SKH isännöinti Helsingissä, onko hyvä?

asukasosakas

Suurehko taloyhtiömme on vaihtamassa isännöistijää. Lehdissäkin on mainostanut SKH, josta varsinkin puheenjohjtajamme on kiinnostunut.

www.skh.fi

Millaisia kokemuksia teillä on ko. toimistosta? Ainakin nettisivujen perusteella vaikuttaa erittäin pätevältä ja ammattitaitoiselta. Entä hintataso kilpailijoihin verrattuna?

46

6353

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Hoopeejii

      Älä missään nimessä tee mitään SKH:N kanssa.
      Valehtelevat, myöhästelevät ja taloyhtiön nettisysteemissä koko ajan virheitä.
      Paljon puhetta mutta teot jää puuttumaan. Soittele nykyisille asiakkaille.

      • asfd234asdf243

        asia itselle ajankohtainen, ei kumminkaan skh:n kanssa mutta muuten. olisin sanonut ihan samat asia.
        kysy tuntihintoja ilman sellaisia kytkykauppoja missä tarvitsee 3 kuukautta peruutukseen ja kuukausiveloitus sopimuksen.
        aika monesti mikä tahansa kiinteistöön liittyvä palkkaus ongelma johtuu siitä että jollekin maksetaan automaattisesti ei minkään tekemisestä 3 kuukauden (eli onko tämä työntekijä palkkaaika) irtisanomisella ja samaan aikaan toimii erinomaisesti tuntihommina joissa ei ole mitään velvoitetta yhden illan jälkeen. Myös kannattaa varoa urakoita, ovat aina ylihintaan, itse ostaa materiaalit, palkkaa tunteina ja valvoo yms niin toimii.


    • Väsynyt isännöitsijä

      Valitkaa pieni isännöintiyritys, jossa omistaja on itse mukana. Hänen pitää joka päivä miettiä, ettei menetä yhtäkään taloa, ja tekee tosissaan töitä sen eteen. Näin ainakin meillä.

      • Raikkuli

        Pieni toimisto on aina parempi kuin suuri. Olen kuullut että Pauli Molin on tunnollinen ja osaava isännöitsijä, muistaakseni joku tvp isännöinti tai sen tapainen nimi.


      • En menisi asiakkaaks
        Raikkuli kirjoitti:

        Pieni toimisto on aina parempi kuin suuri. Olen kuullut että Pauli Molin on tunnollinen ja osaava isännöitsijä, muistaakseni joku tvp isännöinti tai sen tapainen nimi.

        Tietääkseni tämä on yhden miehen toimisto ja melko uusi. Luulempa ettei ole juurikaan kokemusta. Kokemus on se tärkein asia. Huudelkaa kokemuksen perään ja kysykää referenssejä sekä henkilöstön määrää/koulutusta ja kokemusta kiinteistöalasta. Raikkulin kirjoittelu viittaa mainontaan.


      • eräs asiakas
        En menisi asiakkaaks kirjoitti:

        Tietääkseni tämä on yhden miehen toimisto ja melko uusi. Luulempa ettei ole juurikaan kokemusta. Kokemus on se tärkein asia. Huudelkaa kokemuksen perään ja kysykää referenssejä sekä henkilöstön määrää/koulutusta ja kokemusta kiinteistöalasta. Raikkulin kirjoittelu viittaa mainontaan.

        SKH on iso toimisto, kotisivujensa mukaan 50 työntekijää. Heillä on muista poikkeava toimintamalli, jossa isännöitsijä keskustelee vain hallituksen kanssa. Nykyinen as oy laki mahdollistaa, että isännöitsijäksi nimitetään yhteisö, sen ei enää tarvitse olla henkilö. Asukkaat ja osakkaat asioivat sitten erillisten asiakaspalvelijoiden kanssa. Osakastiedotteetkin allekirjoitetaan aina "SKH Asiakaspalvelu".


      • Hohoijjaa

        Tää TVP on jo kertaalleen nimensä vaihtanut runsaan vuoden toiminnan jälkeen. Jäiköhän jotain hoitamatta ja paljonkin maksamatta, vanha piti ilmeisesti laittaa nurin ja perustaa uusi vanhan nimellä?


      • Taikuri

        Älkää vaan valitko TVP Isännöintiä, nämä naiset yrittävät hoitaa myös taloyhtiöiden talousasiat, osaamattomia todellakin, liikaa töitä kun on vielä omankin firman asiat hoidettavana.


    • qwef

      aivan karea....laskutus toimii liiankin hyvin...muu ei!

      • qwef

        siis karsea!!!


    • Mitänyttehdään

      Tuo TVP-isännöinti on erikoinen tapaus. Mainostaa olevansa aktiivinen ja omaavansa kasvot. Lokakuun 2014 jälkeen ei kotisivua ole päivitetty ja facebook sivulla on vain viittauksia jostain nyrkkeilyottelusta. Kurkkasin vielä rekisteristä niin eipä kovin montaa asiakasta ole. Ei luottamusta herätä, pysyisin kaukana tuollaisesta yrityksestä. Isännöinnin perusongelma lienee se, että kuka tahansa voi ryhtyä eikä kukaan valvo. Lukekaapa vaikka sivustoa Museokatu.com, meno on melkoista!

    • Duppila

      1-2 hengen isännöitsijätoimiston on nykyisin vaikea pärjätä. Suuremmat toimistot vievät asiakkaat. Pieni toimisto kun ei kykene kilpailemaan hinnoilla.Onhan noita pikkutoimistoja jo protestilistoilla näkynyt.

    • keijow

      SKH-isännöinti toimii röyhkeästi. Isännöitsijät ottavat jonkin asian hoitaakseen ja lupaavat ja sopivat kuinka tehdään. Sovittuja asioita ei hoideta tai jos useiden huomautusten jälkeen hoidetaan niin puolivillaisesti. Yritys sopii asiakkaiden laskujen oikeellisuuden tarkastamisesta ja laskuttaa siitä. Kysyttäessä mitä laskujen oikeellisuuden tarkastaminen sisältää vastausta ei tule edes toimitusjohtajalta. Ainoastaan tieto että yhden laskun oikeellisuuden tarkastamiseen on varattu aikaa 1 sekunti. 40 000 euron työmaan lopputarkastus sovitaan tekijöiden kanssa paikan päälle ja tekninen isännöitsijä hoitelee tarkastuksen taloyhtiön edustajana puhelimitse. Kysyttäessä sanoo kyllä paikan päällä olleensa. Normaali työntekijä saisi varmaan kenkää mutta tämä sattuu olemaan toimitusjohtajan poika. Välttäkää SKH-isännöintiä vaikka kuinka itseään kehuisivat. Epärehellistä sakkia johtoa myöten.

    • työmiehenä

      Työssäni kohtaan päivittäin isännöitsijöitä Helsingissä ja olen tutustunut yrityksiin ja isännöitsijöihin perusteellisesti. Helsingissä huonoimmat kokemukset on SKH:sta. Kiinteistö-Tahkola on tällä listalla kakkonen.

    • skh

      Olemme tyytyväisiä SKH:oon.

      • Kissanhäntä12

        Sanoo SKH:n omistaja.


      • Kusee

        Emme ole tyytyväisiä SKH:n toimintaan emmekä sen omistajaan. Siksi sanoimme irti isännöintisopimuksen.


    • eräs_osakas

      Pyysimme tarjouksen SKH:lta. Kuukausiveloitus oli sinänsä kohtuullinen, mutta lisätyöhinnasto oli vaaksan mittainen. Isännöinnin perushintaan ei kuulu oikeastaan mitään, ja tarkoitus on selvästi se, että lisätöillä voidaan laskutusta lisätä. Olin ostamassa sijoitusasuntoa SKH:n isännöimästä taloyhtiöstä ja kupletin juoni kävi tilinpäätöksestä hyvin ilmi. Sähköinen tiedotus eli nettisivut, vuosittainen talon läpijuoksu (kiinteistökatsastus on heidän terminsä!), laskujen maksu, energiaseuranta, muutostyörekisteri jne. jne. jne. Kaikki paperit lähetetään mielellään kirjeinä, joista peritään muhkeat kopiokulut. Hallintoon meni ko. yhtiössä enemmän rahaa kuin kiinteistönhoitoon ja siivoukseen. Kuitenkaan perusosakas ei pääse keskustelemaan edes isännöitsijän kanssa, vaan puhelu ohjataan "asiakaspalvelukeskukseen". Soittopyynnön isännöitsijälle voi toki jättää, mutta niihin ei yleensä vastata. Osakkaalle jää tässä kokonaisuudessa vain maksajan rooli ellei hän ole hallituksen jäsen tai toiminnantarkastaja.

      Kuvaan kuuluu myös jatkuvan remonttirumban pyörittäminen elinkaarimallin mukaan. Hyvinkin pienet hankkeet on "projektoitu" korjausohjelman mukaan. Yhtiökokouksella hyväksytetään hyvissä ajoin edellisenä vuonna seuraavan vuoden remonttien valmistelutoimet. Tavallisen osakkaan silmissä tämä saattaa vaikuttaa vakuuttavalta ja pitkäjänteiseltä toiminnalta, mutta valitettavasti melkoinen osa näistä remonteista, myös hyvinkin pienistä "projektoiduista" korjauksista on SKH:n puolelta huonosti valmisteltu ja valvottu. SKH:n kannalta kyse on taloyhtiöltä laskutettavasta työstä, josta veloitetaan projektinjohto- ja muita kuluja.

    • KTK500

      Huomasin toisaalla, että suunnittelevat vakavissaan asiakaspavelun siirtämistä Espanjaan! Ilmoituksen mukaan etsivät kontakteja Espanjassa "asiakaspavelun parantamiseksi".
      Asiakkaana olisin ehkä hieman kiinnostunut asiasta mutta toisaalta mikäs sen mukavampaa jos SKH menee isompien perässä kalliita työvoimakustannuksia pakoon ulkomaille. Onhan firma selkeästi ajan hermolla.

      Fuengirola-lehti 7.11.2014
      http://www.e-lehdet.com/fuengirola.fi/2014/33/fu_3314.pdf
      Katso SKH:n ilmoitus: Helsinkiläisten taloyhtiöden isännöintiä Málagassa

      • Kuulemma

        Kun soittaa asiakaspalveluun saattaa vastannut henkilö olla fyysisesti Ateenassa.


      • 2w5t7

        SKH pitäisi lailla kieltää ,siellä kerta kaikkiaan ei toimi muu kuin laskutus taloyhtiöönpäin.


      • Espanija

        Helvetin hyvä kun muuttais vittuun täältä


      • ll99o

        ja nopeasti saatanan huijarit.


    • hall_pj_viimeistä_kk

      SKH:lla isännöitsijän ja taloyhtiön välinen kommunikaatio on hyvä. Sitävastoin isännöitsijän ja isännöitsijätoimiston välillä ei ole lainkaan kommunikaatiota. Kuten ei taloyhtiön ja isännöitsijätoimistonkaan välillä. Siinä sitä sitten ihmetellään yhdessä, hallitus ja isännöitsijä, kun mitään ei tapahdu useista toimeksiannoista huolimatta.

      Paljon puheita - vähän tekoja. Siinä SKH lyhyesti. Porukka melkoisen kuutamolla käytännön asioista. Itse saa tehdä kaiken työn. SKH korjaa sitten palkkion siitä. Jos ei oma-alotteisuutta ja talkoohenkeä löydy talosta niin retuperälle jää kaikki. Ja tarkkana pitää olla. SKH:n itsensä en ole nähnyt yrittävän niinkään vetää välistä, mutta ulkopuolisten laskujen käsittelyssä ei juurikaan kontrollia. Putkiremontti päättyi vuosi sitten, kustannukset ja laskut vieläkin selvittämättä. Joka kerta tulee eri laskelma ja eri summat. Ihmeellisiä useamman tonnin laskuja joista kukaan ei tiedä kuka ne on laatinut ym epäselvää...

      SKH on vain omistajiensa leikkikenttä. Isojen poikien hiekkalaatikko. Asiakas on vain riesana.

      Aiemmin oli Isännöintitähti. SKH on kuitenkin loistava siihen verrattuna. Varokaa tuota, aivan sekopää ukko...

    • Kylmää_kyytiä

      SKH:sta en tiedä, mutta kannattaa varoa myös Bulevardilla toimistoaan pitävää Isännöitsijäpalvelu Oy. Häikäilemätöntä toimintaa taloyhtiössä, etenkin jos hallituksen jäsenten osaaminen on hakusessa, asunto-osakeyhtiölakikin on jäänyt sivuun useamman kerran.

    • KilpailutaKokeile

      Kannattaa kilpailuttaa ja lähetellä tarjouksia eri suuntiin. Kiiravaa kannattanee ainakin kokeilla.

    • 4ksy

      Tosi huonoja kokemuksia. EN voi suositella

      • eikosk11

        Skh:ssa ei edes yritetä auttaa asukkaita ,vaan he ovat riesa kun soittelevat toimistoon ,10-15 minuutin puhelinodotusaika ennen kuin vastaavat.
        Kukaan ei tiedä mistään mitään ,eikä pienintäkään pahoittelua kun homma ei toimi.
        EHDOTTOMASTI surkea isännöitsijätoimisto.


      • kulomäki

        Varokaa SKH .Miksi?; Ammattitaidoton henkilökunta .Kallis laskutus. Epärehellinen toimitusjohtaja. etc.


      • Anonyymi
        eikosk11 kirjoitti:

        Skh:ssa ei edes yritetä auttaa asukkaita ,vaan he ovat riesa kun soittelevat toimistoon ,10-15 minuutin puhelinodotusaika ennen kuin vastaavat.
        Kukaan ei tiedä mistään mitään ,eikä pienintäkään pahoittelua kun homma ei toimi.
        EHDOTTOMASTI surkea isännöitsijätoimisto.

        Samaa mieltä! Jos asukkaana kysyy jotain niin saa vastauksen että asia on kunnossa vaikka ei ole tehty mitään.


    • Sijoittaja

      Jos vaihdatte SKH-Isännöintiin niin helppo laskutapa koko vuoden maksuille on tarjous x 2. Perushinta sisältää niin vähän ja kaikki muu laskutetaan extraa. Helppo laskea näin. Vuoden perusmaksut 1000/kk =12 000 tonnia. SKH:n kanssa toimiessa 12 000 x 2= 24 000. Hinta tuplaantuu lisälaskutuksilla ja teknisen isännöinnin laskutuksista. Esim. kolmen hengen kokouskutsu puhelimella( tekn.is, urakoitsija, hallituksen jäsen) 91,00 euroa. Siis käytännössä kaksi pikaista puhelua.Kaikki toiminnot tulee käydä yhdessä läpi hintoineen kun isännöintitehtäväluettoloa tutkitaan ennen sopparin allekirjoitusta. Toiminta sinänsä SKH-isännöinnillä on niin luokatonta että sinne en suosittele vaihtamaan. Kokonaishinta (senhän taloyhtiö maksaa) kallis ja hommat ei toimi. Sellainen yhtiö millainen johto. Ei rehellinen.

    • hertto6

      Ihan oikeasti varokaa tätä toimistoa. Isännöitsijää ei ikinä kiinni. Puhelinjonot vähintään 15 min. Laskutus 60- 100 %enemmän kuin perussopimuksessa. Toisen luokan isännöitsijät pienellä palkalla. Kulomäki on epärehellinen yrittäjä joka ei ota vastuuta yrityksensä tekemisistä oikea paskapuhuja.

      • Anonyymi

        Juu, vuosivat talyhtiöiden hallitusten tiedot, yhteystiedot jne, pankkitiedot, saldot, kaikki. Sanoivat että sopivat tietosuojavaltuutetun kanssa tuosta merkittävästä tietovuodosta. Lupasivat myös ilmoittaa asianomaisille, eivät ilmoittaneet.

        Mitään ei ole sen jälkeen kuulunut. Koittavat varmaan taas valehdella, pimittää ja valkopestä asiat. - Ei yllätä. - Vastuuta tuo yritys ei kanna missään muodossa.

        SKH, GDPR, tietovuoto.

        Samoin tuo laskujen ja urakoiden hyväksyntä kaverin firmalle on niin tuttua menoa. Sitten pitää erikseen tilata korjaukset, jotka kuuluivat urakkaan.


    • SKH-gusetus

      Katso: http://keskustelu.suomi24.fi/t/13434212/skh-isannointi-kokemuksia

      • uskomatonta-

        Aika rajua tekstiä. Yhtä ainoaa positiivista asiakaskokemusta ei löydy ja silti yritys jatkaa miljoonaluokan liikevaihdolla rahan takomista vuodesta toiseen!


      • mkul

        Taloyhtiöitä on helppo kusettaa, sillä SKH pärjää. ala-arvoinen isännöitsijä toimisto.Huono palvelu ja kova laskutus.


      • Inssii
        uskomatonta- kirjoitti:

        Aika rajua tekstiä. Yhtä ainoaa positiivista asiakaskokemusta ei löydy ja silti yritys jatkaa miljoonaluokan liikevaihdolla rahan takomista vuodesta toiseen!

        Totta tämäkin, kertoo alasta paljon tämä fakta. Vai onko jotain muita aloja jossa huonot kokemukset eivät näy myynnin laskuna?

        Pari selitystä keksin itse:
        A) Taloyhtiöt eivät ole yhtä tyytymättömiä kuin näistä viesteistä saa kuvan
        B) Asunto-osakeyhtiöiden johtaminen on keskinkertaista ja perin surkuhupaista puuhastelua.

        B taitaa olla ainakin iso syy. Meille on helpompaa olla tyytymättömiä ja valittaa kuin johtaa, vaatia ja nähdä vaivaa puuttua ongelmiin. Varsinkin kun vaivannäöstä hyötyisi naapurikin!

        Ollaan sellaista valittajakansaa näemmä.


    • MLLTI

      SKH ON SUOMEN AVUTTOMIN ISÄNNÖITSIJÄ TOIMISTO

    • masa72s

      Kulomäki kiero isännöitsijä kokemusta on. Hyvä että muuttais vittuun täältä

    • Hallituksenjäsen

      Palataan kommentteihin liityen firmaan nimeltä TVP. Ei yhtä ainoata hyvää sanottavaa. Kaikki asiat luvataan hoitaa, mitään ei tapahdu. Lisäksi talon raha-asiat aivan sekaisin. Ei niin että rahaa olisi kadonnut, vaan sitä on liikaa. Liian vaikeaa hoitaa taloyhtiölainoihin liittyvät asiat ajallaan pankin kanssa jne. Kirjanpito piti olla vahvuus, kaksi vuotta ollut kaikki siihen liittyvä sekaisin. Irtisanomisajan jälkeen, kahteen kuukauteen ei uusi isännöitsijä ole edelleenkään saanut kaikkia yhtiön asiakirjoja. Ja kirjanpito ei täsmää, josta johtuen kukaan ei voi myydä asuntoaan, tai laittaa sitä vuokralle esim vuokraturvan kautta.

      Nykyisillä tiedoilla en koskisi kepilläkään kyseiseen firmaan. Ja tilanne ei ole selvinnyt vieläkään. Isännöintiliiton sivuilta löytyy haastattelu firman tj:stä, liittyen tiedon saatavuuteen 24/7. Aikaa tällaiselle haastattelulle on kyllä löytynyt, hoitamattomien asioiden hoitamiselle ei.

      Mikäli taloyhtiönne isännöinti on annettu TVP:n hoidettavaksi, suosittelen käymään tiheällä kammalla läpi seuraavan tilinpäätöksen. En olisi yllättynyt, jos epäselvyyksiä löytyy.

    • MiksiSiksi

      Jos taloyhtiöltä menee läpi noin helpot kusetukset, niin osakkaiden vika.
      Se kusettaa joka pystyy ja osaa ja annetaan.
      Näin se vaan menee

      • Anonyymi

        Käräjäoikeudesta saa tilattua TVP isännöitsijä ä koskevan talousrikosepäilyn paperit.


    • Anonyymi

      Antavat laittomia neuvoja, veloittavat 10% provision kaikesta läpilaskutuskesta jne. Eli sanotaanko näin, että sijoitajalle SKH on varmaan hyvä yhtiö. Asiakkaalle huonoin mahdollinen. Kaikki asiat sekaisin ja pielessä, laskutus on ainoa mikä toimii. Veloittavat isot palkkiot, lobbaavat kavereidensa busineksia jatkuvasti. Edes 10% laskutuspalkkio ei riitä niille rosvoille, siitä huolimatta kaikki pitää tilata isännöitsijän kavereilta. Jos hallitus haluaa jostain muualta tarjouksia, niitä ei kuulemma saa, eikä voi tilata ja vastustus on kovaa.

      Sitten voisi kuvitella että tuo 10% palkkio sisälätäisi jotain muuta kuin rahan menoa, no eipä sisällä. Kaikki valvonnat seurannat jää tekemättä. Ja laskut maksetaan isännöitsijän toimesta kiltisti toimittajille. Sitten korjaukset jotka sisältyivät urakkaan, pitää tilata erikseen, kun kuulemma kaikki on hyväksytty.

      Kusetusta alusta loppuun, hyvä rahastusbusiness, mutta asiakkaan ja talonyhtiön kannalta helvetin huono valinta.

    • Anonyymi

      Pöytäkirjojen ja muiden asiakirjojen päiväykset väärin. Vaativat allekirjoittamaan asiakirjoja digitaalisesti joita ei tarvitse allekirjoittaa jne. Aivan luokatonta menoa, alusta loppuun.

    • Anonyymi

      Ihan mieletön meno olis SKH yhtiökokouksessa. Tuli joku strateginen isännöitsijä, jolla muka ei ollut mukana edes kirjanpitoa! Kun 4 eri hoitovastikkeesta ei ollut mitään kuluja eikä jäämiä (vaan kaikkien 4 vastikkeen esitetty niin kysyin. Hän vastasi että voin tehdä kyselyn SKH:lle ja he vastaavat 2 viikossa! Vastiketileja ei tietenkään ollut eikä talojen kuluja jaettu sillä jakoa hoitaa erillistalon omistaja itse. Tekee ensiksi itse kululistan ja sitten sen mukaan vastikerahoituslaskelman, joka SKH pistää sitten tilinpäätökseen. Vastikerahoituslaskelmasssa yhdistetään, jolloin erillitalon jatkuva alijäämä menee toisen vastikkeen piikkiin. Tyhmä hallitus ei halua mitään selvittää kun ei ymmärrä yhtäkään lukua. Kun vuoden kuluja ei ole, vaikea on arvioida ensi vuoden kulut ja vastikkeet, Niinpä hallintopässit yhtiöstä joka maksaa yli 6000 eur isännöinnistä rupesivat itse! arvioimaan yhtiökokouksessa paljonko pitää maksaa hoitovastiketta ja mihin sitä riittää .... mieletön absurdi! Sitä 10% laskulisää SKH naamioi korjauksiksi tai hoitokuluiksi taikka vaikka siivoukseksi. SKH keksi yhtiölle varmaan ainutlaatuisimman vastikkeen koko Suomessa, eli kiinteistövero- ja vakuutusvastikkeen, se vielä kohdistuu 2 erilaiseen taloon! Tietty niiden tuottoja tai kuluja puhumasta jäämistä kukaan ei laskenut... Tätä voi myydä kyllä vain aivottomalle ja laiskalle hallitukselle. Yhtiössä on keksitty 5 eri vastiketta. Samalle talolle (3 hoitovastiketta maksavalle) SKH näyttää -7000 eur jäämän ja toisella rivillä samalle talolle 23000 eur jäämää! Vaikea kyl uskoa tällaista farssia tapatuvan nyky Suomessa näin avoimesti. Hävytöntä menoa. Tä raha haisee mutta kun se on rahaa------

    • Anonyymi

      Luulisi, että osakkaat olisi viimeistään isännöintialan kartellipaljastusten myötä enemmän havahtuneet. Silti sinne vain vuodesta toiseen valitaan ne samat pirkot ja pertit hallitukseen hoitamaan MYÖS SINUN suurta omaisuutta. Isännöintifirmat käyttävät kyllä hyväkseen sen, että saavat itse hyväksyä ja maksaa omat laskunsa taloyhtiön tililtä ja hallitus samaan aikaan ulapalla.

    Ketjusta on poistettu 5 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      130
      4935
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      31
      3124
    3. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      16
      1807
    4. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1760
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      19
      1625
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      71
      1481
    7. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      19
      1237
    8. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      10
      1233
    9. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      16
      1207
    10. Ison Omenan uhri tukahdutettiin kuoliaaksi. Kuolinsyynä sydämen pysähdys.

      Eli naisen hengittäminen estettiin ja tästä oli suorana seurauksena sydämen pysähdys. Ihan oppikirjan mukainen tapaus. H
      Maailman menoa
      17
      1197
    Aihe