Oliko nartulla juoksut vai ylireagoinko?

pojanomistaja

Olin koirapuistossa uroskoirani kanssa ja jonkin ajan kuluttua sisään tuli narttukoira sai tietenkin kaikki koirat haistelemaan ympärilleen, mutta kun pissasi koirani jäi lutkuttamaan ja alkoi vimmatusti kuolaamaan(ei koskaan kuolaa kuin haistellessaan juoksuisen nartun virtsaa tai jos on huono olo), sitten tuli melko pikainen koiran kiinni otto (oli menossa narttua kohti) ja kun kysyin omistajalta että onko juoksut alkamassa niin vastaukseksi sain "en tiedä" ja omistaja ei näyttänyt välittävän yhtään vaikka puistossa oli pari muutakin uroskoiraa.(olivat nekin nartun ympärillä)

7

287

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Omistaja vastuussa

      Saattoipa olla juoksut tulossa, nartun omistaja olisi ollut kyllä vastuussa jos olisivat asiaan päässeet. Ja jos minä olisin ollut tuossa tilanteessa sinun tilallasi, olisin silloin nostanut metakan ja vähän valistanut nartun omistajaa koirapuiston säännöistä.

    • Näitähän on nähty: eräälläkin ukolla oli nartut vuoronperään juoksulla, eikä sitten voinut olla niin montaa viikkoa pois puistosta vaan vei narttuja sinne niinkuin ennenkin -koska ne niin ahdistuvat kun eivät pääse koirapuistoon riehumaan. Taitaa ukolla ittellään ahdistaa...

    • nartun omistaja

      "En tiedä" vastaus viittanee siihen että nartulla ei ole ollut mitään näkyviä juoksujen merkkejä, läheskään kaikki nartut eivät juokse täysin säännöllisesti saati näkyvästi ja toisinaan sitä voi olla hyvinkin vaikea sanoa onko nartulla juoksut alkamassa, menossa vai loppumassa tai edes lähellä.

      Nartun kiimaan kuuluu esikiima jonka selvimpänä merkkinä on yleensä vuoto ja vasta 3-17 päivän kuluttua esikiiman alkamisesta alkaa varsinainen kiima. Esikiima saa jo useimpien urosten päät pyörälle mutta narttu ei vielä tuolloin edes anna astua itseään vaan vasta varsinaisen kiiman aikana.

      Pahahan tuohon on mennä netin kautta sanomaan oliko nartulla juoksut vai ei kun kumpikin on yhtä mahdollista mutta eiköhän se nartun omistaja sen piakoin huomaa ihan itse ja sen mukaan sitten käy tai jätä käymättä siellä puistossa. Entinen leikattu narttuni tapasi toisinaan saada urokset kiinnostumaan itsestään kuin juoksuisesta nartusta, jopa tappelemaan keskenään ja erään yli-innokkaan terrieriuroksen jopa haastamaan riitaa minulle kun en antanut sen nylkyttää narttuani ja sen kohdalla saatoin sentään varmaksi sanoa että ei ole juoksut menossa vaikka sitä eivät kaikki urosten omistajat uskoneetkaan.

    • kipale

      Itse olen kanssa ihmetellyt muutamaa nartun omistajaa. Ensimmäinen koirapuistossa kertoi nartullansa "varmaan" kohta alkavan juoksun, jotkut uroskoirat sitä sitten hetken nylkyttivät, eikä nartun omistaja tehnyt elettäkään lopettaakseen tuota toimintaa. Narttu ei myöskään ollut moksiskaan. Varmasti olisi voinut siinä ajassa saada jotain aikaakin, tosi vastuutonta.. Toisella kerralla oli kanssa puistossa narttu, joka antoi suunnilleen kaikkien urosten nylkyttää itseään, kokoajan oli kuka milloinkin hakemassa koiraansa pois tämän selästä tai sitten nartun omistaja hätistämässä. Onneksi oma koirani ei koittanut kuin kerran ja kiellostani lähti.

    • Merikommereen

      Itselleni ei tulis mieleenkään viedä kiimaista narttua koirapuistoon. Kun edellisestä kiimasta on puolisen vuotta, alan kyllä tarkkaileen koiria. Juoksujen väli on niilllä n. 7kk, onneksi alkavat aika säntillisesti molemmilla peräkkäin.
      Mutta mutta: Jostain syystä jotkut urokset jahtaavat toista narttua aina, siis ympäri vuoden ja pyrkivät selkään. Siihen ei narttu (enkä minäkään) toki suostu.
      Ja toinen narttu taas tekee merkintäpissat tämän tästä, myös ympäri vuoden, on tehnyt ekasta kiimastaan lähtien.
      Aika usein huomaan, että sen merkkailu herättää muissa pahennusta. Luonnollisesti moni ajattelee, että onko tuo nuija tuonut juoksuisen nartun tänne. Jos puheeksi tulee, kerron, että se on nartun tapa. Muuten luotan siihen, että ihmiset ymmärtää, että tuskin on kiimassa kun ei uroksetkaan siitä ole sen kiinnostuneempia - toisin kuin siitä toisesta nartusta.

    • dogg

      mulla on kaks narttua joista toisen ominaistuoksut on aina kiinnostanu uroksia ... pennusta lähtien.. että ei kannate ny ihan kaikille mennä huutelee

      • on noita

        Mekin ollaan näihin hyvänhajuisiin narttuihin oman uroksen kanssa tutustuttu, ei se mitään, saa poika juosta kun nartutkin juoksee. Tosin eräs narttu tuotiin "tärppipäivillä" puistoon, kyllä häntää edestä että saa haistella ja nylkyttää, en tehnyt elettäkään ottaakseni omaani enää pois kun tajusin tilanteen, en nyt ala koiraani rääkkäämään, onneksi lähtivät pois.


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      91
      1305
    2. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      151
      1076
    3. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      73
      861
    4. Jennika Vikman avoimena - Isosisko Erika Vikman ohjeisti napakasti Tähdet, tähdet -kisaan: "Älä.."

      Jennika ja Erika - niin ovat kuin kaksi marjaa! Ilmeiltään, ääneltään ja eleiltään hyvinkin samanlaiset - toinen on kyll
      Suomalaiset julkkikset
      15
      787
    5. Mitäs nainen

      Meinaat tehdä viikonloppuna.
      Ikävä
      60
      715
    6. Ai jaa sinä oletkin ahnas

      Ja romanttinen luonne, nyt vasta hiffasin että olet naarastiikeri. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan.
      Ikävä
      107
      708
    7. Vedalainen metafysiikka

      Termi ”metafysiikka” kuuluu Aristoteleelle. Metafysiikka tarkoittaa ”fysiikan jälkeen” eli tietoa siitä, mikä on tavalli
      Hindulaisuus
      290
      706
    8. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      39
      681
    9. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      60
      668
    10. En oikeastaan usko että sinä tai kukaan

      Olisi oikeasti ihastunut tai rakastunut. Se on joku harhakuva joka minusta miehestä syntyi. Ja kun se särkyy, niin "tunt
      Ikävä
      43
      655
    Aihe