Matoja ihon alle

244

Tulin 14. pvä helmikuuta Gambiasta ja kolme päivää sitten tuli reiteen ihme patti, jota aluksi luulin finniksi, mutta se patti tuntui kasvavan ja se oli muodoltaan pitkähkö ja keskeltä isompi. Aloin puristella sitä ja viilsin jopa veitsellä patin auki ja koitin puristella, mutta ei tule ulos muuta kuin kirkasta nestettä. Huomenna aika ihotautilääkärille Terveystaloon.

Luin eri forumeita ja uskoakseni patti sisältää jonkinlaisen madon, hyi ssssaatana. Onko muilla vastaavia kokemuksia?

15

6851

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • tiina0903

      Kyseessä voi olla mangokärpäsen toukka. Kärpänen munii kosteisiin tekstiileihin, josta muna siirtyy iholle. Tämän vuoksi paikalliset silittävät ulkona kuivatun pyykin. Kuumuus tappaa munat. Kiusallinen mutta ei yleensä vaarallinen. Hoitokulut saattaa olla mahdollista saada matkavakuutuksen korvattavaksi.

    • Jussipussi

      Joo, minulla oli myös ihan samanlainen patti ja samat oireet kun edellä kirjoitetuilla. Pari viikkoa Afrikasta tulon jälkeen puristin pattia oikein voimakkaasti, niin ihon alta, vatsan seudulta, kuoriutui n. 2 mm pitkä pieni valkoinen toukka. Se on ihan tavallista ja jopa normaalia jos on pitempään Afrikan mantereella. Minä en käynyt lääkärissä ja mitään hoitoa se ei tarvitse mutta on hyvä puhdistaa haava huolellisesti ja onhan se kiusallista jos kantaa toukkaa kehossaan, mutta tosiaan täysin vaaratonta.

    • Et ainoa

      Jätitkö yöksi vaatteita kuivumaan ulos? Saattaa kärpänen munia eikä silmällä sitten huomaa.
      Ihmettelen kyllä ettei matkanjärjestäjät informoi tällaisesta asiasta. Tai sitten en ole huomannut.

      • Jussipussi

        En jättänyt vaatteita kuivumaan ulos mutta tietenkin rantapyyhe oli päiviäkin altaalla yms. mutta yötä ei ollut yhtään vaatetta ulkotiloissa. Matkanjärjestäjät eivät varmaankaan infonneet asiasta mutta kyllähän siitä juttua oli tälläkin palstalla ihan riittämiin ja joku oli ottanut toukasta kuvankin mitä katselin ennen reissua.


    • 28x...

      Olen muutenkin huomannut että kaikkea maahan kuuluvia nega- asioita hyssytellään tai niistä jopa vaietaan ja paheksutaan syvästi jos joku niitä esiin nostaa. Hyvä ettei silmille syljetä.
      Juuh ei nuo toukat ole lainkaan vaarallisia, ne ovat ihan kivoja kun niihin tottuu. Toukkapateilla voi sitten oikein kehua retostella että on täsä ihan ulkomaillakin käyty.

    • Gambialovw

      Me tulimme myös 14.2 Gambiasta ja miehelle ilmesty olkapäähän kaksi pattia, jotka alkoivat välittömästi märkimään. Myöhemmin tuli vielä kova patti niskaan.
      Lääkäri totesi vain että "en ole trooppisten tautien lääkäri" ja kehotti seurailemaan tilannetta. Kipeäthän ne oli ja märki 2 viikon ajan, mutta mitään sieltä ei ulos tullut. Lopulta katosivat.
      Lähinnä olin huolissani hänen kuumeilustaan ja jäätävän pitkään kestäneestä ripulista. Kaikki meni kuitenkin lopulta ohi..

      • aikaa on.

        Jaaha, toukka varmaan siirtyi olkapäästä sisäelimiin.
        Sieltä tuskin pois saadaan, nyt jo myöhäistä.

        Oireet varmasti palaavat vielä, odotellaan.


    • 244

      Jep, kävin lekurissa alkuviikosta ja eihän se mitään osannut sanoa syyksi, mutta jonkinsortin bakteeria vaan epäili, joka sitten olisi tulehtunut, josta turpoaminen. Antoi hevoskuurin antibiootteja ja käski ottamaan trooppisten tautien osastolle 3 pvän päästä yhteyttä jos ei patti ala lähtemään. Nyt sunnuntai ja kokonaan oireet pois, hyvä näin. Ehdin jo oksentaa ja viettää unettomia öitä mahdollisen toukan takia.

      Träjeborgille pistin myös aiheesta palautetta, että olis ihan jees jos tälläisistä kerrottaisiin etukäteen. Mekin olemme Aasiaa kierrelleet ihan kohtalaisen paljonkin, mutta ehkäpä se valikoiva katse ja kuulo ei kyllä ole ikinä siellä päin tälläisistä varoitellut.

    • Wuk Yu

      Voi teitä raukkoja. Tuollainen Mango kärpäsen toukka vähän kipeä, mutta kyllä se sieltä ulos tulee. Joko Täärepori on varoittanut Ebolasta. Pysykää reppanat Suomessa.

      • 28x...

        Jess, akat ei pelkää että pylly repeää 12":n käsittelyssä mutta pelkäävät ihan sikana pikku- toukka- raukkaa. Tosi on että ulos se sieltä tulee mählien kaa niinkuin edellämainittukin....


      • kgjx f7
        28x... kirjoitti:

        Jess, akat ei pelkää että pylly repeää 12":n käsittelyssä mutta pelkäävät ihan sikana pikku- toukka- raukkaa. Tosi on että ulos se sieltä tulee mählien kaa niinkuin edellämainittukin....

        Pitää toukankin syödä.


    • WTF!!!

      Mulla oli patti lantiossa jota luulin kans finniksi, puristelin sitä aluksi kun se oli ollut siinä viikon, mut ei tullut mitään muuta kun nestettä.. annoin asian olla ja ajattelin ajan tekevän tehtävänsä, mutta siinä se patti oli jo varmaan neljättä viikkoa kunnes rupesin taas hajamielisesti puristelemaan.. Tuntui että tulipas sitä rasvaa helkkarin paljon ja se vaikutti sitkeeltä ..pistin yövalot päälle ja oli selvää ettei kyseessä ollut vaan pelkkä tali, siinä oli joukossa jotain mustaa ja viskasin töhnät pönttöön. Puristelin lisää ja ällistys olikin suuri kun samasta reijästä pujahti noin senttinen valkoinen toukka.
      Tiesin että ulkomailta voi saada vastaavia (mangokärpäsen) toukkia mutta erikoisen jutusta tekeekin se etten ole ollut ulkomailla.
      Mulla on ulkokissa jota en ole madottanut, mutta silti en ymmärrä miten ne on päätynyt mun kehooni.
      Yks on se että matkailijat ovat silitelleet kissaa ja jotenkin raapimisten kautta on tullut muhun kissan kynsien mukana..
      Toinen joskin epätodennäklinen vaihtoehto on se että ne tuli loppukesällä, kun pidin ulkona kalsareita kuivumassa.. mutta mutta eihän mangokärpäset liitele Suomessa..
      Hämmentävää..

    • Ei vaarallinen

      -pikku juttu , monet saa sieltä loppuelämän kaverin.

      • Turistii

        Thaikuis voi saada hiv:n


      • mikäsuomiakkaariepoo
        Turistii kirjoitti:

        Thaikuis voi saada hiv:n

        Hiv on kotoisin Afrikasta ja Gambia sijaitsee siellä, nainen.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      140
      4185
    2. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      124
      1640
    3. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      70
      1436
    4. Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä

      "Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht
      Maailman menoa
      283
      1412
    5. Kalateltta fiasko

      Onko Tamperelaisyrittäjälle iskenyt ahneus vai mistä johtuu että tänä vuonna ruuat on surkeita aikaisempiin vuosiin verr
      Kuhmo
      18
      1274
    6. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      48
      1160
    7. Nainen voi rakastaa

      Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
      Ikävä
      79
      1141
    8. Rakastan sinua

      Olen tiennyt sen pitkään mutta nyt ymmärsin että se ei menekään ohi
      Ikävä
      30
      1096
    9. IS Viikonloppu 20.-21.7.2024

      Tällä kertaa Toni Pitkälä esittelee piirrostaitojansa nuorten pimujen, musiikkibändien ja Raamatun Edenin kertomusten ku
      Sanaristikot
      60
      1081
    10. Liikenne onnettomuus

      Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
      Orimattila
      61
      1050
    Aihe