Kotiruokaan siirtyminen...??

Esikoisen äiti

Meillä pari viikkoa yli 1v lapsi ja meneillään kotiruokaan siirtyminen. TArttisin vähän vinkkejä kun ei oikein suju. Olen tähän asti tarjonnut omatekoisia soseita, joissa sattumia (esim. lihapaloja tai avocadonpaloja), menneet ihan hyvin, tosin välillä tulee hampaita eikä mikään mene. Kaupan soseet menee huonosti.

Jos ruokana vaikka kalaa ja perunaa, sekoitatteko nämä karkeaksi mössöksi vai miten? Olen pieninyt pikkupaloiksi, syö sormin kalan eikä suostu syömään yhtään perunaa. Muutenkin jos on eri ainesosat vierekkäin paloina, syö vaan sen mitä tykkää (lihat) ja jättää loput, hermostuu jos yritän siinä ohessa lusikalla haarukoida sekaan niitä vähemmän mieluisia.

Omaa lusikaa tarjoan käteen, tökkii silä välilä ruokaa, mutta ei osaa vielä käyttää sitä yhtään.

Onko vinkkejä kotiruokaan siirtymiseen, tuntuu vähän vaikealta. Sormiruokana menee hyvin lihat, juusto ja leipä ja marjat. Jos tarjoat vaikka pennemakaronista tehtyä pastaa ja soosia, miten pieniksi pennet laitetaan vai annanko haukkailla kokonaisesta paloja? Hampaita on vasta neljä etuhammasta.

Kaikenkaikkiaan ruokaa ei ole koskaan mennyt kovin hyvin ja nyt tuntuu menevän tosi paljon vähemmän kun yritän tätä kotiruoaa. Poika on pieni jo muutenkin eli useimmiten tarjoan niitä samoja soseita, joissa lihan ja vihannekset sekaisin.

2

110

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kapusha

      Kannattaa kokeilla laittaa sekaisin sitä sosetta ja normiruokaa :) Tykkääkö enemmän jostain muusta kun perunasta (bataatti,porkkana tms). Meidän tyyppi ei perunasta välittänyt soseissakaan joten tein bataatista ja sitten siirryttiin pikkuhiljaa perunaan normiruoan yhteydessä. Meniskö perunamuusi paremmin?:) Se ois kuitenkin sitä "ihan tavallista" ruokaa mutta vielä helpommassa muodossa? Jos tykkää porkkanasta niin voi kokeilla porkkana-perunamuusia niin oppis pikkuhiljaa perunan makuun.

      Mä sekoitan vieläkin meidän 1v7kk poitsulle kaikki sekasin ja haarukalla vähän pienin kun muuten syö pelkät lihat,kanat tai nakinpalat ;) Pastan laitoin pienemmäksi alussa, mutta tosiaan sekotin lautaselle kaiken sekaisin (salaatista lähtien) kun muuten ois mennyt närppimiseksi :)

      Eikä siitä itse syömisestä kannata stressata! Meillä kävi niin että lusikkaa vaan heiteltiin pitkin keittiötä, mutta yks päivä ei suostunut syötettäväksi niin millään ja luulin ettei vaan halua syödä. Lähdin hakemaan maitoa ja poika otti lusikan käteen ja alkoi syödä itse ja sillä on nyt menty jo sen lähemmäs 7kk :) Kyllä se siitä lähtee.

    • ökhökjnh.

      Meillä likka innostu syömään sormin ja sitten ei mennyt mikään sose pitkään aikaan. Tottakai lapsi syö ne mieluisimmat ensin lautaselta mutta itse rajoitin esim laittamalla pelkkää kasvisruokaa välillä ja toisaalta laitoin vain pari palaa sitä mieluisinta. Lapsi alkoi syömään muutakin kuin lempparinsa nmopeasti kun söimme yhtäaikaa samaa ruokaa. Ruokailut vei aikaa mutta ruokailujen välissä ei tarjottu napostelua.
      Meillä lapsi alkoi syömään jo 8kk iässä samaa ruokaa muun perheen kanssa ja myös samaan aikaan niin en sitten tiedä miten tuo ikä asioihin vakutti. Meillä meni esim pasta ihan kokonaisina, lapsella oli jo tuolloin 8kk iässä 6hammasta ylhäällä ja 4alhaalla.
      Lapsi sai mallin ja sai syödä samaa kuin muut, muut nurisi sen muutaman kuukauden kun maito ja suola oli kiellettyä :D

      Meillä ei syödä perunaa, tarjolla sitä on 2kertaa viikossa mutta lapsi ei sitä syö. Pataattia teen välillä mutta se menee bielä huonommin pienimmällä alas niin en sitten pakota vaan pidän huolen että lausella on muuta tarpeeksi paljon.
      Lisättäköön tänne että lapsi on nyt reilut 1,5v ja syö lusikalla ja haarukalla osittain ruokansa, eli vieläkin osa menee sormin. Nokkamuki lopetettiin kuukausi sitten ja tuttipulloista luovuttiin 1v ikäisenä. Nykyäänkään lapsi ei tykkää kauheana soseista, jogurtit yms. ei maistu ja sosekeitto menee vain sillointällöin. Lapsi tykkää purra suokansa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      80
      1877
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1719
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      16
      1574
    4. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      20
      1286
    5. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1224
    6. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1222
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      12
      1186
    8. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      9
      1170
    9. Annetaanko olla vaan

      Siinä se, tavallaan kysymys ja toteamuskin. Niin turhaa, niin rikkovaa. On niin äärettömän tärkeä, ja rakas olo.. N
      Ikävä
      29
      1161
    10. Pakkoruotsi on leikkikieli, jota ei ole tarkoituskaan osata

      Pakkoruotsi on leikkikieli. Ennen leikkikieltä sanottiin siansaksaksi, sitten keksittiin tilalle pakkoruotsi. Pakkoruot
      Kielipolitiikka
      9
      1150
    Aihe