Tekstiroolipelit tietokoneelle

hackney_girl

Moi! Osaako kukaan suositella sellaisia (vanhoja?) roolipelejä tietokoneelle missä luetaan tekstiä ja kirjoitetaan ruudulle käskyjä joiden mukaan pelihahmo toimii? Pelissä ei mielellään tarvisi olla animaatioita tai edes kuvia tms. Pelkkä teksti ja mielikuvitus riittää. :) Kiitos paljon!

3

125

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • koulu3

      koulu3

    • Jappervokki

      Hmm, erikoista, että olet kiinnostunut niistä peleistä. Nöösipoikana tykkäsin pelata niitä kotimikrollani. Ne kiihottivat valtavasti mielikuvitustani ja ostin jopa kirjan, joka opetti niiden ohjelmointiin BASICilla. Englannintaitoni olivat mitä olivat ja pelit jäivät ohjelmoimatta.

      Tietty on parasta lähteä ensimmäisestä tekstipelistä liikkeelle eli Colossal Cave Adventuresta. Juttua siitä löytyy Wikipediasta ja taitaapi koko pelikin olla netissä pelattavana selaimella. Zork 1-3 ovat kuulemma myös kivoja ja itse olen pelannut Scott Adamsin pelejä Adventureland, Voodoo Castle, Pirate Cove, Mission Impossible ja The Count. Interaktiivisen fiktion ystävät eivät tosin arvosta niitä kovin korkealle.

    • entinen ropettaja

      Muistan pelanneeni joskus sellaista, missä luotiin itselle kuvitteellinen hahmo(esim. Maija, 22v) ja sitten kirjoitettiin sen ajatuksia ja toimintoja(Maija istui puun oksalla ja katseli alas. Hän näki Teron kävelevän puun alla ja puhuvan puhelimeen. Ilma oli kaunis ja lämmin. Maija hengitti raikasta ilmaa ja hyppäsi alas puusta. "Hei Tero!" Maija hihkaisi ja katsoi nuorta miestä hymyillen) ja sitten joku toinen pelaaja jatkoi "tarinaa" (Tero puhui Jarin kanssa puhelimessa. Jari oli soittanut sopiakseen jalkapallopelista Teron kanssa ja lopulta aika saatiin lopetettua. Heti suljettuaan puhelimen Tero kuuli takaansa tumahduksen ja tutun naisäänen, joka tervehti Teroa. Se oli Maija. Tero kääntyi katsomaan Maijaa ja hymyili. "Moi, kiva nähdä." Hän arvioi nuorta naista silmillään ja hymyili. Oli mukava nähdä Maijaa pitkästä aikaa) ja sitten taas toinen jatkaa.

      En tiedä liittyikö nyt tähän ketjuun millään tapaa, mutta itse olisi kiinnostunut tällaisista roolipeleistä nyt reilun vuoden tauon jälkeen. valitettavasti sivu, jolla ennen pelasin, ei enää ole toiminnassa. missäköhän näitä vielä olisi? Ja nimenomaan sellaisia, missä on tavallisia ihmisiä, joille keksitän persoonallisuus jne, ei siis fantasiaa/johonkin elokuvaan/sarjaan pohjautuvaa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      68
      4873
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      15
      2310
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      26
      1836
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      13
      1546
    5. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      37
      1520
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1338
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      10
      1257
    8. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      4
      1171
    9. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      15
      1166
    10. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      13
      1156
    Aihe