Visa Debit-kortti

Debitillä?

Uskaltaako luottaa, että Visa Debit-kortilla saa nostettua automaateista käteistä
(ei luotolta)? Lähden yksin teinien kanssa kesällä Roomaan ja en haluaisi suuria summia käteistä kantaa mukana, mutta en halua olla pulassa että en saa lisää rahaa nostettua.

12

2649

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • parga

      Kyllä voit luottaa. Mullakin pelkkä debit ja Italiassa käydään joka kesä. Myös Roomassa.

      • Debitillä

        Kiitos :)


    • un bicchiere

      Kyllä onnistuu, ihan samalla lailla kuin Suomessa. Minulle oli yllätys se, että samana päivänä sai nostaa vain 250e käteistä pänkkiautomaatilla. Ei yhtään enempää. Korttia kyllä sai vinguttaa kaupoissa ihan normaalisti, mutta käteisen nostolle oli päiväkohtainen raja.

      Onko muilla kokemusta tästä? Tää oli käytäntö 2013 ja tänävuonna.

      • jjknkjnkjnkjn

        Saat säädettyä sitä kortin päivänostorajaa omassa verkkopankissasi tai pankin konttorissa. Kannattaa pitää se mahdollisimman pienenä, koska jos kortti ja tunnusluku varastetaan, niin ainakin sen nostorajan verran sitten lähtee rahaa tililtäsi.


      • Höpönlöpön
        jjknkjnkjnkjn kirjoitti:

        Saat säädettyä sitä kortin päivänostorajaa omassa verkkopankissasi tai pankin konttorissa. Kannattaa pitää se mahdollisimman pienenä, koska jos kortti ja tunnusluku varastetaan, niin ainakin sen nostorajan verran sitten lähtee rahaa tililtäsi.

        Aprillipäivä meni jo. Ei vaikuta sitä eikä tätä Italian pankkiautomaatteihin, mikä nostoraja kortissa on Suomessa. Italiassa käteisnostoraja on 250 euroa päivässä.


      • Höpönlöpön2
        Höpönlöpön kirjoitti:

        Aprillipäivä meni jo. Ei vaikuta sitä eikä tätä Italian pankkiautomaatteihin, mikä nostoraja kortissa on Suomessa. Italiassa käteisnostoraja on 250 euroa päivässä.

        Höpölö itsellesi. Ei ole olemassa mitään Italian laajuista nostorajaa. Nostoraja
        riippuu kortin haltijan pankista ja mahdollisesti pankkiautomaatin haltijapankin omista säädöksistä.


      • roomassa

        Kerran puhuin erään pankkimiehen kanssa eräässä Roomalaiisessa pankissa juuri tuosta että voiko nostaa isompia summia bancomatista. Hän sanoi että se riippuu minkä maalainen kortti on ja mitkä on säännöt juuri siinä maassa. Minulla on ruotsalainen pankkikortti, joka vastaa debitkorttia, siis vain käteistä. Pankkimies käski nostamaan pienempiä summia peräjälkeen. Minun onnistui nostaa neljä kertaa peräjälkeen samasta bancomatista 200 €, siis yhteensä 800 €. Melkein kaikissa roomalaisissa pankeissa on bancomaatteja ulkona ja sisällä pankissa. Nostan aina isommat summat pankin sisällä bancomatissa. Yleensä bancomaatti seisoo pankin eteishallissa ja siinä on usein myös vahti kopissaan.
        Rooman poliisit suosittelevat nostamaan bancomatista käteistä ei siis maksamaan kaupoissa ja ravintoloissa kortilla. Useat kapuat ja ravintolat eivät edes ota vastaan korttia. Minun ruotslaisella pankkikortilla rkäteisen nostamien ei maksa mitään vaikka nostaisin kuinka monta kertaa, mutta Visa ottaa joka kerran muutaman pennin valuutan vaihdosta Ruotsin kruunuista euroon.


    • Niinpä niin

      Ja edellisellä kirjoittajalla kokemusta tietysti löytyy eri Italian pankkien automaateista pilvin pimein... :-))) Minulle jonkun verran on ehtinyt kertyä, kun satun maassa asumaan. ;-) Mutta ei se mitään, elämäntilanteet kun ihmisillä vaihtelee niin toiseen maahan tässä suuntaan minäkin, ja se maa ei todellakaan ole Suomi.

      Suomi24 on tunnetusti Wikipedian jälkeen heti hyvänä kakkosena, jos ei peräti ykkösenä, tuossa tietojen luotettavuudessa. :-))) Vaan uskokaa toki ihan rauhassa kaikki mitä täällä täytenä totena kerrotaan, kyllä ne asiat sitten itse oppii kantapään kautta kun oikeasti eri maissa vierailee.

    • kokemusta on

      Kyllä Italiassa on se nostoraja.

      • Näinpä näin

        Nostoraja joka vaihtelee eri pankkiketjujen välillä. Ja nostotaja on per tapahtuma ei per päivä. Sitten omalla kortilla taas on oman pankin kanssa sovittu nostoraja.


    • noora3

      Eli nostaa voi ensin 250 ja sitten kortti uudestaan koneeseen ja lisää rahaa tarvittaessa.

    • jupukki1

      Ja joka nostosta veloitetaan erikseen muutamat prosentit.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 120
      2563
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      66
      2368
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      16
      2061
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      19
      1727
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      21
      1648
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      14
      1460
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      16
      1413
    8. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      27
      1393
    9. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      16
      1367
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      6
      1292
    Aihe