Ongelma-asiakkaat

Harmihattu

Sanokaapa te muut ammattihierojat, mitä teette kun vastaanotolle tulee erittäin lihava ihminen? Esim. tunnin hieronta-ajan puitteissa, ei saa aikaiseksi kokonaisvaltaista hoitokokonaisuutta. Jos ehdottaa asiakkaalle hienotunteisesti pitempää hieronta-aikaa, asiakas yleensä loukkaantuu, eikä hoitosuhde jatku.
Ja itseäni jää harmittamaan, etten ole voinnut tarjota monipuolista hierontaa!!!!
On eri asia hieroa 50 kg kuin130 kg.........

1

269

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Koulutettu hieroja

      Itse suosittelen aluksi, riippuen tietenkin ongelmasta, tuota tunteroisen pituista aikaa. Tuona aikana ehtii hyvin tekemään alkuhaastattelut ja kartoittamaan ongelmakohdat sekä tekemään itse hieronnankin. Samalla sitä näkee minkä kokoisesta asiakkaasta on kyse.

      Hieronnan aikana ja ennen sitä tulee kyseltyä asiakkaan mieltymyksiä ja toiveita hieronnalle sekä kerrottua mikä nyt on mahdollista ja mikä taas ei. Kun aloitan hieronnan, niin palpoin asiakkaan melko hyvin läpi ja keskityn niihin ongelmallisimpiin kohtiin enemmän, käyden toki myös muut alueet pintapuolisemmin läpi. Monesti tänä aikana asiakas huomaa jo itsekin millainen tarve hänellä on ja kun hieronta on ohi, niin näkee ja on myös kokenut, että mitä ehdittiin käydä läpi.

      Vaikka alussa olisin luvannut, että nyt käydään koko selkä, niskahartiaseutu ja olkavarret läpi, mutta sitten ei keretäkään niitä olkavarsia käydä, niin asiakas hyvin monesti itsekin ymmärtää mistä se johtuu. Lopuksi voi myös tiedustella oliko hän tyytyväinen saamaansa hoitoon ja jos ei ollut niin miksi ei.

      Se on totta, että on eri asia hieroa tunti 50 kiloista kuin tunti 130 kiloista ja hyvin kun asiasi esität, niin kyllä asiakkaatkin sen ymmärtävät. Jos eivät ymmärrä, niin et sinä sille oikein mitään muuta voi tehdä.

      Asiat voi esittää niin monella tapaa, mutta varmasti jos möläytät että "sinä nyt satut olemaan sen verran ylipainoinen, että ehdittiin hieroa vaan yläselkä ja niska" niin varmasti ei tule uudestaan. Toki voit esittää asian myös niin että tavallisesti tässä ajassa ehditään käydä nämä ja nämä alueet, mutta jos ongelmakohtia on enempi ja asiakas on vähän isokokoisempi, niin siihen menee enemmän aikaa.

      Jos olet antanut hyvän hoidon ja osannut perustella toimenpiteesi tai sen miksi nyt kaikkia paikkoja ei ehditykään käydä yhtä hyvin läpi, niin se on sen jälkeen asiakkaasta kiinni tuleeko uudelleen vai ei. Niinhän siinä tulee käymään seuraavankin hierojan luona. Monesti näitä em. asioita ei vain vaivauduta selittämään, kun ovat niitä itsestäänselvyyksiä (hierojille).

      Jos asiakas antaa heti palautetta, että olisi toivonut, että ne olkapäätkin olis käsitelty hyvin, niin selitän, ettei kaikkea tosiaan tässä ajassa valitettavasti ehditä käsitellä. Kehotan myös varaamaan seuraavaksi kerraksi hieman pitemmän ajan ja huomioimaan myös sen, ettei niihin alkuhaastatteluihin yms. mene enää niin kauaa aikaa. Monesti myöskään ensimmäinen kerta ei kokonaan poista kipuja tai muita oireita, jolloin joudutaan hieronnassa käymään joka tapauksessa useammin, jolloin niitä hieronnan painotusalueita voidaan muuttaa.

      Jos asiakas taas haluaa vain rentouttavan selän ja niskahartiaseudun hieronnan, niin kyllä sen pitäisi tuossa ajassa onnistua, mutta tuolloin ei jäädä junnailemaan jokaiseen kireältä tuntuvaan lihakseen.

      Sitten jos asiakas nyt aivan närkästynyt on, niin kehotan kokeilemaan jotain toista hierojaa, jospa vaikka löytäisi sellaisen joka sitten on itselle sopivampi. En minäkään asiakkaista väen vängällä yritä pitää kiinni, jos kemiat ja ajatukset ei järkiperusteluillakaan kohtaa.

      Monesti sen itselleen sopivan hierojan löytäminen vie aikaa ja se vain on hyväksyttävä, ettei kaikkia asiakkaita voi koskaan miellyttää. Näin ollen ei kannata omia yöuniaan menettää, jos on kokenut tehneensä parhaansa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Marin on ehkä maailman kaunein "Nelikymppinen"

      Marinin julkaisu on saanut yli 68 500 tykkäystä. Postauksen kommenttikentässä ylistetään paljon Marinin kauneutta, jota
      Maailman menoa
      325
      2695
    2. Vernu Vasunta

      On mahotonta miten marjanpoimijoita on kohdeltu! Eikö paremmalla kohtelulla olisi saanut paremman tuloksen?
      Suomussalmi
      87
      2022
    3. En kelpaa sinulle

      Varattuna - olen sinulle ongelma. Eroaminen vuoksesi voi olla turhaa, sillä me ei puhuta, kun olen varattu ja kumpikin v
      Ikävä
      120
      1590
    4. Taidat vanhempi nainen

      Haluta sen tien itsellesi. juokse vaan karkuun ! Pahentaa vaan asiaa.Pitäs toimia ihan toisin päin
      Ikävä
      73
      1134
    5. Hetkeäänkään miettimättä ottaisin sinut

      Mutta mitä mieltä miehesi siitä olisi?
      Ikävä
      71
      992
    6. Olisi kiva tietää miksi pidät minusta?

      Miehelle kysymys :)
      Ikävä
      61
      963
    7. Voi nainen...

      Kun luovutit meistä liian aikaisin, just kun aloin oppimaan sinua. Jos oisin alussa jo lukenut aiheesta oisin voinut toi
      Ikävä
      41
      930
    8. Venäjä aikoo yksipuolisesti muuttaa rajalinjauksia Suomenlahden itäosassa

      Venäjä aikoo muuttaa rajalinjauksia Suomenlahden itäosassa Venäjän saarten eteläpuolella. Ylen jutussa kerrotaan mm.
      Maailman menoa
      143
      863
    9. Suomi lähettää tarkkailijoita merialueelle

      Venäjä on ilmoittanut aikovansa ylittää Suomen merialueen rajat kysymättä lupaa kertomalla että Suomen merialueen raj
      Maailman menoa
      290
      822
    10. Naiselle kysymys

      Mitä oikein näet minussa?
      Ikävä
      40
      724
    Aihe