekä hieman äänen korotuksen mukaan. Teen listaa sen mukaan mitkä tiedän että löytyy suomesta. Mainitsen myös jos tarvitsee erillisen kuulokevahvistimen. En ole varma miten sinun kotivahvistin pystyy ajamaan kuulokkeita korkeammilla kuormilla.

      Avoimet / puoliavoimet, Suhteellisen Neutraalit äänellisesti.

      AKG K-612 Pro hinta noin 140€ Tarvitsee kuulokevahvistimen.
      AKG K-702 hinta noin 200€ Tarvitsee kuulokevahvistimen erikseen.
      Beyerdynamic DT-880 ja DT-880 Pro hinta noin 230€ Tarvitsee kuulokevahvistimen. Ellei sitten hanki 32ohm mallia joka on "huonoin" vaihtoehto.
      SHURE SRH 1440 hinta noin 300€ (tarvitsee todennäköisesti kuulokevahvistimen).

      Sitten Avoimet / Puoliavoimet, Korostunut basso / mahdollisesti diskantti myös.

      Beyerdynamic DT-990 ja DT-990 Pro hinta vaihtelee pro ja premium mallin välillä noin 150€ - 250€ Ainoa ero oikeastaan niiden välillä on ulkonäkö ja Pro mallin kovempi puristus voima, Sama pätee DT-880 malliin. (tarvitsee kuulokevahvistimen).
      Philips Fidelio L1 hinta noin 230€
      Hifiman HE-300 hinta noin 260€

      Sitten Suljettuihin, Neutraalin puoleisiin.

      Shure SRH-440 hinta noin 90€
      KRK KNS-6400 hinta noin 100€
      Akg K-271 MKII hinta noin 150€ (sanoisin että tarvitsee vahvistimen).
      Shure SRH-840 hinta noin 155€
      Akg K-550 hinta noin 200€
      Sennheiser HD-25 hinta noin 200€
      Shure SRH-940 hinta noin 225€
      Sony MDR-1R hinta noin 250€
      NAD Viso HP50 hinta noin 250€
      Beyerdynamic DT-1350 hinta noin 260€ (tarvitsee todennäköisesti vahvistimen).
      Focal Spirit Professional hinta noin 280€
      Sennheiser Momentum Hinta noin 290€
      Sennheiser Amperior hinta noin 300€

      Sitten Suljetut, korostunut basso / diskantti mahdollisesti.

      Audio Technica ATH-m50 hinta noin 130€ (hyvin suositut ja kehutut kuulokkeet).
      Beyerdynamic DT-770 hinta noin 150€ Hyvin korostunut basso ja diskantti. (tarvitsee vahvistimen).
      Focal Spirit Classic hinta noin 320€

      Tuossa on nyt jotain vaihtoehtoja mitä mahdollisesti kannattaa kuunnella.
      Suomessa kuuloke tarjonta on aika suppea ikävä kyllä, mutta jos ulkomailta lähtee tilaamaan niin vaihtoehtoja on enemmän. Tässä listalla on testejen ja arvosteluiden mukaan hyviä kuulokkeita, osaa olen itse päässyt myös kokeilemaan. Laitoin joidenkin hinnan perään merkin, tarkoittaa lähinnä sitä että mahdollisesti paras hintaluokassaan / kyseiseltä listalta.
      Melkein väistämättä Avoimissa / Puoliavoimissa on parempi äänenlaatu.

    • Rautaa

      Tässä on jotain liikkeitä mistä kannattaa katsella kuulokkeita.

      http://www.hifitalo.fi/kotihifi
      http://www.stpaulssound.fi
      http://www.topsound.fi
      https://www.hifistudio.fi/fi/
      http://www.autostudio.fi/nad-viso-hp50-kuuloke.html

      http://www.verkkokauppa.com/fi kyseinen firma on hyvin suosittu mutta mielestäni hinnat ovat usein reilusti yläkanttiin.

    • kuulok.valinta!

      Moni yllättyy kuinka vähän bassoa näissä laadukkaimissa kuulokkeissa oikeasti on. Siis ero on ku yöllä ja päivällä jos kuunnellu halpiksia missä bassoja korostettu. Jos haluaa semmoisen bassovoittoisen potkivan kuulokkeen peleihin ja leffoihin, niin Sony XB-500 taisi olla monen kultakorvankin mielestä hurjimpia tähän käyttöön. En muista miten uuden mallisarjan merkinnät menee. eXtraBass taisi olla tuon malliston nimi. Eivät ihan halpoja nekään.. Mutta kultakorvat ei välttämättä lue näitä hifikuulokkeiksi. Toiset taas diggaa ihan hulluna näistä.

      Beyerin DT-990 jos haluaa kompromissin. Toimii todella hyvin leffoilla, peleissä ja musiikilla. Bassoissa on potkua. Senkut sopii rauhallisemmalle meiningille. HD518 mallissa tosin korostettu basso. HD558 taas ok kaikkeen, ei erotu mitenkään erityisesti. Todella mukavat päässä, basso ei potki mutta soundi avara selvä. Moni tykkää peleissä näistä ja musiikilla/ leffat ihan jees tilantunnun takia.

      http://www.verkkokauppa.com/fi/product/9452/dkcnt/Beyerdynamic-Custom-One-Pro-sankakuulokkeet

      Tuossa yksi vaihtoehto suljettuihin, erittäin kehutut ja moni mieltää paremmiksi kuin Senkun Momentumit! Kannattaa mennä paikalliseen hifi liikkeeseen omien musiikkien kanssa kuuntelemaan. Toiset tykkää äidistä, toiset tyttärestä. ;) Rautaa tykkää molemmista. :P

    • Rautaa

      Tosiaankin voi tulla yllätyksenä monelle se että miten kevyt laadukkaampien kuulokkeiden basson toisto voi olla marketti tavaraan verrattuna.
      Basso on parempi laatuista mutta sitä ei ole välttämättä niin "paljon".

      Meinasin itsekkin ehdottaa Beyerdynamic Custom One Pro kuulokkeita, erikoisen ominaisuutensa takia että pystyy säätämään "vivusta" äänenkorostusta.
      Äänenlaadullisesti hyvät, pieniä ongelmia tietyissä asetuksisa äänenkorostuksen kanssa mutta muuten ei mitään isompia virheitä ole.

      Sennheiserit jätin ehdotuksista pois musiikki maun takia, vaikka äänenlaatu on hyvä etenkin 600 sarjaisissa senkuissa niin mielestäni niissä ei ole tarpeeksi särmää ja potkua Rock / Metalli musiikille, suurin osa senkuista soveltuvat parhaiten classisen musiikin ja rauhallisen musiikin kuunteluun.
      Pelikäyttöön Sennheiserit ovat taas mukavuutensa puolesta hyviä ja ääni on avara ja selvä kuten ( kuulok.valinta! ) sanoikin.

      Gradot myös jätin pois siitä syystä että vaikka monet pitävät näitä Rock luureina, niissä on ongelmia mukavuuden kanssa, toinen on se että ne voivat olla Liian kirkkaat, riipivät Rock musiikin kanssa. Nämä siis eivät sovellu pelaamiseen varsinkaan.

      Grado ja Sennheiser on täysin vastakohdat toisilleen kutakuinkin äänenkorostuksen puolesta.

      XB-500 ja XB-700 nämä ovat todellakin basso hirviöt, vastaavat siis Subbaria korvilla, monet hifistit pitävät näitä heidän "kiellettynä" hedelmänä. Saattavat omistaa hyvinkin korkea laatuisi kuulokkeita mutta silloin tällöin kun kukaan ei katso he pistävät Sonyt soimaan ja nauttivat korvahieronnasta.
      Ikävä kyllä näiden hinnat ovat nouseet rajusti siitä mitä ne joskus olivat, suomessa turhankin hintavat. XB-500 oli muistaakseni noin 40€ - 50€ ja nyt hinta on noin 70€ taas XB-700 hinta ei ole noussut niin paljon, alkuperäinen hinta oli noin 65€ - 70€ taitaa olla nykyään noin 70€ - 80€

      Uudemmat ExtraBass sarjan Sonyt eivät kuulema ole niin hyviä kun vanhemmat XB- sarjalaiset. Mukavuuskin on kuulema huonompi. En tiedä sitten miksi Sony päätti muuttaa niinkin suositut kuulokkeet mitä XB sarjalaiset olivat.

      Tosiaankin otat omat musiikit mukaan hifi liikkeeseen ja pyydät että saat kuunnella luureja. Ilman kuuntelemista en itse lähtisi ostamaan mitään ihan sen takia että tosiaankin kaikki eivät pidä samoista asioista. Me voimme lähinnä ehdottaa kuulokkeita mitkä kuulostavat hyvältä äänenlaadullisesti mutta Äänenkorostus on toinen asia ihan täysin.

      Toivottavasti löydät mieleiset kuulokkeet.

    • riittajapaavo

      Ennen hankintaa kannattaa itse kuunnella ko. mallin kuulokkeita jossain.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Euroviisut fiasko, Suomen kautta aikain typerin esitys, jumbosija odottaa. Olisi pitänyt boikotoida!

      Tämän vuoden euroviisut on monella tapaa täydellinen fiasko. Ensinnäkin kaikkien itseään kunnioittavien eurooppalaisten
      Maailman menoa
      274
      3020
    2. 201
      2866
    3. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      70
      2454
    4. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      218
      1929
    5. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      42
      1371
    6. Tuollainen kommentti sitten purjehduspalstalla

      "Naisen pillu se vasta Bermudan kolmio on. Sinne kun lähdet soutelemaan niin kohta katoaa sekä elämänilo että rahat"
      Suhteet
      13
      1368
    7. Nukkumisiin sitten

      Käsittelen asiaa tavallani ja toiveissa on vielä että tästä pääsee hyppäämään ylitse. Kaikenlaisia tunteita on läpikäyny
      Ikävä
      4
      1317
    8. Syö kohtuudella niin et liho.

      Syömällä aina kohtuudella voi jopa laihtua.On paljon laihoja jotka ei harrasta yhtään liikuntaa. Laihuuden salaisuus on
      Laihdutus
      24
      1298
    9. Muistatko komeroinnin?

      Taannoin joskus kirjoitin aloituksen tänne komeroinnista eli hikikomoreista; syrjäytyneistä nuorista ihmisistä. Ehkä asu
      Suhteet
      51
      1267
    10. Nesteen bensapumput pois, tilalle latausasemat

      Näin se maailma muuttuu, kun Suomessakin liikenneasemat lopettavat polttoaineiden myynnin ja tarjoavat enää sähköä autoi
      Maailman menoa
      159
      1202
    Aihe