Polo -98 nykii ja käy huonosti. Missä vika?

polon uusi omistaja

Hei, ostin n. 1kk sitten vuoden 1998 Volkswagen Polon 1,4. Ajettu sillä oli 212 000 km. Alusta alkaen auto on nykinyt pahasti 1,2,3 ja joskus jopa 4 vaihteella kun jalan ottaa kaasulta ja laittaa takaisin. Eilen olin lähdössä kaupan pihasta jolloin polo ei enää startannut. yritin kuutisen kertaa, mutta ei. Strattia pyöritti hyvin, mutta sitä viimeistä sykäystä ei kuulunut, kunnes aloin remplaamaan avainta virtalukossa erisuuntiin. Ensimmäisissä liikenne valoissa tyhjäkäynnillä kierros mittari lähti heittelehtimään sinne tänne ja lähdössä auto sammui, se ei pysynyt käynnissä ilman jatkuvaa kaasutusta. Jopa alkukiihdytyksessä meinasi sammua. Kovassa vauhdissa ja aivan loppumatkasta ongelmat hävisivät.

Tänään käynnistelin pihalla autoa uudestaan ja uudestaan ja moottori kävi ihan hyvin. En tiedä uskallanko lähteä sillä ajamaan ennen vian korjausta ettei jätä tielle?
Autosta on kytkin melko lopussa, mikäli se vaikuttaa johonkin?

Veljeni arvaili olisiko virtalukko rikki? Voisiko kyseessä olla joku muu helpommin korjattava vaiva? Kiitos jo etukäteen auttajille! :)

8

2851

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Mtmtmt

      Virranjakajan kansi ja pyöriä uusi niin loppuu pelleily.Itsellä oli sama vika,ei haittais vaikka uusis vielä tulpanjohdot.

      • 2454235435

        Virranjakajan kansi ja pyörijä olisi syytä vaihtaa parin vuoden välein.
        Kustantaa about 20 yhteensä, kansi 15 ja pyörijä 5. Ja kyllä tulet huomaan eron. Jos puolassa on jotain vikaa, kannattaa sen maadoitus tarkasta. Omassa puolassani oli mikrohalkeamia kuoressa, jonka havaitsi pimeällä kun katsoi moottoritilaan. Mutta korjaantui ihan uudella maadoitusjohdolla.


      • Pyörivä
        2454235435 kirjoitti:

        Virranjakajan kansi ja pyörijä olisi syytä vaihtaa parin vuoden välein.
        Kustantaa about 20 yhteensä, kansi 15 ja pyörijä 5. Ja kyllä tulet huomaan eron. Jos puolassa on jotain vikaa, kannattaa sen maadoitus tarkasta. Omassa puolassani oli mikrohalkeamia kuoressa, jonka havaitsi pimeällä kun katsoi moottoritilaan. Mutta korjaantui ihan uudella maadoitusjohdolla.

        On nämä Hitlerin kostot kyllä huvittavia autoja. Virranjakajan kansi ja pyörijä pitää vaihtaa parin vuuoden välein? Yli 20 vuotta vanhassa mersussa nämä osat ovat vielä alkuperäisiä ja hyvin laulaa :)


    • mievain1

      Puola rikki. Kannattaa lueskella noita vikajuttuja..

    • polo1

      Missä vika ku auto käy hyvin ajon aikana mutta ku päästää kaasun kovemmilta kieroksilta sammuupi..sitten tyhjäkäynti myös humppaa ja saattaa sammua.

      kylmänä ei tee tätä vaan lämpimänä ollessa. vaihdettu ainakin lämpötilan anturi kaasuläppäkotelo mutta ei sopeutettu et olisko siinä vika?

      startinki ku vaihoin joutuin käyttää pakosarjan irti et ottaako sieltä ilmaa ku tullu tiivisteitä samalla vaihdettua.

      • polo1

        Eli polo on vm.1998 ja 1.6koneella kone tyyppi alm.


    • oli sama vika

      lambada antura siellä pakoputken tyvessä tai kaasarin lähellää oleva jonkunlainen tunnistin.En nyt tarkalleen muista kun,jokinvuosi sitten vaihdettiin.Kuitenkin nykiminen loppu.

    • Poloisti...

      Olen korjaillut näitä polosia vuosikaudet ja nimenomaan 1990-luvun lopun malleja. Kaksi mahdollisuutta. Virtalukon pohja kulunut tai virranjakajan kansi vaurioitunut.
      Nämä eivät ole kalliita vikoja, virtalukon pohjan vaihto hieman teettää työtä ja pitää olla tarkkana ratin "viiksien" kanssa, etteivät ne hajoa irrotettaessa.

      Sitten se kolmas, josta ei ollut puhettakaan.
      Vuosimallin 1998 Polossa ilmeni erikoinen vika. Autoa ei saanut käyntiin joskus mitenkään, ei vaikka starttasi kuinka. Se saattoi jättää välille aivan kesken matkan. Jäin sitten jumiin Kajaanissa ja tilasin hinurin, joka vei auton verstaalle. Autosähköasentaja tutki virranjakajan ja mittaili virrat sulakekotelosta. Lopulta hän kävi koputtamassa auton alla vasaralla bensatankin pohjaa, starttasi ja Polo lähti iloisesti käyntiin.
      Selityksenä oli polttoainepumpun jumiintuminen. Pumppuhan on sähkötoiminen ja täräytyksestä se alkoi taas toimia. Virran mittaaminen (siis ampereiden) sulakekotelosta osoitti, ettei pumppu ottanut virtaa lainkaan. Pumppuhan käynnistyy heti, kun virran laittaa päälle virta-avaimesta.
      Siihen hätään ei pumppua ollut saatavilla, mutta jatkoin kuitenkin matkaa. Vaihdoin itse pumpun myöhemmin, kun sain varaosan. Kun auto ei käynnistynyt, niin piti käydä kopistelemassa bensatankin pohjaa ja taas mentiin. Pummpu sijaitsee takapenkin alla ja sitä kautta se vaihdetaan.
      Sillä Pololla (1,4 l) ajoin noin 380.000 km. En ole raskinut myydä sitä. Tuolla se on takapihalla viettämässä eläkepäiviä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1565
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1204
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1127
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1046
    5. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      580
      995
    6. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      977
    7. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      892
    8. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      20
      880
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      9
      724
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      670
    Aihe