Ison tien vieressä asuminen

kun vain tietäis

Onko mitään järkeä muuttaa asumaan tai alkaa rakentamaan ison tien/moottoritien viereen tai välittömään läheisyyteen? Jos tontti/talo olisi muuten aivan viimeistä piirtoa myöden täydellinen, niin kannattaako mukavuudesta tinkiä metelin yms. haittojen osalta, vai jatkaa etsimistä, vaikka useampi vuosi sitäkin jo takana? Onko tien läheisyys kuinka suuri rasite elämälle?

4

3717

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Välittäjä__LKV

      Aikaisemmin Välittäjä_LKV väitti kusevansa laiturilla vastatuuleen ja jos maistui huulilla suolaiselta, niin ei lähtenyt. Meni perämoottorin konehuoneeseen takaisin tekemään itsetyydytystä

    • Kuulosuojain

      Kaikkeen tottuu.

      Sisareni asusteli aikanaan lähellä junarataa vanhassa rakennuksessa. Siihen aikaan oli vielä dieselveturitkin. Heikko äänieristys. Aina kuuli, kun juna meni ohi. Dieselin ja savun haju oli aina läsnä. Lisäksi talo tärisi vähän, jos meni raskas juna.

      Asui siinä, kun muualta ei sattunut asuntoa saamaan. Aikansa asuttuaan totesi, että ei kiinnitä enää mitään huomiota koko junarataan, se nyt vaan kuuluu miliööseen. Sitä tosin sanoi, jos juna myöhässä tai vuoro ajamatta, tavallaan säpsähtää tyyliin "mikä tuo oli". Biologinen kello kai jotenkin virittäytynyt junaradan rytmiin.

      Niettä nykyajan rakennukset hiljaisia. Autoissa katalysaattorit ja päästöjäkin rajoitetan. Rengasmelullekin rajoituksensa. Itse asuin aikanani nelikaistaisen kadun vieressä, ei siitä mitään haittaa ollut. Liikennettä oli sen verran runsaasti, että hurina oli hyvin tasaista ja aika hiljaista. Toki hätäjarrutkset tai äänimerkin käyttäminen nousivat piikkinä yli taustamelun.

      Tasainen ääni ei häiritse, iskuäänet ja volyymin vaihtelu häiritsevät suuresti.
      '
      Kerron tämän siksi,ostettiin nykyinen asunto aikanaan nimenomaan rauhallisesta ja hiljaisesta paikasta, pallokentän laidalta. Eka kymmenen vuotta meni loistavasti, pelailihan siellä aina joku, mutta ei siitä ollut häiriötä. Sitten tuli kentälle iso remontti ja keinonurmi. Kenttä siirtyi lähemmäs. Käyttöäaste kasvoi. Ennen ei ollut aitaa, tuli aitakin. Lisäksi valot. Nyt tulossa kentän lämmitys, käyttöastetta nostetaan.

      niinno, jalkapalloilija huutavat kurkkusuorana, ei jatkuvaan "vitun" karjumiseen korvanjuuressa totu. Ennen aitaa, pelasivat tarkemmin ja enemmän keskellä, tympeä hakea palloja, Nyt pelaavat ihan aitaa myöten ja maalit aidassa kiinni. Aita rämiss jatkuvasti. Lisäksi, koska pelaaminen lähempänä, palloja tippuu pihoille. Ja pallon hakijat perässä. Rikkinäisiä tavaroita, ikkunakin. Naapurilla tuli potkupallovalokatteen läpi portaille. Palloja jytisee asuntojen seiniinkin.

      Että niikuin siitä rauhallisesta ja hiljaisesta asumisesta. Melu yms haitta laskenu asuntojen arvoa paljon. Viiden huoneen asunto potkupallomaalin takana nyt saman hintainen, kuin meidän yhtiössä kolmio kauempana kentästä. Lisäksi lähes mahdoton myydä kenellekään. Rahaa paloi savuna ilmaan melko runsaasti ja asumismukavuus romahti hetkessä.

      Moottoriteihin tietenkin voi tulla muutoksia, mutta ei niin radikaaleja, kuin meidän tapauksessa potkupallokenttään. Että kannattaa harkita kuitenkin.

    • en huolisi

      Kaikkeen tottuu, sanotaan.. Enpä kuitenkaan haluaisi tottua ja siksi tässä pari vuotta sitten yksi muuten hyvä tontti sai jäädä odottamaan omistajaansa.
      Tutulla on talo aika lähellä motaria ja pirunmoinen jatkuva humina siihen pihaan kuuluu jatkuvasti. Sisälle ei kuulu juuri mitään, mutta kun omakotitaloon kuuluu se terassilla ja pihalla oleskelukin.

      Toinen kaveri asuu Vantaalla, lähes lentomelualueella ja ei helv.. mikä meteli laskeutuvasta koneestakin aiheutuu. Itse ei kuulemma enää edes huomaa, mutta keskustelu pihassa keskeytyy pahimmillaan muutaman minuutin välein.

    • eipä kiinnostais mua

      AINA ON ILMASSA KATUPÖLYÄ JA PAKOKAASUJA. EN SUOSITTELE

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      78
      1805
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1689
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      16
      1514
    4. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1194
    5. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      19
      1193
    6. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1182
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      12
      1136
    8. Annetaanko olla vaan

      Siinä se, tavallaan kysymys ja toteamuskin. Niin turhaa, niin rikkovaa. On niin äärettömän tärkeä, ja rakas olo.. N
      Ikävä
      29
      1131
    9. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      6
      1119
    10. Pakkoruotsi on leikkikieli, jota ei ole tarkoituskaan osata

      Pakkoruotsi on leikkikieli. Ennen leikkikieltä sanottiin siansaksaksi, sitten keksittiin tilalle pakkoruotsi. Pakkoruot
      Kielipolitiikka
      7
      1104
    Aihe