Huono opintomenestys masentaa!

Aikuisen burnout

Antakaa hyviä neuvoja, miten aikuisopiskelija voi valmistua ammattikorkeakoulusta!

Miten olette selvinneet ensimmäisestä AMK-vuodesta? Tenteistä on tullut huonoja (2) ja keskinkertaisia (3) arvosanoja. Olen joutunut useampaan uusintatenttiin hylättyjen suoritusten takia.

Kuinka moni on keskeyttänyt koulun ensimmäisen AMK-vuoden jälkeen, kun opinnot eivät vaan suju? Suoriutuvatko aikuiset opiskelijat koulussa huonommin kuin nuoret (19-25-vuotiaat)? Onko toinen ja kolmas lukuvuosi vaikeampi kuin ensimmäinen? Miten olette selvinneet opinnäytetyöstä?

Olisiko järkevintä heittää pyyhe kehään, kun opiskelu tuntuu välillä tervanjuonnilta?!

11

376

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Eräs lehtiartikkeli
    • Nuorimees

      Opiskelu ei sovi kaikille. Varsinkaan jos siihen ei panosta yhtään, ei voi myöskään odottaa hyviä arvosanoja. Oppiminen vaatii rankkaa sitoutimista itse opetukseen. Ei kokeisiin niin vaan mennä että oot lukenu edellisenä yönä 3 tuntia. Varsinkin AMK opinnot ovat kuin itse työ, sitä on pakko tehdä ''vapaa ajalla'' kun koulusta tulee.
      En nyt haluaisi kuullostaa ässhölinä mutta ota ittees niskasta kiinni, ei kukaan muu voi tehdä kokeita sun puolesta. Jos panostat tosissasi niin pärjäät kyllä.
      Jos kokeissa menee huonosti, sitten on ymmärtämisessä vaikeuksia, jos on, lue kirjoja ja ota itse selvää asioista.

      • Anonyymi

        Tässä on yksi esimerkki nettikiusaajasta joka lannistaa heittämään pyyhkeen kehään . Kumpa näistä päästäisiin eroon ☠️ mutta minkä sille voi että kelarotat ja alamäen antit saa kiksejä pieniin vetimiinsä aiheuttamalla harmia nettipalstalla . Miksi pitää sanoa ota niskasta kiinni ? Sekö onkin tämän ketjun tarkoituksena lannistaa ja aiheuttaa psyykkistä kuormitusta ?

        nettikiusaamista ei valvota


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tässä on yksi esimerkki nettikiusaajasta joka lannistaa heittämään pyyhkeen kehään . Kumpa näistä päästäisiin eroon ☠️ mutta minkä sille voi että kelarotat ja alamäen antit saa kiksejä pieniin vetimiinsä aiheuttamalla harmia nettipalstalla . Miksi pitää sanoa ota niskasta kiinni ? Sekö onkin tämän ketjun tarkoituksena lannistaa ja aiheuttaa psyykkistä kuormitusta ?

        nettikiusaamista ei valvota

        Ikävä esimerkki nettikiusaajasta olet sinä itse!


    • Hengähdä vähän!

      Älä nyt pyyhettä kehään heitä, jos olet jo vuoden pakertanut. Vaikuttaa että olet hengähdystauon tarpeessa.

      Jos elämäntilanne on sellainen, että et nyt ehdi panostaa opiskeluun työn tai perheen vuoksi, niin ota aikalisä. Ilmoittaudu ensi vuodelle poissaloevaksi ja yritä järjestää elämä sellaiseen malliin, että opiskelulle jää tilaa.

      Poissaolevaksi ilmoittautuminen ei tarkoita, ettetkö voisi silti opiskella vähän ensi talvenakin, jos ehdit. Voit esimerkiksi kirjoittaa rästissä olevia harjoitustöitä, lukea kurssikirjallisuutta valmiiksi seuraavaa vuotta varten tai suorittaa avoimessa amkissa kurssin tai pari sellaisesta aiheesta, joista voit sopia että ne luetaan myöhemmin hyväksi tutkintoosi. Ainakin vapaasti valittaviin opintoihin mahtuu yleensä kaikenlaista, mutta niistä aina kannattaa sopia koululla etukäteen.

      Lopuksi vielä, että uusintatentit ovat korkeakouluissa arkipäivää, niissä käy melkein kaikki jossain vaheessa. Arvosana 3 ei ole amkissa keskinkertainen, vaan amkissa 3 on hyvä. Siis ihan virallisesti arvosana 3 on sanallisena arviointina HYVÄ.

      • Anonyymi

        Keskinkertainen on ihan hyvä!


      • Anonyymi

        Kyllä arvosana 3 on asteikolla 1-5 keskinkertainen, vaikka sen virallinen sanallinen nimitys on hyvä. Sen yläpuolella 4 ja 5 ovat hyviä, alapuolella 1 ja 2 ovat huonoja oli oppilaitos mikä hyvänsä ammattikoulusta yliopistoon asti. Sitten on vielä hylätty eli alle 1.

        Ainakin yliopistoissa on tietyissä oppiaineissa tenttejä, joista on saatava vähintään 3 eli 3 on minimi, joka tarvitaan.


    • Anonyymi

      Varttuneella aikuisella on usein huomattavasti paremmat opiskeluvalmiudet kuin parikymppisillä. Ellei sitten ole paljon vastuita työssä ja perheessä.

      Jotain pientä hienosäätöä opiskelutekniikkaan voisi tehostaa oppimista, jos motivaatio on kunnossa. Jos taas motivaatio on heikko tai jopa olematon, kunnon tulosta ei tahdo syntyä.

      Opinnäytetetyöstä selviytyy varmasti, jos osaa kirjoittaa kohtalaista suomea. Ohjausta saa ja tarvitsee kuitenkin jokainen iästä riippumatta. Tästä ei valmistuminen voi jäädä kiinni.

      Terve aikuinen saa tutkinnon valmiiksi siinä missä nuorempikin, jos haluaa.

    • Anonyymi

      Joskus opiskelu tuntuu tervanjuonnilta jokaisella. Mutta jos tätä tapahtuu usein tai jatkuvasti, on jotakin pielessä. Sillä tavalla ei tule jaksamaan vuosia.

      Ehkä olisi hyvä pitää luova tauko ja selvittää itselleen, onko ala itselle oikea ja onko taso oikea omiin resursseihin nähden.

      Useimmiten aikuinen aina eläkeikään asti selviytyy opinnoista vähintään yhtä hyvin kuin nuorikin, sillä aikuisella on käytössä osaamista ja keinoja, joita nuorella ei vielä ole. Eli iästä ei opintomenestys ole kiinni. Mutta aikuisella voi olla ja usein on niin paljon vastuita ja velvollisuuksia, että opiskelulle ei jää aikaa eikä voimia.

      Voisi sanoa, että jos opiskelumenestys on jo nuorena ollut heikkoa, se on sitä myös varttuneempana. Toisaalta on niitäkin, jotka vasta aikuisena puhkeavat kukkaan ja saavat opiskelun juonesta kiinni.

    • Anonyymi

      Tätä se on, kun yli puolet suomalaisista halutaan kouluttaa korkeakoulututkinnon suorittaneiksi. Opintojen vaatimustasoa on laskettava roimasti tai on vaan päästettävä läpi jokainen opiskelupaikan saanut. Molempia on varmasti tehty.

      Yli puolet suomalaisista ei vaan kykene omaksumaan eikä oppimaan kovin monimutkaisia tietoja ja taitoja. Tämä ei ole iästä kiinni.

    • Anonyymi

      vaatimustaso korkeakolutukseen opiskelemaan pääsemisessä on muutenkin jo pudonnut. Vieläkö pitäisi höllätä hihnaa. Jos polla ei riitä niin sitten on tehtävä tuplamäärä työtä että omaksuu asiat. Siinä vaihtoehdot. Kilpailuahan se on. Luuliko joku aivan muuta.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 171
      5042
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      126
      4563
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      26
      2921
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      30
      1937
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      23
      1794
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      15
      1719
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1710
    8. Hermo mennyt sotealueeseen?

      Nyt hammaslääkäriaika peruttiin neljännen kerran. Perumiset alkoi tammikuussa. Nyt uusi aika elokuulle!????
      70 plus
      108
      1706
    9. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      30
      1623
    10. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      18
      1561
    Aihe