Missä iässä vauva oppi kääntymään?

ei hätäää

Eli missä iässä teidän vauvanne ovat oppineet kääntymään selältä masulleen? Entä toisin päin?
Kyselen ihan mielenkiinnosta. Meidän vauva on melkein 4,5kk eikä vielä käänny kumpaakaan suuntaan. Pari kuukautta sitten kääntyi kerran masulta selälleen ja siihen se jäi. Selällään ollessa välillä heiluu siihen malliin, että saattaisi kyljelleen kääntyä.. Tiedän toki, että jokainen vauva on oma yksilönsä ja oppii nämä asiat ajallaan. Missä iässä tuo kääntyminen tulisi osata?

19

4332

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • yksdde

      Meidän lapset on oppineet tuon joskus 3-4kk välillä.

    • "Omaan tahtiin"

      Kovin on yksilöllistä! Vissiin puolivuotiaan pitäisi osata kääntyä selältä vatsalleen tai näin muistan neuvolassa puhuttavan.

      Oma tyttö käänty 3,5 kk ikäisenä selältä vatsalleen, mutta teki sitä vain pari kertaa päivässä. Noin 5 kk eteenpäin kääntyi jatkuvasti vatsalleen.
      Vatsalta selälleen taisi kääntyä reilu puolivuotiaana. Lähtikin sitten ryömimään vasta melkein 9 kuisena ja siitä olin kovin huolissani, mutta "kaikki omaan tahtiin" lause päti myös tyttööni joka jo juoksee nykyään:)

      Niin ja se että kuinka aikaisin kääntyy ei vaikuta aina muuhun liikkumiseen!
      Naapurin poika kääntyi 7 kk ikäisenä, mutta käveli jo 9 kk ikäisenä eli paljon aikaisemmin kuin oma tyttöni 1v4kk!

    • Djdld

      Vatsalta selälleen kääntyminen ei ole mikään seurattava taito, joka pitäisi oppia tietyn ikäisenä. Se tapahtuu monella vauvalla ihan vahingossa hyvin pienenä, koska vauvan painava pää keikauttaa hänet selälleen. Selältä vatsalleen kääntyminen on se tärkeä taito ja tosiaan puolivuotiaaksi mennessä se sieltä pitäisi tulla. Eikä mitään hätää jos ei tule, sitten vaan neuvolasta yleensä annetaan fysioterapiaan lähete ja fyssari tarkastaa, että kaikki on ok ja antaa vinkkejä miten rohkaista vauvaa.

    • Mumpsukka

      Meillä neitikäinen kääntyi ensimmäisen kerran vatsalleen 5kk:n ikäisenä. :) Ei vielä käänny takaisin selälleen, ellei sitten ihan vahingossa.

    • ei kiirettä

      Meidän neiti on nyt lähes 4 kuukautta vanha. Kääntyi ensimmäisen kerran selältä mahalleen noin 2,5 kuukauden iässä, silloin muutamia kertoja ja nyt tekee sitä koko ajan. Mahalta selälleen on kääntynyt vain muutamia kertoja. Mutta kaikki on yksilöllistä. Anna ajan tehdä tehtävänsä. :)

    • ...,,,..

      Meidän vauva kääntyi vatsalta selälleen 3,5 kk, selältä vatsalleen 4,5 kk ja ryömi 5,5 kk. Tietääkseni keskimääräinen on 4-6 kk iässä? Itse olen kääntynyt 3,5 kk ja lapsen isä 8kk. Tuo isäkin oppi kävelemään ihan normaalisti 12kk iässä vaikka muuten lähti liikkeelle vähän hitaasti, että ei syytä huoleen :D

    • Kömpelyys

      Itse olen joutunut aikanaan käymään poikani kanssa fysioterapeutilla.
      Fyssari sanoi että lapsen oletetaan

      Kääntyvän 6 kk mennessä
      Nousevan itse istumaan 10 kk mennessä
      Liikkumaan jollain tapaa 10 kk mennessä
      Tukea vasten seisomaan 1v mennessä
      Kävelemään puoleentoistavuoteen mennessä

      Fyssari sanoi myös että on täysin normaalia vaikka lapsi tekisi osan tai jopa kaikki nuo jutut 1-2kk myöhemmin ja se menee täysin normaaliin kehitykseen, mutta yleensä tuolloin tarvitaan fysioterapeutin tukea liikkumiseen niin kuin poikani tarvitsi.

      Poika kääntyi 7kk
      Nousi istumaan 10kk
      Konttasi 11kk
      Tukea vasten 1v2 kk
      Kävely tasan puolitoistavuotiaana
      Ja juoksemaan lähti kunnolla reilusti yli 2 vuotiaana...

      Nykyään poika on 4 vuotias ja vauva-ajan kömpelyydestä ei kyllä ole tietoakaan! Eli jos vauvana on hitaampi motorisesti niin se ei ennusta tulevaisuutta!

      Halusin vastata siksi että monet vanhemmat tuntuvat olevan todella huolissaan nopeasti jos oma vauva ei ole sieltä nopeimmasta päästä ja ihan turhaan!
      Eli jos 4 kk vauva ei käänny niin ei ole kyllä lähellekkään syytä huoleen :)

    • vuodenäiti

      Meijän Alli-Pertti pyöri niinku tuuletin jo syntyessään :)

      Olet epäonnistunut, buuhuu.

      • Ah, ihanaa!

        Ai miten ihanaa, kun olet taas täällä näiden kypsien ja fiksujen kommenttiesi kanssa!


    • Mymmelitär

      Meillä käännyttiin viikkoa vajaa 7kk, ei mistään fyssareista ollu puhettakaan. Oppi nousemaan seisomaan, konttaamaan ja nousemaan istumaan 10-10,5kk iässä kirjoitetussa järjestyksessä!

    • aloittajaaa

      Kiitos paljon teille kaikille vastauksista! :)
      Meillä ei olla vielä mahalleen käännytty, mutta tänään kääntyi ensimmäistä kertaa kyljelleen. Muutaman kerran kääntyi ja ei siitä kovin kaukana ollut, että olisi mahalleen asti mennyt :)

    • Kädellä

      Sinähän voit ap auttaa vauvaa kääntymään kädelläsi kun hän on kierähtänyt kyljelleen. Meidän vauva oppi tuon "auttamisen" avulla mistä on kyse:) ja niin ei ole vielä kiire!
      Meidän vauva kääntyi viikkoa vaille 6 kk eikä sitä ennen näyttänyt merkkiäkään että olisi kohta kääntymässä, ei siis mennyt edes kyljelleen...

    • Äitix5

      Tosiaan yksilöllistä liikkeelle lähtemiset. Meillä kääntyneet mahalleen 8 kk iässä, nuorin tais kääntyä 5 kk. Nuorin nyt 11,5 kk , ryömii, nousee tukea vasten mutta ei konttaa. Nousi istumaan 10,5 kk iässä. Toiset oppii aikaisemmin ja toiset myöhemmin. Meillä ei kaikki ole ryöminyt ollenkaan.

    • vuodenäiti

      Meillä vaavi 9 kk, ryömii vikkelään ja kokeilee konttausta. Ensin kieri sivuttain ennen kuin keksi miten mennään eteenpäin. Istuminen vielä hankalaa.

    • aloittaja taas

      Meillä vauva nyt oppi ihan kunnolla kyljelleen kääntymisen pari viikkoa sitten ja tekeekin sitä koko ajan kun lattialla on. Mahalleen asti ei siis vielä käänny, muutaman kerran ollut aika lähellä. Välillä vauvan ollessa kyljellään, ollaan autettu hänet siitä mahalleen. Ensi viikolla vauva on 6kk ja silloin onkin neuvola. Näinköhän ne neuvolassa sanoo jotakin tuosta, jos ei vielä 6kk iässä käänny selälleen?

      • aloittaja taas

        Anteeksi, tarkoitin siis, että jos ei vielä mahalleen käänny tuossa puolen vuoden iässä.


      • treaafgh30
        aloittaja taas kirjoitti:

        Anteeksi, tarkoitin siis, että jos ei vielä mahalleen käänny tuossa puolen vuoden iässä.

        Kääntyy selältä vatsalleen molemmin puolin 3,5kk iässä. Kellahtaa mahalta selälleen myös.


    • kahvakuula""

      Meidän poika oppi eilen kääntymään selältä mahalleen, mutta takaisin päin ei oikein osaa vielä kääntyä :) Ja välillä pitää vähän auttaa ja muistuttaa tuossa selältä mahalle kääntymisessäkin miten se tapahtuu ja pukata oikeaan suuntaan, sitten poika innostuu ja aina kun hänet kääntää selälleen, kieräyttää itsensä takaisin mahalleen.
      Meidän kossilla siis nyt ikää 3kk ja 2 viikkoa . Sätkyttelee myös kovasti jalkojaan ja on sen verran jäntevä kaveri, että todennäköisesti lähtee ryömimäänkin normaalia aikaisemmin kuulemma.. Päätäänkin kohotteli mahallaan ollessaan kun ikää oli vasta 6 viikkoa ja olivat neuvolassakin aivan ihmeissään.

    • 36987112541472

      Meidän esikoinen kääntyi selältä vatsalleen ekan kerran 2kk11vrk:n ikäisenä. Ja sen jälkeen koko ajan... Ei ollut niska vielä kovin vahvistunut, niin kääntyi mahalleen, ja aika pian alkoi "nokkia" kun ei jaksanut päätään kannatella... Sitten käänsin vauvan takaisin selälleen, josta hän tietysti kääntyi heti uudeleen vatsalleen - ja sama alusta. Viikon treeni teki kummia niskalihaksille ja neiti alkoi viihtymään. Kääntyi muuten myös vaunuissa heti vatsalleen ja kurkisteli kuomun tuuletusaukosta... (Ryömi 5kk, nousi seisomaan tuke vasten 7kk, käveli tuetta 9,5kk) Oli silti hyvin varovainen liikkeissään ja on edelleen rauhallinen ja tutkiskeleva.

      Kuopus kääntyi vatsalleen vähän ennen 3 kk:n ikää. Ryömi 6kk, konttasi 9kk käveli tuetta 1v1kk. Juoksi varmaan sitten samantien... Vähän vilkkaampi tapaus, vaikka myöhemmin lähti liikkeelle..

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tapio Suominen on kuollut

      Urheilutoimittaja Tapio Suominen on kuollut. Suominen oli kuollessaan 60-vuotias. Selostajalegendan kuolemasta kertoo Y
      Maailman menoa
      251
      18459
    2. Tapio Suominen oli sairauden uhri

      Urheiluselostaja Tapio Suominen kuoli eilen keskiviikkona aamulla tapaturmaisesti Hattulassa. Toisen uutisen mukaan van
      83
      3145
    3. Tapio suominen

      Liian aikaisin lähdit sinua oli kiva kuunnella.
      Ikävä
      123
      2161
    4. Mitä toivot

      Tämän hetkiseen tilanteeseen?
      Ikävä
      191
      1860
    5. Sydämeni on

      varattu sinulle. Et ole minun, en ole sinun. Me on mahdottomuus. Mutta olet se joka on mielessäni ensimmäisenä kun herää
      Ikävä
      134
      1725
    6. Rannalle! Uimaan!! Rinnat paljaiksi!!!

      Järki kadonnut sekä niiltä feministeiltä, jotka vaativat saada esiintyä rinnat paljaina julkisilla uimarannoilla, kuten
      Maailman menoa
      272
      1416
    7. Minä itkin kotona kun tajusin että

      Pelkuruuteni takia kun en lähestynyt vaikka järjestit otollisen hetken ja myöhemmin huomasin lasittuneen katseesi miten
      Ikävä
      10
      1272
    8. Kok-edustaja: Yle aivopesee työntekijöitä

      "– Yle ei vain sensuroi Kyllä isä osaa-sarjaa, vaan haluaa jaksojen määrää manipuloimalla HÄVITTÄÄ ”ongelman” todellisuu
      Maailman menoa
      83
      1091
    9. Elämääni tulee pian uusi uros

      Se on sinisilmäinen, blondi. 😍 Toivottavasti tämä ok?
      Ikävä
      118
      960
    10. Ylen jälkiviisaat estotonta Kamala Harris suitsutusta

      Kolme samanmielistä naikkosta hehkutti Kamala Harrisia ja haukkui Trumpia estottomasti. Nyt oli tarkoituksella valittu
      Maailman menoa
      232
      959
    Aihe