koira ''leikkii hippaa'' vapaana

fghjk

Minulla on 3 vuotias bokseri narttu, joka osaa olla aivan täydellinen kaveri. Koira on yksin lenkillä tai jos kävellään tutun kanssa, todella hyvin käyttäytyvä. Ohitustilanteissa vaanii ja vetää, ja joskus kerää niin paljon painetta, että alkaa hyppimään minua vasten ja yrittää saada hihnasta otetta. Tätä olen saanut karsittua aika hyvin pois verrattuna siihen mitä se oli ennen. Parhaiten tottelee silloin kun voi pitää vapaana, mutta hihna kiinni. Tulee kun pyydetään ja toimii nopeasti käskyn käydessä.
Suureksi ongelmaksi on kehkeytynyt ilman hihnaa kulkeminen. Koiran mielestä on hauskaa, tulla näykkäsemään ja lähteä pakoon ja haukkua. Tämä toistuu niin kauan kunnes olen nopeampi ja saan koirasta otteen. Mikään makupala tai lelu ei auta kun koira on päässyt siihen tiettyyn tilaan. Ennakoiminenkaan ei pelkästään auta, koska ennemmin tai myöhemmin se aloittaa sen. Mikään kurittaminen ei auta myöskään. Olen pari kertaa kokeillut käyttää hihnaa motivaattorina, että on täysin irti ja pidän hihnaa kädessä, kun kävelee nätisti saa hihnan. Sekään ei auta aina... Mikä olisi hyvä tapa saada koira lopettamaan tämä ''leikki''? Koira on kuitenkin sen verran nopea, että en saa sitä ajoissa kiinni, että voisin puuttua käytökseen heti. Onko kellään muulla kokemusta tälläisestä?

7

92

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kuulostaa siltä, että sillä on vain liikaa energiaa jota se purkaa mainitunlaiseen pelleilyyn. Onko sinun mahdollista antaa sille liikuntaa enemmän? Tarkoitan sellaista liikuntaa, jossa se saisi juosta oikein kunnolla esim pallon perässä? Tai onko teilläpäin jotain jyrkkiä mäkiä joita voisit käydä kiipeilemässä sen kanssa ja ehkä heitellä sille keppiä ylämäkeen niin että se saisi käyttää kroppaansa tosissaan? Se on kuitenkin nuori koira ja tarvitsee fyysistä tekemistä.

      Toki koiran kunto kasvaa nopeasti ja se tarvitsee aina vain enemmän liikuntaa pysyäkseen tyytyväisenä, mutta sitten vain lisää pallojen tai keppien tms heittelyä tai mäkien kiipeilyä. Jos koira käyttäytyisi hyvin hihnassa joka tilanteessa, sanoisin, että opeta se juoksemaan fillarin vieressä, mutta ensin pitäisi tottelevaisuus saada todella hyvin kuntoon niin ettei se kiskaise pyörää kumoon.

      • Fghjk

        Koira pääsee joka päivä juoksemaan ainakin vähän vapaana ja ainakin kerran viikossa mennään metsään, jossa lelun kanssa juoksee vapaana tai sitte yhelle pellolle joka on loivaa mäkeä ni siellä heitetään palloa. Silloin harvoin alkaa pelleilemään kun on kokoajan lelu käytössä. Yritän muutenkin aktivoida sitä mahdollisimman paljon erilaisilla aivotöillä ja pulmatehtävillä.. Tästä hippaleikistä alkaa vaan pinttyä paha tapa kun yrittää ilman hihnaa vaan kävellä tai esim mökkipihalla kun saa olla vapaana, liekö jonkin sortin huomionhakua kun ei leikitäkkään. Huomiotta ottaminenkaan ei oikein onnistu kun sillon alkaa jo näykkiminen vahvistumaan ja joko vaatteet hajoaa tai tulee mustelmia käsiin.
        Ollaan myös käyty toko- ja rallitokokursseilla, että koira sais vähän haastetta kun on häiriötekijöitä. On ihan tajuttoman fiksu koira, ja tän takia se tajuaa nopeasti myös nää huonot tavat.. on myös ovia oppinut avaamaan. Yritän nyt kehittää vielä lisää meidän suhdetta perustottelevaisuudella, jos se ees auttaisi.


    • "Vähän vapaana" ei riitä nuorelle bokserille, eikä sekään, että se saa reippaampaa liikuntaa n. kerran viikosa. Koirasi tarvitsee kunnon liikuntaa päivittäin, joten ehdotan, että menet jatkossa sinne metsään tai pellolle joka päivä, niin että se voi juosta täydellä vauhdilla lelunsa perässä. Jos koira leikkii lelulla omia aikojaan, se yleensä lähinnä "juoksentelee", mikä on eri asia kuin juosta kunnolla lujaa. Yritä saada koirasi väsymään. Heittele sille palloa tm lelua kunnes se ei enää jaksa laukata luoksesi (tai se hengästyy kunnolla), ja palaa ravaten tai kävellen. Anna sen sitten tasata hengityksensä, ja tee sama uudestaan. Toista kuviota kunnes koira ei enää pinkaise täyttä vauhtia lelunsa perään kun heität sen. Silloin se on saanut suurin piirtein kyllikseen liikuntaa.

      Moni sanoo, että aivotyötä vaativat jutut väsyttävät koiraa, mutta ainakaan omalleni ne eivät riittäneet. Aivojumppa ei pystynyt purkamaan se fyysisen liikunnan tarvetta vähääkään, ja kuulostaa siltä, että sinun koirasi on samanlainen.

      • Fghjk

        Onko sulla ollut minkä rotuisia koiria? Ainaki tää bokseri juoksee niin kauan kun sitä lelua heittää, käyn joka päivä vähintään 6km lenkillä, joskus juoksen sen kanssa, ollaan käyty juoksee portaitakin. Mielestäni koira saa tarpeeksi liikuntaa, uskon että meillä on jokin vialla, minkä voisi kouluttamalla hoitaa, mutta en ole vielä keksinyt siihe ratkaisua, tiedän ettei se oo liikunnan puute koska kun koira on taas hetken levännyt rankan urheilun jälkeen se jaksaa riehua.


    • Itselläni on ollut muutamaa rotua, tällä hetkellä collie (joka nuorempana oli myös sellainen, että olisi juossut jalat alta ellen itse olisi sitä pysäyttänyt hengityksen tasaamiseksi), mutta tuttavilla ja ystävillä on melkolailla laajempi valikoima rotuja, myös boksereita. Siksi arvelinkin, että johtuisi liikunnanpuutteesta, kun aiemmin kertomasi antoi ymmärtää ettei ihan hirveästi pääsisi juoksemaan. Mutta nyt kun kerroit tarkemmin, niin kyllä se tosiaan kuuluu liikuntaakin saavan.

      Yksi temppu mikä tulee mieleen ja mikä tehosi meillä parin koiran kanssa, oli laittaa ne mahdollisimman kevyeen ja pitkään naruun. Meillä käytettiin pakettinarua. Se oli niin kevyt että koirat eivät mieltäneet sitä hihnaksi sitä vaan kuvittelivat olevansa vapaana, mutta kuitenkin, kun hippaleikki alkoi, ne olivat kytkettynä ja ne sai nopeasti hallintaan ja takaisin ruotuun.

      Sitten kun ne pakanat keksivät, että jos niillä oli lukkolaite pannassa, ne tottelivat, mutta jos ei ollut, ne eivät totelleet. Joten laitoimme sitten pelkän lukkolaitteen niiden pantaan niin että ne kuvittelivat olevansa hihnassa vaikka eivät olleetkaan. Se ei tosin toimi kaikilla koirilla, mutta meillä toimi, joten saattaisi toimia teilläkin. Ainakin sitä voisi kokeilla?

    • fghjk

      Kiitos, tota vois kokeilla :)

    • Eipä kestä. Kuten sanottu, ei se kaikilla toimi, mutta ei siinä mitään menetäkään jos kokeilee.

      Ai niin, kannattaa sitoa narun pää kiinni vaikka vyöhön. Bokseri on vahva koira (kuten taatusti tiedät), joten jos pidät pakettinaruhihnaa vain kädessäsi, ei tunnu kivalta sormissa jos koirasi yhtäkkiä kiskaisee voimalla. Tai sido joku kepin pätkä narun päähän kädensijaksi.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      112
      1992
    2. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      176
      1427
    3. Jennika Vikman avoimena - Isosisko Erika Vikman ohjeisti napakasti Tähdet, tähdet -kisaan: "Älä.."

      Jennika ja Erika - niin ovat kuin kaksi marjaa! Ilmeiltään, ääneltään ja eleiltään hyvinkin samanlaiset - toinen on kyll
      Suomalaiset julkkikset
      14
      1285
    4. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      66
      1194
    5. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      106
      1187
    6. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      112
      1090
    7. Kirjoita nainen meistä jotain tänne

      tai minusta, ihan mitä haluat. Niinkin voi kirjoittaa, etteivät muut tunnista, esim. meidän kahdenkeskisistä jutuista. K
      Ikävä
      73
      1020
    8. Mitäs nainen

      Meinaat tehdä viikonloppuna.
      Ikävä
      87
      986
    9. Vedalainen metafysiikka

      Termi ”metafysiikka” kuuluu Aristoteleelle. Metafysiikka tarkoittaa ”fysiikan jälkeen” eli tietoa siitä, mikä on tavalli
      Hindulaisuus
      289
      793
    10. Ai jaa sinä oletkin ahnas

      Ja romanttinen luonne, nyt vasta hiffasin että olet naarastiikeri. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan.
      Ikävä
      107
      788
    Aihe