röyhkeä ja itsekäs perheenjäsen

kurjuus

En enää tiedä mitä minun pitäisi tehdä, eikä hermoni enää kauaa kestä. Olen siis 18 v tyttö, asun vielä kotona. Minulla on 17 v pikkuveli joka on todella röyhkeä muita kohtaan, mutta varsinkin minua.

Alotan nyt siitä että hän elää niin kuin kaikki olisi hänen omia juttuja, tai kukaan muu ei tässä taloudessa asuisi... Esim. ruoka. Jos jääkaapissa on ruokaa hän syö ne kaikki niin ettei muille jää. Jos on pihviä, hän syö kaikki, 4x pack suklaavanukasta, hän ottaa kaikki vanukkaat heti ja syö ne. Jos vanhemmat ostaa atrian pizzat kaikille perheenjäsenille (5 kpl), hän syö heti ne kaikki ettei muille jää. Sama hedelmät, karkit sipsit ja kaikki mitä syötävää talossa on.

Kun katson telkkaa, hän vain saattaa tulla ja sammuttaa telkan kesken kaiken ja sanoo ettei jaksa kuunnella. Sama jos kuuntelen radiota, hän tulee ja sammuttaa sen. Sitten jos hän katsoo tv:tä tai kuuntelee radiota, saa pitää niin kovalla kuin haluaa.

Kuljen linkulla kouluun ja pidän linkkukorttia huoneessani, yön aikana hän saattaa tulla hakemaan linkkukortin kun nukun ja piilottaa sen jotta myöhästyn linja-autosta. Myös kotiavaimet häviävät kummasti välillä... Ne kuitenkin löytyvät jostain häneltä aina.. Kamerastani hän varastaa välillä muistikortin, ja sittenkun kameralla kuvia ottaisin niin huomaan että jahas, ei tarvitse näköjään kuvia ottaa.

Hän nimittelee minua joskus, ja tahalteen ärsyttää tulemalla samaan huoneeseen ja naaman eteen hyppimään ja ihan KIRJAIMELLISESTI esittää kehitysvammaista. Tömistelee kävellessään tahalteen niin kovaa että ikkunat tärisevät.

Pikkuveljeni ei myöskään osaa keskutella, tiuskii joka kysymyksestä ja asiasta takaisin. Hän on 17 v pelaa vaan plays stationia ja esittää kaikkia pelihahmoja ja vammastelee minkä kerkee ja ärsyynnyt näkiessäni hänet.. Hän saattaa seistä paikallaan ja alkaa sätkiä yhtäkkiä niinkuin joku taisteleva pelihahmo.

Kaikille perheenjäsenille kiusaksi keskellä talvea kun on kylmä, nukkuu omassa huoneessaan paksut vaatteet päällä ikkunat selkosen selällään niin että koko kämppä on jäässä... Hän luikkii alakerran ovesta ja autotalliin kautta ulos ja sisään (ei kulje "ihmisten ovesta" eli siis oikeasta ulko-ovesta), jättää ovet aina auki niin että koira karkaa. Eikö 17 v osaa laittaa edes yhtä ovea kiinni ??????

Tätä listaa voisin jatkaa todella paljon mutta en jaksa edes kirjoittaa...... Asian pointti oli se että veljeni on siis mielestäni todella törkeä muita kohtaan juuri tekemällä kyseisiä asioita, tätä on jatkunut jo useampi vuosi. Olen ajatellut että onko hänellä päässä vikaa vai mikä mättää, vanhemmilleni olen sanonut asioista joita hän tekee, mutta he eivät lähellekkään kaikkia noita huomaa ja sanovat minulle että älä kuuntele, älä kato sitä päin, älä välitä... Vai tekeekö hän vain tahalteen ollakseen ilkeä ja itsekäs ? Minusta sekin on todella ärsyttävää.
Mitähän minä voisin tehdä ...? En ehkä kestä enää kauaa välillä tekisi mieli kuristaa tuo kuoliaaksi, hän on erittäin vaikea henkilö muutenkin....

17

377

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 3971

      Hanki omaan huoneeseesi lukko ;) Tuudittaudu ajatukseen, että ei sulla montaa vuotta enää ole ennen kuin pääset muuttamaan omillesi. Tai pikkuveljesi joutuu armeijaan, missä joutuu kasvamaan ulos tommoisista piirteistä.

    • Kevät & pää sekaisin

      Olisiko sinulla ketään kaveria, joka voisi vähän "kouluttaa" pikkuveljeäsi ihmisten tavoille, kun vanhempasi eivät näköjään siihen pysty?

    • onpa kauheeta

      Tuon ikäinen poika nyt vain yksinkertaisesti syö paljon enemmän kuin tyttö.

      Jos vanhempasi ovat sitä mieltä, että hän saa syödä, mitä jääkaapissa on, niin sehän on aivan heidän asiansa. Hehän ruuat maksavat, et sinä.

      Tuskin sinäkään olet nälkään kuollut, kun jaksat tänne kirjoitella. Että vali, vali... Muuta pois kotoa, täysi-ikäinen kun olet, jos ei meno miellytä.

      (Onko linkku bussi?) Olen stadista ja täällä se on ihan bussi tai dösä)

      • Kantakaupunkilainen

        Ei se ole dösä, se on dösa.


      • Niittipallero

        "Tuon ikäinen poika nyt vain yksinkertaisesti syö enemmän kuin tyttö."
        Ite jaksan kiskoa maksimissaan 1-2 pakastepizzaa (yleensä se toinen jää puoliksi) ja olen 16-vuotias poika, joten kyllä 5 pizzaa kerralla on jo aika jumalattoman paljon ja voidaan laskea "syön ettei muut saa" syömimiseksi, söi sitten enemmän kuin tyttö tai ei.


    • joojooo

      lukkoa tässä meinannu jo kymmenisen vuotta mutta tohon oveen sitä ei saa ja seinään ei saa porata reikiä sen asennukseen. Pikkuveljeä ei kukaan pysty kouluttamaan koska ei tajua vaikka kuinka nyrkillä takois tai ihan millä muulla vaan ati sanomalla tai huutamalla, ei mee perille ni ei mee... Ymmärrän myös sen että syö enemmän mutta se tyyli syödä, se syö ruuat raakana kaapistaki ennenku niistä kerkee tehä mitään, ja sitten kukaan ei taas pysty syömään. Kämppää oon etsiskellykkin mutta näillä opintotuilla ei paljoa maksella

      ap

      • Kevät & pää sekaisin

        Kyllä mä luulen, että "koulutus" tehoaisi, mutta asiasta toiseen, käyttäytyykö isäsi yhtä ylimielisesti vai mistä jäbä on tyylin kopioinut?

        Tosi huonot vanhemmat sulla, kun eivät ole opettaneet kaikille lapsilleen käytöstapoja. Vai onko veljesi kehitysvammainen?


    • ,.,.,.

      Teidän vanhempanne eivät taida osata edes perusteita kasvatuksessa, eli todennäköisesti kuri puuttuu täysin. Voi myös olla mahdollista, että veljesi on henkisesti jälkeenjäänyt. Vapaan kasvatuksen tuotosta ja henkisesti jälkeenjäänyttä on kuitenkin yllättävän vaikea erottaa toisistaan.

      Asia on kuitenkin niin, että jos veljesi käyttäytyy tuolla tavalla "ulkomaailmassakin" niin kyllä joku sitä kouluttaa, siis ihan nyrkein.

    • sussiunakkoo

      Mun lapseni on vapaasti kasvanut ja kasvatettu mutta ei meillä tuollaista ole! Vapaa kasvatus EI tarkoita kasvattamattomuutta eikä vastuuttomuuta, se on aivan tavallista kasvatusta, säännöt, ohjeet ja neuvot mutta ei pakoteta eikä alisteta eikä huudeta joutavista.
      Veljelläsi ei ole kaikki "kotona" kannattaisi viedä lääkäriin!

      • Heh heh!

        Eli sä kasvatat kakaraasi väärin koska et näytä selkeästi "kaapin paikkaa" yhteiskunnassa.

        No, sun oma vikahan se on, että pennustasi tulee myöhemmin kriminaali-narkkari.


    • Ikäihmiset nurkissa

      Ovatko vanhempasi kuurosokeita?
      Hehän joutuvat näkemään nälkää siinä kuin sinäkin? Ovatko he ikuisella dieetillä?

      Kun pian kuitenkin pystyt muuttamaan kotoa, ei sinulle koskaan tule ikävä veljeäsi, ja pääset hänestä eroon loppuiäksesi, sillä omaan asuntoosi ei sinun ole pakko tuollaista vätystä päästää.

    • aloittja

      vanhempani eivät ole huonoja. päin vastoin, eiväthä he ole kuurosokeita, he eivät ole ikuisella dieetillä. Pohdiskelin asiaa että voisiko pikkuveljeni käytökseen vaikuttaa se että vanhemmat päästävät hänet helpommalla (minä ja vanhemmat sisarukset kasvatettu jo hyvin) ? ja helpommalla tosiaan päässytkin,esim. lumityöt, nurmen leikkuu, autojen renkaiden vaihdoit ja pseut tehdään me muut sisarukset paitsi pikkuveljeni..

      Mutta monet vastaajat ovat nyt tarttuneet tuohon ruokakohtaan... Minua eniten vaivaa se että miksi pikkuveljeni tekee esimerkiksi sitä että piilottelee yön aikana tavaroita että aamulla varmasti myöhästyy joka paikasta kun niitä pitää etsiä. Tätä tapahtuu ajoittain. Tai tahallisesti koiran päästäminen karkuun jättämällä ulko-ovi auki....

      ei kai tässä auta muu kun odottaa että ihme tapahtuu ja hän muuttuu normaaliksi.

      ap

      • aloitaja111

        siis renkaiden vaihdot ja pesut. tulipas paljon kirjoitusvirheitä muutenkin...


      • ihme hommaa
        aloitaja111 kirjoitti:

        siis renkaiden vaihdot ja pesut. tulipas paljon kirjoitusvirheitä muutenkin...

        Mielestäni veljelläsi on joku neurologinen ongelma. Oli se sitten geneettinen tai psykologinen. ADHD, autistinen, naristi, masennus, maaninen... Onhan noita. Ihmettelen ettei vanhempasi puutu tuohon, sehän on niin väärin teitä muita sisaruksia kohtaan ja tekevät veljellesi karhunpalveluksen.

        Onko hänellä kavereita vai pelaileeko vaan pleikkariansa päivät läpi?

        Ehkä vanhempasi eivät jaksa. Mutta tulisi jaksaa, muuten tulossa on taas yksi luuseri tuonne kadulle ja lopulta laitokseen.


      • kyllä
        ihme hommaa kirjoitti:

        Mielestäni veljelläsi on joku neurologinen ongelma. Oli se sitten geneettinen tai psykologinen. ADHD, autistinen, naristi, masennus, maaninen... Onhan noita. Ihmettelen ettei vanhempasi puutu tuohon, sehän on niin väärin teitä muita sisaruksia kohtaan ja tekevät veljellesi karhunpalveluksen.

        Onko hänellä kavereita vai pelaileeko vaan pleikkariansa päivät läpi?

        Ehkä vanhempasi eivät jaksa. Mutta tulisi jaksaa, muuten tulossa on taas yksi luuseri tuonne kadulle ja lopulta laitokseen.

        pikkuveljelläni on kavereita mutta itse en niitä tunne, joidenkin kanssa hän pelaa aina ja joidenkin kanssa on ulkona. kaveripiiri ei ole iso ja häntä on eskari-ikäisenä sekä ala-asteella kiusattu koulussa

        ap


    • Kuri se on herrallek

      Kesken parhaimpien pelien, käyt pääkatkaisijasta painamassa sähköt pariksi sekunniksi poikki, jotta peli nollautuu..... mitään et sano, etkä tunnusta, äkkiä pois sähköpääkeskuksen luota, jotta voit käyttää tuota källiä mahdollisimman monta kertaa.

      Tämä antaa itsellesi hyvän mielen. Itse äitinä käytin sitä lapsiini ihan julkisesti, he kun eivät voineet asialle mitään. Löin sähköt pois, ja huusin, tiskaamaan.......

      Joka kerta kun jokin tavarasi on "hukassa" aamulla nukkumisesi jälkeen, kaadat litran vettä veljesi kenkiin/tietokoneeseen kaikki leivänmurut leikkulaudalta.

      Sinun täytyy vain alentua samalle tasolle kun millä veljesi on, kaapissa oleviin pihveihin voi laittaa tupatriplasuolat.........ja vain mielikuvitus on rajana........riko sille kananmuna päähän ohikulkiessasi. Meillä tytär teki (isommalle) pikkuveljelleen niin. Oppi kerrasta.

      Pieni ilkeys on paikallaan, jotta saat elintilaa. Kusipäitä ei pidä vain hiljaa katsella.

      • vihdoin!

        Oikea asenne! ;)


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      110
      8256
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      39
      2529
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      121
      2243
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      22
      1909
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      15
      1654
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      11
      1489
    7. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      16
      1442
    8. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      14
      1389
    9. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      15
      1272
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      12
      1183
    Aihe