Koiravihasta

Dog lover!

Löysin erään mielipiteen joka käy ihan yksiin omani kanssa tästä aiheesta:

www.vauva.fi
26.10.2010, kirjoittanut vierailija

"Koiravihaajat kärsivät tunne-elämän ongelmista
Lähipiirissäni on ollut muutama koiria sydämestään vihaavaa tyyppiä. Muutaman yhdistävän piirteen olen heissä kaikissa havainnut: he kaikki tuntuvat olevan todella pahasti lukossa emotionaalisesti.
Koiraviha on heille eräänlainen suojamuuri - kuori, jolla he suojautuvat epävarmuutta vastaan. Koira ja koiran alkukantaisuus saattaa pelottaa monia ja tuota pelkoa yritetään sitten peitellä vihalla ja muilla negatiivisilla tunteilla. Eräs tuntemistani koiravihaajista on jopa avoimesti kertonut tuntemustensa olevan jonkinlaista reaktiota lapsuutensa tunnekylmyyteen.

Sanotaan mitä sanotaan, koiran ja ihmisen välinen side on yksi monista elämän hienoimmista kokemuksista. Surullista, että niin monet jäävät siitä paitsi pelkojensa ja ennakkoluulojensa vuoksi. Useinhan eläinrakkaus ja tapa, jolla eläimiin suhtautuu periytyy lapsuudenkodista ja sieltä opitusta mallista."

21

410

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • koiran ystävä

      Viha on niin vahva tunne, että on vaikea käsittää, miten joku voi vihata eläintä niin paljon. Eläin ei tee tahallaan pahaa kenellekään, eläin ei kykene sellaisiin tunteisiin ja toimiin. Eläinvihaajien täytyisi ymmärtää se.

      Todellakin koiran luoma tunneside on niin ainutlaatuinen, ettei sitä voi kokea ihmisen kanssa. Ja tottakai myös päinvastoin. Mutta koiran ystävyys ei ole yhtään ihmisystävyyttä huonompi. Koira välittää aidosti, se rakastaa ehdoitta. Se on aitoa ystävyyttä. Mutta koska koira on eläin eläimen vaistoilla, konflikteja sattuu.

      Olen jopa oman lemmikkilintuni kanssa kokenut hienoa ystävyyttä. Kuin koira, se tulee luokseni kun olen maassa. Silloin se ei kiukuttele, vaan on hellästi läsnä.

      Eläimet ovat niin aitoja ja verrattomia opettajia.

      • PUSIPUSI

        Minulle kasvoi vuosien varrella koiraviha,kunnes tajusin vihaavani koiran omistajia.nykyään itsellä koira mutten vihaa itseäni...hmm joskus mietin ettei kannata miettiä.
        eikä kukaan vihaa koiraa kun Se esimerkiksi auttaa invalideja,pelastaa hukkuvia,kadonneita tai millon mitäkin.ongelmana on kouluttamattomat räksyttjät,kadulle paskojat,arvaamattomat ymym kouluttamattomat koirat jotka luovat ennakkoluuloja,pelkoja ymym.
        kouluttakaa koiranne ja siivotkaa paskat niin meitä vihataan vähempi.


      • Anonyymi
        PUSIPUSI kirjoitti:

        Minulle kasvoi vuosien varrella koiraviha,kunnes tajusin vihaavani koiran omistajia.nykyään itsellä koira mutten vihaa itseäni...hmm joskus mietin ettei kannata miettiä.
        eikä kukaan vihaa koiraa kun Se esimerkiksi auttaa invalideja,pelastaa hukkuvia,kadonneita tai millon mitäkin.ongelmana on kouluttamattomat räksyttjät,kadulle paskojat,arvaamattomat ymym kouluttamattomat koirat jotka luovat ennakkoluuloja,pelkoja ymym.
        kouluttakaa koiranne ja siivotkaa paskat niin meitä vihataan vähempi.

        Amen: "ongelmana on kouluttamattomat räksyttjät,kadulle paskojat,arvaamattomat ymym kouluttamattomat koirat ". Nykyään valtaosa koirista ovat juuri näitä koiria, koska niiden omistajat ovat itsekkäitä mulkvisteja. Koiravero pitää saada valtakunnalliseksi ja määrältään niin suureksi, että ihan kuka tahansa ääliö ei pysty hankkimaan/pitämään koiraa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Amen: "ongelmana on kouluttamattomat räksyttjät,kadulle paskojat,arvaamattomat ymym kouluttamattomat koirat ". Nykyään valtaosa koirista ovat juuri näitä koiria, koska niiden omistajat ovat itsekkäitä mulkvisteja. Koiravero pitää saada valtakunnalliseksi ja määrältään niin suureksi, että ihan kuka tahansa ääliö ei pysty hankkimaan/pitämään koiraa.

        Saadaan samalla valtion talous kuntoon!


    • Koira on työläs

      Koiria en vihaa mutta en ikinä kyllä koiraa tule pitämään, pääsen paljon helpommalla pitämällä akvaariota ja muita terraario elikoita.

    • näinköhän

      Minusta taas koira on helpompi kuin akvaario ja/tai terra (ja varsinkin se akvaario). Hommaa niissäkin on, mutta erilaista kuin koirasta huolehtiminen. Kalojen kanssa ei tarvitse lähteä lenkille, mutta levää saa puhdistaa tämän tästä ja kotiloita kalastaa jatkuvasti. Kalat on ruokittava, vesi vaihdettava, suodattimet puhdistettava ja hapettimet tarkistettava. Vesikasvit keräävät nekin levää ja leviävät kuin rikkaruohot ja niitä pusikoita saa olla harventamassa yhtenään. Ja niin edelleen...

      Terra on putsattava ja kuiviketta lisättävä/vaihdettava säännöllisesti. Mahdollisesti lämpötilaa ja kosteutta on tarkkailtava. Nekin elukat tarvitsevat ruokaa ja vettä. Kaikki toki riippuen siitä mikä eläin terrassa on.

      Joka tapauksessa koiran kanssa elämä on yksinkertaisempaa.

    • rauhallinen koira

      Koirissa ärsyttää - paitsi raateluhampaat - se että niihin suhtaudutaan niin naurettavalla kiihkolla ja kun vielä siihen kiihkoon yhdistyy väkivalta tai sillä uhkailu, esimerkiksi muita ihmisiä, koiria ja kissoja vastaan.

      Inhoan ja pelkään isoja, vihaisia koiria ja niiden omistajia. Minulla on itselläni pikkukoira kissoja ja olen menettänyt yhden koiran laumiksen hampaisiin. Lisäksi perheenjäseniäni on purtu ym aikakauheita juttuja on sattunut. En nyt laita tänne kun täällä ei saanut kirjoittaa mitään kauheuksia eli ei saa kertoa mitä ihan oikasti on tapahtunut. Mutta jos joku media haluaa tehdä jutun koiranpuremista, niin voin antaa yhteystiedot,

      Harppu on tyhmä luotsi, joka ei mm. tunne lakia ja aion hänestä valittaa.

      • provomikäprovo

        Niin varmaan, olet niitä yksiä päänaukojia, jotka tuskin omistavat mainitsemasia eläimiä. Kunhan pitää saada kirjoittaa jotain kauheata, joka on muka kielletty, että voi valittaa. Hohhoijjakkaa. Missään ei kielletä kertomasta, mutta hyvä vaan että pidät asiat omana tietonasi, kun et kuitenkaan kertoisi asiallisesti. Ei ketään kiinnosta. :p


      • 17+17

        Tuota.. luotsin ei tarvitse tuntea lakia valvoakseen että viestit ovat asiallisia??? Oma on mokasi, jos et kykene sääntöjä noudattamaan. Kyllä vaan muut kykenevät ilman ongelmia.

        Tuo naurettava kiihkoilu ja väkivallalla uhkailu on ihan teille koiravihaajille ominaista. Uhkailette koiranomistajia sun muita. Kiihkoilette jo pelkistä koiran kuvista netissä. :D


      • Anonyymi

        Inhoan koirahulluutta. Otetaan nyt helkkari vieköön petoeläin, suden jälkeläinen, kotiin! Raateluhampaat, huh. Ja sitten vatipäät päästävät koiria vapaana juoksemaan luontoon ja tappamaan luonnoneläimiä ja säikyttelemään mm. hautovia lintuemoja. Koirille ostetaan vaatteita, masennuslääkkeitä, on koirapesulaa ja hotellia. Huh. Luonnotonta.


    • rukkasentekijä

      Höpö höpö. Koiraviha syntyy huonoista kokemuksista koirien kanssa. Itsehän olen osittain koiravihaaja. Vihaan vaarallisia tai haitallisia koiria. Poliisikoiria tai vaikkapa opaskoiria sen sijaan en vihaa, koska ne ovat hyödyllisiä ja ovat vaarallisia vain niille, jotka sen ansaitsevat. Pieniä, vaarattomia koiria en myöskään vihaa paitsi jos ne häiritsevät räkytyksellään ja paskomisellaan.

    • miettikääpäs tätä

      Viha eläimiä kohtaan johtuu niiden omistajista, jotka eivät tajua tai välitä tekevänsä muille haittaa.
      Esim.koiran jatkuva kakattaminen ja pissattaminen vieraan ihmisen postlaatikon viereen.Eipä ole kiva hakea postia, kun saa pelätä astuvansa koiran paskaan.
      Tai kun ulkokissat kakkaavat kukkapenkin, lastenhiekkalaatikon tai kenujen aluset.
      Eipä siinä kovin lämpimiä ajatuksia päässä synny, kun niitä toisten eläimien jälkiä sitten siivoilee omistamaltaa maalta, päivittäin tai viikottain.

      Jokainen eläimen omistaja voisi pitää sen oman eläimen niin, ettei siitä koidu muille mitään haittaa.Koiran kakat voisi kerätä, ja katsoa ettei päästä koiraansa muiden postilaatikkojen luo asioilleen.Onhan niitä muitakin paikkoja, ojien reunukset , heinikot ja metsät.
      Kissan omistaja voisi itse huolehtia siitä, ettei kissa mene muiden pihoihin.

      Tällaisilla pienillä asioilla, voitaisiin vaikuttaa siihen etteivät ihmiset vihaisi eläimiä.Eihän viha tule tyhjästä, se tulee omistajien välinpitäättömyydestä huolehtia omista elukoistaan ja niiden jätöksistä.

    • 9-sorminen

      Harpyija on sanonut moneen otteeseen, että täällä saa kyllä kirjoittaa negatiivisiakin juttuja ja kertoa/puhua myös raatelusta, mutta niitä ei saa kirjoittaa provosoivasti tai loukkaavasti niin että se lietsoisi lisää vihaa. Kiinnittäkää huomiota siihen, millä tyylillä kirjoitatte, niin saatte enemmän liekaa.

      Sehän on maailman menoa, että joskus jollain koiralla naksahtaa, se käy ihmisen tai koiran kimppuun ja sitten veri lentää, suolet leviävät kadulle ja lopulta lähtee vielä henkikin, eikä siitä ole kiellettyä puhua. Mutta asiallinen käytös pitää muistaa silloinkin.

      Edellisellä asuinpaikkakunnallani oli laumis joka muutaman vuoden aikana tappoi neljä pikkukoiraa ja puri vakavasti kolmea ihmistä. Oma tipsuni oli yksi niistä, ja samassa yhteydessä minä menetin peukaloni. Omistaja väitti, että hänen laumiksensa halusi vain leikkiä ja vetosi siihen että vahinkoja sattuu, mutta tosiasia oli se, että se hänen laumiksensa oli vihainen ja yritti syödä jokaisen ihmisen ja koiran jonka näki. Muuan villakoira perattiin kuin silakka, ja yksi purruista ihmisistä käy vieläkin fysioterapiassa saadakseen käsivartensa toimimaan edes auttavasti. Lopulta tilanteeseen puututtiin lakiteitse ja kyseisen laumiksen terrorismi päättyi siihen ja kaduilla uskalsi jälleen liikkua ilman hengenvaaraa omasta tai koiran puolesta.

      Näitä tapauksia ilmenee silloin tällöin ja niistä voi ja pitääkin puhua sikäli, että ihmisten on hyvä olla tietoisia siitä, mitä voi käydä jos tilanne lähtee hallinnasta. Mutta siitä on turha elämöidä siihen tyyliin, että jokainen koira maailmasta pitäisi ampua kyselemättä ihan varmuuden vuoksi. Yhtä turhaa on ruveta kuvailemaan yksityiskohtaisesti, montako litraa verta tai montako metriä suolia on levinnyt kadulle, paljonko luun palasia on jouduttu keräilemään lähitienoolta jonkun hyökkäyksen jälkeen tai kuinka suuria lihan palasia jostakusta on revitty irti.

      Maailmassa on koiria ja tulee aina olemaankin, mutta vaikka osa niistä onkin sekapäisiä raatelijoita jotka olisi ihan oikeasti syytä ampua, suurin osa on kuitenkin kunnon koiria jotka eivät aiheuta vaaraa. Minä olen tavannut useitakin laumiksia tuon yhden kajahtaneen tapauksen jälkeen eikä mitään pahaa ole tapahtunut, silti minulle on jäänyt pelko niitä kohtaan ja mieluummin kierrän ne niin kaukaa kuin voin.

      Katsotaan nyt sitten antaako Harpyija tämän viestin olla, mutta ainakin minä yritin kirjoittaa asiallisesti.

      • Ainatotasamaa

        Mitä asiallista on ilmiselvässä valehtelussa? Olet vaan koukussa väkivaltafantasioihisi. Vaikka kuinka yrität, et kykene peittämään tarinasi epätodellista tyyliä.


    • sopu sijaa antaa

      On ihan aiheellista vihata, kun kissa/koira tulee jatkuvasti toisen tontille tekemään tarpeensa. Mutta siinäkin voi toimia fiksusti ja vaikka huomauttaa asiasta tai kiinnittää postilaatikkoon tai aidantolppaan pienen kyltin.
      Menee jo melko sairaaksi, jos sellaisesta pitää tappohaaveita herätellä.

      Olen itsekin koiranomistaja, mutta vihaan silti muutamia koirarotuja ja tietynlaisia omistajia. En vaan ole koko elämäni aikana saanut tietyistä pienistä roduista yhtään positiivisia kokemuksia, enkä voi sietää niiden jatkuvaa räkyttämistä ja muutenkaan koko käytöstä. Saatika sitten niiden omistajat, jotka eivät tunnu ymmärtävän koiran pidosta tuon taivaallista, ja koirakin käyttäytyy sen mukaisesti.

      Ja tottakai ne, jotka jättävät tortut jopa kerrostalon pihalle. Siinä saa syyt niskaan kaikki talossa asuvat koirat. Tai jos tietynrotuinen koira puree, niin heti koko rotu leimataan vaarallisiksi hulluiksi jokaista yksilöä ja pentua myöten. Se ei ole reilua, että joidenkin huonojen omistajien takia koko koirakansaa vihataan.

    • annnu-

      En koskaan luottaisi ihmiseen joka ei pidä koirista. Sen sijaan jos koirani ei juokse häntä heiluen jonkun ihmisen luokse, tiedän ettei se ihminen ole tutustumisen arvoinen.

      • rukkasentekijä

        Itse saattaisin aivan hyvin luottaa ihmiseen, joka ei pidä koirista. Mutta jos ihminen ei pidä kultakaloista tai marsuista, hänessä on mielestäni jotain epäilyttävää.


    • Melko totta

      annu- Aika hyvä! Ihmettelin kun koirani ei suostunut tekemään tuttavuutta erään ihmisen kanssa,hänen yrityksistään huolimatta.Nyttemmin on selvinnyt,että tämä samainen henkilö terrorisoi kahta naapuriaan kaikin mahdollisin keinoin:)Koira on hyvä ihmistuntija,täytyy luottaa jatkossakin:)

      • Tottapa tosiaan

        Erittäin totta, koirat vaistoavat paremmin kuin ihminen jos joku ei pidä siitä, ja koira silloin osaa vältellä häntä. Ihmisillä harvemmin tätä taitoa on. Minullakin toinen koira karttaa tiettyjä ihmisiä, ei ole hyökkäävä mutta ei vaan välitä niiden seurasta. Toinen koira on vielä niin nuori että rakastaa kaikkia, on tavannut vain eläinystävällisiä ihmisiä :)


      • Anonyymi

        Oi mikä ihmistuntija tämäkin rakki kun raateli omistajansa siskon hengiltä, takuulla oli paha ihminen!

        "53-vuotias nainen kuoli koiran hyökättyä hänen kimppuunsa Italiassa. Karmea kuolemantapaus tapahtui Pohjois-Italian Ventimigliassa keskiviikkona.

        Nainen oli mennyt ruokkimaan veljensä koiraa tämän pyynnöstä, kun veli oli lomamatkalla vaimonsa kanssa. Rottweiler-rotuinen koira kuitenkin kävi hampain kiinni naiseen ja raateli tämän "palasiksi” ruokinnan aikana.

        Naapurit havahtuivat kuullessaan naisen huutavan. He löysivät naisen makaamasta omassa veressään ja soittivat hätäkeskukseen. Naisen kehossa oli raporttien mukaan puremanjälkiä käsivarsissa, rintakehässä, hartioissa ja päässä.

        Ensihoitajilla kesti kaksi tuntia auttaa naista, koska he eivät päässeet tämän luokse aggressiivisen koiran takia. Paikallisen La Stampa -lehden mukaan koira murisi, haukkui ja käyttäytyi muutenkin vihamielisesti ”suojellessaan saalistaan”.

        Paikalle saapuneet karabinieerit ampuivat aggressiivisesti käyttäytynyttä koiraa. Vakavia vammoja saanut nainen vietiin helikopterilla sairaalaan, mutta hän kuoli saamiinsa vammoihin kolme tuntia myöhemmin.

        Koira ei kuollut poliisin luotiin, vaan se vietiin eläinlääkäriin hoitoon ja säilöön kenneliin. Toistaiseksi tiedossa ei ole, määrääkö oikeus koiran lopetettavaksi.

        Tapahtumapaikalle saapunut hoitohenkilökuntaan kuuluva henkilö kommentoi La Stampalle, että näky oli karmaiseva. Hänen mukaansa naisen vartalo oli revennyt useista kohdista ja tämän keho oli kaikkiaan palasina."
        https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/fd3e49b3-6082-4ba1-a4ae-f81be2ae22bd

        Varmaan hoitavat hellästi rakkiaan kun tappoi pahan ihmisen.


    • Anonyymi

      Täysin aiheellista.

      Joe ei muu paskominen riitä niin saastuttavat kaivotkin. Tämäkin kiteeläinen naapureiden kaivon saastuttaja rakkihullu mikä suuttui aiheellisesta huomautuksesta.

      "Kiteellä naapurien juomaveden ulosteella saastuttanut nainen tuomittiin ehdottomaan vankeuteen
      Pohjois-Karjalan käräjäoikeus tuomitsi torstaina ehdottomaan vankeuteen naisen, joka oli oikeuden mukaan saastuttanut vesikaivon ihmisen ulosteella ja sinilevää sisältäneellä järvivedellä.

      Kaivoa käytettiin juomaveden ottoon, ja 12 ihmistä altistui saastuneelle vedelle. Heistä suurin osa sairastui ja sai vatsaoireita. Joukossa oli raskaana ollut nainen ja hänen myöhemmin syntynyt lapsensa, joka myös kärsi vatsaoireista.
      Kyse oli tapahtumista Kiteellä heinäkuussa 2018. Kaivo oli naisen kahden naapurikiinteistön käytössä.

      Oikeus katsoi, että naisella oli myös motiivi kaivon sotkemiseen. Naiselle oli aiemmin huomautettu vauhkoontuneen koiran kanssa liikkumisesta ja pyydetty häntä siirtymään kauemmas naapurikiinteistöstä.
      Käräjäoikeus tuomitsi Liisi Anja Marianne Aron, 65, terveyden vaarantamisesta kahden vuoden ja kahden kuukauden vankeuteen. Rangaistusta lyhennettiin puolella vuodella oikeudenkäynnin viivästymisen vuoksi.
      Oikeus määräsi Aron maksamaan kullekin rikoksen uhrille kärsimyskorvausta tuhat euroa. Myös kivusta, särystä ja tilapäisestä haitasta tuomittiin erisuuruisia korvauksia."
      https://www.karjalainen.fi/maakunta/qhogv8bgos

      Laittoikohan rakkinsa paskaa kaivoon vai omaansa, täyshullu joka tapauksessa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      78
      1805
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1689
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      16
      1504
    4. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      19
      1193
    5. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1184
    6. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1172
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      12
      1136
    8. Annetaanko olla vaan

      Siinä se, tavallaan kysymys ja toteamuskin. Niin turhaa, niin rikkovaa. On niin äärettömän tärkeä, ja rakas olo.. N
      Ikävä
      29
      1121
    9. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      6
      1119
    10. Pakkoruotsi on leikkikieli, jota ei ole tarkoituskaan osata

      Pakkoruotsi on leikkikieli. Ennen leikkikieltä sanottiin siansaksaksi, sitten keksittiin tilalle pakkoruotsi. Pakkoruot
      Kielipolitiikka
      7
      1104
    Aihe