Johtavan lomittajan visiitti

Eräs emäntä

Tupsahti tänään iltalypsylle lomituspalveluohjaaja, eli kansanomaisemmin johtava lomittaja. Puoliso on pari päivää matkoilla ja häntä lomittaa mieshenkilö naapurikunnasta, käynyt meillä satunnaisesti lomittamassa jo useana vuonna, ei kuitenkaan mikään vakilomittaja. Tämän lomittajan työtä tuli siis johtava seuraamaan ja kertoi siinä sivussa, että noin kerran vuoteen pyritään käymään jokaista lomittajaa töissä katsomassa. Miten lienee käytännöt muilla lomituspalvelalueilla, mutta ei tuo ainakaan tähänastista käytäntöä ihan kuvannut. Koko 28 v aikana, minkä oltu yrittäjänä, tämä oli toinen lomittajan luona käynti ohjaajilta, ja 15 v lomittajana ollut tämänkertainen lomittajamme kertoi lomittaneensa kahdessa eri yksikössä, ja tämä oli ensimmäinen ohjaajan käynti hänen luonaan. Samantyyppistä olen kuullut muidenkin tulojen ja lomittajien kertovan. Varmaan on ajanpuutteesta ja työnpaljoudesta johtavilla kyse, ettei tavoitteet täyty, mutta kovin on kaukana teoria ja todellisuus toisistaan.

6

328

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • sipulla

      Itse olin lomittajan yli parikymmentä vuotta, niin kerran koko aikana kävi. Ja silloinkin oli sellainen, joka tuli ja meni virasta.
      Nyt meillä olen jopa pyytänyt tulemaan, kun lomittajalla ei ole oikein ammattitaito vastannut kuvausta, niin katsomassa. Ei ehtinyt.

    • -lomituspalvelunohja

      Olenpa käynyt useinkin, palveluohjaajana työhön kuuluu alaistensa työn seuraaminen. Lisäksi teen navettakäyntejä olosuhdekartoituksien tekemisessä, silloin ei lomittajaa tarvi välttämättä olla paikalla. Tulen ja menen miten talonväelle sopii.

      • Eräs emäntä

        Tottakai on hyvä että lomittajien luona käydäään.ja kannatan ehdottomasti sitä, että nähtäisiin myös saman lomittajan työskentelyä eri tiloilla. Samoin tilakartoitukset on tarpeen, meilläkin tosin tehty vain kerran tähän mennessä, ja nytkin olosuhteet muuttuneet monessa kohtaa sen jälkeen, kun pari vuotta sitten ensimmäisen kerran kartoitettiin. Kuitenkin, lomitusalueeseemme kuulunee kymmeniä lomittajia johtavaa kohden, ja vaikuttaa että aikaa ei tuollaiseen valvontaan ole tarpeeksi. Varsinkin tilojen pyyntöön lomittajan työn arvioimisesta en ole koskasn kuullut myönteisesti vastattavan aikapulan vuoksi. Millä muulla alalla työnjohtaja ei näe työntekijää työssä vuosikausiin, ja antaa työtehtäviä ilman omaa havaintoa työtaidosta, lähettäen tuntemattomien ihmisten työtiloihin tekemään töitä, joista työnjohtajallakaan ei välttämättä ole kokemusta, näin kärjistäen sanottuna?


    • Anonyymi

      Se kun,oli aikoinaan pitkän miettimisen jälkeen,ainoa hyvä hyväpuoli,lomittajan työssä,kun työnjohto ei nuohonnut työmaalla.

    • Anonyymi

      Pelastuksen tie! – Miten Sinä voit pelastua?

      Olet kuullut pelastuksen sanoman, että Jeesus Kristus, Jumalan Poika kuoli ristillä sijaisuhrina meidän syntiemme tähden?

      ”Rangaistus oli Hänen päällänsä, että meillä rauha olisi, ja Hänen haavojensa kautta me olemme parannetut” (Jes.53:5).

      Jeesus otti päällensä Sinulle kuuluvan rangaistuksen. Hän otti ristillä Sinun paikkasi!

      Suurten kärsimysten keskellä Jeesus naulittiin ristiin. Siellä Hän riippui noin kuusi tuntia vertavuotavana maailman Vapahtajana.

      ”Sillä niin on Jumala maailmaa rakastanut, että Hän antoi ainokaisen Poikansa, ettei yksikään, joka Häneen uskoo, hukkuisi, vaan hänellä olisi iankaikkinen elämä.

      Sillä ei Jumala lähettänyt Poikaansa maailmaan tuomitsemaan maailmaa, vaan sitä varten, että maailma Hänen kauttansa pelastuisi.

      Joka uskoo Häneen, sitä ei tuomita; mutta joka ei usko, se on jo tuomittu, koska hän ei ole uskonut Jumalan ainokaisen Pojan nimeen” (Joh. 3:16-18).

      Jumala rakastaa Sinua! Hän tahtoo antaa syntitilasi anteeksi! – Suurin synti on olla erossa Jumalasta! –

      Vastaan ottamalla Jumalan armon Sinä pelastut!

      Kun otat vastaan Ylösnousseen Jeesuksen syntiesi sovittajaksi ja elämäsi Herraksi, siirryt pimeydestä valkeuteen, saatanan vallasta Jeesuksen herruuteen. Synnyt silloin Jumalan lapseksi. Jumalan elämä tulee sydämeesi Pyhän Hengen kautta. Sinusta tulee uusi ihminen!

      ”Siis, jos joku on Kristuksessa, niin hän on uusi luomus; se, mikä on vanhaa, on kadonnut, katso, uusi on sijaan tullut” (2 Kor.5:17).

      ”Hänen työtovereinaan me myös kehotamme teitä ottamaan vastaan Jumalan armon, niin ettei se jää turhaksi” (2 Kor.6:1).

      ”Vai halveksitko Hänen hyvyytensä ja kärsivällisyytensä ja pitkämielisyytensä runsautta, etkä tiedä, että Jumalan hyvyys vetää sinua parannukseen?

      Kovuudellasi ja sydämesi katumattomuudella sinä kartutat päällesi vihaa vihan ja Jumalan vanhurskaan tuomion ilmestymisen päiväksi, Hänen, ”joka antaa kullekin tekojen mukaan” (Room.2:4-6).

      ”Noita tietämättömyyden aikoja Jumala on kärsinyt, mutta nyt hän tekee tiettäväksi, että kaikkien ihmisten kaikkialla on tehtävä parannus” (Apt.17:30).

      ”Niin Pietari sanoi heille: ”Tehkää parannus ja ottakoon kukin teistä kasteen Jeesuksen Kristuksen nimeen syntienne anteeksisaamiseksi, niin te saatte Pyhän Hengen lahjan.



      Jotka nyt ottivat hänen sanansa vastaan, ne kastettiin” (Apt.2:38,41).

    • Anonyymi

      Nyt on 10v 6kk mennyt aikaa aloituksesta. Kerran on olosuhteet kartoitettu meidän läsnaollessa, en tiedä onko muulloin käyty. Lomittajaa on käyty seuraamassa kaksi kertaa. Meillä kuitenkin on ollut vuosia, että lomittaja oli vähintään viikon kuussa, ja sairaslomien vuoksi mm. kolme yli kuukauden jaksoa vuoden aikansa. Yli 20 eri lomittajaa, ei yhtään tilakäyntiä, monesti olisi ollut aihetta. Molemmat lomittajat, joiden työtä käytiin seuraamassa, kertoivat sen olleen ensimmäinen kerta heille. Että ei edelleen vaikuta teoria ja käytäntö kohtaavan.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. En usko et meistä tulee jotain

      Se ei kuitenkaan estä toivomasta et tulisi. Toivon et voitas suudella ja se sais asioita loksahtamaan paikoilleen. Jutel
      Ikävä
      10
      2910
    2. Kuvaile itseäsi

      Kaivatullesi, niin että hän sinut tunnistaa.
      Ikävä
      115
      2155
    3. Eini paljastaa nuorekkuutensa salaisuuden - Tämä nousee framille: "Se on pakko, että jaksaa!"

      Discokuningatar Eini on täyttänyt upeat 64 vuotta. Lavoilla ja keikoilla nähdään entistä vapautuneempi artisti, joka ei
      Suomalaiset julkkikset
      43
      1574
    4. Huomenta keskipäivää

      Kivaa päivää mukaville ja söpösille. 🐺🫅❤️☕☀️
      Ikävä
      260
      1398
    5. Oletko koskaan katunut kun

      elämäsi tilaisuus jäi käyttämättä? 💔
      Ikävä
      71
      1033
    6. Olen J-mies

      Jos kerrot sukunimeni alkukirjaimen, ja asuinpaikkakuntani. Lupaan ottaa yhteyttä sinuun.
      Ikävä
      47
      911
    7. Ei sitten, ei olla enää

      Missään tekemisissä. Unohdetaan kaikki myös se että tunsimme. Tätä halusit tämän saat. J miehelle. Rakkaudella vaalea na
      Ikävä
      77
      890
    8. Sinusta näkee että

      Kaipaat paljon.
      Ikävä
      55
      884
    9. Haluaisin ottaa sinut syleilyyni mies

      Olet suloinen...
      Ikävä
      44
      795
    10. Ma 30.9 tosiko tv klo 18 suorana Tikkalanmäeltä

      Virastolta suorana. Äänestyksistä sitten puhutaan illalla ja huomenna, onko kepuvasemmisto kuntalaisten tahdon mukaan to
      Pyhäjärvi
      93
      736
    Aihe