Natiivin havaintoja taksikusetuksesta

Japseista tapellaan

Asustelen useamman kuukauden vuodesta Pestin puolella, ja toisinaan tulee myös liikuttua Keletin ja muidenkin asemien nurkilla kun menoa Slovakian tai Miskolcin suuntaan. Havaintojeni mukaan seuraava ralli pyörii laajimmillaan juuri Keletin asemalla, niin älkää hyvät ihmiset, turistit, matkailijat yms. huoliko taksikyytejä näiltä sählääjiltä, jotka lähes repivät junasta turistin näköiset ulos ja suunnilleen raahaavat taksiin. Laukussa ollaan kiinni jo ennen kuin juna ehtii pysähtyä. Sama pikkutärrä on havaintojeni mukaan ainakin vuodesta 2009 asti pyörinyt epämääräinen lappu rinnassa tsuumailemassa junan tullessa sopivia uhreja. Kohteliaasti siis kieltäytyy näistä kyydeistä ja menee menojaan joko metroon, jatkaa kävellen tai keltaiseen Fö-taksiin jotka odottavat junan tulosuunnasta katsoen vasemmalla puolella rakennusta. Osaavat olla ärsyttäviä nämä kyytien tyrkyttäjät joita yleensä noin 10 kpl, mutta eivät sentään mitenkään agressiivisia etelän maiden tapaan joten kiitos, ja ei kiitos hei. Hauskimpia havaintojani ovat taistelut Japanilaisista turisteista, heiltä kun saa kuulemma helpoiten kiskottua 5-10 kertaisen hinnan ( 80-100€ helposti) lentokenttäkyydistä ja eivät mielellään käytä julkisia heille oudossa paikassa. Muutaman kerran ollut todistamassa kun skandinaavinen vanhempi pariskunta jätetään laiturille ihmettelemään japsien tullessa näköpiiriin, vaikka alkuun on kannettu laukkuja ja kädestä pitäen ohjattu siihen loppuun poljettuun 90 luvun alun mersuun :-) Kilpailu siis höynäytettävistä turisteista on kovaa, koska euroopassa ja pohjoismaissa varsinkin kylän taksitavat ovat vuosien aikana tulleet tietoon, ja onhan esim, Prahassa aivan sama meno jos ei tiedä miten pitää toimia niin saattaapi tulla kalliiksi, Samalla voidaan toki mainita että Budan taksitoiminta on 10 vuodessa siistiytynyt ja muuttunut huikeasti asiallisemmaksi, ja taksikopin kautta voi huoletta ottaa taksin lentokentältä kylille maksaa 20-25 euroa, kunhan sielläkin muistaa kiertää mahdollisimman kaukaa ne tuloaulassa kyttäävät sönköttäjät, silti toisaalta, 200E bussilla ja metrolla pääsee noin 2 eurolla keskustaan lähes yhtä nopeasti kuin ruuhkassa seisovalla taksilla.

8

371

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • rohkeasti vaan

      Ei Budapest ainoa paikka ole kusetuksessa. Ei tarvitse mennä kuin Tallinnaan tai Tukholmaan , siellä yhtälailla kusetetaan takseilla.
      Ottaa lentoasemalla Fö-taksin jos haluaa taksilla mennä, niin heillä on kuljetus luotettavaa. Jättää ne huijarit väliin.

    • aloittaja joo

      Totta kyllä että ei ole ainoa. Se oikeastaan mikä pisti taas vaan asiasta kirjoittamaan oli se havaitsemani hauska tapaus skandit vs japsit :-) ja hyvä aina välillä muistutella että mahdollisimman harva rahoittaisi noita rosvoja.

      • huijareita ovat

        On tietysti hyvä, että varoitetaan. Minua kanssa alkanut ottaa päähän ne Vaci utcalla olevat iphone kauppiaat. Toivottavasti ei kukaan osta heidän väärennettyjä puhelimia. Kauan ovat myyneet. Varmasti joku aina ostaa niitä.


    • toinen lähes natiivi

      Kerran suutuspäissäni sanoin vaci utcan sönköttävälle kaupustelijalle suomeksi että "voisitko ystävällisesti painua v.....n " Niin päiväni oli komedian puolelta pelastettu kun vastaukseksi tuli kuin piipun suusta notta "hullu ! " :-)

      • että silleen

        Kyllä heidän kanssan päreet palaa .
        On se perkele porukkaa.

        Toinen mikä ärsyttää kauppahallissa on joitain myyjiä, kun ostaa kaljan tai juotavaa ,niin perivät pantin lasista. Ei kukaan turisti huomaa sitä maksua, eivätkä pyydä panttia takaisin.
        On kanssa aika kusetus menossa


    • kunhan avaudun lisää

      Reissailen noin puolet vuodesta lähinnä ympäri ex-itäeurooppaa ja balkania, myös ukrainaa. Vedätystä löytyy jonkinverran puolasta, tsekeissä en ole törmännyt yrityksiin capitaalin ulkopuolella, ja kiovassakin vain ne pari ylihinnoiteltua keskustan raflaa missä testi ja dokumentointi mielessä kävimme. Budasta pidän kaupunkina lähes eniten, vaihteleva maasto pestin puolella pyöräilyä & trekkaamista varten ja ei edes kallista muutamia poikkeuksia lukuunottamatta mutta.. siis lähes jokainen katukoju mikä myy esim, lihavartaita ja vastaavia, niin kusevat härskisti silmään heti kun huomaavat kokemattoman turistin. Viimeksi testasin kojua suosituimman kaupunkikylpylän läheisyydessä ihan piruuttani, ja parhaat päivänsä nähneen lihavartaan hinnaksi täysin englantia ja saksaa taitamaton tytteli ilmoitti 1400 forinttia. No, hetihän sen tiesi että tupla hinnallahan tässä mennään. Ostin vielä tyrkytetyt 2 päivää sitten paistetut nahistuneet ranskalaiset, nekin lähes tupla hinnalla. Paikallisia varten oleva hinnastokyltti oli ovelasti käännetty kopin vasempaan reunaan ollen lähes piilossa. Tämän tosin kaverini tiesikin, joka siis puhuu unkaria sujuvasti ja tuli "sattumalta" paikalle. emme alkaneet rahoja tivaamaan takaisin, tyydyimme vaan hetken kuittailemaan myyjälle tapahtunutta ja en ole punaisempaa unkaritarta muistaakseni koskaan nähnytkään :-) Varras oli jotenkin syömäkelpoinen mutta tiskin alta kaivetut nahistuneet perunat menivät korkeassa kaaressa roskikseen. Kyltissä vartaan hinta oli siis 700 forinttia, vaikka en sillä että tuo laitonta olisi, myyjä kertoo millä myy ja asiakas päättää ostaako vai ei.

    • Kaikkea sattuu

      Meillee kanssa tapahtui noin 15-20 v sitten ,. Otimme taksin lentoasemalta ,ja sillä hotellille.
      Tyhmiä ,kun olimme ,niin emme kysyneet hintaa, vaan mentiin istumaan pienessä kännissä komiasti mersun takapenkille. ja sanoimme hotellin nimen

      Perille päästyämme kysyimme hinta ,niin Horwart tokasi , että 15.000 Huf.
      No perkele, siitä se riemu sitten syntyi, kun emme tietenkään hyväksynyt pyydettyä hintaa.

      Annettiin kuskille vähän tukkapöllyä siinä kadulla heti, ja 5000 Huf ,ja käskettiin lähteä lujaa menemään , ennen kuin saa lisää nokkaansa.

      Oli aika temppu meiltä , mutta niin oli kuskiltakin .

      Onneksi siitä riemusta , ei tullut sen enempää sähläystä. Varovasti liikuimme Budassa sen matkan ajan.

    • lähes natiivi taasen

      Vielä nykyäänkin näitä tapauksia riittää, vaikka edelleen voidaan todeta menon siistiytyneen paljon esim, 1990 luvun loppupuolesta. Ei ole kauaa, kun jutustelin eräässä pestin puolen kansanravintelissa vanhemman suomalaisen pariskunnan kanssa, ja olivat ressukat maksaneet kyydistä Keletin asemalta Nyagatille 19000 forinttia !! Mittari oli pyörinyt kuin ajanottokello. Isäntä myönsi hätäpäissään tehneen sen klassisen virheen kun oli kiire junaan (olivat olleet väärällä asemalla) ja juosseet mersunrämään joka päivysti sillä "väärällä" puolella asemaa. Oli pyytänyt kuitin kyllä, jonka totesin olevan huijarikuskin hatusta vetämä, ja jolla ei asiaa pysty selvittämään joten se siitä. Näitä siis käy ilmeisesti tänäkin päivänä jatkuvalla syötöllä, tässäkin sattunut hävetti isäntää kun oli kuitenkin reissaillut ennenkin, mutta ei unkarissa. Kiire vain teki tepposet ja se sitten maksoi yli 60 euroa reilun 2 kilometrin matkasta. Ei ollut uskaltanut alkaa vänkäämään ja tämänkin kyllä ymmärtää, tosin moni nuorempi olisi soittanut poliisin ja 2 palokuntaakin jo paikalle ainakin toivottavasti.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      140
      4185
    2. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      124
      1640
    3. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      70
      1436
    4. Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä

      "Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht
      Maailman menoa
      283
      1412
    5. Kalateltta fiasko

      Onko Tamperelaisyrittäjälle iskenyt ahneus vai mistä johtuu että tänä vuonna ruuat on surkeita aikaisempiin vuosiin verr
      Kuhmo
      18
      1274
    6. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      48
      1160
    7. Nainen voi rakastaa

      Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
      Ikävä
      79
      1141
    8. Rakastan sinua

      Olen tiennyt sen pitkään mutta nyt ymmärsin että se ei menekään ohi
      Ikävä
      30
      1096
    9. IS Viikonloppu 20.-21.7.2024

      Tällä kertaa Toni Pitkälä esittelee piirrostaitojansa nuorten pimujen, musiikkibändien ja Raamatun Edenin kertomusten ku
      Sanaristikot
      60
      1081
    10. Liikenne onnettomuus

      Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
      Orimattila
      61
      1050
    Aihe