Kamala olo estrogeenista

Sekoan kohta

Kovin tuota estrogeenia täällä kehutaan...Mutta itselläni kyllä aivan päinvastaiset vaikutukset. Toinen päivä progynovaa takana ja kokeilu loppuu tähän! Sydän hakkaa tuhatta ja sataa, omo epätodellinen...pää jotenki tukossa. Ajatus ei kulje ja oon ihan lamaantunut. Kaupassa iski paniikkiolo..kun en tajunnut mistään mitään. Jotenkim järki ihan käässä ja silmät tuntuu oudoilta. Ei ikinä enää tällaista kuraa mun kroppaan!!
Hyvä että jotkut saa apua..mutta meikäläisen päänupin laittaa ohan sekaisin :-(

25

3029

Äänestä

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Sekoan kohta

   Sori virheet...Kännykän pieni kosketusnäyttö :-D

  • lökafcbu

   Mennee ohitse parissa viikossa.

  • Liika on liikaa?

   Syynä voi olla liian suuri annoskin. Pillerin voi alkuun puolittaa tai vaikkapa jakaa neljänneksiin ja kokeilla näin pienempää annosta. Geelillä (tuubista) saa vielä pienempiä annoksia.

  • liikaa vanhenevalle

   Mäkin veikkaan liian suurta annosta. Itse en enää käytä mitään, mutta kun aloitin jokin vuosi sitten, huomasin, että annos oli suurempi kuin ennen korvaushoitoa oma tuotanto (rinnat kiristyi ja olo oli sellainen yleisesti). Tilanne helpottui, kun puolitin annoksen ja myöhemmin vähensin hiljalleen kaiken pois, kun oireet ei menneet kestämättömiksi vähentäessä.

  • Nicehormooni

   Voisitko olla allerginen tai yliherkkä jollekin ainesosalle siinä tabletissa? Tai tosiaan annos liian iso? Estrogeeni itsessään on kuitenkin sitä tasan samaa mitä oma keho tuottaa.

   Jos sinulla on ihan hyvä olla ilman estrogeenia, niin sitten sitä ei kannata ottaa, ja sehän on hieno tilanne. Moni muu saa kamalia oireita estrogeenin puutteesta, mutta ei mitään estrogeenista. Tai jos tarvitset estrogeenia, niin kokeile iholle levitettävää geeliä.

  • kärsimystä ollut

   Samaa mieltä,kuin ko.edellinen.Minä olen kokeillut reilun vuoden aikana eri tabl.
   korv.hoit. Kaikista tuli kovia sivuoireita.Päänsärky,voimattomuutta,sydämmen tykytystä,masennusta,erittäin kova veden juonti ja sen seurauksena wc. juoksua.
   En tiedä olenko yliherkkä ????Mutta epäilen,että estrogeeni ei sitä aih.vaan keltarauhashorm.Nyt käytän geeliä ja 2kk välein syön kelt.horm.(Aineosa kelt.horm
   eri kuin ko.tabl.)Nyt voin paljon paremmin.Suosittelen vaihtamaan,kokoilemaan
   eri vaihtoehtoja.

  • Jemenissä

   Täällä kans kokemusta liian suuresta ja tai väärästä estrogeeni. Googlaa mitä muita vaihtoehtoja, on erilaisia valmisteita. Mulla kans geeli menossa ja kolmas viikko alkanut just. Koska vaikuttaa mieleen? Ahdistusta pukkaa!

  • kärsimystä ollut

   Hei! jemenissä.Minkä verran sinä laitat geeliä?
   Itse laitan yleensä aamuisin n.reilu yksi mittatikullinen ja jos tuntuu oireita
   niin lisään.Minulle lääkäri suositteli 1-2 mittatikullista.En muista enään.koska
   alkoi vaikuttamaan,ehkä meni muutama vk.Mielialaan vaikutti minulla eniten estro
   geelin puutos.

   • Jemenissä

    Hei, laitan geeliä nyt 2 pumppausta, aloitin yhdellä. Eli käsittääkseni se on n. 2 mg?
    Niin, onko se sitten estoon puutosta vai keltarauhashormonin vaikutusta, kun monet sanoo, että keltarauhanen tuo pahan olon. Gynekologi sanoi, että keltar ei vaikuta? Mulla nyt tarkoitus 8 viikkoa yhtätoista toi geeli ja sit tarkistus mikä on tilanne.. En tiedä mitä pilleriä sitten tulee tyhjennyksen aikaansaamiseksi. Ja mistä sen sitten taas tietää, että sopiiko joku keltar hormoni paremmin kuin joku toinen. Olen äärimmäisen herkkä kaikille lääkkeille ja mieliala on se joka ensin kärsii:(


  • kärsimystä ollut

   Sinun on varmaan tässä vaiheessa vaikea tietää,kun geelikään ei vielä vaikuta.
   Voitko vielä lisätä annosta?2painallusta vastaa yhtä mittatikullista.Kun saat geelillä
   oireettoman olon ja olet käyttäntyt sitä tietyn ajan ja sitten aloitat kelt.rauh.horm..että tulee tyhjennysvuoto.Jos silloin tulee pahempia oireita,niin ainakin minä tajusin,että
   ei sovi minulle.Sanoo lääkäri,mitä haluaa.Pitää vain kokeilemalla löytää itselle
   sopiva horm.

   • Jemenissä

    Hei, en uskalla vielä lisätä geeliä, yritän nyt katsoo Tän ns. Kierron yli. On tää tosiaan yhtä helv... Kun saa jännittää joka päivä, että minkälainen olo on tänään. Nytkin sellainen olo, että ahdistaa ja jotenkin pelottaa. Sanonta " joku kulki hautasi yli", en tiedä mitä tarkoittaa... Mutta kuvaa tätä oloa. Huh...


   • Anonyymi
    Jemenissä kirjoitti:

    Hei, en uskalla vielä lisätä geeliä, yritän nyt katsoo Tän ns. Kierron yli. On tää tosiaan yhtä helv... Kun saa jännittää joka päivä, että minkälainen olo on tänään. Nytkin sellainen olo, että ahdistaa ja jotenkin pelottaa. Sanonta " joku kulki hautasi yli", en tiedä mitä tarkoittaa... Mutta kuvaa tätä oloa. Huh...

    Unettomuus, aamuyön heräily ja ahdistus ovat vaihdevuosioireita, ilmeisesti Sinulle ohjeistettu annos on liian pieni. Kamppailtuani 3kk pienellä geeliannoksella asiaan todella perehtynyt lääkäri kartoitti oireet, mittautti fsh-verikokeen ja ehdotti huomattavasti suurempaa annosta. Ahdistus katosi uuden annoksen jälkeen yhdessä yössä, nukkuminen korjaantui sikeäksi 8 tuntii muutamassa päivässä ja nivelkivut katosivat mystisesti parissa viikossa. Sitten taas arvioitiin vaikutusta ja mitattiin fsh uudelleen. Sillä mennään eka vuosi, jos mitään kummaa ei ilmene ja tilanne tarkistetaan taas vuoden kuluttua. Tuosta on aikaa nyt n puoli vuotta ja voin hyvin.


  • Sekoan kohta

   Heissan!!

   Kokeilin puolittaa Progynova 1mg tabletin ja samat oireet tuli siltikin. Ainoa minkä huomasin että olin energisempi.
   Nyt progynovan jälkeen pää paljon selkeämpi!!!!!! Pysty toimimaan ja ajattelemaan.
   Mutta nää sydämmen tykytykset....Nää on kamalia. Pumppu tulee kohta rinnasta ulos!!!Ja ahdistaa ja hermostuttaa...yöt nukun unilääkkeillä.

   Olen myös kokeillut laastaria, en tiedä eikö se imeytynyt, mutta aika syvälle masennukseen tipahdin sen kanssa.

  • juupa juu

   Uskomatonta mutta totta. Olen myös kokeillut kaikki mahdolliset estrogeenimallit, tabletit, geelit, laastarit jne. Sen eron vaan huomaa selvästi ! Estrogeenilisät ei sovi minulle. piste. Todella outo mielenmasennus ensin hiipii ja sitten vyöryy. Mielen täyttää todella outo säälin tunne itseä, omaisia, koko maailmaa kohtaan. Todella surumielinen tunne ja itku on koko ajan kurkussa. Ei voi mitään, otan sitten hikoilutkin mieluummin. Nyt kokeilen seuraavaksi tuota magneettia. Progesteronivoide (netistä tilattuna) on käytössä ja paikallis Ovestin-puikot menettelee myös.

   • Turhaa käyttöä

    Jos selviät hikoilulla, ei kannata tapella estrogeenin kanssa.


  • hidas muutostahti

   Kun vähensin estrogeenia nin olon tasoittuminen kesti aina 1-2 kuukautta. Sitten vasta vähensin uudelleen, kun tiesin, millainen olo oli sillä annoksella. Elimistö reagoi hitaasti muutoksiin.

  • Sekaisin myös

   Onko kukaan saanut estrogeenista raskausoireita muistuttavia oireita? Kun aloitin estrogeenin syönnin yöhikoiluun, ensin tuli aivan taivaallinen olo = yöhikoilu loppui & energinen olo ja jaksaminen - ehkä hyvin nukuttujen öiden jälkeen?. Ennen lääkitystä aloin olla jo itselle ja muille vaarallinen, kun olin hirveän väsynyt koko ajan huonosti nukuttujen, hikisenä pyörittyjen öiden jälkeen. Eli en kokenut estrogeenia todellakaan turhaksi.

   Mutta sitten alkoi nämä raskausoireita muistuttavat oireet: pahoinvointi, alavatsa kipee ja nipistelee, vatsan turvotus, menkat jää pois, rintojen kasvu& tummat nännit, allergiaihottuman paheneminen, maksaläiskät kasvoihin, alaselkä kipee, väsyttää yhtäkkiä, makea ei maistu, hiukset vahvistunu. Oireita on koko ajan, mutta raskaustestit näyttää negatiivista. Ja lääkäri sanoi että oireet johtuu hormonihoidoista, mut toinen sanoi ettei hormonihoidon pitäisi moista aiheuttaa. Oon ihan pihalla. Jos jätän estrogeenin syömättä, yöhikoilu palaa, mutta nää oireet ei katoa. Taidan kans puolittaa nyt ihan ensiks pillerit. Mun elimistö kyllä reagoi estrogeeniin tai sen poisjättämiseen heti parissa päivässä.

   • seve

    Muutoin oireet sopisi myös vaihdevuosiin, mutta hiusten vahvistuminen, selvä pahoinvointi tai alavatsakivut viittaa johonkin muuhun. Oman kokemukseni perusteella vaihevuosiin liittyvä pahoinvointi on korkeintaan kuvotuksen kaltaista.

    Kuukausi pari menee hoidon aloittamisesta ennenkuin näkee kaikki vaikutukset, siinä tuskin suuria eroja, mutta lääketyypin vaihtamiseen reagoi tietysti nopeammin, koska samaa ainettahan se silloin on. Poisjättämisen seuraukset huomaa jo samana päivänä, ja sillä saa elimistön nopeasti täysin sekaisin, joten jos tulee unohtamisia, siinä saa varautua odottelemaan tasaantumista lähes yhtä kauan kuin aloitettaessa. Minulle riitti opiksi yksi pillerin unohtamiskerta.


  • Jemenissä

   Geeli nyt käytössä 4 viikkoa. Ja olo paljon parempi. Mulle ei sopinut laastarit, eikä pillerit. Onkohan kärsimystä ollut vielä paikalla?? Mistä tiedän on ko annostus liian iso? Viikon käyttänyt 3 painallusta ja nukkuminen on huonohkot, tuntuu kuin en nukkuisi vaikka ilmeisesti nukun. Varsinaisia hikipuuskia ei ole, mutta kehossa koko ajan lämmin. Ja vähän sydänjumpsutuksia, eli olisko se kolmas pumppaus liikaa? Laitan yhden aamulla ja 2 illalla.
   Sekoan kohta, kyllä mulla oli vastaavanlaisia oireita laastarit kanssa. Hiusten vahvistuminen ei kuitenkaan noin äkkiä näy :). Nyt mars gynelle ja pyydä geeli, ei tarvii olla ilman. Ja noi paniikkituntemukset ym on myös tuttuja. Jos et saa apua ekstroista, masennuslääkekin voi auttaa. Itse aloitin myös ne kun oli oli helvetistä. Tsemppiä, ja huom. Sinä et sekoa vaikka siltä tuntuu!!

  • kärsimystä ollut

   Olen linjoilla.Itse laitan geelin aamulla n.reilu yksi mittatikullinen.pärjään sillä
   ainakin tällähetkellä.Nukun yöt hyvin,ei ole kuumiaaaltoja,mieliala tasainen,mutta
   olen alavireinen???Liian iso annos aih.voimattomuutta,pahoinvointia,päänsärkyä,ainakin minulla.Annostelukin on niin
   yksilöllistä.Kokeile laittaa aamulla??

  • Delta

   Käytin Estrena-geeliä kolme viikkoa ja nyt tauolla. Tuon kolmen viikon aikana turposin ja yöhikoilut voimistuivat. Olen tauolla nyt koska haluan katsoa johtuiko hikoilun lisääntyminen ja painon nousu tuosta geelistä.
   Tuo lihominen oli tosi ahdistavaa kun vaatteet ei oikein mahtuneet päälle ja rintsikoiden ympärysmittakin ihan yhtäkkiä alkoi kiristää(kuppeihin ei tullut mitään lisää, vaikka rinnoissa kipuja olikin).

   Miten muilla mennyt painon ja rintojen kanssa kanssa kun aloitte käyttään geeliä/laastaria/pillereitä? Ja voiko yöhikoilut lisääntyä kun aloittaa? Vai johtuisko muusta....

   • Sekoan kohta

    Jemenissä: Millaisia oireita/olo sulle tuli laastarista?


   • Anonyymi

    12 kg lisää painoa pillereistä ja rinnat kuin liian täyteen puhalletut ilmapallot, raivokohtauksista puhumattakaan.


  • Jemenissä

   Sekoan kohta: alkuun ei tullut mitään oireita mutta toisen tai kolmannen keltar.laastarin jälkeen tuli masennus. Seuraavaksi kokeiltiin femoston, sama juttu. Sitten meni 5-6 viikkoa geeliä, Estrena, josta 4 viikon jälkeen kova ahdistus, vanne päässä ja sydämen tykytykset. Nyt ollut kaksi viikkoa ilman geeliä, menee keltarauhhormoni 14 pv ja sitten lopetan hormonikokeilut. Nukkuminen on vähän sitä sun tätä. Tuntuu että ei nuku, vaikka ilmeisesti nukunkin. Mutta muuten olo huomattavasti parempi. Tosin seronil myös menossa, joten sillä ajattelin pärjätä! Joskus otan nukahtamislääkkeen, että tulee vähän parempi uni. Voihan olla, että joudun turvautumaan vielä johonkin, mutta vähäksi aikaa riittää nämä kokeilut. Illalla ulkoilu ja kevyt ruumiillinen työ antaa paremman unen. Ja muista, et sekoa, en minäkään seonnut, vaikka totta tosiaan sitä pelkäsin. Ja tiedän tasan tarkkaan tuntemuksesi. Jos et saa muusta apua, kysy masennuslääkettä. Tässä iässä olen alkanut ajattelemaan, että mieluummin nautin loppuelämästäni vaikka sitten masennuslääkkeen turvin, kuin että enää hetkeäkään annan sekoamisen pelolle valtaa! Tsemppiä!

  • Anonyymi

   Käsittääkseni on täysin normaalia, että ensin oireet ja sivuvaikutukset heittelee ja valmistetta kuin valmistetta tulisi kokeilla noin 3kk ennenkuin voi olla varma sen sopimattomuudesta tai sopimisesta. Usein tilanne tasaantuu aikaisemminkin, mutta harvoin mikään vitamiini tai lääke parissa päivissä kunnolla vaikuttaa.
   Toki jos saa todella todella pahoja ihan uusia oireita... sitten kyseessä ei ehkä ole ohimenevät sivuvaikutukset.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Miksi nainen lyö leikiksi

   Olen mies ja kiinnostunut eräästä naisesta. Ollaan juteltu ja tavattukin, ja mielestäni meillä osuu kemiat hyvin yksiin. Nainen osoittaa kyllä kiinnos
   Tunteet
   177
   5551
  2. Martinan kauden päätöksen seuranta

   Sitten vain seuraamaan kuinka kulkee. Taitaa olla elämänsä kunnossa.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   530
   2520
  3. Miten on mahdollista että kassatyttö on päässyt pääministeriksi

   ilman asianmukaista koulutusta ja minkäänlaista pätevyyttä?
   Maailman menoa
   551
   2317
  4. Kerroin kaverille

   Että olen rakastunut sinuun. Se vastasi, että eihän siihen saa rakastua! Sanoin, että no miks ei, ihminenhän se hänkin on.
   Ikävä
   39
   1806
  5. VTV:n exjohtaja Tytti Yli-Viikari haastoi oikeuteen

   entisen työantajansa VTV:n koskien irtisanomistaan. https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/da065296-dc16-4395-8a57-082d4408a32f
   Maailman menoa
   83
   1689
  6. Kolari vasankarissa

   Taas 2 elämän koululaista osallisena. Ikävää vanhemmille, mutta kun tarpeeksi kauan ajellaan päihtyneenä, kenenkään puuttumatta,voi käydä huonosti. Ai
   Kalajoki
   17
   1422
  7. Laura Huhtasaari sanoi Joe Bidenia seniiliksi twitterissä.

   Suomen tuleva ulkoministeri? https://twitter.com/LauraHuhtasaari/status/1576526813328994304
   Maailman menoa
   263
   1164
  8. Selviytyjät: Niko Saarinen avautuu yön piinasta: "Kukaan suomalainen ei ole nähnyt niin paljon..."

   Hui, kuulostaa aika ankealta… Nyt oli Nikon vuoro tippua kisasta, mutta hyvin hän veti! Lue Nikon tunnelmat kuvausten jälkeen: https://www.suomi24.
   Suomalaiset julkkikset
   14
   1162
  9. Sanna otti 5236 euroa suomalaista kohden uutta velkaa koronan varjolla

   https://yle.fi/ Sossujen politiikka. Ruotsi velkaantui 1 670 euroa/per nuppi. Ruotsissa kuollut 20 000, Suomessa 6 000. Ruotsin väkiluku on k
   Maailman menoa
   253
   1081
  10. Oma kansa ensin?

   Mitä tarkoittaa oma kansa ensin? Mihin verrattuna. Muitten kustannuksella? Miten voisimme olla erillään maailmasta? Mikä on se kansa, joka on vauras
   Maailman menoa
   337
   1070
  Aihe