Asunnon osto velattomana.

Norpp4

Hei,

Olen juuri ostanut ensimmäisen asuntoni. Ostin asuntoni velattomana, eli kuvittelin maksaneeni edellisen asukkaan lainaosuuden pois. Ensimmäisessä vastikkeessa oli kuitenkin yllätyksekseni rahoitusvastike.

Olisiko minun siis pitånyt hoitaa tämä laina itse erikseen? Olisin kuvitellut tämän olevan välittäjän työ. Välittäjä ei myöskään missään vaiheessa ilmoittanut, että kannattaa maksaa lainaosuus pois.

Saatan kuulostaa uusiavuttomalta, mutta nämä asiat ei välttämättä ole itsestäänselvyyksiä ensiasunnon ostajalle, kun samaan aikaan on työstressit päällä.

9

314

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Isännöitsiä tietää

      Rahoitusvastiketta voidaan kerätä myös tulevia remontteja varten.

    • hmmm....

      Pankki ei yleensä myönnä lainaa kuin velattomalle hinnalle. Maksoitko velattoman hinnan?. Kuten edellinen niin yhtiö saattaa kerätä rahoitusvastiketta tulevalle rempalle mutta nehän selvitit kuten myös kaikki muutkin tulevat rempat ostovaiheessa...

    • Älä viivyttele

      Ota yhteys isännöitsijään ja sitten välittäjään, jos on vielä epäselvää. Älä viivyttele asian kanssa, jos vaikka haluat riitauttaa.

    • Yleensä

      Normaalisti aina kerätään rahoitusvastiketta tulevia remontteja varten. Asunnon velaton hinta tarkoittaa siihen kauppahetkellä kohdistuvia lainoja.
      Kivempi maksaa joku kymppi pikkuhiljaa kun että kerralla tulee tuhansien lasku.
      Aloittajalla ilmeisesti vähän vielä hakusessa että yhtiön osakkaat kustantaa koko yhtiön.
      Näitä vastikkeita on kolmenlaisia. Suoraan sanottuna yhdellä katetaan juoksevat kulut, yhdellä mahdolliset asuntoon kohdistuvat lainat ja yksi toimii säästöpossuna. Voidaan myös joutua tilanteeseen että peritään ylimääräisiä vastikkeita. Jolloin kyseessä yleensä on joku odottamaton tapahtuma tai huonosti hoidettu yhtiön talous.

    • big feet

      Yhtiövastike = rahoitusvastike hoitovastike. Kannattaa tarkistaa uudelleen asunnon kohteena olevista kauppapapereistasi, että mitä niissä sanotaan myyntihinnasta ja velattomasta kauppahinnasta. Netistä googlettamalla löytyi tämä: "Velaton myyntihinta tarkoittaa hintaa, johon sisältyy myyntihinnan lisäksi osakkeisiin kohdistuva lainaosuus. Tämä saattaa kuulostaa ristiriitaiselta, mutta asuntokaupan termeissä ”velaton” tarkoittaa sitä, että ko. summan maksamalla myös osakkeisiin kohdistuva lainaosuus on maksettu pois eli osakkeet ovat velattomat."

    • humaani_juristi

      Asunnon velaton hinta on sovittu myyntihinta ostamiisi osakkeisiin kohdistuva osuus asunto-osakeyhtiön veloista. Tämä usein ilmoitetaan asunnonmyynti-ilmoituksessa, jotta ostajaehdokas saa kokonaiskuvan siitä, millainen rahallinen panostus on edessä.

      Ostaessasi osakkeen maksat edelliselle osakkaalle myyntihinnan. Osuuden yhtiön velasta maksamisesta sinun pitää sopia yhtiön (isännöitsijän) kanssa.

      Jos olet maksanut em. velattoman myyntihinnan edelliselle omistajalle, niin suosittelen juristin palkkaamista asian tarkempaan selvittelyyn.

    • suuri puhallus

      Sinua on ilmeisesti petkutettu pahasti myyjän ja välittäjän toimesta. Käänny poliisin puoleen tekemällä rikosilmoitus otsikolla "törkeä petos". Esitutkinassa poliisi sitten tutkii onko rikos tapahtunut.

    • Kannattaa varautua.

      Vanhoissa taloissa valitettavasti nuo remonttirahoitusvastikkeet ovat ikuisia. Kun vanhat remonttilainat saadaan maksettua, uusia remonttilainoja on tulossa, rahaa kerätään myös tulevia remontteja varten.

      • Karvapallero

        Ei läheskään kaikissa taloissa. Joka tapauksessa tällaisesta vastikkeesta tietenkin pitäisi olla maininta isännöitsijäntodistuksessa.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nesteen bensapumput pois, tilalle latausasemat

      Näin se maailma muuttuu, kun Suomessakin liikenneasemat lopettavat polttoaineiden myynnin ja tarjoavat enää sähköä autoi
      Maailman menoa
      179
      1498
    2. Mietin sinua nainen

      Ikävöin sinua enemmän kuin voin myntää. Ajattelin et laitan sinulle viestriä (kirjoitin jo puhelimeen viestin) Sitten
      Ikävä
      55
      1032
    3. Härsilällä jännät paikat, saako hän 30 päiväsakkoa Rasmuksen tapauksesta

      Syyttäjä vaatii peräti kolmekymmentä päiväsakkoa Härsilälle, vaikka todistajan mukaan Rasmus aloitti nuhjaamisen, jossa
      Lapua
      63
      771
    4. Kyllä suoraan

      Sanottua vi.tu.taa. Miksi en toiminut silloin. Sama kun olisi heittänyt smagardin menemään.
      Ikävä
      35
      755
    5. Nainen, viime aikoina olen itkenyt sinua yhä useammin

      Niin kuin juuri äsken. Aamulla näin myös unta sinusta. Koskin unessa hiuksia päälaellasi, ja pyytelin sitä heti anteeksi
      Ikävä
      51
      707
    6. Voisitko nainen kertoa mulle

      Tykkäätkö sä musta, vai unohdanko koko jutun? Mä en viitti tulla sinne enää, ettei mua pidetä jonain vainoajana, ku sun
      Suhteet
      111
      700
    7. Ne alkaa aina yhdeltä

      jos mies et ole sattunut huomaamaan!
      Ikävä
      81
      669
    8. Haluan sinua mies

      Saat minut kuumaksi.
      Ikävä
      37
      666
    9. Voitaisiinko harjoitella rakas

      Näiden tekoa? 👶👶👶👶👶👶
      Ikävä
      71
      634
    10. Täällä iImenee vihamielisyys kristinuskoa kohtaan

      Ei taida sielunvaellus-/jälleensyntymisväellä olla omasta asiastaan mielekästä sanottavaa, kun pitää kiivaasti hyökätä e
      Hindulaisuus
      304
      609
    Aihe