Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Matkustusidealogiaa

plörö

Tässä pari päivää sitten uutisissa pari reppumatkailijaa itki ja parkui kun valtio ei ollut valmis auttamaan reissullaan indonesiassa. sinänsä tapaushan oli valitettava, mutta mutta pitäishän se oma järki ja vastuu olla reissulla mukana.
tapaus laittoi kuitenki miettimään matkailun huonomman puolen kustannuksia. esimerkkiä todellisuudesta, työkaveri lähti parin viikon thaimaan lomalle, palattuaan heti töihin, kipeänä, jotain thai hyppyflunssaa ja ripulitautia, kunniakkaasti sairastutti siinä ohessa kolme kollegaa. halvan thaimaan reissun kustannuksiin täytyisi lisätä noin viitisentoista sairaslomapäivää, neljä hoitaja/lääkärikäyntiä, lääkkeet etc. oletan että tämäntyyppinen matkan jälkeen sairastelu on varsin yleistä. yhteiskunnallisesti tulee aika kalliiksi. nykyään mikä tahansa tauti voi olla 24h missäpäin maailmaa tahansa.
miten tähän on tultu? mitä pitäisi tehdä? miksi kaikkien veromaksajien pitää osallistua näiden maailmanmatkaajien ja reppureissareiden hankkimien trooppisten tautien hoitoon? vastaus on siinä että reissareiden olisi pakko hankkia pakollinen matkavakuutus. pakettimatkoihin pakollisena se on helppo lisätä, reppureissareiden osalta en tiedä.
oman lisänsä tälläseen massaturismin mielekkyydestä tuo tietenkin eettiset ja ekologiset arvot, yleisesti ottaen matkailu tuhoaa kohdepaikan luonnon ja ekologian, perinteisen kulttuurin ja alkuperän.
no niin, hyvää matkaa! seuraavan kerran kun olette lentokoneessa niin muistakaa että allanne on kone missä on kolme miljoona eri osaa ja jokaisen komponentin valmistuksessa on halvin tarjous voittanut...

4

69

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Vastuullinen

      Niin, että kun on ollut hauskaa, silloin kun tartunta on saatu, niin julkinen terveydenhuolto ei saisi auttaa. Itse vastasit jo, miksi pitää auttaa: jotta kyseinen tauti ei enää leviä, eikä tuojakaan joutuisi olemaan sairauslomalla pitkään.

      Matkavakuutus on tietenkin jokaisen järkevän ihmisen hankinta.

      Ne, jotka odottavat, että UM tulee pelastamaan jokaiselta uhkarohkealta uimareissulta, voisivat kysyä ko. maan lähetystöstä ensin, kuuluuko tämä palvelu 'matkan hintaan'. Voi kysyä ihan keneltä vaan aikuiselta.

      • plörö

        niin, ehkäpä avainsana olisi se vastuullisuus, tällä hetkellä se ei toimi. jos maailma jatkaa tätä suuntaa, siis turismin, kulkutautien ja matkustuksen helppouden ja halpuuden tiellä niin en pitäisi ihmeenä sitä että jossain vaiheessa aletaan keskustella karanteenien tarpeellisuudesta.


    • reppureino1

      mitä väliä, jos mä reissaan, ei se muille kuulu. maksan mä veroja tänne.

      • matkustanut minäkin

        Älykäs reppu"nero" kommentoi...

        Ja vastaan: Ei totisesti kuulukaan, jää sinne tsunamiin, sukellusloukkuun tai ihan minne vain kärsimään vähintään loisista ja pahimmillaan kaappauksista.

        Kunhat et inise meiltä maltillisimmilta ihmisiltä yhtään senttiä. Riskit on tunnistettava ja omalla vastuulla mentävä "kokeilemaan rajojaan".

        Työhön liittyvät tehtävät ovat asia erikseen. Totta kai sairaanhoitaja Syyrian alueelta tuodaan pois valtion varoin. Mutta nämä elämysmatkailijat, jotka eivät mitään muuta halua kuin omaa kivaa, niin tehköön sen ihan omalla kustannuksellaan.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Takaisin ylös

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      69
      2267
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2083
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      78
      1698
    4. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1516
    5. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      41
      1510
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      10
      1407
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      31
      1374
    8. 52
      1268
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      62
      1210
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      28
      1196
    Aihe