Mitä kiinteitä teidän alle puolen vuoden ikäiset vauvat syövät?

diipadaapalal

Ihan mielenkiinnosta kyselen, että mitä kiinteitä annatte alle puoli vuotiaalle, kuinka suuren määrän kerralla ja monesti päivässä vauva kiinteitä syö? Ja missä iässä kiinteät aloititte?
Meillä 5kk ikäinen vauva. Kuukauden verran ollaan kiinteitä maisteltu. Perunaa ollaan syöty joka päivä. Lisäksi pari kertaa päivässä jotain muuta sosetta, tähän mennessä hedelmiä maisteltu ja seuraavaksi tarkoitus olisi maistella marjasoseita. Hedelmistä syöty aprikoosi, päärynä, persikka ja tällä hetkellä banaania, jonka teen itse. Samoiten perunasose tehdään itse. Porkkana ei sopinut, tuli vatsakipuja :/ Bataattia kokeillaan myös seuraavaksi.
Missä iässä puurot voi aloittaa? Kannattaako vellejä antaa ollenkaan?

6

107

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Meillä syödään näin

   Hei. Minulla on juuri puoli vuotta täyttänyt tyttö. Kiinteitä ollaan 4kk vanhasta syöty. Porkkanalla aloitimme, pelkkää perunaa en ole koskaan antanut. Porkkanan seassa alkuun syötiin. Bataatti tuli muistaakseni meillä seuraavana ja hedelmistä banaani. Kuukauden verran kun olimme hiljalleen lisäilleet uusia ruokia ruokavalioon, aloimme lisäilemään tiheämpään tahtiin ja sekoittelemaan aineksia keskenään, jotta lapsi saisi silläkin tavalla uusia makuja. Minusta kuulostaa aika yksitoikkoiselta, että 5kk vanha saa perunaa päivittäin. Omasta mielestäni kannattaisi mielummin lisäillä erilaisia ruokia ruokavalioon, kuin hedelmiä. 5kk vanha voi syödä jo lihaa ja puuroa. Kannattaa ottaa toinen ensin tietenkin. Itse suosin puuroa ensin. Kun puuron otimme ruokavalioon, tyttö alkoi heti syömään sitä aamuin ja illoin. 5,5kk vanhana tytöllä taisi olla 5 ruokakertaa päivässä ja aina imetys päälle. Kun viideskin ruokailukerta tuli mukaan, alkoi lapsi myös nukkua täysiä yöunia. Määristä en osaa sanoa, riippuu niin päivästä. Teen itse kaikki ruuat (paitsi hedelmäsoseet). Ajatuksena kuitenkin; uutta ruokaa aina vain vähän, mutta tuttua ruokaa syödessä ei säännöstellä. Lapsi saa tietenkin syödä niin paljon kuin haluaa. Vellissä ei ravintoaineita ole enempää kuin maidossa, sitä emme ole antaneet.

   • Kyssäri vaan

    Pitää vain varmistaa, että tarkoittanet tuossa "vellissä ei ravintoaineita ole enempää kuin maidossa" -lauseessa maidolla korviketta? Äidinmaidossahan on kuitenkin paljon enemmän ravinteita ja ainesosia kuin vellissä, mutta velli ja korvike kyllä vertautuvat keskenään.


   • Korjaus
    Kyssäri vaan kirjoitti:

    Pitää vain varmistaa, että tarkoittanet tuossa "vellissä ei ravintoaineita ole enempää kuin maidossa" -lauseessa maidolla korviketta? Äidinmaidossahan on kuitenkin paljon enemmän ravinteita ja ainesosia kuin vellissä, mutta velli ja korvike kyllä vertautuvat keskenään.

    Juu tarkoitin nimenomaan korviketta. Anteeksi epäselvä ilmaisu :) vaikka aloittaja ei kerro onko vauva imetykselle vai ei.


  • Pelkkää perunaa?

   Meillä menty juurikin samalla lailla jo yhden vastanneen kanssa. Jos oikein kirjoituksestasi ymmärrän, teillä ei ruuista ole syöty kuin perunaa ja kuukauden olette jo kiinteitä syönyt? Suosittelisin nyt lisäämään kyllä muutakin ruokaa, mielummin kuin makeita. Makeita ei suositella annettavan kuin kerran päivässä välipalaksi tai ruuan päätteksi jälkiruokana. Näin meillä ainakin neuvolassa opastettiin. Makeissa soseissa kun on aina se hedelmäsokeri. Puuron voi tosiaan ottaa jo mukaan, samoin kuin lihan. Jos vanhemmilla ei ole allergiataustaa, voi tuossa vaiheessa alkaa kokeilemaan tiuhempaan tahtiin uusia ruokia. Pienissä määrissä aluksi tietenkin, tai tuttuun soseeseen sekoittuna. Kohta voitte jo kokeilla sormiruokailua. Meillä vajaa puoli vuotias syö itse kuorittua kurkkua ja keitettyä bataattia tai porkkanaa. Maissinaksuja voi hiukan myöhemmin antaa, jos lapsi syö kiinteät hyvin. Jotkut antavat myös näkkileipää, itse en anna, leivissä kun on aina suolaa ja muita pienelle haitallista. Velliä emme myöskään ole antaneet.

  • aloittaja vaan..

   Bataattia ollaan muutamana päivänä annettu ja sama juttu kuin porkkanan kanssa, selvästi siis tulee siitä vatsavaivoja. Seuraavaksi varmaa kokeiluun kukkakaali tai vastaava. Puurot voisi toki myös aloittaa.

  • mama31

   meillä kiinteät alotettii vähä vajaa 4kk iässä,neuvolan kehoituksesta..
   Alotettiin hedelmillä, joista päärynä, ruusunmarja, mango, omena ja aprikoosi on nyt kokeiltu. Päärynä osoittautunu herkuksi ja omenasta tuli masu kovin kipeäksi,joten se on hetken sivussa..
   Marjoista mustikka ja vadelma, sekä kasviksista peruna,porkkana,bataatti ja kesäkurpitsa on maistunut hyvin :)
   2krt päivässä ollaa vasta syöty kiinteitä korviketta, rinnalla ei ole kuin aamula kun heräilee yöunilta. Öisin kuiteskin nukuttu täysiä unia jo pari kk:tta..
   Seuraavaksi varmaa lisätään kasvismakuja... ja otetaa puuro uutena...

   Ikää tytöllä on viikko vajaa 5kk..

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Tämäkin vielä! Steppi suviseuroissa

   Nyt on maailmankirjat sekaisin, En ollut uskoa silmiäni. Selvänä teltassa lauloi muiden mukana.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   70
   2440
  2. En minä alussa sua pitänyt kauniina

   Mutta nyt olet silmissäni maailman ihanin nainen. En edes käsitä, mitä tapahtui. Pikkuhiljaa muutuit silmissäni haluttavimmaksi naiseksi koko maailmas
   Tunteet
   196
   2337
  3. Voisitko mies kirjoittaa

   Jotain kivaa ja siten että tunnistaisin itseni varmasti? Ei ilkeilyjä..
   Ikävä
   54
   1139
  4. Kirjoitan sulle sydämestäni

   Syvin toiveeni on päästä kanssasi suhteeseen, saada tutustua sinuun ja että sinäkin tuntisit minut sellaisena kuin olen. Minulla on paljon rakkautta s
   Tunteet
   58
   858
  5. Homseksuaaliksi syntyminen - vuosisadan sumutus?

   Tieteellinen fakta on ettei homoseksuaaliksi voi syntyä vaan homoseksuaaliksi ruvetaan. Tätä kylmää ja itsestäänselvää tosiasiaa ei aivan viime vuosik
   Luterilaisuus
   256
   784
  6. uskallatkohan laittaa

   Kerro jotain mistä sinussa pidän? Tunnemme toisemme riittävän hyvin tietääksemme toisistamme nämä asiat melko osuvasti.
   Ikävä
   36
   769
  7. Meillä on vain telepaattinen suhde

   Tai siis mulla suhun. Yksipuolinen se on, ja romanttinen kaikesta huolimatta. Mielikuvitus korvaa sen, mitä ei koskaan ollut.
   Ikävä
   61
   724
  8. Ei tiemme enää kohtaa

   Joten älä odota, että ilmestyisin elämääsi. Se, mitä on tapahtunut on mennyttä, eikä sitä enää saa takaisin. Voi olla, että et näe minua pitkään aikaa
   Ikävä
   69
   717
  9. Body count

   Sanotaan että miehellä tulevaisuus ratkaisee ja naisella menneisyys kun etsitään oikeasti vakavaan parisuhteeseen toista. Jos naisella paljastuu oleva
   Sinkut
   238
   707
  Aihe