Milloin 125 heppaiseen Fiestaan 6 lovinen manuaali ?

6 tarvitaan.

Milloin 125 heppaiseen Fiestaan tulee 6 lovinen käsivaihteisto ? Monilla muilla malleilla on tuon tehoisissa ja pienemmissäkin jo 6 loviset käsivaihteistot.

Mielestäni vaihde 6 voisi olla tarkoitettu moottoritie nopeuksille. Tai muulloin tilanteisiin, jossa ns. loikkari olisi OK

10

254

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • sama juttu

      Olen miettinyt ihan samaa asiaa. Vääntöä lienee 125 heppasessa sen verran, että jaksaisi puksuttaa kuutosellakin. Fiesta ST:ssä 6-lovinen vaihteisto on.

    • Ford vastasi.

      Hei,

      Kiitos yhteydenotosta Ford Asiakaspalveluun.

      Kysymänne 6-lovinen manuaalivaihteisto on saatavana ainoastaan tällähetkellä Ford S-MAX:n. Valitettavasti emme voi kuitenkaan varmuudella sanoa tulevista muutoksista mitä ne ovat ja milloin ne voisivat toteutua.

      Mukavaa alkanutta viikkoa!

      Ystävällisin terveisin,
      Saara Ovaska

      Sain tuollaisen vastauksen kysymykseeni.

      • Vaikuttaa että

        Ei tainnut ymmärtää kysymystä.


      • ......
        Vaikuttaa että kirjoitti:

        Ei tainnut ymmärtää kysymystä.

        Fiesta ecoboost-koneella kulkee 5-vaihteella moottorinkierrosluvulla 1000 r/min 42,5 km/h, siis huipputehokierroksilla (6000 r/min) se kulkee teoreettisesti 255 km/h. Että tuo vitonen on suurempi, kuin monessa autossa on kutonen, ei se mielestäni kaipaa kyllä kuudetta vaihdetta. Jos vaikka vitosella ajetaan sataaviittäkymppiä, niin kone kiertää vasta 3500 r/min.


      • rrrtrtrtrtr
        ...... kirjoitti:

        Fiesta ecoboost-koneella kulkee 5-vaihteella moottorinkierrosluvulla 1000 r/min 42,5 km/h, siis huipputehokierroksilla (6000 r/min) se kulkee teoreettisesti 255 km/h. Että tuo vitonen on suurempi, kuin monessa autossa on kutonen, ei se mielestäni kaipaa kyllä kuudetta vaihdetta. Jos vaikka vitosella ajetaan sataaviittäkymppiä, niin kone kiertää vasta 3500 r/min.

        Tämän vahvistan. Fiesta ei tarvitse 6-vaihdetta. Olen todennut monta kertaa kun maantiellä ajellessa. Erittäin ripeä ja sitkeä auto maantielle sekä kaupunkiin.


      • ........
        rrrtrtrtrtr kirjoitti:

        Tämän vahvistan. Fiesta ei tarvitse 6-vaihdetta. Olen todennut monta kertaa kun maantiellä ajellessa. Erittäin ripeä ja sitkeä auto maantielle sekä kaupunkiin.

        Minulla itsellänikin on ollut nyt pari viikkoa alla tuo 100 heppainen manuaalivaihteisolla. Edellinen auto oli Focus vm 2008 samantehoisella 1.6 litraisella koneella. Fiestan loota on huomattavasti "harvempi", jo pienemissä vaihteissa vältykset Vs. Focus ovat suuremmat.Esim. kakkosvaihde risteyksestä lähtiessä tuntuu jopa suurelta. Vitonen on selvä ylivaihde, ei kyllä kaipaa kutosta, turhaa enää yksi lisävaihde hämmennettäväksi. Tehoa riittää, joten isot välitykset pelittävät hyvin.
        Ripeästi kulkeva auto ja myös maantieajossa kuin iso auto, ei mitään eroa Focukseen. Huomattavasti ripeämmin kulkee kuin tuo entinen focukseni. Teho siis sama ja painossa eroa ajoneuvovaalla punnittuna vain 120 kg.
        Ajelin noin 15 vuotta kahdella eri focuksella ja kun tyhjää takapenkkiä kuskasin, niin tulin siihen päätelmään, että numeroa pienemmälläkin autolla tulen toimeen. Ajettavuudessa ei mitään eroa, helpompi pysäköidä ahtaisiin paikkoihin ja bensaa näyttää kuluvat 1,2-1,5 litraa vähemmän.


    • 6 TARVITAAN !

      Koeajoin Ibitsan 140 HP ja moottoritie nopeudessa 130 kmh oli kierrokset alle 3000 kierrosta minuutissa !

      150 mittariin , niin kierrokset olivat 3000 !

      Mitä vähemmän kierroksia, sen taloudellisempi ja moottorille parempi.

    • merkillinen Ford !

      Katsoin äsken että Focus samalla 125 heppaa koneella on 6 lovinen manuaalilaatikko !

      Miksi Focukseen saa 6 lovisen laatikon mutta Fiestaan ei ?

      Edes tämä 140 heppainen naisille suunnattu Fiesta tulee vain 5 lovisella laatikolla !

      Yaris jossa parhaimmillaan 100 hevosta tulee heti 6 lovinen laatikko ja Yaris on jatkossa saatavana vain 5 OVISENA MALLINA !

      Fiesta 140 heppainen tai ST malli ei edes RAHALLA saa 5 ovisena !

      Todella tyhmää touhua Fordilta.

      Mustangista luin äsken, että nyt siitä tulee malli joka tarkoitettu myös Britannian ja Australian muut vasemman puolen liikenteen maat ! yhteensä 25 uutta maata avautuu Mustangille !

      Miksi ei aijemmin ?

      • .......

        Kyllä Fiestan loota vaan on jonkinverran "harvempi" kuin Focuksen, esim. jo kakkosvaihde on vältykseltään suurempi, huomaa kun lähtee risteyksistä kakkosvaihteella. Vitonen on jo selvä ylivaihde. Kyllä meikäläiselle ainakin riittää hyvin viisilovinen, ei kaipaa yhtä vaihdetta lisää hämmenettäväksi.


      • ......

        Tarkistin noita välityssuhteita Focus/Fiesta ecoboost-moottorilla. Vitosvaihteella moottorikierrosnopeudella 1000 r/min Focus kulkee 37,4 km/h ja Fiesta 42,5 km/h. Focus kulkee sillä joidenkin niin välttämättömänä pitämällä VI-vaihteella 44,5 km/h. Että talla tiskissa Focus teoteettisesti kulkee kutosvaihteella noin 12 km/h nopeammin kuin Fiesta vitosvaihteella. Voi todeta, että välityssuhde on kummassakin tapauksessa niin suuri, että autosta loppuu teho ennekuin edes mootorinopeus nousee punaiselle. Teoreettisesti siis Focus kulkisi(6000 r/min) 267 km/h ja Fiesta 255 km/h. Voi siis todeta, että Fiesta ei taatusti tarvitse tuon tehoisella koneella kutosvaihdetta.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      68
      4783
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      15
      2290
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      26
      1816
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      13
      1536
    5. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      32
      1481
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1328
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      10
      1247
    8. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      15
      1156
    9. 23
      1102
    10. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      4
      1091
    Aihe