Eri kenneleiden pk-collieden hinnat?

netin poropeukalo

Ihan mielenkiinnosta ajattelin kysäistä, että minkä hintaisia pk-colliet ovat tätänykyä? Onko kuinka paljon eroja eri kenneleiden välillä? Kennelliitossa ei näy kuin tällähetkellä pentuvälityksessä olevien koirien hinnat, mutta kuinka paljon heitto on sitten kenneleiden välillä. En siis ole koiraa hankkimassa, mutta jos joskus innostuisi etsimään koiraa niin milainen on hinta-laatu suhde? Loistavaa olisi jos löytyisi eri kenneleiden kasvattien omistajia niin saa mahdollisimman laajan käsitteen:) Tälläinen "turha" kysely ihan vain koska olen utelias ihminen, joka ei osaa etsiä netistä tietoa :D

4

201

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • tärkeät asiat ekaks

      Hinta-laatu-suhde? Anteeksi vain, muttei ne telkkareita tai kännyköitä ole, joissa kalliimmalla saa enemmän ominaisuuksia. Koiranpennun hinta on se, mitä kasvattaja katsoo hyväksi pyytää ja laatu taas on pennun vanhemmiltaan perimät geenit lisättynä pentuaikaisen kehityksen vaikutuksella.

      Hinta, jonka ostaja on valmis maksamaan, on sitten eri asia, mutta jos satanen sinne tai tänne ostovaiheessa on merkitsevää, ei koko hankinta ehkä ole oikealla tolalla. Ostohinta on vain alkusoittoa sille, mitä koiraan vuosien varrella menee sapuskoina, pakollisina terveyskuluina (rokotukset) ja mahdollisina muina kuluina, jos koira sattuu sairastumaan tai loukkaantumaan. Jne.

      Jos olisit colliepentua ostamassa, opettele netinkäyttöä tai hanki osaava kaveri, joka etsii tietoa. Ja selvitä ensisijaisesti se laatu eli mahdollisen pennun vanhempien ja sukujen tietoja terveyden, luonteen yms. osalta. Sitten, kun tuntuu, että kriteereihisi sopiva pentue olisi tyrkyllä, on oikea hetki miettiä hintaa.

      Tämä ei varmaan ollut haluamasi vastaus, mutta silti. Olen kyttäillyt sopivaa pentua pidempään ja kerinnyt katselemaan Kennelliitostakin hintatasoa. Aika samoissa on pyörinyt kuin siellä just tällä hetkellä olevan pentueen hinta on, kallein taisi olla parisataa enempi ja ehkä jossain välissä oli joku muutaman kympin halvempi. Siitä olen saanut omaan hankintaani osviitan, mitä pentu ehkä tulee maksamaan.

      • anteeksivain

        Netin poropeukalohan sanoi ettei ole hankkimassa koiraa, mutta kyseli muuten vain kiinnostuneena.


    • Ei pahalla kellekään

      Collien osto on tuuri kauppaa. Collien laatu on aikalailla yksilö kohtaista. Ei voi sanoa mistä laadukkaan koiran onnistuu parhaiten saamaan. Hintaluokka taitaa nykyisin olla yleisesti alle 1000€.

      Kerran itse kyselin collieiden pentuvälityksen kautta pentuja ja sain vastaukseksi, että jokainen kasvattajahan omiaan maasta taivaaseen kehuu, mutta ei voi sanoa mistä oikeasti hyvän saisi.

    • Kirppu671

      Mikä on toisen hyvä on toisen huono ja päin vastoin. Joku ei ottais mun koiria kirveelläkään ja jonkun mielestä ne on ihan siedettäviä.

      Nyt verotusarvohinta on 950 €

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Takaisin ylös

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      147
      10792
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      56
      3063
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      208
      2882
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      25
      2147
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      17
      1898
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      17
      1719
    7. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      14
      1686
    8. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      19
      1607
    9. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      18
      1553
    10. 83
      1536
    Aihe