Pahimmat lastensuojelukunnat

Mikä kunta?

Listatkaa siis ihan rehellisesti perusteluineen, että mitkä kunnat ovat pahimpia lastensuojelun kannalta ja mihin ei kannata muuttaa. Voi listata myös ne, joihin kannattaa muuttaa.


Omakohtaiset kokemukset ovat sivusta seurattuna Naantali, jossa eräs äiti haastoi koko sosiaalikunnan oikeuteen laittomasta huostaanotosta. Muutamia muitakin juttuja tiedän, jotka sinne ovat muuttaneet.

Vantaan, se maanpäällisen helvetin valtakunta. Uhmaikään saapuva lapseni on ollut jo koko elämänsä aikana asiakkaana ja näillä näkymin helvetti jatkuu ehkä vuosia, vaikka nuoltu sossujen perseitä alusta alkaen. Kamalaa kyttäystä, kiristämistä sijoituksilla ja vääriä merkintöjä. Ylimielisiä sossutanttoja ja pakottamista eritukitoimiin. En koe muuta kuin vuosien menetetyn vanhemmuuden, josta jää omat arvet.

42

876

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Ammattikasvattaja

      Kerrotko, millä tavoin se uhmaikä lapsessasi näkyy? Mikä on saanut lastensuojelun kiinnostumaan asiasta?

    • Mikä kunta?

      Kuten tavallisesti umaikä nyt näkykään eli kiukuttelulla, kapinoinnilla yms.
      Olen yh, vaikka lapsen isä on kuvioissa aina ollut, mutta heitä nyt huolettaa hirveästi mun jaksaminen yksin ja se, että miten lapsen kanssa menee yleisellä tasolla eli sitä turhaa kyttäämistä. Vuorovaikutukseen he ovat tyytyväisiä, joten se huoli selätettiin aikoinaan.
      Tukea sukulaisilta en ole saanut, sillä miehen suku on ollut kiero siitä asti, kun ero tuli.

      • Ammattikasvattaja

        Lastensuojelu ei omien kokemusteni mukaan kyllä tartu normaaliin uhmaikään. Huoli syntyy jostakin suuremmasta ongelmasta.

        Minkä ikäinen lapsi on? Mikä lapsen käytöksessä oli sellaista, että se herätti jonkun mielenkiinnon ja huolen?


    • Mikä kunta?

      Miten mun lapseni liittyy tähän aiheeseen? Mä selitin jo tilanteen, joten ota siitä jotakin irti.
      Pysypä aiheessa, ja listaa omat kuntasi, jos sellaisia tiedät.

      • Ammattikasvattaja

        Sinun lapsesi tässä kaiken keskiössä lienee, vai mitä? Hänen asiaansa sinun pitäisi olla ajamassa eikä puuhastelemassa joutavien listojen kanssa.

        Toki trolli ei muuhun pysty.


      • amm kas
        Ammattikasvattaja kirjoitti:

        Sinun lapsesi tässä kaiken keskiössä lienee, vai mitä? Hänen asiaansa sinun pitäisi olla ajamassa eikä puuhastelemassa joutavien listojen kanssa.

        Toki trolli ei muuhun pysty.

        Taas tämä sama ammattikasvattaja liikkeellä voi että kiinnostaa toisten asiat. Oikea trolli


    • Syntymävanhemmat,
    • tensuojelu hukassa?
    • Bubuhuhuhu

      Avaus=joutava trolli

    • Järjen käyttöä.
    • aloitukseen

      Helsinki on varmaan yksi pahimpia niin hyvässä kuin pahassakin myös tässä asiassa.

      Käytännöt vaihtelevat suurella paikkakunnalla toimistosta toiseen ja viimekädessä ratkaisee, kuka sosiaalityöntekijä asiaasi käsittelee.

      Tätä tarkoitetaan kun julkisuudessakin on myönnetty, että sosiaalityöntekijällä on valtaa ilman vastuuta. Yhden ihmisen mielipide voi ratkaista koko asian käsittelyn eli lapsen kohtalon.

      Toki kunta tarjoaa puitteet ls:n toiminnalle, mutta tämäkin tiedetään, että kunnat eivät ole tarjonneet riittäviä puitteita lakien noudattamiseen. Kun ls:uun tarkoitettuja hallitukselta lähteviä rahoja ei kohdenneta esim. avohuollon tukiin, kuntapoliitikot voivat päättää niiden käytöstä aivan toisin.

    • tuli mieleen

      Pohjanmaalla oli aikaisempina vuosina kuntia, joiden huostaluvut olivat prosentuaalisesti paljon pienemmät kuin muualla, varsinkin kärkikunnissa, mutta varmaan sielläkin on jo yksityisten laitosten perustaminen purrut tilastoja. Osastot kun on pidettävä täynnä kannattavuuden takia, you know.

    • Että silleen

      Oulu, johtuen siitä, ettei sosiaalipomo voi antaa periksi jos on jotain päättänyt, niin päätös pitää vaikka olisi kuinka virheellinen.Toisekseen johtuu siitä, kun siellä on L-positiivisten hyvä veli/sisko järjestelmä hyvin voimakasta. He ovat päässeet tietyille johtopaikoille, joten huostien pyörittäminen on vaivatonta.

    • Mikä kunta?

      Kiitos vastauksista!
      Aika pelottavaa, jos tuo on totta Helsingistä! Sinne kun on tarkoitus muuttaa todennäköisesti lähitulevaisuudessa. Toivon, että kohdallemme ei osu mikään hullu työntekijä kuin täällä Vantaalla, joka paisuttelee asioilla ja kaivaa jatkuvasti asioita asiakkuuden jatkumiselle.

    • stadista

      Älkää muuttako Maunulan alueelle, eikä Itikseen, niissä on hulluimmat tai sanoisiko eniten lakeja rikkovat ja arvaamattomimmat sosiaalityöntekijät.

    • infoa kysyjälle

      Pohjanmaa on verraten turvallinen ja siellä on vähän huostaanottoja. Siellä on myös hyvät perhepalvelut ja pitkä perheiden arvostuksen historia. Tosin Pori on ikävä häpeäpilkku kartalla.

      Myös Helsinki on hyvä paikka vaikkapa yksinhuoltajille ja erityislapsiperheille, sillä siellä ihmisillä on ihan oikeitakin ongelmia eikä sosiaalityöntekijöillä ole aikaa samantyyppisiin vuosien ajojahteihin pelkän kuvitellun huolen tai moraalisen elämäntapanärkästyksen perusteella kuin esim. Mikkelissä, Naantalissa, Jyväskylässä , Kuopiossa ja Oulussa.

      Pahimpia asenteiltaan ovat keskiluokkaiset ja klikkiytyneet pikkukaupungit esim. Tuusula, Naantali, Jämsä yms. Myös Espoo kuului koostaan huolimatta aiemmin tähän kastiin, nyt kaupungissa on nähtävissä yritystä parempaan esim. lastensuojelua säätelevän lainsäädännön kunnioitukseen. Espoon suoraselkäistyminen on tosin pitkälle Ari Savolaisen ansiota, joka toi Espoon laittomuudet esiin perustamallaan vanhemmat.com -sivustolla.
      Vantaan lastensuojelu tunnettiin aiemmin edistyksellisenä mutta toivottoman köyhänä. Myös Turku on köyhä eikä erityisen hyvässä maineessa.
      Imatra on petrannut tilastoissa tai tehnyt suoranaisen ihmeen entisten lasu-asiakkaiden perustaman asiakkaiden aitoon auttamiseen pyrkivän 4 askelta- yrityksen ansiosta

      Erityisen vaarallisia ovat vireän huostateollisuuden keskellä sijaitsevat kunnat ja kaupungit kuten Oulu ( Muhos, Nuorten Ystävät) ja Jyväskylä ja Rovaniemi, jossa päätöstentekijöillä on paljon pitkäaikaisia ja salaisia suhteita ja yhteyksiä lastensuojeluyrittäjiin ja hallinto- oikeuteen , lastensuojeluyrittäjillä tarve pitää pilttuut koko ajan täynnä ja huostapäätöksiä siunaavat hallinto- oikeudessa vanhat lastensuojelijoiden tutut ja kaverit ilman minkäänlaista näytön arviointia.

      • huhhuhheijjaa

        Onpas taas mahtavaa "faktaa". Ja Poriko on pohjanmaalla?


      • tutkimus

        50-60 luvulla Muhoksella toimiva kasvatuslaitos oli paha paikka.
        Nyt kun on tutkittu sen historiaa on todettu, että lapset ja nuoret sairastuivat pahoin ja osa kuoli. Kaikenlainen väkivalta ja kidutus teki lapsiin tuhoja. Suurin osa näistä lapsivangeista päätyi heti laitoksesta päästyä sairaaloihin ja työkyvyttömyys eläkkeelle. Ja Suomessa harjoitettiin vuodesta 1935-1970 rodunjalostusta johon, myös liittyi erlaisten väestöryhmien pakkosteriloimislaki joka säädettiin 1935 Suomessa.


    • ammattikasvattajalle

      Tämä helppo kysymys on tarkoitettu ammattikasvattajalle, eli:

      -Minkälainen on ns. normaali, hyvä vanhempi??
      -Kenellä on mielestäsi oikeus päättää siitä??
      -Mikä lakipykälä sen luokittelee??
      -Miten kukaan voi olla se hyvä vanhempi, jos kukaan ei sitä oikeasti osaa määritellä??
      -Vaikuttaako biovanhempien sosiaalinen asema (tulotaso) millään tavalla huostaanottoihin??

      Ja näihin vastaaminen ei todellakaan ole mitään rakettitiedettä, joten vastaapa näihin helppoihin kysymyksiin, äläkä piiloudu sinne "emmä voi sanoo, ku kaikki tapaukset on erilaisia ja salassapidettäviä" muurin taakse??????????

    • tämmöst nyt

      Vähän aikaan sitten tällä palstalla oli keskustelua Salon perhetukikeskuksista, jossa väitettiin niiden olevan huostaanottoautomaatteja. Olen kuullu lähipiirissä tänä vuonna kaksi eri tapausta liittyen tuohon väitteeseen perhetukikeskuksista. Perheet ovat joutuneet niihin keskuksiin, ja sieltä lapset on jossain vaiheessa huostaanotettu mitä ihmeellisimpiin perusteluihin vedoten.

    • perhepolitiikkaa

      Ei tuo sosiaalinen toiminta parane Helsinkiin muuttamalla.

      Lapset pelastetaan kyvyttömiltä vanhemmilta 'täälläkin' ja toimitetaan lastenkoteihin ym.. Viranomaiset roikkuvat niskassa koht' puoliin 18 v. saakka, kun oppivelvollisuusikä nousee 17-ikävuoteen. Koulu tukee sossua kaikin tavoin ja toisin päin, kuten muuta hyödylliseksi kokemaansa piiriä, millä saa oppilaan ja vanhemmat pois "häiritsemästä" työtään.

      'Toiset ' vanhemmat eivät enää olekaan tervetulleita koululle. Yhteistyö-hoilotus loppui joidenkin vanhempien taholle kauan sitten. Postiluukusta satelee sossulle toimitettuja ilmiantoja.

      Syntyperäiset suomalaislapset jäävät jo ilman peruskoulun todistustakin! Lapsi menee ns. pesuveden mukana...peruskoulussakin... kun jotkut henkilöt ovat ottaneet oikeuden omiin käsiinsä, kun kerran laki antaa siihen oikeuden, niin miksi ei...

      sossulla ei ole tarjota koulua eikä rahaa lapsen auttamiseksi.

      Laki on Suomessa kaikille sama, mutta käytäntö kohtaa ainoastaan ilmiantojen ja juoruilujen kohteet karulla tavalla..

      Nujertaa...

      • Valehtelet!

        Puhut pelkkää paskaa.


      • Ammattikasvattaja
        Valehtelet! kirjoitti:

        Puhut pelkkää paskaa.

        Hieman omituisia ajatuksia, nimim. perhepolitiikkaa.

        Olisiko kenties parempi, mikäli koulu ei tekisi minkäänlaista yhteistyötä sosiaalipuolen kanssa? Kai ymmärrät moniammatillisten oppilashuoltoryhmien merkityksen? Käytännössä koulujen ja sos.puolen yhteistyö lepää koulujen ja kuraattorien varassa. Koulukuraattoreja ei tässä maassa ole ainakaan liikaa.

        Koulut haluavat yhteistyötä vanhempien suuntaan. Se on välttämätöntä varsinkin silloin, jos ongelmia on. Luulisin jokaisen käsittävän yhteistyön merkityksen ja hyödyt. Mitä enemmän lapsella on ongelmia, sen tarpeellisempaa koulun ja kodin yhteistyö on. Kummatkin osapuolet tavoittelevat lapsen/nuoren parasta.

        Se yhteistyö-hoilotus? Mitä mahdat tarkoittaa? Onko koulun tavoite sinusta se, että lapsellasi menisi huonosti? Entä mitkä ovat sinun tavoitteesi? Jos ongelmia on, eikö niitä pitäisi pyrkiä minimoimaan? Eikö tavoite ole yhteinen?

        Tekeekö koulu sinusta lastensuojeluilmoituksia ilman perusteluja?


      • jooooo, ehkä ei

        Tuo on tätä päivää. Lahjakas oppilas ei saa peruskoulun päästötodistusta, koska hänen "Vaativa vanhempi" perää lapselleen kelvollista kouluympäristöä.

        Oppilashuolto tuhlaa varojamme, kun laadukkaita ohjaajia ei voida jostakin ihmeen syystä palkata koulujen välitunneiulle pitämään huolta että kiusaamiskuviot voitaisiin jopa katkaista, niin että ketään syyllisiä ei enää syntyisikään. Oikea Aikuinen ei tärkeile wilmamerkkausten ynnäämisten kanssa, vaan on siellä oppilaitten mukana tsemppaamassa! -Tässä ja nyt. Se on sitä ikiaikaista (turhan asiantuntevalta kalskahtavaa) LÄSNÄOLOA, minkä myös äidit ja isät ovat aina hallinneet.


    • ammattikasvattajalle

      Vastausta odotetaan :D?????????

    • Kouvola

      kuuluu listaukseen.

    • treella
      • Ammattikasvattaja

        Koulun toiminta vaikuttaa kieltämättä hieman arveluttavalta. Sen voi kerrotun perusteella päätellä, ettei ainakaan asioista tiedottaminen ole kaikin puolin onnistunut.

        Näissä jutuissa on hyvä kaikesta huolimatta muistaa se, että esillä on yhden osapuolen näkemys tapahtumista ja asioista ja niiden käsittelytavoista. Emme tiedä tästäkään lähellekään kaikkea, niin kliseistä kuin sen toteaminen onkin.

        Yksinkertaisia koulukiusaamistapaukset eivät ole. Sen tiedän ettei esim. henkilökohtaista avustajaa yhdellekään oppilaalle aivan ilman perusteita anneta. Todellisuudessa hyvinkin heikot oppilaat saavat avustajan vain lääkärin diagnoosin pohjilta. Suoranaiset väkivallan teot ovat asioita, joihin opettajien pitäisi puuttua. Tämä juttu kertoo yhden totuuden. Se, onko se ainoa, on eri juttu.

        Toivoisin sekä koulun että Tampereen sivistystoimen johdon kuitenkin reagoivan asiaan.


      • hyviiveljii+-siskoi
        Ammattikasvattaja kirjoitti:

        Koulun toiminta vaikuttaa kieltämättä hieman arveluttavalta. Sen voi kerrotun perusteella päätellä, ettei ainakaan asioista tiedottaminen ole kaikin puolin onnistunut.

        Näissä jutuissa on hyvä kaikesta huolimatta muistaa se, että esillä on yhden osapuolen näkemys tapahtumista ja asioista ja niiden käsittelytavoista. Emme tiedä tästäkään lähellekään kaikkea, niin kliseistä kuin sen toteaminen onkin.

        Yksinkertaisia koulukiusaamistapaukset eivät ole. Sen tiedän ettei esim. henkilökohtaista avustajaa yhdellekään oppilaalle aivan ilman perusteita anneta. Todellisuudessa hyvinkin heikot oppilaat saavat avustajan vain lääkärin diagnoosin pohjilta. Suoranaiset väkivallan teot ovat asioita, joihin opettajien pitäisi puuttua. Tämä juttu kertoo yhden totuuden. Se, onko se ainoa, on eri juttu.

        Toivoisin sekä koulun että Tampereen sivistystoimen johdon kuitenkin reagoivan asiaan.

        "yhden osapuolen näkemys tapahtumista ja asioista ja niiden käsittelytavoista. Emme tiedä tästäkään lähellekään kaikkea, niin kliseistä kuin sen toteaminen onkin."

        KEITÄ tarkoittaa "Emme" eli tuo "me"?

        "Yksinkertaisia koulukiusaamistapaukset eivät ole. Sen tiedän ettei esim. henkilökohtaista avustajaa yhdellekään oppilaalle aivan ilman perusteita anneta."

        SINUN yksittäinen tietämys on vain yhden työntekijän (?) kokemus. MINÄ tiedän tapauksen,missä LS puolsi täysin epäkelvon opettajan takia valvotut oppitunnit, avustaja palkattiin niin, että opettaja kuvitteli avustajan olevan "avustaja". Ope kosti lapsille lasten vanhempien kritiikin siitä että ope mm pelotteli lapsia Helvetillä, joten hänelle ei voinut lasten mielenterveyttä vaarantamatta ehdottaa minkäänlaista rakentavaakaan keskustelua.

        Käytäntö on hyvin, hyvin usein mennyt niin, että joku vanhempi rohkenee kysäistä lapsen koulukaverin vanhemmalta miten em vanhempi on käsittänyt luokka- tai koulukuvioita, koska oma lapsi on usein kertonut kehnoista kokemuksista. Sitten alkaa ilmetä, että esim joku hiljainen oppilas on jo pitkään kärsinyt ulkopuolellejättämisestä tai opettajan taholta tulleesta ivasta.

        Kuohuttavimmiksi ovatkin sitten ilmenneet "Tasokkaitten" koulujen opettajien yhteydet / tuttavuudet raukkamaisen kiusaajaporukan vanhempien Hyväveli-yhteydet sivistystoimen edustajien kanssa.


    • hyvähyvävelijasisko

      Toisaalta niihin on vaikea puuttua,
      ihan yhtä toivotonta se melkein on
      kuin klisee äänestämällä vaikuttamisesta.

      Hyvä veli verkostot jylläävät monessa asiassa, vaikka ls:sta niiden vaikutus pitäisi karsia minimiin.

      Kertomassasi esimerkissä luulisi Lausteen johtajan olleen jäävi hallinto-oikeudessa, mutta näin häntäkin vain käytettiin "asiantijana" yksittäisen perheen tapauksessa vai kuinka monen...

    • 'kurikkalaanen'

      Kurikkaan ei kannata tulla..
      Täällä LS:lla on ehta hajota ja hallitse-ohjeistus.
      Ennen täällä työskenteli sos.tt, joka vapaa-ajallaan kävi "asiakas"perheiden ikkunoiden takana iltaisin. Tällöin kurikan huostaanotot olivat suurimmat ikinä.
      Nykyään hänen silloinen 'oppilaansa', jatkaa samaa missiota. Ilman kotirauhan häirintää toki.
      Hänen työparinsakin ovat vaihtuneet yhtä tiheään, kuin ovat alkaneet tuntea sympatiaa perheitä kohtaan.
      Mutta osaa silti vääntää asiat kuten itse haluaa. Varsinkin, jos perhe ei mahdu/suostu/halua, tämän ko. henkilön ehdottomana pitämäänsä 'muottiin'.
      Mitkä tämän 'muotin' raamit ovat..en ole saanut kysymälläkään selville.

    • se on tosi

      50-60 luvulla Enonkunta oli Suomen pahin, siitä on näyttöä.

    • VASTUUN KANTAJIEN

      VASTUUN KANTAJIEN -AIKA !

      TERVE KANSANTUNTO !

      Tekemästämme 100%

      Kokemastamme 101%

      Uuden rakenne muutoksen aika

      Sekä - Uuden kultuurin Perustaminen

      Täydellinen Rakenne Muutos :

      Maa joka tuntee Historiansa , , , menestyy

      Stener kansa !

      Kansalla on äly sekä viisaus kerää ne !

      K o h ta m i s e n t a t o : Ihminen tavattavissa , , ,

      Rakkauta ei tarvitse etsiä elämme - jo -r a k k a u d e s t a :))

      Lastensuojelun Malli : Salaisen asikirjan Diili-Suoja Estää totuuden !

      (Asenne - Tahdonvastaisesti ) Ale 18 vuotta Salaisen askirjan tulkinta - suoja !

      Ei aukene tutkinnoille ?

      Lain -Musta aukko - Diilin käytössä ?

      Varat ehtyy , , , ?

      Sieluton - Laki -Samaistuminen On ase : Lasta vastaan

      (Uhri Perheet kodit Lapset Orvot Lesket Ahdistusten kautta itsemuhiin ajautetut, , ,

      (Häpeäntuotolla - Virka " Tila sieluton -Laki !

      18 vuotta Kansleri valtakirja ! 18 vuotta Kasallistunto - Perustuslaki !

      U h r i t ! - Apu oma - Sielunlaastari

      Ratkaisu : Soviteluna ! Alkulähteeltä Dokumentti Videointi

      Lapsen Turva ! Kohtaa terve tunto - Omatunto

      Lapset palautetaan o m i i n - k o t e i h i n s s a:)

      Miljaadit - Valtion yhteiseen kassaan !

      Esteellinen tai jäävi hakeudu tehtävästä !

      Uusi Valinta rakkaudelliset tehtäviin / Virkoihin / Sopivuus / Palvelu

      testit ! (Palvelujen virkojen puolittaminen Miljaadisäästöt )

      Havaittu - virhe , , , vaadi , , , sovittelu (Omatunto )

      Terveessä tahdossa

      Kiitos Arvokas ihminen

      (Yksilö )

      • Hurmiola ?

        Torniossa ei lapsella , , , oikeutta :

        U h r i - p e r h e e t , , ,

        Hurmiokunta :)) , , , ?

        Vai kärsineet ovat mailmaa rakentaneet , , ,

        Veikko aloitti köyhäin, , , avun , , , Huonon kohtelun takia

        Heikki kertoi toimittajana , , , ?


      • Valinta , , , Hullu

        Valinta , , , Hullu , , , terve !

        Viisas , , , sairas !

        Yksinkertaisuudet hyökkää itseää , , , sekä toisian vastaan:

        Siis siirry Sivistyneseen , , ,

        Kaksisuuntaisen vuorovaikutukseen , , ,

        Tiedon ymärtäminen valmiiksi , , , Ainutketainen Ihminen

        Uuden kultuurin , , , Alku - liike , , , on alkanut !

        Ihmisen suojelu

        T I E D O S T A M I N E N : Siis siirry tiertoisuuden - valoon !

        Ajatuksen kirkkauteen !

        Psykolooginen prosessi jonka avulla pässee yhteyteen

        Sekä sisäisen , , ,

        Että ulkoisen t o d e l l i s u u d e n - k a n s s a

        Yhdessä tekeminen

        Myös paras on edessä :)

        Katse peiliin

        Olen yhteisöni paras sekä esimerkki

        Tärkein lenkki !


    • ...

      Turenki (Janakkala)

      Kyttäävät ja tekevät päätöksiä jossa ei ole asioita kirjoitettu oikein muokattu sanoja vähän omalla tavalla. esimerkki: Sosiaaliviranomainen oli sanonut lapselle että uusi paikka ostaa vaatteita sinulle johon lapsen vastaus mulla on jo vanhoja vaatteita ja lapussa luki Lapsi tykkää että saa uusia vaatteita.

    • vastuun kantajalle
      • OLIPA veikee

        Painu sinä vittuilemaan mutsilles, kun tollasen idiootin on susta muokannut. Vai olitko hyvässä lastiksessa, missä "sait mitä ansaitsit" ja susta tuli yhteiskuntakelponen? Amis ei tuohonkaan keskusteluyritykseen vastaa, mutta sen sijaan käskee mielipuolisessa tilanteessa olevia kääntäämään heidän nahkansa veresliha ulospäin.

        Voi saaatana miten aivotonta sakkia tää Monni vetelee perässään. Samaa porukkaa lappaa Halla-ahon tilasto-opeille taputtamassa: kikattavia Bimboja matalapäisten kainaloissa, pikku käsilaukuissaan sitten alkaa huvittavasti (?) kaikilla puhelimet pärrätä ja voi KIesus, että hihityttää.


      • OLIPA veikeelle
        OLIPA veikee kirjoitti:

        Painu sinä vittuilemaan mutsilles, kun tollasen idiootin on susta muokannut. Vai olitko hyvässä lastiksessa, missä "sait mitä ansaitsit" ja susta tuli yhteiskuntakelponen? Amis ei tuohonkaan keskusteluyritykseen vastaa, mutta sen sijaan käskee mielipuolisessa tilanteessa olevia kääntäämään heidän nahkansa veresliha ulospäin.

        Voi saaatana miten aivotonta sakkia tää Monni vetelee perässään. Samaa porukkaa lappaa Halla-ahon tilasto-opeille taputtamassa: kikattavia Bimboja matalapäisten kainaloissa, pikku käsilaukuissaan sitten alkaa huvittavasti (?) kaikilla puhelimet pärrätä ja voi KIesus, että hihityttää.

        Onkohan ne ryynit siellä dosetissa ihan kohdillaan?


      • ryyniaivolle
        OLIPA veikeelle kirjoitti:

        Onkohan ne ryynit siellä dosetissa ihan kohdillaan?

        Keksikää edes jotain muuta noitten dosettikorttien tilalle.


      • Kouvola
        ryyniaivolle kirjoitti:

        Keksikää edes jotain muuta noitten dosettikorttien tilalle.

        listalle.


    • uusia ehdokkaita?

      Tilenteet muuttuvat kunnissa ja yksi huono sossu voi yhtäkkiä aiheuttaa tilastopiikin oikeusturvarikkeissä.
      Ilmoitelkaa tänne uusista kunnista, jos on aihetta:

    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      130
      5015
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      32
      3167
    3. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      16
      1817
    4. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1780
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      19
      1635
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      71
      1501
    7. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      11
      1266
    8. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      19
      1257
    9. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      16
      1247
    10. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      11
      1235
    Aihe