Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Miksi Suomalainen häpeää suomalaisuuttaan Ruotsissa?

Ent. Evp. Ruutolppi.

Työskentelin koko 1970 luvun ja alun -80 lukua Ruotsissa. Huomasin hyvin selvästi sen piirteen että mukamas itsevarmat suomalaiset, työpaikoillaan loistavat hiljaiset miehet ja naiset häpesivät aivan selvästi suomalaisuuttaan työpaikan ulkopuolella, etenkin selvin päin. Suomen kieltä ei uskallettu käyttää, eikä keskenään keskustella esim. paikallisjunissa, busseissa, kaupoissa, y.m.s. Istuttiin ikäänkuin vaivihkaa ja yritettiin olla "ruotsalaisia". Mutta annahan olla, kun oli vedetty "reenattua" pullo, niin sitten lähti perkelettä ja oltiin putkakunnossa. Itse en käyttänyt juurikaan viinaa. Minulla oli sekä suomalaisia, että ruotsalaisia kavereita. Liikuin porukoissa, jotka olivat urheilun piiristä, eikä meitä hävettänyt yhtään puhua Suomea keskenämme, päinvastoin. Ulkomuoto tietenkin kertoi jo, ettemme ole spurguja, eikä Slussenin sissejä. Ihmettelen kuitenkin suuresti sitä, ettei niinkin suuri joukko Suomalaisia ole saanut aikaan näkyvämpää jalansijaa Ruotsissa. Jos kyseessä olisi esim. Venäläinen vähemmistö, se kuuluisi ja näkyisi paljon enemmän joka paikassa.

10

188

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • soifugsaoighas dfig

      Kirkko on opettanut nöyräksi, prostestanttinen ja evankelisluterilainen (harha)usko neuvoo mm. Kääntämään poskensa kun lyödään, rakastamaan vihollista, antamaan koko ajan kaikelle kaikesta anteeksi, olemaan nöyrä, muistamaan että vaatimattomuus on kruunuista kaunein jne.
      Itsenäisyys on niin tuore asia, ettei se ehtinyt kohottaa meitä kansana. Senkin luovutimme EU:lle, tarvitsemme siis aina jonkin tahon sanelemaan meille kuinka toimitaan.

      Ei ole minkään muun kansan vika jos tulemme alistetuiksi, vaikka tuo yksi palstahäirikkö sitä väittää.
      Aivan itse me sen teemme, alistumme.

      • Niin_no

        Alistu vaan sinä, tolvana...

        Kuuba: Ruotsi täytti naapurimaat verellä
        Kirjoittanut: YK-ihmisoikeusneuvosto 28.10.2007 klo 20.39

        http://news.bbc.co.uk/2/hi/americas/6483699.stm

        "the not-so-glorious days of Swedish imperialism, which filled with blood and pain their neighbouring countries"."

        -Juan Antonio Fernandez Palacios

        Nyt on jo YK:n ihmisoikeusneuvostossa todettu ruotsalaisen miehityksen ja imperialismin täyttäneen naapurimaat verellä ja tuskalla, silti Suomessakin nostetaan liput salkoon Kustaa II Aadolfin syntymypäivänä, "Ruotsalaisuuden päivänä". Olisi jo aika tuomita imperialismi.

        Samalla Kuuba antaa kyytiä ruotsalaisten toteuttamalle rasismille ja saamelaisten ja suomalaisten hävitykselle:

        "Cuba, unlike Sweden, does not persecute migrants or carry out ethnic cleansing..."




        Joko YLE on SVT?
        HS = Röyhkeää lehtimiestaidottomuutta!
        Iltalehti nyt = Pakkoruotsi aina!
        Olen allerginen Närpiön tomaateille.
        Sanonpa vielä yhden asian: Ahvenanmaa


    • ......

      .....

    • ,,,,,,,

      ,,,,,,,,,

    • 8-10

      Olen Aina sanonut mistä tulen en häpeä mitään.

      Hyvin on 44 vuotta kulkenut Ruotsissa, suomalaisien kanssa en halua olla tekemissä sillä heillä on yleensä aivojen viallista toimintaa, vaikka lapsilla olisi hyvä koulutus.

      Kaikilla suomalaisilla on hienot omakotitalot ja tulevat hyvin toimeen.

    • Itsetuntoa

      Se on se näkymätön ja kuulumaton rasismi, minkä vaistoo.
      Kun ollaan edessä hyvää pataa, mutta takanapäin ei tiedä.

      Toinen juttu on se että ollaan olevinaan "Suomen edustajia". Eihän meidän tavallisten tartte olla.

      Suurlähetystö ja Suomen Instituutin työntekijät saavat palkkaa siitä että edustavat.

      Ei kun vaan reippaasti olemaan oma ittensä.
      Paitsi että itekin oon ausein varpaillani.

      Kun sais kunnon reseptin ja kasvaisi oma itsetunto niin paljon, että ei välittäisi!

      • 12-19

        Olen passissa ruotsinkansalainen 1986 lähtien työn takia niin koko perheeni.

        Kokonaan en rasismi ajatusta koskaan poista vaan näen senkuin tavallisena "tapana" sillä suomalaiset toisiaan kohtaan voivat olla samalla tavalla johtuen monesta syystä ja niin kaikki ihmiset.

        Olen siinä mielessä rasisti että kukaan ei saa elää yhteiskunnan kustannuksella jos on terve siis kävelee ja on tavallinen järki.


    • Myöhään Ruotsiin muuttaneena (1987) maailmalta (poissa Suomesta vuodesta 70) en ole oikein ymmärtänyt hävetä suomalaisuuttani vaan puhua kajottanut suomea suomenkielisten kanssa välittämättä paheksuvista katseista. Kyllä minua tosin yhdessä vaiheessa hävetti kun alakerran rapussa Seppo joi viinaa kuin sika ja leikkas muijaltaan tukkaa kaatokännissä rappukäytävässä....puukolla. Laitoin ovelleni kyltin "No Finnish spoken here!"

      • 7-13

        Poikani koulun alkupuolella tuli kysymys kotikielen opiskelusta niin sanoimme kyllä se käy, mutta huomasimme opetuksen olevan hyvin huonoa niin lopetimme.
        Kotikielenä oli suomenkieli koska molemmat tulimme Suomesta niin tänään vielä lapsien kanssa keskenämme puhumme suomea, tosin lapsenlapset eivät osaa suomea.

        Mitä tulee asumiseen ei koskaan suomalaisia ole asunut edes lähellä ja tuskin kelpaisivat vuokralaisiksi näin oli yksi tapaus lähemmin ei asiasta.

        Kyllä suomalaiset tunnen 1970 alusta alkaen vein heidät ravintolaan tanssimaan yhden kerran se riitti, tosin siitä voisi kirjoittaa muutaman sivun oli erikoinen ilta-yö.

        Kuitenkin vain huvittava tavallaan.


      • Nii.
        7-13 kirjoitti:

        Poikani koulun alkupuolella tuli kysymys kotikielen opiskelusta niin sanoimme kyllä se käy, mutta huomasimme opetuksen olevan hyvin huonoa niin lopetimme.
        Kotikielenä oli suomenkieli koska molemmat tulimme Suomesta niin tänään vielä lapsien kanssa keskenämme puhumme suomea, tosin lapsenlapset eivät osaa suomea.

        Mitä tulee asumiseen ei koskaan suomalaisia ole asunut edes lähellä ja tuskin kelpaisivat vuokralaisiksi näin oli yksi tapaus lähemmin ei asiasta.

        Kyllä suomalaiset tunnen 1970 alusta alkaen vein heidät ravintolaan tanssimaan yhden kerran se riitti, tosin siitä voisi kirjoittaa muutaman sivun oli erikoinen ilta-yö.

        Kuitenkin vain huvittava tavallaan.

        Suomalaiset ovat toistensa kyylääjiä ja kyttääjiä. Eripuraisia punaniskoja loppujen lopuksi. Ruotsinsuomalaiset aivan samanlaisia muutamia poikkeuksia lukuunottamatta. Eihän Ruotsissakaan saatu minkäänlaista yhteisöllisyyttä aikaan suomalaisten kesken. Se ainoa joka yhdisti, oli viinanjuonti. Kännissä kaulailtiin aikansa ja tapeltiin, etupäässä keskenään ja maanantaina alako taas sama jurnottaminen. Näin se oli ja näin se on. Pässihän suomalainen on. On siinä hyvätkin puolensa. Sota-aikana oltiin yhtä puoluekantaan katsomatta.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      81
      2067
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1773
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      16
      1644
    4. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      21
      1460
    5. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      64
      1394
    6. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      19
      1331
    7. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      76
      1318
    8. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1292
    9. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1274
    10. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      11
      1245
    Aihe