Leikki-ikäisen kiusaaminen

surullinen

Meillä on kohta 4-vuotias huumorintajuinen ja leikkisä, tavallinen lapsi. Olemme käyneet jo muutaman vuoden lähipuistossa joka päivä aamulla kun lähellä asuva perhepäivähoitaja lapsineen käy myös. Pph:lla on ensi syksynä eskarin aloittava poika, joka on aina ollut ryhmän johtaja. Oma lapseni ei ole juuri koskaan leikkinyt hänen kanssaan kahden kesken (ikäeron vuoksi ja sen takia ettei tämä poika halua), mutta samoihin ryhmäleikkeihin ovat aiemmin mahtuneet mukaan.

Nyt on ongelmaksi tullut se että tämä isompi poika on viimeisen parin kuukauden alkanut jättämään päivittäin omaa lastani ulos leikeistä. Hän sanoo jo valmiiksi että "sä et saa tulla mukaan", "mennään x karkuun" tai "ei leikitä x kaa".

Pojalle on sanottu että kaikki on otettava leikkiin, pph:n kanssa puhuttu (kyseessä pph:n sisaren poika, joten hänellä omat säännöt. Saa tehdä mitä haluaa), mutta hän vain suuttu.

Poika syrjii ihan silmien alla ja jatkaa vaikka aikuinen seisoo vieressä ja kieltää. Järkyttävän koppava kakara :/

Mitä teidän mielestä pitäisi tehdä? Muut lapset leikkisi mun pojan kanssa, mutta kun ryhmän johtaja toistuvasti kieltää, niin vähitellen muutkin alkaneet sanomaan samoja juttuja mun pojalle. Pitäisikö puistossa lakata käymästä vai aloittaa huoppukivoja leikkejä ryhmänä joihin kiusankappale ei pääse mukaan? Tekis mieli niskasta tarttua sitä itseriittosta kakaraa, mutta eihän se lapsen vika oo jos on kasvatettu empatiakyvyttömäks kiusaajaks!

Mitä teen?? Sydäntä särkee kun monet kavereista on ollut tärkeitä meiän pojalle ja nyt hekin alkaneet syrjiä esimerkin voimasta :(

5

150

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • suruulinen

      Tarkennan vielä että muut leikkii mun pojan kanssa, jos kiusaaja ei oo paikalla tai leikkii omia leikkejään. Eli pojan seura kyllä kelpaa, paitsi jos kiusankappale on mukana.
      Ja ryhmäleikeissä ei tapahdu mitään minkä vuoksi poika pistetään ulos, vaan ensimmäinen lause puistoon tultaessa on "ei leikitä ton kaa" tai "sä et saa tulla tänne"

      Nyt se on jo alkanut olla noidankehä, että kun jo pitkään eka lause mikä kuullaan on toi, niin poika ei enää edes yritä mukaan tai on luonteensa vastaisesti tosi vetäytyvä ja varautunut puistossa. Pelkään nyt että pojalle jää muissakin ryhmissä toi rooli päälle, kun luulee ettei kukaan kuitenkaan halua häntä leikkiin.

      Itteni sisällä velloo vihan ja surun sekasia tunteita.. Varmaan vielä joku päivä ite räjähdän sille pojalle, kun kukaan muu ei koskaan häntä käske. Muita lapsia pph kyllä komentaa kovasti. Oma sisaren poika saa tehdä mitä lystää.

      -Ap

      • pph1

        Todella ikävä tilanne oman lapsesi kannalta ja äitinä varmasti erittäin raskasta seurattavaa. Hoitajan pitäisi tasapuolisesti puuttua myös sukulaislapsen ilkeyksiin!

        Voit aivan hyvin kieltää tätä kiusaavaa poikaa leikkimästä lapsesi kanssa tai pitää hänelle kunnon puhuttelun jos hoitaja ei aio puuttua asiaan, näin tekisin itse jos muuta vaihtoehtoa ei löydy. Sano kieltosi hoitajan kuullen, josko viesti menisi sitten perille. Äitinä tehtäväsi on huolehtia, että lapsesi saa kasvaa turvallisessa ympäristössä eikä siihen saa kuulua tällaista kiusaamista. Jos kiusaajalapsi vie muun porukan kauemmaksi ja yrittää estää muita leikkimästä lapsesi kanssa, voit mennä perässä ja pyydä muita lapsia tulemaan leikkimään poikasi kanssa. Kiusaajalle voi sanoa, että hänen käytöksensä ei nyt mennyt ihan putkeen ja sanoa, että fiksut ja mukavat lapset leikkivät kaikkien kanssa, haluaahan hänkin olla sellainen?


    • Kysymällä selviää

      Oletko kysynyt itse lapselta, miksi hän ei halua juuri sinun poikaasi mukaan?

      Kysy, jos et ole vielä kysynyt!

    • keino1

      Otappa karkkipussi mukaan tms ja kun kuulet tuon lauseen kiusaajan suusta, niin sano, että ne jotka haluavat leikkiä kaikkien kanssa saavat karkkia ja ja jos kiusaaja sitten tulee osingolle kuten arvattavasti tulee..niin sano hänelle, että sinä et saa karkkia koska et halua leikkiä poikasi kanssa. Siitä tulee kiukku ja kun kiukku on laantunut voitte keskustella siitä miltä tuntui..ja että pojastasi tuntuu samalta kun jää ilman..tämän voi toistaa monta kertaa kunnes kiusaaja oppii, että teoilla on seurauksia. Voi myös jakaa vaikka kutsukortit kaikille puiston lapsille pikku juhlaan jonka sitten järjestää puistossa, mutta julkisesti jättää kiusaajan ilman..eikä siis pääse juhliin..lapsen on hyvä oppia, että niin makaa kuin petaa..pätee läpi elämän.

      • kaikkea kuuleekin

        No onpas idioottimainen ohje. Opettaisi pojalleen, että lahjomalla saa kavereita.

        Ihan mätä ajatus!


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Marin on ehkä maailman kaunein "Nelikymppinen"

      Marinin julkaisu on saanut yli 68 500 tykkäystä. Postauksen kommenttikentässä ylistetään paljon Marinin kauneutta, jota
      Maailman menoa
      388
      3783
    2. Vernu Vasunta

      On mahotonta miten marjanpoimijoita on kohdeltu! Eikö paremmalla kohtelulla olisi saanut paremman tuloksen?
      Suomussalmi
      130
      2641
    3. En kelpaa sinulle

      Varattuna - olen sinulle ongelma. Eroaminen vuoksesi voi olla turhaa, sillä me ei puhuta, kun olen varattu ja kumpikin v
      Ikävä
      128
      1855
    4. Taidat vanhempi nainen

      Haluta sen tien itsellesi. juokse vaan karkuun ! Pahentaa vaan asiaa.Pitäs toimia ihan toisin päin
      Ikävä
      73
      1310
    5. Voi nainen...

      Kun luovutit meistä liian aikaisin, just kun aloin oppimaan sinua. Jos oisin alussa jo lukenut aiheesta oisin voinut toi
      Ikävä
      51
      1172
    6. Venäjä aikoo yksipuolisesti muuttaa rajalinjauksia Suomenlahden itäosassa

      Venäjä aikoo muuttaa rajalinjauksia Suomenlahden itäosassa Venäjän saarten eteläpuolella. Ylen jutussa kerrotaan mm.
      Maailman menoa
      167
      1169
    7. Hetkeäänkään miettimättä ottaisin sinut

      Mutta mitä mieltä miehesi siitä olisi?
      Ikävä
      72
      1167
    8. Olisi kiva tietää miksi pidät minusta?

      Miehelle kysymys :)
      Ikävä
      63
      1104
    9. Suomi lähettää tarkkailijoita merialueelle

      Venäjä on ilmoittanut aikovansa ylittää Suomen merialueen rajat kysymättä lupaa kertomalla että Suomen merialueen raj
      Maailman menoa
      291
      930
    10. Naiselle kysymys

      Mitä oikein näet minussa?
      Ikävä
      50
      922
    Aihe