2.5v lapsen tottelemattomuus

itku pääsee

Onko kenelläkään antaa vinkkiä siihen kun lapsi ei tottele.
Ennen lapsi oli todella kiltti. Kaupassa työnteli omia kärrejä nätisti vieressä, pihalla käveli todella nätisti, ei juossut, pysähtyi kun pyyti jne.
Tätä jatkui pitkään. Muut aina ihmetteli että miten meidän poika on noin kiltti kun heidän oli kauheita riiviöitä. Ja itsekkin olin tyytyväinen että ei meillä tuollaista käytöstä ole. Noh, annas olla kun talvi tuli...
Lapsi juoksee ulkona, ei tottele kun sanoo että pysähdy, juoksee tielle vaikka huudan että auto tulee. Kun otan kädestä kiinni niin alkaa kiljuminen ja repii kättä pois ja lysähtää maahan eikä kävelystä tule mitään.
Kaupassa käynti on suoraan sanottuna yhtä helvettiä.
Jos laittaa kärriin istumaan, kiljuu ja repii käsiäni koko ajan.
Jos saa itse työntää kärrejä niin juoksee ja törmäilee, tai uusin, hylkää kärrit ja juoksee pitkin kauppaa ja viskoo tavaroita hyllystä.

Viimeisin oli tänää. Visko lasipurkkeja (jotka minä sitten ihanasti jouduin korvaamaan) ja kun otin syliin niin potki ja kilju ja hakkasi.
Päästiin kassalle, oli pakko laskea poika alas. Puri miuta,
eikä mitenkään pienesti, vaan todella kivuliaasti. Nyt on käsi puremakohdasta turvonnu ja mustelma (iso) tuli.

Mikä siis neuvoksi kun lapsi ei enää tottele?!?

8

536

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Ennen kiltti

      Huoohhh kuullosti niin tutulle!!!!
      Meillä on 2 v 3 kk tyttö joka oli 2 vuotiaaksi asti niin kiltti ja tottelevainen, että kaikki aina kehui,ihaili ja ihmettelikin.
      Tytön kanssa kaikki oli helppoa, pystyi lähtemään mihin vain ja aina käyttäytyi hienosti. Joskus jotain pientä kiukkua, mutta meni hetkessä ohi.

      2 vuotiaasta eteenpäin näitä kiukkuja on riittänyt.
      Juuri kauppareissut ihan kamalia, tyttö ei suostu istumaan kärryssä vaan juoksee joka paikkaan ja haluaa laittaa kärryyn kaikkea. Kun kiellän niin saa raivarit ja alkaa heittää tavaroita ja lopulta käy maahan raivoamaan!! Rauhoittuu sitten kun kannetaan autoon.
      Ennen kävimme paljon ulkona kävelemässä. Nykyään ei onnistu kävelyretket, juoksee minne sattuu eikä toivoakaan että kävelisi samaan suuntaan.
      Hermostuu nykyään ihan pikkujutuista, kaikki pitäisi mennä niin kuin tyttö haluaa tai sitten huudetaan niin että naapuritkin kuulee.

      En osaa siis vinkkejä antaa kun meillä sama tilanne. Kiltti tyttö on muuttunut aika äkäpussiksi:)
      Toivottavasti olisi vain joku vaihe menossa ja se tottelevainen tyttö palaisi pian!:)

    • Ei auta itku

      Hän on jo sen verran iso, että ymmärtää loistavasti puhetta. Sanot, ettet vie häntä enää kauppaan, koska hän ei tottele ja rikkoo tavaroita ja sitten myös pidät tämän lupauksen. Voitko hoitaa kauppa-asiat, kun lapsen isä on kotona?

      Katsotte parin kuukauden kuluttua uudelleen, osaako lapsi olla kaupassa kiltisti. Teet selväksi, että jos huono käytös toistuu, niin kauppaan ei taas yhdessä mennä pitkään aikaan.

    • itku pääsee

      Lapsi on pakko ottaa kauppaan mukaan koska ollaan oltu aina kaksistaan.
      Ennen kauppaan menoa kyllä kerrataan säännöt ja lapsi kuuntelee. Mutta kauppaan kun päästään niin se keskustelu unohtuu.
      Kaupassa kun yritän selittää että täytyy olla nätisti niin ei auta, kiljuu ja huutaa, ei kuuntele.
      Olen sortunut välillä jopa lahjontaan, mutta sekään ei auta.

      Meillä on nyt talven aikana tullut tuo oma tahto tosiaan esille. Meilläkin raivotaan pienistäkin asioista. Jos joku ottaa lelun, jos kissa makaa lapsen tavaran päällä, jos ei saa jotain jne..

    • luy865

      Ah, niin tuttua.

      Meillä on tällä hetkellä tilanne, että käyn vain pakolliset ja pikasimmat ostokset yhdessä lasten ja etenkin tuon 2,5v:n kanssa. Niitä kun on kaksi, villitsevät toisensa joskus ihan täysin. Vähän helpottaa se, että muksut saa etsiä tuotteita kaupasta "tässä lukee omenoita, missähän niitä olisi. Haluatko laittaa tarran pussiin, otatko omaan kärryyn jne". Toki se sitten vaatii enemmän aikaa ja kärsivällisyyttä myös äidiltä, joten ei kannata ihan suoraa töistä lähteä ostoksille.

      Yleensäkään meillä harvoin kävellään minnekään tai missään. Joko juostaan, tai äiti vetää käsipuolesta makarooni-lastaan perässä. Ja tuo äksyily on alkanut jo aikaa sitten, siihen on jo totuttu, että kaikki mulle tänne heti.

      Entä jos kaupassa laitat sinne isoon kärryosaan heti jos ei tottele ja otat pakolliset ostokset ja poistut, annat vaikka huutaa siellä. Tai jätät kärryt siihen, käytte autossa jäähyllä ja kokeilette uudelleen?

    • itku tulee

      Oon välillä tehnykki niin että laitan isoon kärriin istumaan. Mut sitten ite hikoilen (huutaminen tässä vaiheessa vielä menee) sitä poislähtöä. Lapsi jäkittää jalkojaan niin etten saa nostettua häntä pois kärrystä ilman, että otan ensin kengät pois jalasta. Jolloin saan jalat niistä "väliköistä" pois. Ja sehän se vasta kamalaa on. yrittää siinä sitten laittaa vielä kiljuvalle lapselle kengät takaisin jalkaan.
      Tää on niin pien paikka että kaikki on kävelymatkan päässä (meillä ei siis ole autoa) joten siksi kävelemme kaikkialle. Olenkin tehnyt niin että isot ostoksen teen toisella paikkakunnalla jolloin mummo voi lasta vahtia. Pakkaseen ostan siis ruokaa. Ja kaupasta käymme ostamassa hedelmät, maitoa ja vihannekset. Ja välillä muutakin.

      Olen myös yrittäny tuota että punnitaan nämä ja laitat ne sitten itse kärriin. Mutta kun se juokseminen siellä kaupassa vie voiton.

      toivon että tämä vaihe ei kestä vuosia.. :D
      tosi rasittavaa kun haluaa että toinen kävelisi ja poika tykkää kävellä, eikä istua rattaissa. Niin sitten ulkoillessa se menee huutokonsertiksi kun juoksee miten sattuu eikä kuuntele tai pysähdy.
      Pyörä on otettu nyt käyttöön niin se vähän hillitsee. Mutta pyörällä emme voi aina kulkea kun on koira mukana, menemme metsään tms.

      kotona olemme kokeilleet jäähypenkkiä mutta tuo osaa lyödä senkin leikiksi. Hänestä on vain hauskaa kun siinä istutaan. Kun komennan ekan kerran niin toinen vaa nauraa ja sanoo että menee penkille istumaa. Eli ottaa sen leikkinä.

      • mene pyörällä

        kauppaan niin on ihan sama saatko lapselle enää kenkiä jalkaan kauppareissun jälkeen ja laita vaikka kumpparit kauppaan niin on helppo riisua ja pukea takaisin.
        Täällä toimi autokärryt vähän aikaan(istui niissä nätisti) mutta ei enää..Eli isommille ostoksille en ota lasta kauppaan mutta jos olisi pakko niin istuttaisin kärryihin ja saisi siinä huutaa,voisin yrittää josko hiljenisi syömällä rusinoita askista..


    • mnii

      Meillä myös kaksivuotias ravaa kuin heikkopäinen. Jostain syystä onneksi tottelee suurimman osan ajasta, eikä tunge kaikkea kärryyn mukaan, ja antaa palauttaa hyllyyn sellaiset, mitä ei oteta. Odottelen tässä vaan, että eiköhän meilläkin vielä kiukummaksi mene jossain vaiheessa.

      Mutta mutta, eikö ne Supernannyssa anna tuon ikäiselle tehtäviä? Voisiko sitä koettaa? Eli koetat keksiä jännää, mitä lapsi voi tehdä samalla, niin hän saa purkaa intoaan. "Hae juusto! Onko tuo oikea juusto, syötiinkö me tuota, etsi oikea", jne. Meillä auttaa ainakin, kun lapsi saa itse valita, viedä takaisin (siitäkin saa jännän tehtävän, kun koettaa jänniä äänenpainoja ja kehuu) ja hakea uutta. Viskominen on kai yleensä turhautumista/tylsistymistä, niin jos koettaisit tehdä siitä jännää? "Hyvä hyvä, tuo purkki kärryyn nätisti! Noin sitä pitää", jne. Sen purkin voi sitten sujauttaa hyllyyn takaisin huomaamatta, mutta onpahan lapsi saanut käydä kokeilemassa ja tehdä itse valintoja.

      Tsemppiä! Kyllä se voimia vie touhuavan lapsen kanssa, vaikkei tuollaista edes olisi. Onneksi ne ei ihan moisia höyrypäitä ole loppuelämäänsä. :)

    • murkkujen äiti

      Sellaista se on, 2v:n kanssa. Se kuuluu ikään. Lapsesi opettelee oman tahdon ilmaisemista. Aikansa sitä kestää, kunnes tulee seesteisempi kausi, ja sen jälkeen en tahdo-ikä. Sitten saattaa taas hetkeksi helpottaa ennen seuraavaa tahtoikää. Jne.

      Joten koita kestää. Kyllä hän vielä joskus sinua kuuntelee, nimittäin sitten kun hänen oma lapsensa on tuossa iässä. Mutta ei hän siksi kuuntele, että voisi tehdä kuten sinä neuvot, vaan jotta voisi tehdä toisin.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Huomenna teen sen

      Se on nyt päätetty. Pääsen pois tästä epätietosuudesta.
      Ikävä
      78
      3218
    2. Hakkarainen: persut Venäjän ja Pohjois-Korean tiellä

      Hakkarainen entisenä persujen kärkipoliitikkona tietää, mitä puhuu. https://www.is.fi/politiikka/art-2000010422614.html
      Maailman menoa
      200
      1972
    3. Ilouutinen! Anniina Valtonen heitti jymy-yllätyksen - Tämä ei jätä kylmäksi!

      Ohhoh, tämäpä ylläri! Anniina Valtonen sai puolisonsa kanssa lapsen viime vuoden lopulla. Lue lisää: https://www.suomi2
      Suomalaiset julkkikset
      25
      1841
    4. Fuengirola.fi: Kohuissa rypenyt Jari Sillanpää, 58, harvinaisessa haastattelussa: "Minä haluan..."

      Ex-tangokuningas on kertonut kuulumisiaan Espanjan Aurinkorannikolta. Että ei muuta kuin elämässä etiäpäin, Jari Sillanp
      Kotimaiset julkkisjuorut
      27
      1528
    5. Ootko muuten vieläkään hiffannut

      Että en kuulu sinun maailmaasi? On meissä samaa, ja samaa aaltopituutta oli, mutta tunsin oloni usein hyvin vaivautuneek
      Ikävä
      166
      1395
    6. Miten nyt sanoisin

      tämän sinulle. Oletko mielessäni päivittäin, kysyin itseltäni ja vastaus oli, kyllä olet. Yllätyin, päädyin oudoille tei
      Ikävä
      88
      1375
    7. Susta on tullut

      Ihana nainen. ❤️
      Ikävä
      52
      1099
    8. Mistä vuodesta

      lähtien olet ikävöinyt kaivattuasi?
      Ikävä
      97
      1028
    9. Tämä ei voi jatkua

      Näin. Eilisen jälkeen tulin siihen tulokseen.
      Ikävä
      55
      844
    10. Voitko vain unohtaa

      Minut. En ole sinun arvoisesi
      Ikävä
      59
      830
    Aihe