Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Erakoksi Gran kanarialle

Erakkomies

Ensimmäisen kerran kanarialla ollessani vuonna 1995 matkaopas kertoi meille että jossakin laaksossa asustaa mies joka siellä viljelee joitain vihanneksia ja elää erakkona. Itse asun Playa del Inglesissä, eläkkeellä olen ja täydellinen erakkoluonne. En ole asuinvuosien aikana kertaakaan käynyt ravintolassa enkä edes illalla kaupungilla kävellyt. Talvikuukausien aikana lisäksi ärsyttää suunnattomasti kun melkein jokainen vastaantulija puhuu suomea. Lisäksi kun pienellä eläkkeellä sinnittelen joudun käymään halpamarketeissa jonne lyhin reitti kulkee suomalaisten ravintoloiden ohitse. En ole muuta kuin kotona yleensä ja lueskelen paljon.

Olen ajatellut erakoitumista kanssa. Melkein täydellistä eristäytymistä yhteiskunnasta. Osaisiko joku saarella asuva kertoa mistä päin kannattaisi alkaa etsimään jonkinlaista laaksoa jonne voisi rakentaa pikkuhiljaa jonkinlaisen asumuksen. Ei siis taloa vaan ihan alkeellisen majapaikan. Alkuun voisi majoittua telttaan ja luonnontavaroista sitten kyhätä majan. Lämpöä täällä riittää ja vettäkään ei juuri koskaan sada joten ihmeellinen maja sen ei tarvitsisi olla.

Autoa ei ole käytössä eikä edes ajokorttia enää joten hankalaa on alkaa tuollaista paikkaa etsimään. Saako moposkootterin vuokrata ilman ajokorttia?

Paikan olisi hyvä olla edes jonkinlaisen patikointimatkan päässä maantiestä että pääsisi linja-autolla kauppaan. En varmasti usko että tulisin toimeen salaatilla ja muilla vastaavilla. Joten säilykkeitä sitä tarvitsisi ja mausteita. Energiankulutus tietenkin on minimissään kun ei liiku ollenkaan enkä nytkään juuri ruokaa tarvitse. Lisäksi tarvitsen paljon kirjoja kun luen paljon.

Kiitos jos joku osaisi neuvoa. Saaren linja-autokarttaa olen seurannut ja voisin alkuun ihan patikoida katsomaan paikkoja. Onko joku ehkä ollut patikoimassa tuollaisissa laaksoissa joissa ei asu ketään?

Ihan vakavissani minä näitä tiedustelen joten älkää minua syyttäkö sellaiseksi provoilijaksi

34

1493

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Provotutka

      Saat 9/10 pistettä tuosta provosta. Ei ollenkaan hullumpi

      • Erakkomies

        Ihan vakavissani minä nuo kysymykset laadin


    • hermiitti

      Tosi hyvä, onnea vaan! Sitten kun kyllästyt erakon elämään, niin ilmoita netissä joko täällä, tai jollain espanjalaisella palstalla majasi sijainti. Sen jälkeen sinun ei enää tarvitse olla yksin, koska kaikki haluavat tavata erakon.

    • Green Field, Ingles

      Onko suvussasi ollut mielisairautta?? Onko kukaan sukulainen ollut
      a) Kommari?
      b) poliisi?
      c) kokkari?
      Jos vastaus on EI kysymyksesi on vilpitön ja aito!

      • Erakkomies

        Kaikkiin muihin vastaan ei, mutta olen kokoomuksen äänestäjä itse sillä tiedän että yrittäjät työllistävät ja pitävät suomen pyörimässä ja ovat niitä oikeita duunareita. Siinä missä ruokakauppias tulee aamulla kuudelta töihin, tekee pitkän päivän, tavallinen kassatyttö tai poika tekee sen 6 -8 tunnin vuoron. Tupakille tietenkin kymmenen kertaa päivässä välillä. Sen jälkeen kauppiaalla jatkuu paperihommat, eli yrittäjän työt. Yrittäjän työ on se oikea duunarihomma. En ole itse koskaan ollut koskan en olisi jaksanut niin pitkiä päiviä ja nyt kun eläkkeellä olen niin pois yhteiskunnasta on kaipuu.


      • Osta vene se kannattaa
        Erakkomies kirjoitti:

        Kaikkiin muihin vastaan ei, mutta olen kokoomuksen äänestäjä itse sillä tiedän että yrittäjät työllistävät ja pitävät suomen pyörimässä ja ovat niitä oikeita duunareita. Siinä missä ruokakauppias tulee aamulla kuudelta töihin, tekee pitkän päivän, tavallinen kassatyttö tai poika tekee sen 6 -8 tunnin vuoron. Tupakille tietenkin kymmenen kertaa päivässä välillä. Sen jälkeen kauppiaalla jatkuu paperihommat, eli yrittäjän työt. Yrittäjän työ on se oikea duunarihomma. En ole itse koskaan ollut koskan en olisi jaksanut niin pitkiä päiviä ja nyt kun eläkkeellä olen niin pois yhteiskunnasta on kaipuu.

        Mikset vaan hyppää kumiveneeseen ja painele merelle.Varmasti saisit olla yksin eikä tuu kukaan suomalainen kyselee yhtään mitään.
        Kannattas ottaa yhteys johonkin lääkäriin..


    • kanarian robinson??

      Inglesin rannalla oli muutama vuosi sitten jonkunlainen maja. Luulen että poliisit hävittivät sen, koska näytti olevan paljon juoppoporukkaa. Myöskin Inglesin ja San Agustinin välisellä tiellä olevan sillan alla asui muutamia pitemmälle lomalle jääneitä. Muuten varmaan saaren sisäosista varmaan löytyisi hyviäkin paikkoja, mutta milläs sinne vedet ja ruuat raahaat, kirjoista puhumattakaan. Mutta ehkäpä joku vakiasukas osaa neuvoa paremmin.

    • toinen erakko

      olen 63 vuotias suomalainen mies ja niinikään tavattoman tympääntynyt ihmisten seuraan jotka jauhavat pelkää paskaa

      . Myös minä pidän hiljaisuudesta ja kirjoista

      olen asunut tähän asti 5 vuotta marokon puolella

      ajatellut siirtyä kanarialle

      mutta en oikein tiedä myöskään mistä siellä rauhaisan kolon löytää


      . Mulla on Agadirissa omistusasunto, nykyaikainen kaksio

      jos haluat vuokrata sen , hinta olisi 300 e kuussa


      plus sähkö




      00212 639113567

      • Erakkomies

        Kiitos asiallista vastauksestasi. Kiinnostaisi kyllä enemmän asua jossakin missä ei tarvitsisi ihmisiin juuri törmätä. Marokosta en taas tiedä mitään ja haluaisin asustella täällä kanarialla. Ehkä jostakin löytäisi jonkun laaksomajan jonka voisi vaikka vuokrata joltakin. Sähköä en tarvitse. Kaasulla osaan laittaa eväät.


    • ........,,,,,,,.....
      • Erokkomies

        Vaikuttaa todella mahtavalta paikalta ja tuolla voisi ihan viljelläkin jotain. Mutta se on myynnissä eikä ole 29 000 euroa rahaa. Olen yrittänytkin vastaavia paikkoja etsiskellä nettisivujen kautta mutta ihan tuloksetta. Kunhan se vain olisi syrjässä ja mieluiten jossakin aivan korvessa. Nytkin tässä Inglesissä musiikki kuuluu sisälle niin että korvat raikaa. Tätä olen jo kuunnellut vuosia mutta en jaksa enää. Kesällä on helpompaa mutta talvikausina yhtä helv...iä.


    • Jos kerran olet

      siellä känäriällä niin etkö voisi ihan kierrellä siellä saarilla mistä sen kolosi löytäisit?

    • Kaukana viihtyvä

      Teneriffalla taitaa olla muutamia melko sopivia seutuja ,joita itsekin olen miettinyt. Asiahan on kuitenkin niin, että jonkinlainen perusinfra kuitenkin pitää olla.

      Eli juomakelpoista vettä pitää olla saatavilla lähistöltä ilman suurempaa vaivaa.Vettä tarvitaan pesemiseenkin. Ruoanlaittoon pitää löytyä mieluummin jotain muuta kuin kaasua. Ei niitä kaasupulloja jaksa montaa kertaa kuukaudessa lähteä hakemaan jollain linjurikyydillä ja viiden kilometrin kävelyn päälle senjälkeen.
      Polttopuut alkavat loppua ympäristöstä aika pian, jos pelkästään niiden varaan aikoo jäädä.

      Siis sähköä on oltava saatavilla.

      Jos eläke tulee Suomesta, niin pankkiyhteys on mukava olla olemassa. Sehän onnistuu netin kautta helposti. Joten toimiva tietoliikenneyhteys lisäksi.

      Jos espanjan kieli on hallussa, niin kirjastoja voi käyttää hyväksi. Mutta kirjastoja tuskin kovin kaukaa asutuskeskuksista löytyy. Tällöin tulee taas netti avuksi. Sieltä löytyy jopa kirjojakin luettavaksi plus miljardi muuta jatkuvasti uusiutuvaa juttua.

      Sitten myös joku mopo tms. on avuksi. Ne ei paljoa maksa eikä bensa myöskään. Minulta ei ole koskaan mitää kortteja kyselty.

      Eläkeiässä alkaa kaikenlaista kremppaa tulla esiin. Sitä enemmän mitä kauemmin elää. Joten toimiva terveyspalvelu järkevän matkan ja ajan päässä. Unohtamatta hammaslääkäripalveluita. Paljon lukeva voi joutua uusimaan silmälasejaankin. Moni on tietysti laitettu eläkkeelle monien erilaisten syiden takia hyvin nuorenakin, jolloin vanhuusiän vaivat ovat vielä kaukana edessäpäin. Mutta sieltä ne alkavat pikkuhiljaa nousta esiin ihan kuin huomaamatta.

      Kännykkäkentän ulottuvilla oleskelu antaa turvallisuutta tilanteeseen kuin tilanteeseen.

      Toisaalta maailmassa on paljon halvempiakin ja lämpimämpiäkin paikkoja mennä erakoitumaan. Millä hyvänsä Kanarian saarista saattaa olla talvisaikaan vähän epämukaviakin kelejä.

      Erakkomies ei ehkä ole ajatellut ihan kaikkea vielä ihan loppuun asti. Olet todennäköisesti melko nuori iältäsi ja siinä mielessä vähän kokematon erakkohaaveissasi? Minä olen asiaa jo aika paljon ajatellut ja huomaan jatkuvasti uusia asioita, mitä tulee huomioon ottaa. Lopullinen ratkaisu minulla on vajaan vuoden päässä eli vuoden 2015 helmikuussa olen jossain muualla. Vain kohde on enää auki.

    • Green Field, Ingles

      Luulen että Erakkoukki löytää itsensä kohta asumassa Green Fieldissä!!

      • Patong

        Green Field? Never heard.


    • Green Field, Ingles

      Patong? Never heard? PatPong Road??? Siellä sä olet kuin kotonas, syöt kadulla, nukut kadulla, nait kadulla ja tietyst juot kadulla , spurgu!

    • Barraquito = ei kirj

      Erakkona voi varmaankin elää Kanadan, USAn tai Skandinavian metsissä. Siellä on ilmaista ruokaa, mikäli osaa kalastaa, metsästää ja marjastaa/sienestää.
      Kanarian metsissä ei kasva mitään syötävää ihmisille. Eli kaupoissa on käytävä ainakin kerran viikossa. Bussiyhteydet ovat kaukana vuoristosta, saatat joutua kiipeämään kinttupolkuja paahtavassa auringossa painavine nyytteinesi. Ei ole eläkeikäisen homma. Joku vahva nuori tuosta saattaisi selvitäkin.
      Ja entä kun tulee talvella hirmumyrskyt, tuuli 140 km/h ja vettä 80 mm/t. Siinä menee erakot ja laavut sen silän tien vesimassojen ja mudan mukana. Unohtamatta metsäpaloja, jotka ovat yleisiä kesäisin kaikilla saarilla.
      Eikä täälläkään saa kaataa puita eikä noukkia maasta mitään ilman maanomistaja lupaa. Jos haaveilet rakentavasi talon laavakivistä, toivottavasti olet rakennusmestari ammatiltasi - jo ensimmäisen maanjäristyksen osuessa kohdalle, löydät itsesi kivikasan alta.

      Ainahan voit ostaa itsellesi aasin (muutama viikko sitten oli yksi myynnissä hintaan 200 euroa), pitää muutamaa vuohta, kanoja ym. Noistahan saa ravintoa, mutta muita mahdollisia ongelmia nuo eivät ratkaise.

      Osta kuule vaan kunnon talo jonkun rauhallisen kylän läheisyydessä ja asetu sinne. Täkäläisethään ei paljon metsässä viihdy, joten saanet olla aivan rauhassa. Järkeä peliin..

      • Barraquito = ei kirj

        Jos haluat erakoitua tutustu El Hierroon, La Gomeraan tai La Palmaan. Näillä saarilla erakoituminen on kenties mahdollista. Tosin El Hierrolla rytisee jatkuvasti, tämän vuoden puolella reilusti yli 400 järistystä..
        Koska sinulla näkyy olevan nettiyhteys, siitä vaan tutkimaan kyseisiä saaria ja niitten asukaslukuja ja maastoa.
        Muuten, eihän kukaan voi kyhätä luvatta yhtään mitään kenekään toisen maalle. Joten, unohda koko juttu..
        Lueskele vain vuorotellen Jack Londonia ja Robinso Crusoeta, ja elä hengessä mukana.


      • tietoa ja kokemusta
        Barraquito = ei kirj kirjoitti:

        Jos haluat erakoitua tutustu El Hierroon, La Gomeraan tai La Palmaan. Näillä saarilla erakoituminen on kenties mahdollista. Tosin El Hierrolla rytisee jatkuvasti, tämän vuoden puolella reilusti yli 400 järistystä..
        Koska sinulla näkyy olevan nettiyhteys, siitä vaan tutkimaan kyseisiä saaria ja niitten asukaslukuja ja maastoa.
        Muuten, eihän kukaan voi kyhätä luvatta yhtään mitään kenekään toisen maalle. Joten, unohda koko juttu..
        Lueskele vain vuorotellen Jack Londonia ja Robinso Crusoeta, ja elä hengessä mukana.

        Järkevä mimmi (muistaakseni?) olet. Plussia siitä. Olen ihan samaa mieltä.

        Vaikka se Erakkomies olisikin eläkkeellä, luulen, että ei ole paljoakaan yli 30-vuotias. Paremminkin vielä alle sen. Elämänkokemus näköjään puuttuu häneltä.


    • Perdone.

      Kyllä Gran Canarian sisäosien laaksoissa olisi mahdollista asustella melko erakkona, mutta ne maat omistaa joku, joka saattaa olla erittäin vaikea löytää.
      Vettäkin valuu ylävuorilta ja on ihan juomakelpoista, laitettu jopa kuntoon joitakin paikkoja, joista valuu vettä "kallion sisältä".
      Ja maa tuottaa pari-kolme pottusatoa vuodessa. Manteleita, hedelmiä ja vihanneksia voi kasvattaa; kanat kotkottaa. Bussilla olisi mukava käydä "suurkaupungissa" kerran viikossa.
      Mutta se on varmaa, että siellä ei pärjää, ellei ole muuta kuntoa kuin kantaa Inglesin kaupasta kassi ja lukea kirjoja.
      Ruumiillisen kunnon pitää olla tavallista parempi jaksaakseen.
      Öisin voi olla kylmää sisämaassa, joten pitemmän päälle pelkkä teltta/vuohimaja ei riitä. On kokemusta molemmista majoista ympäri maailman.
      Merenranta-alueilla asia on ihan toinen, lämpöä riittää, paitsi sadeaikana.
      Paras vaihtoehto on siis vuokra-asunto jonkun pikkukylän kupeessa sisämaassa. Onnea matkaan!

      • Erakoksi?

        Ei onnistunut edes saksalaiselta 40 vuotta sitten, tai suomalaiselta 50 vuotta sitten. Nimittäin ryhmä saksalaisnuoria saapui suomalaiseen erämaahan tarkoituksenaan rakentaa sinne mökki hirsistä joita kaatoivat valtion metsästä. Silloinkin viranomainen pysäytti puuhat vaikka oltiin Euroopan äärilaidoilla. Lähemmäksi tavoitetta pääsi Meänteis joka ehti erakoitua käsittääkseni useamman vuoden Lankojärvellä Saariselällä. Viranomaiset lopettivat senkin. Gran Canarialla on kai miljoona asukasta Ahvenanmaan kokoisella saarella. Mahtaako löytyä rauhaa?


    • 3+34

      Niin, johan tuossa joku jo epäilikin, että kaverilla ei taida olla ihan kaikki inkkarit kanootissa.

    • :D :D minä kanssa

      ei muuta kun tuumasta toimeen. oma moposkootteri peffan alle. kunnon telttavarustus tarakalle. skootterin kannattaa varustaa kunnon sivulaatikoilla. muutama aurinkopaneeli läppärin ja kännykän latausta varten. aluksi kuivamuonaa varastoon ja ei muuta kuin päristelemään. aina kun tienoot ja ympäristö rupeaa tympimään niin kamat kasaan ja maisema vaihtuu. tai jos maanomistaja tulee mussuttamaan.varmasti ympäristöstä löytyy jokin luonnonkaunis rantakaista jota turistit ehtinyt pilaamaan.moposkootteri vie abaut 2l 100km joten sen hankittuas kustannustehokkaita kilometrejä. :D
      kunnon nomadimeininkiä.

      • minä kans. :D :D

        ... tai miks ei kunnon wanhanajan jurttamökki. helppo pystyttää ja purkaa. sijoittaa monkijään niin kyllä sellasta perävaunussa vetelee. :) muistaa vaan et iltasella ottaa kohtuudella käynyttä vuohenmaitoa jonka käynyt viimeviikolla lypsämässä naapurin tiluksilla. :D


      • auts!
        minä kans. :D :D kirjoitti:

        ... tai miks ei kunnon wanhanajan jurttamökki. helppo pystyttää ja purkaa. sijoittaa monkijään niin kyllä sellasta perävaunussa vetelee. :) muistaa vaan et iltasella ottaa kohtuudella käynyttä vuohenmaitoa jonka käynyt viimeviikolla lypsämässä naapurin tiluksilla. :D

        Jaa, jos erakkona haluaa alunperinkin asua, niin miksi suuntaa ensiksi Inglesiin? Samalta ja muiltakin saarilta kyllä löytyy yksinäisiä paikkoja. Toki se Mercadona nyt ei ihan vieressä ole. Osta mopo, niin pääset kauppaan. Provoksi minäkin tätä epäilen. Eihän kukaan noin hölmö ole? Eihän?


      • hihulihei
        auts! kirjoitti:

        Jaa, jos erakkona haluaa alunperinkin asua, niin miksi suuntaa ensiksi Inglesiin? Samalta ja muiltakin saarilta kyllä löytyy yksinäisiä paikkoja. Toki se Mercadona nyt ei ihan vieressä ole. Osta mopo, niin pääset kauppaan. Provoksi minäkin tätä epäilen. Eihän kukaan noin hölmö ole? Eihän?

        Älä luulekaan.


    • jr.

      Ehdotan sinulle luola-asumista Gran Canarian keskiosissa tai Pohjois-Teneriffalla. Molemmista löytyy vapaita luolia, kun osaa vain kysellä. Laita vaikka paikallislehteen ilmoitus, että etsit sellaista. Muuten sitä kovasti ihmettelen, että miksi sinua ärsyttää suomenkielen kuuleminen. Suomenkieli on kaunis kieli ja voihan sitä aina kuunnella. Vastaaminen on sinun käsissäsi! Ilmeisesti tämä sinun erakoituminen liittyy johonkin rakkaustarinaan, josta et ole osannut irrottautua. Kaikkea hyvää sinulle, elämä on!!!

    • pont nef

      Ikävä kyllä ei suomenkieli ole kaunista kuunneltavaa. Paljon kauniimpaa on ranska tai Italia jos valita saa. Erakkona voi olla suurkaupungissakin, voi olla jopa helpompaa. Pariisin siltojen alle vaan, ei ehkä törmää heti maanmiehiin.

      • Kieli suussa

        Joo ranska on kaunista: Pers es le moi


    • GC:n kävijä

      Kanarialle erokoksi, ei paha. Kun vain onnistuisi.

      Totta on, että Gran Canarian jossain laaksossa asuu joku erakko, sinne olisi ollut muutama vuosi sitten opastettu reissu, jäi käymättä, mutta kaverit kertoi reissusta.

      Erakko asuu jossain laakson pohjalla kissojen ja muiden kotieläinten kanssa. Arka mies, mutta ystävällinen. Ei kaipaa huomioo, mutta tulee tervehtimään. Paikka on jossain Arquinequinista sisämaahan päin. Sais olla erakko rauhassa, mietin minä.

      Mutta kiehtova ajatus, erakkona kanarialla. Se vaan vaatii niin paljon, että jättäisin tekemättä. Mutta onhan sitkeitä ihmisiä, jotka tekevät, mitä haluaa. :)

    • antierakko

      "sinne olisi ollut muutama vuosi sitten opastettu reissu"

      Siis erakon luo järjestetään opastettuja reissuja. Voi yhtä hyvin! Nykyajan erakot taitavat ollakin kaikista seurankipeimpiä. Niillä on oikein matkatoimistojen kanssa sopimukset, että tulkaa vaan porukalla pällistelemään.

      • Ei Rakko

        Tuo Erakon juttu on aika korni kaikessa naiviudessaan. Myös koko keskustelu, lukuun ottamatta joitakin asiallisia kommentteja. Barraquita näyttää tietävän asiasta ilmeisen paljon. Suomessa on helpompi selviytyä erakoituneena ja se mahdollisesti maksaa vähemmän, kuin se että joku hiton hörhö lähtee täältä "Kanarialle erakoksi" Me, joilla on vielä hitunen järkeä päässä ja olemme yhteiskunnassa kiinni, maksamme kyllä kaikenlaisten huuhaa-ilveilijöiden kokeilut. Maksammehan esim. Suomessa lojuvien ja seiniä töhrivien, kaikenlaisesta työstä kieltäytyvien, "nerojen" ja fyysisesti terveiden anarkistien elättämisenkin. Tällä hetkellä (vielä) lähes kolmen Aan luokkaan kuuluva Suomi Espanjaa varakkaampana euromaana maksaa osittain myös niiden vastuuntunnottomien Kanarialla loisivien ja pummaavien hölmöjen kulungit jotka luulevat olevansa omillaan.


    • Kanaria

      Gran Canarialta löydät varmasti paikkoja erakoitumiseen, lähdehän kiertelemään. Soriassa on joitakin luolia, joissa jo asuu hippejä, mutta kyselemällä lödät varmasti jotain . Moganista pohjoiseen päin löydät halvalla vuokrattavia taloja, mutta silloin pitää kerran kuussa tavata vuokranantajaa, jos se ei ole sitten liikaa se. Etsivä löytää, ja maaseudulla on tilaa!

      • pöh

        höpö höpö


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      69
      2217
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2043
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      78
      1658
    4. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      41
      1480
    5. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1476
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      10
      1377
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      31
      1344
    8. 52
      1238
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      62
      1190
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      28
      1169
    Aihe