Kuinka kauan neitokakadu elää?

Alfi

Haluaisin tietää kuinka kauan suurin piirtein neitokakadu elää?
Ja miten se tavallisesti kuolee? Onko se vain joku kerta häkin pohjalla kuolleena vai tuleeko sille yleensä jokin sairaus?

Kertokaa kokemuksianne! =)

11

3957

  Vastaukset

  • Neitokakadu elää hyvinhoidettuna keskimäärin 15v, parhaimmillaan parikymppiseksikin.

   Jos ei joku tapaturma tai sairaus korjaa lemmikkiä pois ennen aikojaan niin vanhemmiten linnun vastustuskyky heikkenee ja todennäköisesti useimmiten kuolemaksi koituu sitten joku hengitystieinfektio tai suolistotulehdus. Huono ruokavalio taas voi johtaa pidemmän päälle esim maksan tai munuaisten pettämiseen. Kuolemaan johtavia sydämen pysähdyksiä, kasvaimia ja aivoverenvuotojakin linnuillakin voi esiintyä. Toki joskus niinkin sattuu että lintu vain löytyy joku aamu kuolleena.

   • Tuo 15 on ehkä keski-ikä vankeudessa. Luonnossa elävät usein pitempään. 20 ikävuoden saavuttaminen ei ole tavatonta. Ja tosiaan on noita kolmissakymmenissäkin. :) Suomessa moni neitokakadu kuolee 12-15-vuotiaana. En sanoisi, että aina johtuu siitä, mutta uskon, että kyse on paljolti monissa tapauksissa myös ihmisten tietämättömyydestä, liikunnanpuutteesta ja kuten -M- jo sanoikin väärästä&yksipuolisesta ravinnosta.


   • Minulla oli Neitokakadun koiras 28 vuotta. Sain sen täysiikaisen välityksellä joten tarkkaa ikää en voi taata. Eli voivat elää hyvinkin vanhoissa.


  • terve!mulla ollut roope 15v. ja papu 11v.roope olisi lopetettu jo 3 vuotta sitten kun sen nokka kasvaa liikaa ja sitä pitää kuukauden välein leikata.tuli aika kalliix juosta lekuris jotenka opettelin itse leikkaa ja roope on ku nuorempikin sälli.hih.vituttaa ku harva eläinlekuri tietää näist neitokakaduist yhtään mitään. kyl se elinikä o 15-20vuotta.tsemppiä vaa jatkossa.:)

  • Eli 22 vuotta ja oli ihan pirteä.
   Sai sitten kylmää muutossa (vilustui) ja kuoli siihen.
   Olisi varmaan elänyt tuon jälkeenkin ilman sitä muuttoa....

   • .. neitokakaduhan on elänyt yli kolmikymppiseksi!


  • moi.mulla itselläni on 2 kakadua(uroksia molemmat,toinen valkoinen)sekä yksi nuori harlekiini naaras.kolmisen vuotta ne ovat nyt minulla olleet ja varmaa tietoa valkoisesta ei ole,mutta iäksi sanoivat silloin 16,eli 19-20 nyt.Keskimmäinen uros on noin 10 vaiheilla.20 vuoden iästä kaikki puhuvat,mutta eipä sitä koskaan osata ennustaa oikeaa elinaikaa,eihän meidän ihmistenkään.Itselläni on ikävä tilanne,kun nuorin ja myös vanhempikin lapseni ovat tulleet allergiseksi kissoille,koirille ja linnuista ei pystytä toteamaan,mutta todennäköisesti myös linnuille.Ikävä asia ja mun on luovuttava neitosista.Jos tiedät ken haluaisi ostaa lintuset hyvään kotiin meilaa.mm.seppala@luukku.com

   • nistö saa ja nitö maksaa


  • Hei, lintuni kuoli tänään, en tiedä mitä tapahtui, oli sylissäni klo 00.45, silloin hengitys lopppui, arvaat kuinka suuri on nyt suruni, käsittämätöntä.Tico oli 10 vuotias. Kaikki tapahtui kovin äkkiä.
   Hannele

  • 30v ja voi hyvin. Siivet ei kunnossa. Muuten loistava.

  • Minulla on nyt neitokakadu uros joka on 32,5 vuotias. 🙂

  suomi24-logo

  Osallistu keskusteluun

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Stefan on puhunut Seiskassa: Naapurien juoruaminen ei häntä haittaa.

   Stefan kertoo, että rakentaa Sofian kanssa kotia tietoisena naapureiden katseista, eikä häntä haittaa, vaikka naapurit soittelevat heistä lehteen.
   60
   3698
  2. Stefu taas sekoilee instassa.

   Nyt on taas viesti kaikille luettavissa. Onko vieläkin kännissä, vai sekaisin?
   Kotimaiset julkkisjuorut
   84
   2477
  3. Stefu ja Sohvi - ero!

   Tämä on ilonpäivä 😂
   Kotimaiset julkkisjuorut
   89
   1914
  4. Sofia pakeni yöllä kotonta Stefua.

   Uusi piirre näköjään löytyy Stefusta. Suutuessaan heittelee tavaroita.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   141
   1746
  5. Sofialla puhaltaa jo uudet tuulet

   Stefu on menneen talven lumia. Odottakaahan kun asia avautuu enemmän julkisuuteenkin... Hullu stefu jäi nyt sitten loppupeleissä aivan yksin, kukaan e
   Kotimaiset julkkisjuorut
   57
   1435