oikean laista ruokaa ?

eovo

Hei, olen monesti kuullut sanottavan että ruskea mömmö korvissa yms. jutut voivat johtua ruoasta mitä koira saa. Eli pitäisi syöttää parempaa ruokaa ja katsoa mitä koiralle syöttää yms.
Kysymys kuuluukin mitä minun sitten pitäisi syöttää koiralleni ? Tällä hetkellä koirani syö Friskies nappulaa. Raakaruokintaa olen miettinyt, mutta haluaisin nyt kuulla hyviä nappuloita tai muita vinkkejä.

15

222

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • aloittaja8

      Ja koirani on 10kk ja tiedän ettei Friskies ole mitään parasta.
      Mutta kertokaas mitä syöttäisin ? Jotain mikä ei maksa kumminkaan maltaita.

      • Friskiessä on kaiken maailman lisäaineita, ennemmin vaikka Hauhauta, Jahti&vahtia, tms. Ja lisäksi raakaa; ei ne paljoa maksa marketissa, pakasteesta koiran jauheliha luineen jauhettu n. 3€ kilo, tai naudan rustopalojakin saa samasta osoitteesta. Lemmikkikauppojen valmiita vihersekoituksia on helppo käyttää, mutta voi ne itsekin tehdä, salaatitt ja vihannekset sauvasekoittimella tms mössöksi.

        Aloittaminen on se vaikein juttu, kunhan saat lisää tietoa ja kokemusta, niin menee se raakaruokintakin ihan siinä sivussa. Ja noin aloittaisin etse, lisäisin raa'an lihan määrää aluksi pikkuhiljaa ruokaan; näitäkin on nähty että lyödään kuonon eteen täyslasti raakoja luita, raakaan tottumattomalle koiralle, sitten on koira-paralla vatsa vallan sekaisin, tai annettu kovia luita iso läjä ja suoli tukkeessa kun koira on innoissaan hotkinut luut -ja sitten sanotaan ettei raaka sovi koiralle...

        Kokeilin tuota Friskietä kerran koiralleni, kiireessä nappasin kaupasta paketin nappuloita, josko ne maistuisi. Kyllähän sillä alkoi korvat punoittaa ja kutista, kun koira on tottunut lisäaineettomaan ja suolattomaan ruokavalioon.


      • Ruoka-asiaa

        Meilläkin 21kiloinen söi friskiesiä sellaiset ekat 4v elämästään. Ikinä ei ollut mitään terveysongelmia, tietenkään en sano etteikö monille noista kökköruoista voisi tulla. Meillä ei kyllä ollut mitään. Sitten vaihdettiin hauhau:hun ja edelleenkään ei ole terveysongelmia, yksi positiivinen juttu vaihdosta aiheutui eli parin kilon laihtuminen, joka oli siis toivottavaa koska oli vähän läsö:) ilmeisesti friskiesin vehnä aiheutti tuon plösöytymisen, tai vehnän suuri määrä ja lihan vähäisyys. Ruoan määrää ei kuitenkaan muutettu vaihdoksen yhteydessä.

        Itse suosittelen kuitenkin laadukkaampana Golden Eaglea, joko normaalia tai holistic health -sarjaa, holistic on ruoansulatusvaivoihin/allergioihin hyvä. Meillä syynä tuo ensimmäinen. Meillä toinen koira syö tuota.
        Holistic-sarja maksaa noin 60e/10kg, pienempi pussi on muistaakseni 2kg/14e. Tavallinen sarja on vähän edullisempi.

        Yleensä jos laadukasta haluaa, joutuu maksamaan sellaisen 4e/kg, kun friskies pyörii siinä reilu 1eurossa/kilo. Ja tietysti koiran koosta riippuen, voi tulla tosi kalliiksikin. Meillä toi 6kiloinen syö GE:tä joten ei tule kovin kalliiksi kun määrät on niin pieniä.

        Yleisesti ottaen olen kuullut eniten kehuja Canaganista, Brit Caresta (mustista&mirristä) ja Golden Eaglesta.


    • meillä

      Meillä syödään Canagan free run chicken, se on laaduksta, tarpeeksi proteiinia ja rasvaa, ei sisällä viljoja joille osa koirista on allergisia (siitä voi myös ylimääräinen mömmö käsittääkseni johtua). Ja meidä nirso koira syö mielissään tätä nappia.
      Välillä laitetaan lisäksi lihaa, kalaa tai riisiä.

      Koirasi ruokinnasta viimekädessä määräät sinä, mutta suosittelisin ainakin laadukkaita nappuloita pohjalle ja siihen voit lisäksi muuta antaa.

      Canagan on melko hintava(noin 7,95€/kg), mutta hinta/laatu suhde on paljon parempi. Kannattaa käydä esimerkiksi mustissa ja mirrissä ruuista kyselemässä.

      Jos kokonaan raakaruokintaan päädyt, niin muista kerätä tietoa niin paljon kuin pystyt:)

    • Ruokinta

      Juu raakaruokintaan on syytä perehtyä tarkoin ennen kuin siihen rupeaa, ettei tule sitten mitään yllättäviä puutostiloja jne..

      Jos koirasi korvat ovat ruskean mömmön peitossa, niin luultavasti kyseessä korvatulehdus, jolloin kannattaa käydä eläinlääkärillä se hoitamassa, niin saat lääkkeet ja mahdollisesti ell. Osaa kertoa että mikä on syynä?

      Mutta yleisimpiä ruoka-aineallegioita ovat nauta ja vehnä, mutta kokeilemalla se selviää, ja meilläkin yksi koira useiden allergioiden takia syö pro plan riisi&lohi ruokaa, ja todellakin voin suositella (halpaahan se ei ole ;) ), mutta eipä jatkuvat tulehduksetkaan.

    • aloittaja22

      Juu ollaan käyty ell. kun ekan kerran tuli ja sanoi että se on allerginen reaktio joten vaihdettiin ruokaa (söi silloin hauhaun kanariisiä eli kanalle todennäköisesti allerginen) ja nyt taas ilmeni niin ajattelin sen johtuvan ruoasta. J&V.tä olen ajatellut kokeilla tälle nyt.

      • 1814

        Sinuna vaihtaisin ruuan täysin viljattomaan. Hauhaussa on maissia, joka on tosi huonosti sulavaa. Maissia on myös j&v:ssä. Nauta allergisoi myös usein. Hyvä ja sisältöön nähden halpa ruoka on esim brit care lammas-riisi. Ei mitään ylimääräistä höttöä. Ainut hiilarinlähde on riisi. Äläkä unohda antaa lihaa nappulan kanssa,


      • varovasti

        J&V:ssä on kuulemma ollut jotain omituista ruuissa viimeaikoina, koirat saaneet omituisia oireita jne.
        Käy ensin esim. facebook sivuilta katsomassa jos laatu on palautunut entiselleen.


      • molossi ei rek
        1814 kirjoitti:

        Sinuna vaihtaisin ruuan täysin viljattomaan. Hauhaussa on maissia, joka on tosi huonosti sulavaa. Maissia on myös j&v:ssä. Nauta allergisoi myös usein. Hyvä ja sisältöön nähden halpa ruoka on esim brit care lammas-riisi. Ei mitään ylimääräistä höttöä. Ainut hiilarinlähde on riisi. Äläkä unohda antaa lihaa nappulan kanssa,

        Ei se viljattomuus mitään ratkaise.Jos siis kyse on yliherkkyyksistä.Se ratkaisee vain silloin ja NIILTÄ osin,mille viljalle/viljoille on yliherkkä.Koirat kun on ihan samoin yliherkkä myös proteiineille,mille siten kukin onkin,kuin myös joillekkin esim.kasviksille.
        Eli lähtökohta on se,että pitäisi siis selvittää mille on yliherkkä.
        Riisiallergiakin on itseasiassa nykypäivänä jokseenkin yleinen.Mutta ei se tarkoita,että kaikki sille on...

        Korvamömmöt toki kannattaa ensin selvittää,mitä on.Aina ei ole kyse yliherkkyyksistä onneksi myöskään.


    • Nuokin hyviä,

      mutta kyllä Jahti&Vahtikin on hyviä (agrimarket). EIvät sisällä vehnää jne. Ovat meillä kelvanneet ja vatsa toimii, kakat kiinteitä jne. Kohtuu hintaisia, siinä 30 molemmin puolin 15 kg. Itse laitan kumminkin joukkoon vaihtelevasti muutakin herkkua. Jauhista tms. Kokeile mikä toimii. Ei suoraa vaihtoa koskaan, vaan aloitetaan vaihto fifty/fifty jne.

    • Käytän laatua

      Booster tai probooster on suh edukkaita sekä tietysti Brit Care. Omalla käytössä probooster sensitive ja hintaansa nähden toimivaa on ollut :)

    • aloittaja5

      Juu tiedän miten ruoka vaihdetaan :)
      Kävin katsomassa tuota boosterii ja ainkin tuolta mistä katoin niin on aika kallista tuo ruoka (15kg-60e) huhhuh.
      Ja kuten aikasemmin sanoin että kanalle luultavasti allerginen. (lue ylempi kommenttini)

      O

      • Riippuen vaan

        Jälleenmyyjältä ite ostanut 53-56e ja hinnat vaihtelee paikoitain :P
        Boosterissa osui silmään toi 39e/15kg siksi ehdotin sitäkin.


      • Lisään vielä
        Riippuen vaan kirjoitti:

        Jälleenmyyjältä ite ostanut 53-56e ja hinnat vaihtelee paikoitain :P
        Boosterissa osui silmään toi 39e/15kg siksi ehdotin sitäkin.

        Ai niin vaan ei kanaa. No sensitiveä joka sisältää lammasta vain saan ostetua jälleenmyyjältä 56e eli kannattaa soitella lähimmälle ja kysästä, kysyminen ei ikinä maksa mitään :)
        Ps. Anteeksi vasta herännyt ja skarppius on sitä luokkaa :D
        Eikös Brit caressa olekaan kanatonta versiota o.O


    • tanja3

      brit carea suosittelen toimii mun koiralla käy mustin ja mirrin netti sivuilla ni 15kg/40e ei kallista kun koira voi hyvin
      ja yks mikä on hyvä on eukanuba ja belcando tai one se on alepasta saatava lila pussit vehnätöntä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1575
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1224
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1137
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1056
    5. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      1007
    6. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      580
      1005
    7. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      902
    8. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      20
      900
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      9
      764
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      690
    Aihe