narsistin kiusaama

koti2

sinä tietty ihminen ei tarvitse tulla joka viikko häiritsemään kenenkään kotiin ,eikö hävetä yhtään ??enpä paljo pakkautusi kenenkään kotiin jos ei tykätä!!!!

12

1181

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • menisivät ukrainaan

      ikävä kyllä, jotkut elävät kyyläämällä toisten tekemisiä, kun oma elämä on tyhjä kuin telekänpönttö.

    • ei kyläluuta

      Oletko sanonut suoraan kyseiselle henkilölle ettet tykkää siitä ? Jos se ei itse sitä tiedä että siitä ei tykätä niin mistä se voi tietää sen kun tulee vaan kylään.

      • korrekti

        Sellaisten ihmisten kanssa on se ongelma etteivät he ymmärrä olevansa toisen kotona eikä silloin tanssita heidän mukaan. Sitten he ovat olevinaan vielä uhreja. Kotona heidän pompottelunsa on usein jo lopetettu niin tulevat kylään pomottelemaan. Ei tarvitse olla aina kiltti. Ei varsinkaan narsistille.


    • proffa1

      Onko niitä, mitekä paljo ? Mitä ominaisuuksia, niillä on? No se ainakin, että tykkäävät olla esillä, mutta mitä muuta...?

    • einarsisti

      Se, että ihminen tulee kutsumatta kylään ei täytä narsismin oireistoa. Meissä kaikissa ihmisissä on narsistisia piirteitä. Mitäpä jos itse rehellisesti sanoisit, kun seuraavan kerran tulee oven taakse, että nyt ei sovi.
      Ei anna sinusta hyvää kuvaa ettet suoraan et sano vaan kirjoitat keskustelupalstalle ja haukut narsistiksi (persoonallisuushäiriöistä pahin).
      Jätä diagnoosin tekeminen ammattilaisille ja muuta omaa toimintaasi.


      "Henkilöitä, joilla on narsistinen persoonallisuushäiriö arvioidaan olevan noin 1 % väestöstä ja 2-16 % potilasaineistosta. Narsistinen persoonallisuushäiriö on oireyhtymä, johon kuuluvat muun muassa seuraavat piirteet: itsekeskeisyys, manipuloivuus, hallitsevaisuus ja tunteettomuus. Tunnetasolla tällainen ihminen on pinnallinen, impulsiivinen, kateellinen, toisia omiin tarpeisiinsa käyttävä, ihailua vaativa, itsestään ja ominaisuuksistaan suuria kuvitteleva, vastuuton, ei koe syyllisyyden tuntoa ja lisäksi hänellä on empatian puute. Hän ei ota riittävästi huomioon muita ihmisiä tai heidän tarpeitaan ja oikeuksiaan, vaan käyttäytyy ylimielisesti ja röyhkeästi. Hänellä ei ole kykyä tai halua myötäeläytyä toisen tilanteisiin tai tunteisiin. Narsismin avulla hän suojautuu pienuutta, avuttomuutta, keinottomuutta, kateutta ja riippuvuutta vastaan.

      Heitä on kaikkialla ja on ollut kaikkina aikoina: kaikissa roduissa, kulttuureissa, yhteiskuntaluokissa ja kaikkien ammattien piirissä. He näyttävät ulkoisesti terveiltä ja ”meiltä muilta” ja usein heillä on paljon älyllistä kapasiteettia. Koska tällainen henkilö hallitsee sosiaalisen käyttäytymisen koodit, hän pystyy näyttelemään oikeita tunteita oikeissa tilanteissa. Hänen käsityksensä oikeasta ja väärästä ovat omanlaisensa. Hänellä ei ole pysyviä arvoja tai tavoitteita elämässä eikä hän tunne pelkoa, stressiä tai painetta. Viimeisiksi mainittujen seikkojen ansiosta persoonallisuushäiriöiset henkilöt menestyvät nykyajan kovassa työelämässä. Tyypillistä on myös, että tällainen ihminen kokee olevansa kunnossa eikä hakeudu hoitoon.

      Yleensä he tulevat hoitoon aivan jonkun muun syyn johdosta. He yleensä ennemmin tai myöhemmin ajautuvat konfliktiin ihmisten kanssa, koska he loukkaavat muita, eivät osaa lukea tunteita tai tunnelmia oikein eivätkä kykene empaattiseen myötäelämiseen. Heille tulee helposti vihamiehiä. Siitä heille tulee pettymyksiä, mikä aiheuttaa masennusta. He saattavat tulla hoitoon masennuksen ja ahdistuksen vuoksi ja sanovat terapeutille, että muut ihmiset ovat niin pahoja ja vainoavat heitä, mutta taustalta paljastuukin, että he ovat se ongelma eivätkä muut.

      Suurin osa heistä on vapaalla jalalla: he eivät ole rikollisia, vaan voivat olla hyvännäköisiä, sosiaaliset säännöt tuntevia, älykkäitä, hurmaavia ja hyviä puhumaan. He eivät tee laittomuuksia, mutta heidän ympärillään kärsitään. He manipuloivat, toimivat häikäilemättömästi, syyllistävät muita ja usein liike-elämässä persoonallisuushäiriöisistä piirteistä on vielä hyötyä. Heitä löytyy joka ammattikunnasta, ja erityisesti heitä houkuttaa vallankäyttö. Usein karismaattiset uskonnollisten liikkeiden johtajat ovat persoonallisuushäiriöisiä.

      Narsistisen persoonallisuushäiriön on tutkimusten mukaan todettu olevan enemmän kehityksellinen kuin synnynnäinen häiriö. Narsistille on yleensä jäänyt traumoista johtuvia persoonallisuuden vajeita jo vauvana. Tutkimusten mukaan narsistisesti persoonallisuushäiriöisen kasvuperheestä on puuttunut muun muassa positiivinen malli ihmissuhteille, kyky suojella lasta, kyvyttömyys antaa lapselle rajoja, kyky tarjota myönteistä huomioon ottamisen mallia lapselle, kyky antaa lapselle positiivisia ongelmanratkaisukeinoja ja positiivista asennetta ongelmiin hyväksymällä ne väistämättömäksi ja hyväksyttäväksi osaksi elämää sekä kyky tarjota järjestäytynyttä vakaata turvallista ilmapiiriä kodissa. Kodin normiksi on muodostunut kaaos ja konflikti. Näissä perheissä vallitsee korkea ennalta arvaamattomuuden ilmapiiri.

      Tilastollisesti naisia on tämän ilmiön piirissä vähemmän eli miespuolisia psykopaatteja on enemmän, mutta ei se ole mikään harvinaisuus naistenkaan kohdalla. Persoonallisuushäiriöisen henkilön tavoitteena on saada rahaa, arvostusta, valtaa tai vapauksia. Rakkauden nimissä he hakevat toisista ihmisistä lämpöä, seksuaalista tyydytystä, turvaa, ruokaa ja rahaa. Heidän tehtäväänsä helpottaa se, että niin moni uskoo järkkymättä ihmisen hyvyyteen".

      Lähde: Mirja Pyykkö, "Jos" ohjelma Yle TV1, 2004 Tulostettava versio

    • pööööööööööööö.

      Itse narsku kirjoittaa, tietää mistä puhuu.

    • iel

      Tuon jonka kirjoitit einarsisti, niin kuvaa ihan minua, vaikka en sit joka päivä menekkään väkisin jonkun luokse. Elämä on haasteelista. Olen kuullut aikaisemmin et ne jotka rikollisesti aiheuttavat hirveät velat tahalleen jollekin toiselle olisivat oikeita narsisteja. Mutta löydän kirjoituksestasi joitakin piirteitä jota minussakin on ehkä olen vaan tavallinen narsisti. Hoidan kotia puutarhaa ja perhettänyt niillä kyvyillä joita osaan. En käytä alkoholia tai tupakoi, ne ovat positiivisia saavutuksia. Toivon kirjoittajalle hyvää jatkoa ja toivottavasti elämäsi selkiintyy ja saat apua einarsistinkin kirjoittajasta.

      • korrekti

        Eikös tässä ongelman ydin olekkin siinä, että jokaisen kotona eletään eri tavalla, jos ei nyt sentään rikollisesti tai pahoinpidellä. Narsistista on se että henkisesti yrittää hallita toisten perhe-elämää ja joku jäsen oikeasti kärsii. Aivan niinkuin anoppi joka joka päivä tulee kertomaan miten pitää mikäkin tehdä. Se on raskasta. Jos niitä on enemmän miehissä, niin puuttuuko heiltä sisältö omasta elämästä. Hyvä ystävä voi ottaa yhteyttä joka päivä jos hän antaa tehdä valinnat itse. Vanha sanonta pitäisi panna miettimään, jos alkaa tuntua siltä että menipä minne tahansa niin aina kakka haisee. Silloin kannattaa miettiä.


    • transithemmo

      Olen pannut merkille, sellaisen asian. Huoltsikan pöyrässä, ku istuu ukkokööri. Siinä kun juorutaan ajankohtaisia asioita ja muuta potaskaa. Saattaa siinä, varmaanki mennä usiampi tunti. Sitten, kun pitäisi alkaa lähteä, niin ei uskalleta. Joku rohkea, sitten kokeilee starttia ja poistuu. MITÄ ?...PEEVELIÄ !. Käppyrät, ryhtyy käymään poistujan henk. kohtaisia asioita julki. MINUUTTI aiemmin oli vielä, "HYVÄ KAMU".
      Päättelin, että joukossa on narsku tai pari, muut lökäpöksyjä.

    • ei kyläkyylä

      taas kyläluuta putkahti ,pitäs päästä paskaa suoltamaan ja ihmisistä juoruamaan

    • Analyysi

      Kyläluuta tietää asioita, ehkäpä olet ruokkinut ja kertonut liikaa omia salojasi, niin on pakko olla väleissä?

    • kotona parempi

      koti2,voisit suoraan sanoa sille joka luonasi käy ettei siitä tykätä eikä kirjotella tänne ,kuka voi tietää kenestä puhut,parempi kun unohdat sen kokonaan.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Maksetaanko Vornaselle palkkaa 2 viikon sairaslomasta

      Eli torstain kännistä 2 viikon palkallinen sairasloma? Saako muut duunarit myös rännätä 2 viikkoa työnantajan laskuun?
      Perussuomalaiset
      311
      2834
    2. Miksi tunnet vetoa..

      Miksi tunnet vetoa juuri häntä kohtaan? Mikä sen saa aikaan?
      Ikävä
      106
      2193
    3. Mitä te palstan ihanat naiset

      Ajattelette hyvin viisaista miehistä, jotka ovat koko ajan jotenkin oudosti väärässä? Vaikka älykkyysosamääräsi olisi 21
      Sinkut
      82
      1643
    4. Tapaus Vornanen

      Se oli torstai-ilta ja kansanedustaja Vornanen oli juhlimassa seurueensa kanssa pitkän edustusviikon jälkeen. Baarissa o
      Maailman menoa
      189
      1541
    5. Nainen, kohtelin sua kuin paskaa

      Ja silti odotin että annat kaiken anteeksi. Yllätyin kun niin ei käynytkään. Olethan kaikin puolin alle mun tason ja sun
      Ikävä
      67
      1345
    6. Nainen, seuraan sun uutta elämää

      Hieman naurattaa tuo sun uusi rooli 🤭. Kun et sovi siihen mitenkään. Mutta pakkohan sulla jokin paikka olla missä hämme
      Ikävä
      55
      1233
    7. Voi hitto Rinsessa säikähdin

      Että olitkin silloin joku huijari. Huh, sano ettet ole.
      Ikävä
      12
      1094
    8. Olet kaikki mitä ikinä tahdonkaan

      Voi sinä ihana Jarno olet just se ihminen keneen menin täysin ihastumaan. Kuin salama kirkkaalta taivaalta meidän koht
      Suhteet
      20
      1092
    9. Ilona Siekkinen

      Onko Ilona Siekkinen todellinen henkilö vai tekoälyllä luotu henkilö? Koostettu monesta eri kuvasta ja liitetty yhteen m
      Yhteiskunta
      2
      1039
    10. AVARN Security ja julkisen toimeksiannon laiton henkilörekisteri

      Kyseessä ei ole VR:än ylläpitämä, vaan Avarnin laiton henkilörekisteri. https://www.is.fi/kotimaa/art-2000000482739.htm
      Turvallisuuspalvelut
      13
      921
    Aihe