Kyläkauppatoiminnan automatisoiminen / keskustelua aiheesta

visionäärin kynästä

15:54 visionääri: Amo: Tuon ruokajakeluketjun pitäisi olla vaan valtakunnallinen, ja samalla tavalla toimiva kuten posytilaitoskin. Postikin uudistaa nyt automaatteihin, niin samalla tavalla maaseutukin uudistuisi nopeasti kun kyläkaupat saataisiin näin takas maalle.
15:52 visionääri: Amonyymi: Parempi aloittaa puhtaasti ruoista. Kalja ja muut tulevat sitten perästä, niin saa valtiolta tukea, ynnä muuta.
15:52 veke: Krokofantti: eikä mikään diiseli eli nokivasara.
15:51 Marde Hakiksesta: Juntusen sarjis: Elefantti näkee lampaan ja virnistäen sanoo: Tampooni...
15:50 Anonyymi: Juntuselle terveisiä. Tuli luettua kaikki sen sarjikset, mutta ilmestyikö hänen "Outo Maailmansa"?
15:50 Amonyyni: itekin vierastan tuota kaljaa, mutta sillähän se tulos tehdään useissa eri myyntipisteissä ml. huoltoasemat
15:48 Anonyymi: 15:47 Tuo ei vaan kanna pitkälle kansanterveydellisesti.
15:48 Marde Hakiksesta: Jokin ihmisessä. KYLLÄ! Elokuvassa pääosissa Jussi Jurkka ja Anneli Sauli
15:47 Marde Hakiksesta: Juntusen sarjakuvat Soundissa oli aivan ässiä! Kaverilla oli tapana leikata jokainen vessan seinälle. Kyllä siinä aina bileissä kusella käydessä joku tulokas joko nauroi katketakseen, tai punastui... Mahtava hemmo, tuo Juntunen!
15:47 korillinen: Kesäksi kauppa auki, valikoimaan vain olutta ja makkaraa. Tyttö myymään.
15:47 visionääri: Amo: Kyllä tuo automatisointi on jatkossa kova sana. Kukaan ei halua omalta kylältään ostella omia yksityistavaroitaan niin että sen tietää sitten kyläkaupan väki. Automaatit kauppoihin vaan, ja sitten joku niitä valvomaan ja huoltamaan. Viereen kiva kahvila. ym ym, mahdollisuuksia kyllä riittää.
15:47 veke: Krokofantti: Mootori täytyy olla noin 6 LItraa ja vääntöö on löydyttävä joka tilantees tarpeeksi.Niin ei jää jalkoihin.
15:46 Amonyyni: olen jo, mutta vois laajentaa toimenkuvaa
15:46 Kokoomusnainen krokotiilinnahassa:D: Ei muutakuin yrittäjäksi vaan:)
15:45 Amonyyni: hmm, ttässähän alkaa itteäkin kiinostaa kyläkauppiaisuus =)
15:44 anonymy: Sarasvuon haluttiin epäonnistuvan
15:44 Kokoomusnainen krokotiilinnahassa:D: veke no ei mitään amerikan romuja.
15:43 Amonyyni: #visionääri: Olen samaa mieltä, nykyisin kauppojen palveluvalikoimaan vois kehittää vaikka mitä, riippuen kylästä ja kyläläisten ikärakenteesta, mutta kuitenkin
15:42 veke: Krokofantti :auton sellanen joka on vähintään 2M levee ja yli 5.50 pitkä.
15:41 visionääri: En tajua mikä on ongelma tuossa kyläkauppojen uudistamisessa? R-kioskit toimivat jo hyvin, parhaimmat niistä on laajentumassa marketeiksi kun taas huonoiten toimivat marketit pienenee takaisin pieniksi puljuiksi. Näin se käy. Automatisointisysteemi vain ruoille ja muille tuotteille joka kylään.
15:40 1957: Älkää ruokkiko trollia..
15:39 Kokoomusnainen krokotiilinnahassa:D: veke harvoin mopolla jää muiden jalkoihin:)
15:39 Amonyyni: "jyrsikää Paranoid!!!!"
15:38 Kokoomusnainen krokotiilinnahassa:D: Marde muuten hyvä,mutta jätetään ihmisten luokittelu pois:)
15:37 Anonyymi: Mietin just samaa...
15:37 1957: Älä ruoki trollia..
15:37 Marde Hakiksesta: JEP! Nyt ymmärsin! Pukeudutaan kaikki nahkaan ja turkiksiin, kyykytetään köyhiä ja ajellaan omalla autolla kaikki matkat! Jätetään autot vielä tyhjäkäynnille pörräämään samalla, kun vertaillaan nahka-asuja! Eikö tässä olis hieno ja savuinen visio?
15:37 visionääri: Marde: Toi kaljajuttu on kuitenkin se kakkosjuttu, sitä ei tarvitse välttämättä.
15:36 visionääri: Omalle kylälle tulis töitä rutkasti sitä ruokapaikkakauppa-automaattia hoitaessa. Myynti pankki-tvs korteilla, viimeisten päivämäärien tarkistus, jakelu, ym ym. Kyllä siinä työtä riittäisi kun pitää myytävät ruoat tuoreuden tasalla.
15:35 Marde Hakiksesta: Visionääri: Automaattimyynnissä on taas se vika, että esim kaljan ostamisessa kuitenkin tarvitaan se myyjä. Senhän takia systeemi esim s-marketeissa on niin onneton.
15:35 veke: krokofantti:Eihän sulla oo edas autoo Audi on mopo.
15:34 Anonyymi: Kk hävis sinne kylä-kauppaan......
15:34 Amonyyni: kyllähän tämmösenä webi_aikakautena vois noihin kyläkauppoihin kehitellä sen tiimoilta vaikka mimmosia palveluita
15:34 korillinen: Omalla kylällä ei ole kaikille töitä, joten kaupungissa töistä palatessa käväistään marketissa.
15:33 Kokoomusnainen krokotiilinnahassa:D: veke omalla autolla markettiin:)
15:33 visionääri: Tuo ruokien automaattinen myynti voitaisiin toteuttaa jo pienissä kyläkauppojen tapaisissa myymälöissä, aivan samalla tavalla kuin postiautomaatitkin.
15:31 veke: Kumpi on parempi. että muutama jakeluauto tuo tavarat lähikaupaan vai että monta sataa ajaa omalla autolaan kymmeniä kilometrejä marketiin.
15:29 visionääri: Kyläkauppatoiminta nousee uuteen kukoistukseensa kun ne ymmärretään automatisoida. R-kioskit ovat jo siihen suuntaan kasvava yritysmuoto, joka toimii. Kyläkaupalla käynti on vain kiusallista, jos joutuu kohtaamaan siellä oman kylän myyjän.

18

102

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • visionäärin kynästä

      16:17 visionääri: Amo: Kyllä nämä robotit tulee, itse asiassa kun menet kahviautomaatille niin sekin itsessään on jo robotti joka tarjoaa sulle kuuman kupin kahvia, sitä ei ole vain muotoiltu robotin :))) näköiseksi.
      16:16 veke: Eikö majakka ja perävaunu.
      16:16 älämölö: viivakoodi määrää sisustuksen
      16:16 Anonyymi: onpas kauniin väriset olohuoneen seinät voi ihqu daa
      16:15 älämölö: voihan vee...noita sisustusohjelmia....kuka tavallinen työläinen pystyy sisustamaan kämppänsä siten kuin "pitäisi".....siinä ei paljoa värikoodeja katsella
      16:14 Anonyymi: ohukainen ja paksukainen
      16:14 Amonyyni: visionääri: No aivan noin pitkälle en ite viä visioi =), mutta tuohon suuntaanhan tässä ollaan menossa
      16:14 Anonyymi: Sykkö tos kuvassa, tota naikkosta en tunne, joka vieressä
      16:14 Anonyymi: :DDD
      16:13 älämölö: kuka???????????????
      16:13 Anonyymi: ai taas toi ituhippi äänessä...pöh
      16:13 visionääri: Joo, kyllä se kyläkauppa tulee Amo takaisin, mutta just nykyaikaisella tavalla. Voin kyllä kuvitella robotit hoitamassa kaiken roudauksen ja mikä se sana nyt olikaan, siis tämä kun hoidetaan kaikki taustalla kulkeva tavaravirta? No, sinä tiedät, mitä tarkoitan.

    • visionäärin kynästä

      Siirrän vähän lisää keskustelunpätkää tuolta Ylen Southboxin puolelta, tänne voi kiinnostuneet jatkaa sitten keskustelua.

      20:50 Anonyymi: Juu. Ja kun Suomi pitää saada uuteen nousuun, niin me ollaan siinä samassa veneessä. Hyvä poikii hyvää, ja pitää antaa hyvän kiertää. Sieltä se yhteinen hyvä kaikille nousee.
      20:48 Amonyyni: noinhan se on ja ideat poikii yleensä uusia ideoita
      20:46 Anonyymi: Hyvät ideat ei kuole koskaan. Ne poikii maasta yhtä varmasti uudelleen, kuin keväinen uusi lämpenevä multa.
      20:45 Amonyyni: selema. Katotaas josko tästä kehkeytyis jotain
      20:42 Anonyymi: Siirsin pitkät pätkät keskustelua aiheesta Suomi24:sen puolelle kun ne jäävät sinne tie kuinka pitkäksi aikaa, jatketaan siellä ideointia, olen varmaan itse omalla alueellani yhteydessä eri ihmisiin joiden kanssa voisi viritellä aluetoimintaa edelleen.
      20:41 Amonyyni: juu, tossa on ideaa
      20:40 Anonyymi: Okei, niin ei mene hukkaan nämä täällä kirjoitetut pikakommentit.
      20:39 Amonyyni: ookke, loistavaa. Täytyypä käydä tsekkaamassa
      20:38 Anonyymi: Okei, jos sua kiinnostaa jutella ja miettiä lisää aiheesta niin tein avauksen toisaalle: ajanviet/niksinurkka/ Kyläkauppatoiminnan automatisoiminan / keskustelua asiasta, käys tsekkaa kun kerkeät, S24:lla.
      20:32 Amonyyni: juu, olen
      20:30 Anonyymi: Ok. Olitko muuten se, joka oli kiinnostunut siitä kyläkauppajutusta?

    • visionäärin kynästä
      • visionäärin kynäilyä

        No sehän olikin suora linkki kyseiselle haastattelulle, no tästäpä vaan kuuntelemaan ja sitten miettimään yhdessä suomalaiseen maalaismaisemaan takaisin roboteilla ;)))) varusteltuja kyläkauppa-automaatteja, ynnämuuta kivaa, kaikkien päiden menoiksi, eikö vaan?


      • visionäärinhuumoakin
        visionäärin kynäilyä kirjoitti:

        No sehän olikin suora linkki kyseiselle haastattelulle, no tästäpä vaan kuuntelemaan ja sitten miettimään yhdessä suomalaiseen maalaismaisemaan takaisin roboteilla ;)))) varusteltuja kyläkauppa-automaatteja, ynnämuuta kivaa, kaikkien päiden menoiksi, eikö vaan?

        Joo, tuossa onkin koko iltapäivä niine shisustukshineen ;)))) kaikkineen, ookoota.


    • Amo
      • visionäärin kynä

        Ookoo, kiva kun löysit tänne, jatketaan ideoimista vaan tästä eteenpäin, toivottavasti poikii käytännössäkin ihan aiheeseen.


      • Amo

        Sen verran vielä tuosta ohjelmasta; Siinä on koko Puheen iltapäivän ohjelma, joten täytyy hyypätä oikeaan kohtaan löytääkseen sen kyläkauppa -jutun.


      • visionääri

        Koska vieraana tämä johtaja Ilkka Nieminen Päivittäistavarakauppa ry:stä, niin voisi keskustella hänen kanssa suorilta mitä hän olis mieltä tämäntyyppisestä toiminnasta maalla, eikö vain?

        Mutta kuunnellaanpa ensiksi tuo nauhoite.


      • visionääri
        Amo kirjoitti:

        Sen verran vielä tuosta ohjelmasta; Siinä on koko Puheen iltapäivän ohjelma, joten täytyy hyypätä oikeaan kohtaan löytääkseen sen kyläkauppa -jutun.

        Juu, tuosta ei näy se oikea kohta, pitää hyppiä ja tsekata se paikka.


      • visioita
        Amo kirjoitti:

        Sen verran vielä tuosta ohjelmasta; Siinä on koko Puheen iltapäivän ohjelma, joten täytyy hyypätä oikeaan kohtaan löytääkseen sen kyläkauppa -jutun.

        Se alkaa 59:16 kohdalta suurinpiirtein.


      • Amo
        visionääri kirjoitti:

        Koska vieraana tämä johtaja Ilkka Nieminen Päivittäistavarakauppa ry:stä, niin voisi keskustella hänen kanssa suorilta mitä hän olis mieltä tämäntyyppisestä toiminnasta maalla, eikö vain?

        Mutta kuunnellaanpa ensiksi tuo nauhoite.

        Kyllähän tuossa ohjelmassakin ihan varteenotettavia ideoita oli ja lisäksi omat viritelmät niin noista kehittelis jo melekosenlaisen kyläkaupan kaikkinen oheismeininkeineen. Kuten tuossa ohjelmassa tilikin ilmi niin avaisana tommosen kaupan menestymiseen olisi nimenomaan palvelupaletti, sen toimivuus ja monipuolisuus.


    • Amo

      No iliman muuta. Eiköhän myö voida jotain siltäkin suunnalta saada.

    • Amo

      Täälaista tuli tutkimusreisulla vastaan:
      http://www.kauppalehti.fi/5/i/talous/uutiset/etusivu/uutinen.jsp?oid=2009/07/23896

      ja täällä vähän keskustelua tuosta case:sta:
      http://murobbs.plaza.fi/yleista-keskustelua/589353-myyjaton-kylakauppa.html

    • visionääri

      Hieno homma, kun löysit jo toiminnassa olevan systeemin!

      - Avainsanoja on "ilkivallan pelko", se on pakko hoitaa kuntoon jos/kun aikoo pitää kyläkauppaa yötäpäivää auki, mihin kannattaa aina pyrkiä.
      - Toinen tärkeä avainsana on "kyläläisten varajääkaappi" joka on sama asia kuin bensanmyynnissä: "kylmäasemat bensamyynnissä".
      - Vielä yksi sana nousee ylös : "Ruokakomero", tuo kuulostaa vaan pieneltä. Miten olisi Ruokahuone, tai sitten Uusi Kyläkauppa. Uusi Ruokakauppa. Näitä sanoja nyt voi pyöritellä vaikka kuinka.

      Lainaan koko Kauppalehden artikkelin alla, se on sen verran hyvä:

      "Tässä on ensimmäinen myyjätön kauppa

      Tiistai 07.07.2009 klo 07:36 (päivitetty ti 10:36) Satakunnan Kansa

      Sevendor Oy:n yrittäjä Sami Lindstedt perusti Kullaalle kaupan, joka koostuu automaateista.

      Ulvilan Kullaalla avataan tällä viikolla Suomen ensimmäinen automaattikyläkauppa.

      Ruokakomeroksi nimetty kauppa koostuu kahdeksasta automaatista, josta voi ostaa yhteensä noin 200 eri päivittäistavaraa. Valikoimassa on ruokatavaroita maidosta ketsuppiin ja lehtisalaattiin sekä muita käyttötuotteita, kuten nenäliinoja.

      Myymälä toimii samalla periaatteella kuin kylmäasemat bensamyynnissä. Kaupassa ei tarvita jatkuvasti paikalla olevaa henkilökuntaa, joten yrityksen käyttökustannukset ovat pienemmät kuin tavallisessa kaupassa.

      Sevendor Oy:n perustaja Sami Lindstedt keksi idean konseptiin pohtiessaan, miten pitää kauppaa paikassa, jossa tavallinen kyläkauppa ei menesty.

      Ruokakomeron periaate on toimia kyläläisten varajääkaappina, josta voi hakea täydennystä päivittäisiin ruokatarpeisiin.

      – Normaalisti kaupan myynnistä 90 prosenttia tulee kymmenen prosentin osuudesta tuotteita, joita ostetaan paljon. Tämä valikoima perustuu siihen kymmeneen prosenttiin, Lindstedt kertoo.

      Maksu kortilla

      Kullaan kirkonkylän myymälä on pilottikauppa. Automaateilla toimivia kyläkauppoja ei ole aiemmin Suomessa ollut. Asiaa selvitellyt Lindstedt kertoo, ettei ole muissa maissakaan törmännyt vastaavaan.

      (Eikö Japanissakaan?)

      Asiakkaat maksavat ostoksensa automaattiin kaupan omalla sirukortilla, johon voi ladata rahaa myymälässä. Myös kolikot käyvät maksuvälineenä. Lindstedt jakaa sirukortteja aluksi sata kappaletta lähiseudun talouksiin. Niitä saa myös täyttämällä hakemuksen liikkeessä.

      Yrittäjä kuvailee Ruokakomeron hintatasoa keskimääräiseksi pienen kaupan hintatasoksi. Esimerkiksi maitotölkki maksaa 88 senttiä.

      Liike on auki päivittäin kello 6–22. Lindstedt harkitsi ympärivuorokautista aukioloa, mutta päätyi ilkivallan pelon takia siihen, että ovet pysyvät suljettuun yöaikaan.

      Laajennus tavoitteena

      Aluksi Lindstedt pyörittää myymälää itse. Hän hakee tuotteet noutotukusta ja täydentää ne automaatteihin. Hänen tarkoituksena on kuitenkin laajentaa toimintaa nopeasti muuallekin Suomeen, kun konsepti on saatu kehitettyä Kullaalla.

      Lindstedt on saanut TE-keskukselta rahaa konseptin kehittämiseen. Rahalla hän saa palkata konsultin ja markkinointisuunnittelijan. Yrittäjän tavoitteena on avata parin vuoden aikana 15–20 myymälää Porin seudulle.

      Lindstedt arvioi, että Ruokakomeron myynti on 10–20 prosenttia tavallisen pikkukaupan myynnistä.

      – Yksi myymälä ei tuota niin paljon, että sillä pystyisi elättämään edes yhtä ihmistä. Kun yksi myymälänhoitaja kiertää 3–4 myymälää, hänen palkkansa voidaan maksaa ja yritykselle jää jotain, Lindstedt arvioi."


      Tuosta kuvasta näkee, miten yrittäjällä toimii ensimmäinen "uusi kyläkauppa". Ensimmäiseksi tulee mieleen tuo ruokien laitto kylmäkaappeihin. Niiden laitto pitäisi olla takakautta ainakin kylmätuotteille ehdottomasti, samaan tapaan kuin isommissa ruokakaupoissakin nykyään on. Könyäminen ruokien kanssa yhdessä ostajan ja myyjän kanssa ei ole hyvä, järjestelemistä ja tuotteiden lisäystä tulee myyjälle aina päivittäin, joten tuotteen lisäys takakautta kylmäkaappiin ja etukautta ostajalle. Molemmille kaikessa rauhassa, ja jos vain mahdollista, niin siten ettei ostajan ja myyjän tarvitse kohdata. Tuossa minusta yksi pointti Uuden Kyläkaupan toimivuudelle. Pitää kunnioittaa ostajan yksityisyyttä.

      Jatk.

      • visionääri

        Jatk.

        Näin ostajalle suodaan päivittäin rauha valita tuotteita kaikessa rauhassa, ilman että "se tuttu kyläkaupan myyjä" pölähtää paikalle pulisemaan ;-)) just sopimattomimmalla hetkellä, tai kun myyjä haluaisi kaikessa rauhassa järjestellä tuotteita ja varmistellä viimeisiä päivämääriä, ja tarjouspäivämääriä, ym, niin just silloin tietysti pölähtää paikalle "se iloisesti puliseva täti" joka ostaa kaupasta tietenkin eniten tuotteita. Ei ole kivaa hymyillä väkinäisesti silloin, kun väsyneenpuoleisena haluaisi rauhassa vaan keskittyä töihin. Tästä saattaa muuten seurata molemminpuolista välttelyä, mikä taas johtaa sitten kaupassa käynnin vähenemiseen, ja lopulta sinne marketille menemiseen.

        Kysymys on siis loppujen lopuksi myynnin psykologiasta. Tai tässä tapauksessa sen puuttumisesta. Kaiken pitää olla tulevaisuuden kaupassa vapaaehtoista ostajalle. Tästä on aina lähdettävä. Muuten asiakas äänestää jaloillaan, takaisin marketeille, minne mennään aina "kuninkaana ja kuningattarena", ei koskaan nöyräillen. Kun asiakas ensimmäiseksi saa hoitaa välttämättömimmät ruokatarpeet alta pois, niin sitten, jos hänelle jää aikaa ja voimia, sitten, hän ottaa sen kupin kahavetta, ja tietysti robottikahviautomaatista ;-), ja tämä kahvikupillinen muuten pitäisi tulla jo palkkioksi sen lastailemisen ;-) jälkeen.

        Nämä on nyt vain raakoja realiteetteja, jotka juuri tiputtavat asiakkaat aina pois hakemaan välttämättömät ruokatarpeet kasvottomista ja helposti toimivista marketeista. Pakko on syödä ja juoda. Kukaan ei halua pelleillä välttämättömien ruokatarpeiden kanssa, jäädä vaikkapa "porisemaan myyjän kanssa" raskaiden ruokakassien ja maitotölkkien kanssa, kuten nykyään on "kassan" kanssa pakko.

        Toinen asia, mikä pitäisi selvittää heti, on tuotteiden hintojen pysyminen alhaisina.

        Jos hinnat alkaa nousta myöhemmin, ja ostaja on hommannut sirullisen kortin vartavasten "Ruokakomerolle", siitä ei hyvää seuraa.

        Mun mielestä tuo systeemi pitäisi kytkeä ruoanjakelutoimintaan siten mukaan, että siitä ei pysty vetämään välistä missään vaiheessa kukaan. En tiedä miten tuollainen käytännössä toimii, mutta jos taustalla on vaikuttamassa selvät Suomen lakipykälät, niin tämä lisää asiakkaiden luottamusta siihen, etteivät hinnat yllättäen ala nousemaan. Niinkuin tapana yleensä on.

        Tuolta linkittämästäsi keskustelupalstalta poimin yhden olennaisen ongelman, mikä tökkii helposti:

        "Ihmettelen kyllä että miksi tässä suomen ensimmäisessä myyjättömässä kaupassa ei voi käyttää tavallisia pankkikortteja? Voi olla että se on kustannuskysymys, mutta aika omituista tuo on silti että joutuu väkisin käyttämään käteistä aikana jolloin monikaan ei enää muuten haluaisi sitä käyttää. Toinen vaihtoehto on ladata rahaa kaupan omalle kortille, mutta se taas ei juuri satunnaista matkailijaa lohduta."

        Omalla pankkikortilla asioiminen on kyllä ehdottomuus. En ymmärrä miksi tämä "Ruokakomeron" perustaja ei ole tällaiseen heti lähtenyt. Kun asiat laitetaan hoitumaan, niin silloin ne hoituu vaivattomasti. Omalla pankkikortilla. Tai höylällä. Tai senhetkisellä helpoimmalla maksuvälineellä.

        Vaivattomuus on avainsana asiakkaalle aina. Niinkuin meille jokaiselle. Eli kyllä se homma menee kuitenkin lopulta tässäkin täysautomaatioon. Koska sellainen on jo nytkin mahdollista.

        Tässä lisää keskustelua Lapin Kansassa aiheesta:
        http://www.lapinkansa.fi/cs/Satellite?c=CT_ForumThread&childpagename=LKA_newssite/AMLayout&cid=1195077778339&p=Satakunta&packedargs=packedargs=AMForumThreadDetails:currentPage=2&pagename=LKAWrapper

        Tuli mieleen, että jos tällainen automaattisysteemitoiminta onnistuisi todella vaivattomasti, niin silloin se olisi tosi hyvä sijoittaa jo nyt toimivien ruokakauppojen vierelle. Siellä ne toimisi myös yöllä. Sieltä olisi helppo täydentää aina väheneviä ruokavarastoja.


      • visionääri
        visionääri kirjoitti:

        Jatk.

        Näin ostajalle suodaan päivittäin rauha valita tuotteita kaikessa rauhassa, ilman että "se tuttu kyläkaupan myyjä" pölähtää paikalle pulisemaan ;-)) just sopimattomimmalla hetkellä, tai kun myyjä haluaisi kaikessa rauhassa järjestellä tuotteita ja varmistellä viimeisiä päivämääriä, ja tarjouspäivämääriä, ym, niin just silloin tietysti pölähtää paikalle "se iloisesti puliseva täti" joka ostaa kaupasta tietenkin eniten tuotteita. Ei ole kivaa hymyillä väkinäisesti silloin, kun väsyneenpuoleisena haluaisi rauhassa vaan keskittyä töihin. Tästä saattaa muuten seurata molemminpuolista välttelyä, mikä taas johtaa sitten kaupassa käynnin vähenemiseen, ja lopulta sinne marketille menemiseen.

        Kysymys on siis loppujen lopuksi myynnin psykologiasta. Tai tässä tapauksessa sen puuttumisesta. Kaiken pitää olla tulevaisuuden kaupassa vapaaehtoista ostajalle. Tästä on aina lähdettävä. Muuten asiakas äänestää jaloillaan, takaisin marketeille, minne mennään aina "kuninkaana ja kuningattarena", ei koskaan nöyräillen. Kun asiakas ensimmäiseksi saa hoitaa välttämättömimmät ruokatarpeet alta pois, niin sitten, jos hänelle jää aikaa ja voimia, sitten, hän ottaa sen kupin kahavetta, ja tietysti robottikahviautomaatista ;-), ja tämä kahvikupillinen muuten pitäisi tulla jo palkkioksi sen lastailemisen ;-) jälkeen.

        Nämä on nyt vain raakoja realiteetteja, jotka juuri tiputtavat asiakkaat aina pois hakemaan välttämättömät ruokatarpeet kasvottomista ja helposti toimivista marketeista. Pakko on syödä ja juoda. Kukaan ei halua pelleillä välttämättömien ruokatarpeiden kanssa, jäädä vaikkapa "porisemaan myyjän kanssa" raskaiden ruokakassien ja maitotölkkien kanssa, kuten nykyään on "kassan" kanssa pakko.

        Toinen asia, mikä pitäisi selvittää heti, on tuotteiden hintojen pysyminen alhaisina.

        Jos hinnat alkaa nousta myöhemmin, ja ostaja on hommannut sirullisen kortin vartavasten "Ruokakomerolle", siitä ei hyvää seuraa.

        Mun mielestä tuo systeemi pitäisi kytkeä ruoanjakelutoimintaan siten mukaan, että siitä ei pysty vetämään välistä missään vaiheessa kukaan. En tiedä miten tuollainen käytännössä toimii, mutta jos taustalla on vaikuttamassa selvät Suomen lakipykälät, niin tämä lisää asiakkaiden luottamusta siihen, etteivät hinnat yllättäen ala nousemaan. Niinkuin tapana yleensä on.

        Tuolta linkittämästäsi keskustelupalstalta poimin yhden olennaisen ongelman, mikä tökkii helposti:

        "Ihmettelen kyllä että miksi tässä suomen ensimmäisessä myyjättömässä kaupassa ei voi käyttää tavallisia pankkikortteja? Voi olla että se on kustannuskysymys, mutta aika omituista tuo on silti että joutuu väkisin käyttämään käteistä aikana jolloin monikaan ei enää muuten haluaisi sitä käyttää. Toinen vaihtoehto on ladata rahaa kaupan omalle kortille, mutta se taas ei juuri satunnaista matkailijaa lohduta."

        Omalla pankkikortilla asioiminen on kyllä ehdottomuus. En ymmärrä miksi tämä "Ruokakomeron" perustaja ei ole tällaiseen heti lähtenyt. Kun asiat laitetaan hoitumaan, niin silloin ne hoituu vaivattomasti. Omalla pankkikortilla. Tai höylällä. Tai senhetkisellä helpoimmalla maksuvälineellä.

        Vaivattomuus on avainsana asiakkaalle aina. Niinkuin meille jokaiselle. Eli kyllä se homma menee kuitenkin lopulta tässäkin täysautomaatioon. Koska sellainen on jo nytkin mahdollista.

        Tässä lisää keskustelua Lapin Kansassa aiheesta:
        http://www.lapinkansa.fi/cs/Satellite?c=CT_ForumThread&childpagename=LKA_newssite/AMLayout&cid=1195077778339&p=Satakunta&packedargs=packedargs=AMForumThreadDetails:currentPage=2&pagename=LKAWrapper

        Tuli mieleen, että jos tällainen automaattisysteemitoiminta onnistuisi todella vaivattomasti, niin silloin se olisi tosi hyvä sijoittaa jo nyt toimivien ruokakauppojen vierelle. Siellä ne toimisi myös yöllä. Sieltä olisi helppo täydentää aina väheneviä ruokavarastoja.

        Vielä tuollainen tärkeä yksityiskohta löytyi ensimmäisestä ketjusta:

        "Lisäksi vielä kusiputkan muodostuminen voidaan estää jos aukiolo on 24h, kun sirukorttia käytetään korttijärjestelmän kulunvalvontasovelluksessa."

        http://www.lapinkansa.fi/cs/Satellite?c=CT_ForumThread&childpagename=LKA_newssite/AMLayout&cid=1195077778339&p=Satakunta&packedargs=packedargs=AMForumThreadDetails:currentPage=1&pagename=LKAWrapper

        Ja mitenkäs tämä ongelma hoidetaan:

        "mutta vanha kunnon tuotteitten hypistely, parasta ennen päivämäärän katsominen on nyt vaikeampaa, tuoteselosteen lukeminen (allergiat yms). monille voi olla tälläset asiat tärkeitä."


      • visionääri
        visionääri kirjoitti:

        Vielä tuollainen tärkeä yksityiskohta löytyi ensimmäisestä ketjusta:

        "Lisäksi vielä kusiputkan muodostuminen voidaan estää jos aukiolo on 24h, kun sirukorttia käytetään korttijärjestelmän kulunvalvontasovelluksessa."

        http://www.lapinkansa.fi/cs/Satellite?c=CT_ForumThread&childpagename=LKA_newssite/AMLayout&cid=1195077778339&p=Satakunta&packedargs=packedargs=AMForumThreadDetails:currentPage=1&pagename=LKAWrapper

        Ja mitenkäs tämä ongelma hoidetaan:

        "mutta vanha kunnon tuotteitten hypistely, parasta ennen päivämäärän katsominen on nyt vaikeampaa, tuoteselosteen lukeminen (allergiat yms). monille voi olla tälläset asiat tärkeitä."

        No joo, täältä löyty vastaus tähän ongelmaan, heh heh:

        "ja toinen puoli olisi, että Ruokakomerosta tulisi kuseskelupaikka kaikille vähän liikaa kaljaa illanmittaan ottaneille. Illasta voisi aukioloaikaa vielä lyhentääkin. Jos on vaikkapa klo 20 asti pärjännyt, pärjää kyllä aamuunkin asti."

        Ja ratkaisu:

        "Kamera ottamaan kuva kuseskelijoista ja näyteikkunaan esille!"

        No niin, kyllä siinä tilassa tai aulassa johon ihmiset tulee tekemään ne ostokset on pakko olla ainakin yksi kamera, varsinkin jos yö-aikaan paikka auki.

        Kaljanmyynti mun mielestä lisää ongelmia heti kaupan ympärille.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 180
      1915
    2. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      50
      1836
    3. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      135
      1568
    4. Euroviisut fiasko, Suomen kautta aikain typerin esitys, jumbosija odottaa. Olisi pitänyt boikotoida!

      Tämän vuoden euroviisut on monella tapaa täydellinen fiasko. Ensinnäkin kaikkien itseään kunnioittavien eurooppalaisten
      Maailman menoa
      137
      1363
    5. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1314
    6. Nukkumisiin sitten

      Käsittelen asiaa tavallani ja toiveissa on vielä että tästä pääsee hyppäämään ylitse. Kaikenlaisia tunteita on läpikäyny
      Ikävä
      4
      1174
    7. Muistatko komeroinnin?

      Taannoin joskus kirjoitin aloituksen tänne komeroinnista eli hikikomoreista; syrjäytyneistä nuorista ihmisistä. Ehkä asu
      Suhteet
      48
      1152
    8. Naisten tyypilliset...

      Naiset ei varmaan ymmärrä itse miten karmealle heidän tavara haisee. Miehet säälistä nuolevat joskus, yleensä humalassa
      Ikävä
      10
      1121
    9. Syö kohtuudella niin et liho.

      Syömällä aina kohtuudella voi jopa laihtua.On paljon laihoja jotka ei harrasta yhtään liikuntaa. Laihuuden salaisuus on
      Laihdutus
      10
      1099
    10. Tuollainen kommentti sitten purjehduspalstalla

      "Naisen pillu se vasta Bermudan kolmio on. Sinne kun lähdet soutelemaan niin kohta katoaa sekä elämänilo että rahat"
      Suhteet
      3
      1098
    Aihe