Yksityisyys ja luotsien rooli sen suhteen

Hei,

Kirjoitan seuraavan tiukkaan tyyliin korostaakseni asian tärkeyttä. Olen siis leppoisa iloinen itseni kaiken tämän takana, eikä kirjoitus ole tarkoitettu moitteena. :)

Useampaan otteeseen on nyt otettu puheeksi joko se, että käyttäjät puhuvat luotsista tai ylläpidosta, luotsit puhuvat luotsista tai ylläpidosta ja luotsit puhuvat käyttäjistä.

Luotsin toimi on luottamustyö. Se tarkoittaa sitä, että teillä on pääsy luottamukselliseen, yksityiseen informaatioon. Kaikki mikä on piilotettua tietoa eikä näin ollen näkyvissä muille käyttäjille, tulee pysyä yksityisenä. Suomen laki takaa ihmisille niin tiukan yksityisyydensuojan, että jo luotsi-/ylläpitotoimenpiteistä puhuminen on käytännössä suojaa rikkovaa toimintaa. Estoista, niiden luonteesta tai ominaisuuksista ei siis tule puhua, varsinkaan käyttäjille, myöskään ylläpitotyökaluista ei tule kertoa tai niitä kenellekään kommentoida.

Luottamus toimii myös siltä osin, että luotsin on voitava luottaa kanssaluotseihin. Ei siis puhuta selän takana, kritisoida avoimesti toimintaa vaan sanotaan rehdisti jos jokin ihmetyttää tai pohdituttaa. Asian voi hoitaa luotsipalstalla tai ylläpidon välityksellä, mutta puskista hyökkääminen ei ole kovinkaan hyvää käytöstä. Tarkoituksena on seistä rinnakkain ja jos joku luotsi tekee jonkin päätöksen, sen takana seistään. Mikäli kuitenkin tuntuu että väärin meni, ottakaa yhteyttä ylläpitoon ja asia selvitetään, yksityisesti. Käyttäjien edessä ei tule ryhtyä nurisemaan jonkin luotsin toimista eikä käyttäjille tule uskoutua luotsien välisistä suhteista. Luotsien on voitava luottaa toisiinsa.

Myös ylläpitoon voi luottaa, me olemme tietoisia tämänhetkisestä lainsäädännöstä, luotsien yksityisistä uskoutumisista ja meille raportoiduista asioista. Me emme tuomitse ja kysymme, jos jokin ihmetyttää. Me olemme niin luotsien kuin käyttäjienkin puolella ja haluamme taata kaikille samanlaiset oikeudet. Kaikille samanlaisen, turvallisen ja viihtyisän ympäristön olla.

Jos teillä on ongelma, ihmetys, ärsytys tai ilo, meille saa kertoa. :)

Terveisin,

S24 Martta

4

143

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Tuonhan pitäisikin olla jo selviö kun tähän hommaan lähdetään, joidenkin kanssa tuo yhteistyö toimii ja joidenkin kanssa ei. Ja hyvä on myös tietää että tarvittaessa on ylläpitokin takana ja tukemassa ellei tuota tukea kollegoista löydä. Ja yhdessähän luotsitkin ovat tiiviimpi rintama kuin yksinään, edellyttäen että kaikki tukevat toisiaan.

    • En tiedä, mistä S24 Martta oli saanut kimmokkeensa asialliseen tietoiskuunsa, mutta hiukan se kolahti itseenikin. :)

      Kun olen tällainen kiistanalaisen imagon omaava "keikkaluotsi", jonka motiiveja ja tekemisiä joillakin on tapana asenteellisesti epäillä ja kyseenalaistaa, tulin jossain maininneeksi, että hommia on hoidettu ja asiattomuuksia karsittu.

      Poistin kommenttini (vaikkei siinä sinänsä mitään uutta ollutkaa).

      ***

      Tämä on siinä mielessä villi tilanne, että muutamat asiat, jotka jo aiemmin on tiennyt ja joista rivikirjoittajana on voinut mainita "vapaasti", muuttuvatkin luotsin roolissa salattaviksi. Kyllähän esimerkiksi ylläpidon "työkaluista" vähintään mutua liikkuu varsin laajasti.

      Periaate on kuitenkin selkeä; noin sen pitää ollakin. Pitää vaan muistaa roolinsa. :)

      Siviilissä tuli kyllä vedettyä nimensä muutamaankin paperiin, joissa lupasi pitää suunsa kiinni tietoonsa tulleista asioista.

      ***

      Tuo tuntui lohdulliselta, että ylläpito on luotsienkin puolella. Että jos tekee työnsä sovitusti, niin sen luulisi riittävän. Ainakin tällaista "häiriötilanteen hoitajaa" tuo lämmitti. :)

    • Joskus voi luotsaaminen olla raskastakin...silloin on hyvä tietää että niin ylläpito kuin kolleegatkin löytyvät taustajoukoista=)

    • HIIIIOP!!! Muistakaamme myös nämä asiat!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Takaisin ylös

    Luetuimmat keskustelut

    1. 57-vuotiads muka liian vanha töihin?

      On tämä sairas maailma. Mihin yli 55-vuotiaat sitten muka enää kelpaavat? Hidasta itsemurhaa tekemään, kun eläkkeelle ei
      Maailman menoa
      349
      4171
    2. Haluatteko miellyttää kumppaninne silmää?

      Entä muita aisteja? Mitä olette valmiita tekemään sen eteen että kumppani näkisi teissä kunnioitettavan yksilön? Olette
      Sinkut
      278
      2357
    3. By the way, olet

      mielessäni. Olet minulle tärkeä, niin suunnattoman tärkeä. En kestäisi sitä jos sinulle tapahtuisi jotain. Surullani ei
      Ikävä
      136
      1693
    4. Onko kaivattunne suosittu?

      Onko teillä paljon kilpailijoita? Mies valitettavasti näyttää olevan paljonkin naisten suosiossa :(
      Ikävä
      102
      1475
    5. J-miehelle toivon

      Hyvää yötä. Voisiko nykyistä tilannetta uhmaten vielä pienintäkään toivetta olla, päästä kainaloosi joskus lepääämään.
      Ikävä
      85
      1423
    6. Täytyi haukkuu sut lyttyyn

      En haluu tuntee rakkautta sua kohtaan enää ja haluun unohtaa sut mut sit tulee kuiteki paha olo kun haluis vaan oikeesti
      Ikävä
      61
      1277
    7. Haluatko S

      vielä yrittää?
      Ikävä
      60
      1255
    8. Kylpyläsaaren Lomakylän kahvilaravintola

      Kävimme syömässä Kylpyläsaaressa. "Naudanliha burgeri" maksoi 18,90 euroa ja lisäksi limsa 4,50 euroa. Annoksen hinnaks
      Haapavesi
      56
      1142
    9. Onkohan sulla enää tunteita

      kun nähdään seuraavan kerran? Niin hyvä fiilis on ollut viime aikoina, että se on nyt pahin pelkoni. Oletkohan unohtanut
      Ikävä
      36
      1084
    10. Rakkauden riemuvoitto

      Valta voidaan voittaa tiedolla. Mutta tieto on huonompi kuin kauneus, hellyys ja rakkaus. Siksi kauneus on vallan ja tie
      Hindulaisuus
      343
      1016
    Aihe