hurghada vai sharm

vastailkaa

voisiko joku ystävällisesti kertoa oman mielipiteensä siitä, kumpaan egyptin kohteeseen sharmiin vai hurghadaan ensikertalaisten kannattaa mennä?! ja molemmista niin paljon hyödyllistä tietoa, kun vain joku jaksaa kertoa.. ja olisin todella kiitollinen jos joku joka on vieraillut molemmissa paikoissa vois kertoa kummanki hyvät ja huonot puolet. pidämme auringon otosta ja shoppailusta. ja olemme ajatelleet että käymme katsomassa pydamideja 2 päivän retken ( hintatietoa?) ja yhden päivän sukellusretkellä (hintatietoa?). lisäksi haluaisin tietää että onko molemmissa paikoissa mahdollista se 24 tunnin aikana tax free ostokset ja missä niitä voi tehdä?! kiitos jo etukäteen todella paljon. ja jos vielä saa pyytää niin toivoisin mahdollisimman paljo kommentteja!

7

14435

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • minna

      minäkin mietin aivan samaa, ja huomenna aion matkan varata. ehkäpä hurghadaan. Enemmän olen kuitenkin kuullut omilta tutuiltani hurhadasta parempana paikkana. retket kannattaa, kun muuten ei näkemistä. tuo vatsatautijuttu hieman ihmetyttää. yhtä likaista on thaimaassa ja en siellä ole koskaan saanut vatsatautia. odotellaan viestejä.niin ja matkamontella luki hyvin hurghadan kohdalla, että sakkalan kaupungin osassa enempi baareja ja el daharin enempi basaareja. tosin välimatka vain 7km

      • Joker

        Katsokaa vanhoja viestejä...niistä löytyy paljon tietoa molemmista kohteista.


      • Domina

        Matka-Monten Hurghada on syvältä...lento Luxoriin josta vajaan 5 tunnin bussimatka kaupan päälle Hurghadaan. Itse maksaisin muutaman euron lisää ja menisin vaikka Deturilla Hurghadaan. On paremmat hotellit ja suora lento.


      • minna
        Domina kirjoitti:

        Matka-Monten Hurghada on syvältä...lento Luxoriin josta vajaan 5 tunnin bussimatka kaupan päälle Hurghadaan. Itse maksaisin muutaman euron lisää ja menisin vaikka Deturilla Hurghadaan. On paremmat hotellit ja suora lento.

        juu, ehdottomasti deturilla, sillä se on kaikkein halvin. varasin sitten matkan tänään hurghadaan, vain 409 euroa tammikuun lopussa vko matka. jos joku edelleen tietää, voisi laittaa paikallisten toimistojen retkihintoja kairoon ja luxoriin


    • jouni

      Itse kävin tammikuussa Hurghadassa ja
      noista Aurinkomatkat /paikalliset matkanjärjestäjien hinnoista ois jotain..
      Luxor n.70e / 18e
      Kairo 2pv 150e /45e
      jeep safari 35e / 10e
      Snorklausretki 34e /15e
      Retket on samoja mutta luotettavuudessa on
      ongelmia.Eli joskus voi jäädä pysäkille jonkun sekaannuksen takia.Retkiin sisältyi yleensä ruokailu.Paikallisilla retkillä bussi/vene on yleensä täynnä venäläisiä.

    • sahelin76

      Hurgadha on suurempi paikka. Sharmi on enemmän sukeltajien ja rauhoittujien suosiossa. Tietenkin bailupaikkoja löytyy molemmista. Riippuu ihmisestä mitä hakee. Omat kokemukset on loistavia molemmista. Tosin matkani olen tehnyt ottamalla pelkät lennot Egyptiin ja matkaamalla ystävien kanssa siten. Näin rahankäytön pystyy paremmin itse hoitamaan.

      Mutta jos edullisesti tahdotte matkeilla, kannattaa käyttää paikallisia yleisiä kulkuneuvoja. Esim Hurgadha-Cairo pikavuoro uudessa hienossa lijna-autossa maksoi 50Eyptin puntaa/hlö (n7e). Snorklaus päivä, jos käy suoraan kysymässä retkiä järjestäviltä ihmisiltä. Pienen tinkauksen jälkeen maksoimme 100E£/hlö(n14€) tähän kuului ateriat ja juotavat.

      Cairossa kannattaa olla varovainen. Siellä on huijareita paljon. Kyseiset ihmiset tahtovat myydä teille esim ratsastusreissuja pyramideille, mutta kannattaa mennä vaikka paikallisella taksilla niiden lähelle ja kävellä. Samaiset ihmiset kertovat teille varmasti pitkistä kävelymatkoista, mutta yllätytte kuinka lähellä toisiaan pyramidit oikeasti sijaitsevat. Kävellen liikkuen niiden läheisyydessä ei jälleen tarvitse juosta.

      Toki matkanjärjestäjien retket lähtee hotellin portailta, mutta vauhti niissä on mitä on. Ehditte ottamaan muutaman kuvan, jonka jälkeen matka taas jatkuu!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      115
      9124
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      40
      2678
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      140
      2450
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      22
      2009
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      14
      1766
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      11
      1560
    7. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      15
      1517
    8. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      10
      1448
    9. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      14
      1306
    10. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      6
      1295
    Aihe