2 v ja 4 kk takaisin vanhempien makkariin

epävarma äiti

Ollut omassa huoneessa jo 2 vuotta. Viimeiset 1.5 vuotta herännyt öisin 2 - 6 kertaa. Käyn töissä ja olen väsynyt. Aina. Yrittänyt kaikkea. Huudattamista 2 kk heräillyt silti sitten luovutin kun tuli pahaolo itselle. Nukkunut monena yönä pojan huoneessa ja silloin se on nukkunut mutta heräilee heti kun huoneessa ei olla. Käy hoidossa mutta ilta on aina pyhitetty pojalle ja yhdessä ololle. Ilta aina samanlainen ja unilelu käytössä. Iltasatu luetaan tai lauletaan unilaulu. Kokeiltu yövaloa ja ilman.. kumpaakin monta kuukautta. Pimennysverhot auki ja kiinni. Aina kannettu takaisin sänkyyn kun on sieltä lähtenyt.. ei nukahda yksin mielellään mutta osaa sen kyllä. Teenkö kovasti hallaa pojalle jos siirrän sen sängyn meidän makkariin niinkin itsekkäästä syystä että itse en jaksa enää juosta yötä myöden ja olla töissä sen jälkeen. Miehen teot ei auta koska herään siihen kun hän lähtee sängystä kertomaan pojalle että nyt on yö ja mahdollisesti joutuu jäämään tassuttelemaan tms. Ja nukahdan vasta kun tulee takaisin nukkumaan. Jos poika olisi vaikka 5 v asti samassa huoneessa omassa sängyssä? Teenkö väärin? Aiheutanko ongelmia myöhemmin vai Aiheutanko niitä nyt kun pakotan toisen nukkumaan yksin?

5

149

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Huhhutihuu

      Toiset lapset kaipaavat vanhemman läheisyyttä myös öisin. Läheisyydestä ei koskaan ole lapselle haittaa. Miten ihmeessä olet päätynyt toimimaan noin sen sijaan, että olisit jo aikaa sitten ottanut lapsen takaisin samaan huoneeseen nukkumaan? Mikä itseisarvo se omassa huoneessa nukkuminen on, jos se huonontaa kaikkien unia ja pelottaa lasta?

      • epävarma äiti

        Olen ajatellut ja jostain lukenut että tekee hallaa lapselle tehdä päätös ja perua se sitten. Ja koska lapsi oli jo siirretty omaan huoneeseen niin luin että on entistä vaikeampaa sitten saada se sinne takaisin ja että on turhaa työtä jne. Jne. Kiitos vastauksestasi. Olen epävarma ihan kaikessa aina.


      • Edell.
        epävarma äiti kirjoitti:

        Olen ajatellut ja jostain lukenut että tekee hallaa lapselle tehdä päätös ja perua se sitten. Ja koska lapsi oli jo siirretty omaan huoneeseen niin luin että on entistä vaikeampaa sitten saada se sinne takaisin ja että on turhaa työtä jne. Jne. Kiitos vastauksestasi. Olen epävarma ihan kaikessa aina.

        Vanhemmat tekevät joskus virheitä. :) Voi olla virhe siirtää läheisyyttä kaipaava lapsi omaan huoneeseen. Lapselle ei tee hallaa siirtyä takaisin nukkumaan vanhempien kanssa. On ihan eri asia esim. sanoa lapselle, että nyt tehdään näin ja sitten antaa periksi ja perua päätös heti jos lapsi protestoi. Jos kuitenkaan nukkuminen omassa huoneessa ei yrityksistä huolimatta lähde sujumaan, niin ei siinä ole kyse mistään lapselle periksi antamisesta, vaan lapsen tarpeiden kuuntelemisesta jos hänet siirretään nukkumaan takaisin vanhempien kanssa samaan huoneeseen. Kipin kapin sänky sinne takaisin, että saatte kaikki nukkua kunnolla! Hyvillä yöunilla itsevarmuuskin lisääntyy. :)


      • huudattamatta!
        epävarma äiti kirjoitti:

        Olen ajatellut ja jostain lukenut että tekee hallaa lapselle tehdä päätös ja perua se sitten. Ja koska lapsi oli jo siirretty omaan huoneeseen niin luin että on entistä vaikeampaa sitten saada se sinne takaisin ja että on turhaa työtä jne. Jne. Kiitos vastauksestasi. Olen epävarma ihan kaikessa aina.

        No jos et tiedä teetkö niin kuin mies sanoo vai niin kuin lapsi mankuu vai niin kuin kasvatusoppaassa sanotaan, niin mitenkähän pitäisi olla ja eleä?
        Toivottavasti jossakin vaiheessa itsekin voimaannut ja päätät että olet ihan tarpeeksi iso ja aikuinen noudattamaan omaa harkintaasi. "Seuraa sydämesi ääntä" toisin sanoen. Lapsesi tarvitsee tässä elämänvaiheessa lämmintä ehdotonta äidinrakkautta ennemmin kuin mitään sänkysulkeisia. Vaikka nukkuisi parisängyssä keskellänne, en huomauttaisi.
        Tuo epävarmuutesi saattaa heijastua lapseenkin levottomuutena ja myöhemmin kasvatusongelmina. Suosittelen että hakeudut neuvolapsykologille joskus aiheesta "miten olla turvallinen ja päättäväinen äiti". Voisitko saada tehdä lyhennettyä työpäivää alle kolmivuotiaan äitinä? On niin surullista kun ensin työnantaja ulosmittaa ihmisestä kaiken tarmon ja energian, ja sitten väsähtänyt ihmisraunio raahautuu kotiin eikä jaksa olla onnellinen pikkuihmisestään.


    • 3354422

      Mitä jos lopetat tuon setvimisen ja ajattelet järjellä! Suora lainaus "Käyn töissä ja olen väsynyt. Aina. Yrittänyt kaikkea." --> mitä ilmeisemmin tilanne on vaikea ja olet väsynyt! Ei sinulla riitä nyt voimia olla superäiti hyppimässä pitkin yötä lapsen vierellä. Vihellä peli poikki, ota lapsi teidän makkariin ja nukkukaa kaikki hyviä yöunia. Alatte nauttia elämästä sen sijaan, että kuljet siinä harmaassa väsymyksen sumussa. Kyllä se pieni kaveri ihan varmasti sieltä makkaristanne joskus muuttaa omaan yksiöönsä, älä sitä huoli! Yöuni on kuitenkin niin äärettömän tärkeää. Enemmän sinä hallaa teet sille lapselle, kun olet kokoajan ihan loppu, vihainen ja väsynyt. Kun kaikki lepäätte paremmin, jaksat lopen myös olla onnellinen ja parempi äitikin! Älä stressaa turhia!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      80
      1847
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1699
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      17
      1543
    4. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      19
      1243
    5. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1204
    6. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1202
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      12
      1166
    8. Annetaanko olla vaan

      Siinä se, tavallaan kysymys ja toteamuskin. Niin turhaa, niin rikkovaa. On niin äärettömän tärkeä, ja rakas olo.. N
      Ikävä
      29
      1141
    9. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      8
      1139
    10. Pakkoruotsi on leikkikieli, jota ei ole tarkoituskaan osata

      Pakkoruotsi on leikkikieli. Ennen leikkikieltä sanottiin siansaksaksi, sitten keksittiin tilalle pakkoruotsi. Pakkoruot
      Kielipolitiikka
      7
      1124
    Aihe