Hihnassa toisille koirille vinkuminen, hätäily ja yli-innokkuus

helpless

Elikkä meillä on tällästä ongelmanpoikasta lenkeillä. Koira tarkkailee hirmusesti ympäristöä, ja auta armias kun se bongaa toisen koiran jossain - kadun toisessa päässä tai missä vaan. Koiralleni tulee pakottava tarve keskittyä toiseen koiraan niin, ettei makupalatkaan saa huomiota kääntymään kuin hetkeksi. Jos toinen koira on täysin välinpitämätön, selvitään me suht helposti ohi juurikin makupaloihin keskittymällä. Jos toinen koira osoittaa vähänkään kiinnostusta omaani kohtaan, alkaa vinkuminen, hätäily ja koira innostuu aivan älyttömästi. Herkut kiinnittää huomion vaan hetkeks, eli niidenkään avulla ei päästä ohi ilman jäätävää innostumista ja riehaantumista. Vinkkejä miten koiran saa keskittymään muihin asioihin kuin toisiin koiriin? Vinkkejä miten päästäis koirien ohi vinkumatta?

11

185

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Jos kyse on

      pelkästä intoilusta eikä oikeasti aggressiiivisesta räyhäämisestä, niin koirasi on vain sosiaalinen ja paras tapa päästä ongelmasta eroon on sallia, mikäli vastapuolelle sopii, lyhyt tapaaminen. Sen ei tarvitse olla pitkä leikkisessio vaan vain moikataan ja sitten koiralle kehotus "tule".

      Jos taas mukana on räyhäämistä samaa sukupuolta olevien kesken, silloin pitää muuttaa taktiikkaa siten että kysyy vastapuolelta, edelleen paitsi että sopiiko moikata, myös onko vastapuolella tyttö vai poika, ja sitten jos eri kuin oma, vasta päästää sesset kirsukosketukseen.

      Tästä luvan kysymisestä on se hyvä puoli että näin koirasikin oppii että kaikkia ei voi eikä saa tavata. Vanhemmiten tuo ongelma kyllä vähenee eikä intoilu ole enää samaa luokkaa mitä varmasti nyt nuorena on.

      Tuossa lenkkisosiaalistamisessa pitää muistaa pari sääntöä. Eli jos koirat saavat leikkiä, niin tulee pitää huoli että hihnat eivät pääse sekoamaan. Se voi aiheuttaa epämiellyttävän tilanteen joka eskaloituu tappeluksi(tämä voi sitten hankaloitta jatkoa). Ja kun ollaan kirsumitan päässä toisistaan vain ohimennen moikkaamassa, hihnaa ei saa kiristää kun olet lähdössä(koira saattaa tulkita tämän puolustuspyynnöksi, ja tämäkin vaikeuttaa tapaamisia jatkossa). Oikea tapa on sanoa koiralle mennään, ja pitää hihnaa juuri ja juuri sen verran löyhällä ettei kiristystä tunne.

      Omistajien rennon rauhallinen ilmapiiri helpottaa asiaa aina.

      • helpless

        Onhan tuo kokeilemisen arvonen vinkki kokonaisuudessaan, kiitos! Mut ainakaan toi oma rauhallisuus ei oo koskaan auttanu mitään, ei toi koira taida ees erottaa eri tunteita ym. Vaikka ois kiireinen, hermostunu tai rauhallinen niin reaktio on aina sama. :'D


    • Sama mantraus

      Yllä oleva neuvo on hyvä ja nimenomaan pääpaino omassa rauhallisuudessa. Kun koira huomaa ettei ympärillä tapahdu mitään mullistavaa siirtyy rauhallisuus hiljalleen koiraankin. Omakin teki tuota mutta seisoin vain hiljaa paikallani ja katsoin eteen, pari kertaa koira tempoi vaan alkoi sitten ihmetellä miksi minä vain seisoskelen. Eli älä huomioi negatiivista käytöstä vaan aina positiivista yksinkertaisesti :)

      • aloittajaaaa

        Meillä tää taktiikka ei toimi, koska koira ei kiinnitä mitään huomiota mihinkään muuhun kun siihen toiseen koiraan. :/ Tai saattaapa tuo nykyään joskus jopa vilkaista mua, kun on tottunut siihen että onnistuneen ohituksen jälkeen palkitaan.


    • Meillä toimii

      Myös se että koira pääsee monta kertaa viikossa koirapuistoon. Ei ole lenkillä olevat koirat sitten yhtä kiinnostavia. Huomaa heti jos on liian kauaa pidetty taukoo koirapuistosta niin intoilee sitten lenkillä.

    • Pölölö

      Omalla koiralla on sama ongelma mutta positiivista siinä on se että se haluaa vaan tutustua eikä räyhätä toiselle koiralle. Itse olen kouluttanut niin että pieni nykäsy hihnasta ja sana '' anna olla'' keskittää koiran huomion, se voi olla vaikka mikä tahansa sana mikä on helppo ja sanottu rennosti, mutta jämäkästi. Aluksi oli hankalaa asian suhteen mutta pidemmän ajan päälle sitten alko toimimaan, Ja suosittelen että hommaat sille omia koira kavereita leikkimään ja pari kertaa viikossa vapaana juoksemaan ni saa ylimääräisen energian purettua. (vaikka veisikin pitkille lenkille mutta eri asia se on koiralle tuo vapaana juoksu).

    • koirankoulutus

      Vaikea sanoa tästä mitään kun ei ole tarkkoja tietoja. Onko koirasi leikattu, onko se uros vai narttu, kuinka nuori? Onko aina ollut samanlainen, koska ilmeni?

      • aloittajaaaa

        Leikkaamaton 2 -vuotias narttu. Rotuna kiinanharjakoira, ja sen kyllä huomaa. Kaikkein eniten kun innostuu juuri saman rotuisista koirista, mikä on aika käsittämättömän tuntuista. :D On pennusta asti pelännyt isoja (etenkin mustia) koiria, tai ainakin siis siitä asti kun koira on mulla ollut (eli noin 8 kuukautisesta eteenpäin). Kuitenkin kaikenkokoisia lenkillä vastaan tulevia koiria kohtaan lähes samanlainen reaktio. Ja ongelma on muistaakseni ilmennyt ihan siitä alusta asti.


    • alottaja

      Ainiin. Se pääongelma/pääoire on se järjetön, hermostunut(?) läähätys mikä alkaa kun tuo näkee toisen koiran. Se ja vinkuminen loppuu hetken kuluttua siitä, kun toinen koira on kadonnut näköpiiristä.
      Ja joo, yritän nyt elää ja lenkkeillä tuon ensimmäisen vinkin mukaan. Saapi nyt nähä tuleeko touhuun mitään rauhaa.

      • Hyvä homma

        jatka vaan samaan malliin nyt niin veikkaan että noin vuoden kuluttua sinulla on käsissäsi kuin eri koira. Pidät vaan itsesi rauhallisena kaiken aikaa ja juttelet koirallesi paljon, ja tilanteissa joissa olet saanut luvan tutustuttaa koiraasi toiseen juttele omistajankin kanssa kuin olisit aina tuntenut hänet. Koirat saattaa jännittävässä kohtaamisessa myös tulkita omistajien hiljaisuuden vaaran merkiksi. Omistajien ystävällismielinen jutustelu poistaa jännitteitä myös koirilta. Luota koiriin, mutta silti valmis puuttumaan tilanteisiin seuraamalla niiden käytöstä.

        Jos sitten joskus sattuukin niin että homma ei onnistu vaan tulee rähinää, niin älä näytä koiralla missään tapauksessa että olisit jotenkin järkyttynyt. Vaan tuumi vain sille että no seuraavan kerran sitten taas paremmin. Jos jonkun kanssa ei ota sujuakseen, niin siirrä se yksilö niihin jotka ohitetaan vaan. Joskus sitä kannattaa antaa kaveruksille toinen mahdollisuus ajan kanssa.

        Kannattaa kysyä niissä tapaamisissa vastapuolen koirien nimet ja kertoa jo kaukaa kuka on tulossa. Ne jotka joudutte vastapuolen omistajan/koiran epäsosiaalisuuden vuoksi ohittamaan tapaamatta keksi itse niille nimet ja käytä niitä. Näin annat koirallesi kuvan että tunnet kaikki alueen koirat ja se oppii näin kunnioittamaan sinua.


    • alottajaa

      Nyt kun ollaan käyty aika paljon koirapuistossa riekkumassa, niin tää käytös hihnassa on vaan villiintyny. Nyt tää innostuneisuus on noussu ihan pilviin ja koira yrittää syöksyä (leikkimään) toisen koiran luokse vaikka miten yrittäisin estää. Ja se on vähän ongelma, koska asun seudulla jossa tosi moni koiranomistaja tuntuu olevan kiireinen (tai jotain muuta, en tiedä) eikä koirani saa mennä heidän koirien kanssa leikkimään. Saa nyt nähä helpottuuko tää enää millään vai onko peli menetetty.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      92
      1683
    2. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      174
      1320
    3. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      105
      1118
    4. Jennika Vikman avoimena - Isosisko Erika Vikman ohjeisti napakasti Tähdet, tähdet -kisaan: "Älä.."

      Jennika ja Erika - niin ovat kuin kaksi marjaa! Ilmeiltään, ääneltään ja eleiltään hyvinkin samanlaiset - toinen on kyll
      Suomalaiset julkkikset
      16
      1108
    5. Mitäs nainen

      Meinaat tehdä viikonloppuna.
      Ikävä
      87
      946
    6. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      46
      895
    7. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      68
      881
    8. Kirjoita nainen meistä jotain tänne

      tai minusta, ihan mitä haluat. Niinkin voi kirjoittaa, etteivät muut tunnista, esim. meidän kahdenkeskisistä jutuista. K
      Ikävä
      65
      850
    9. Vedalainen metafysiikka

      Termi ”metafysiikka” kuuluu Aristoteleelle. Metafysiikka tarkoittaa ”fysiikan jälkeen” eli tietoa siitä, mikä on tavalli
      Hindulaisuus
      289
      773
    10. Ai jaa sinä oletkin ahnas

      Ja romanttinen luonne, nyt vasta hiffasin että olet naarastiikeri. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan.
      Ikävä
      107
      758
    Aihe