Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Viimeistelynaulain, AKulla vai kompuralla?

paneloitsija

Onko kokemuksia akkuvetoisista viimeistely naulaimista, tuleeko tulosta ja kestävätkö käytössä? Lähinnä nyt ois harkinassa Ryopin paketti tai Bosch:n sinistä sarjaa oleva.

Hintavuutensa takia vaakakuppia toiseen suuntaaan kallistaa paineilmavehkeet, niihin kun sitten saisi monta muutakin kapistusta kytkettyä...

16

12288

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • K.Ompura

      mulla on paineilmavehkeet, kevyt pikku sencon kompura ja viimeistelynaulain. Hankin väliin Etrasta ohuen ja taipuisan PU-letkun. Paljon parempi kuin kumiletku tai surkea muovispiraali.

    • Naulapää-Vesa

      Harrastelijana oli tarve yhden asunnon remontissa panelointien sekä reuna- ja jalkalistojen naulaamiseen. Tarkoitusta varten hankin "Hitachi NT-65GS"-impulssinaulaimen. Kustansi yli vuosi sitten 380€, nyt n. 15% vähemmän, ehkä.

      Kaasulupaus, jotain 1000 laakia/patruuna tmv., pätee vain "Lucky Luke"- ampujalle. Empivämpi ampuja (kuten itse) pääsee ens'alkuun ehkä kolmasosaan luvatusta laukausmäärästä per kaasupatruuna.

      Kuitenkin, Paslode-yhteensopivaa kaasua täydennettyä, remontti tuli valmiiksi!

      • erdrt

        Kuten jokainen kehuu omaansa ...

        mut ja mut..sinuna ostaisin kuitenkin kompuran ja siihen sitten jatkossa laitteita ja tosiaan kevyt pu-letku on paras.

        voit käyttää paineilmalla mutterimopoa, porkonetta, tärytintä, maalauslaitteita, kaikenlaisia naulimia, renkaantäyttölaitetta ym ja voit käyttää sitä puhdistamiseen.

        Ja kompuran pitää olla sellainen 50 litran noin 400 litraa tuottava vehje..


      • Fksnznnzzn
        erdrt kirjoitti:

        Kuten jokainen kehuu omaansa ...

        mut ja mut..sinuna ostaisin kuitenkin kompuran ja siihen sitten jatkossa laitteita ja tosiaan kevyt pu-letku on paras.

        voit käyttää paineilmalla mutterimopoa, porkonetta, tärytintä, maalauslaitteita, kaikenlaisia naulimia, renkaantäyttölaitetta ym ja voit käyttää sitä puhdistamiseen.

        Ja kompuran pitää olla sellainen 50 litran noin 400 litraa tuottava vehje..

        Kompuraksi kannattaa hankkia pienin ja hiljaisin mahdollinen. Aiemmassa mainittu pikku senco on hyvä.

        Runkonaulaimeksi ottaisin ehdottomasti kaasukäyttöisen. Silloin ei tarvitse isoa kompuraa ollenkaan.

        Renkaat vaihdot järkimies hoitaa vianorilla.


    • jammaillaan

      siis viimeistelynaulain.....älä vaan missään nimessä nimessä sen kaveriksi osta 50 litran kompuraa - aivan hullua.

      Jos ylimääräistä rahaa ei ole käytettävissä niin sijoita hyvään ja laadukkaaseen naulaimeen ja sen kaveriksi halpiskompura mallia alle sata euroa. Kompura pitää ääntä enemmän kuin sencon kompura, mutta toimii täysin. Naulaimen laatu varmistaa sen, että jälki on hyvää ja saat työn kunnolla tehtyä.

      Noilla 50 litran kompuroilla ei tee raksalla mitään - hankalat liikutella ja puolta pienempi litratilavuus riittää työhön kuin työhön.

    • senco

      Itse käytin pitkään keikoilla kompura viimeistelynaulain yhdistelmää. Viime kesänä kuitenkin haksahdin akkukäyttöiseen Senco Fusion 55Ax:ään kun ei jaksa koko ajan roudata noita kompuroita edes takas.. Toiminut moitteettomasti ja akussa riittää tehoa että ei tarvi latailla joka toinen tunti. Hintaa koneella on sen verran että tuskin ihan satunnaiseen käyttöön kannattaa hankkia. Itse en enää mistään hinnasta roudaa kompuraa kaikkine letkuineen millekään keikalle.
      Jos kuitenkin siihen päädyt saa n. 300€ eurolla suht laadukkaan yhdistelmän (kompura naulain)
      Kyllä tuolla ryobillakin pärjää,ehkä kuitenkin mielummin Boshi,tai sitten tuo Senco..

    • junne

      Jos fyrkat riittää niin akku peli!!!!

    • rakentelia

      Olen rakentanut yhden omakotitalon ja kompressorina oli ja on vieläkin 6 litran abac halpiskompressori.

      Toimii kesällä ja talvella, runko ja viimeistelynaulaimen kanssa. Jos on hyvälaatuiset naulaimet, niin 6 litraa riittää vallan mainiosti. Letkun pituus tietysti merkitsee, itsellä 3 metrinen ja riittää ilmantuotto.

      Kompressori käy aika tiheään kun pystyy ampumaan monta naulaa peränjälkeen, mutta useimmiten taloa rakentaessa taukoja tulee jo pelkästää tavaran siirtämisestä ja asettamisesta paikoilleen.

      Tuota 6 litran kompressoria on myös kevyt siirrellä.

      • Asentaja vm 71

        En nyt halua olla mitenkkään ilkeä mutta 6L kompura ja runkonaulain on sama että Ferrarriin ostaisi 14" vanteet 155 renkailla..
        Olen tehnyt sen verran monta omakotitaloa (n40) että voin sanoa että noilla vehkeillä voi jalkalistoja laitella,ehkä paneloida (kunhan on riittävän hidas...)

        Kompura naulaimet yhdistelmä tahtovat lopettaa luotettavan toiminnan talvella -15-> kun ulkokäytössä on
        . Eli EI toimi ulkona kovalla pakkasella.

        Jos rahat riittää niin ehdottomasti viimeistelynaulaimeksi akku vehje,myös runkonaulain on hyvä,sekä akku että kaasu (paslode runkokaasunaulain oli k-raudassa tarjouksessa 499...ei paha)

        Tai sitten hankkii KUNNOLISEN kompuran min 30L ja siihen tarvittavat härpäkkeet.....


    • remppamies3

      Itsellä on 50L kompura ja kattohommissa kone huusi hoosiannaa kun ruoteita pistettiin kiinni urakalla. Ruodelaudat oli paikoillaan ja koneen kanssa vaan kierrettiin naulaamassa ne kiinni.

      Myöhemmin on tullut puhalleltua näillä "leikki" hiekkapuhallus ja soodapuhalluslaitteilla ja niissä on kompuran kapasiteetista ollut todellista iloa. Vieläkin enemmän saisi olla tuottoa. Kompuran säiliön koko kun yleensä on sidoksissa kompuran tuottoon niin isompi säiliö=isompi tuotto=voi hiekkapuhaltaa.

      Naulaimissa riittää pienempikin ja nyt jälkikäteen; runko ja ulkovuorinaulaimiksi kaasukäyttöiset ja viimeistelynaulaimeksi akkukäyttöinen. Nimittäin sen letkun perässävetäminen esim. kattohommissa on syvältä. Listahommissa on kiva kun ei letku ahista ja yleensä kun letku jumittaa, tulee sitä kiskaistua ja letku mennessään kaataa niin maalitörpöt kuin ruuvilaatikot.

      Ääniongelmaan itsellä on ollut ratkaisuna pistää kompura pihalle ja pitkällä letkulla ilma sisälle. Tein jopa remppahommia varten ratkaisun jossa kompura on autotallissa ja letku on vedetty seinärakenteen sisällä joka kerrokseen joten kompura saa päristä rauhassa kun itse naulailee hiljaisuudessa. Tosin lisäksi kannattaa käyttää kuulosuojaimia, sen verran kovia pasauksia lähtee noista paineilmavehkeistä.

    • Saunaseppo

      Itse korvasin Passloden naulaimen Ryobin one naulaimella, sain ekas kokeilla päivän kaverin vastaavaa. Ei tarvii enää kaasuja ostella, lataa akun täyteen tunnissa ja yhdellä 1,5ah akulla paneloi saunan. Loistava peli ja hintansa vääerti, reilu 300€ akulla ja laturilla ja akut sopii moneen muuhun Ryobin koneeseen. Suosittelen

      • KattoKassinenPKS

        Kas tässä on hyvä vastaus! Asiat ovat kuin pitää, eikä jäädä rutisemaan epäolennaisuuksista.


    • Rakennus.mies

      N. 8 vuotta on ollu käytössä Sencon akkunaulain vanhempaa mallia ei siis fusion ja hyvin toimii vieläkin, akut alkavat olla kyllä aika ehtoo puolella, ei tunnu ottavan vastaan enää täyttä latausta.

      Mutta sen verran hyvin toiminut, että kun lakkaa toimimasta ostan varmaan uudemman fusionin tilalle.

    • Anonyymi

      viimeistelynaulain, Bosch:

      Ei kai tuota Boschia edes myy Suomessa kukaan, eli jos Boschin haluaa, niin joudut tilaamaan jostain ulkomaisesta nettikaupasta. Boschin suomenkieliset sivut eivät löytäneet mitään hauilla "viimeistelynaulain" tai edes "naulain".

      Saako edes Boschin nauloja jostain?

    • Anonyymi

      Ei löytyy sellaista kuin Ryopi, - se on RYOBI

    • Anonyymi

      Hikokilla ei tee yhtä taloa, että ei tarvitsisi huoltaa/korjata. Viimeisimmän 300 euron korjauksen jälkeen toimi noin yhden päivän. Ei lyö 90 nauloja pohjaan. En suosittele tuotetta.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      80
      1985
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1753
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      16
      1614
    4. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      21
      1380
    5. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1272
    6. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      58
      1267
    7. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1254
    8. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      12
      1246
    9. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      10
      1212
    10. Annetaanko olla vaan

      Siinä se, tavallaan kysymys ja toteamuskin. Niin turhaa, niin rikkovaa. On niin äärettömän tärkeä, ja rakas olo.. N
      Ikävä
      29
      1191
    Aihe