Hieman rahastuksen makua...

Hääkutsun saannut

Sain joitakin aikoja sitten lähisukulaiseni häihin kutsun. Kivahan tietty on mukaviin juhliin mennä, mutta... Tämä pariskunta on ollut yhdessä jo 15v. ja lapsiakin on siunaantunut vuosien varrella, mielestäni elämän luulisi olevan jo vakiintunut. Vaan nyt tuli kutsun myötä niin kovat toiveet häälahjojen suhteen, lähinnä rahaa ja rahaa matkakassaan yhteiseen matkaan, oli tilinumeroita ja lahjalistaa.
Hieman alkoi tökkimään, kun luin kutsun nyt tarkemmin. Kummallakin on yritystoimintaa ja mielestäni tälläinen rahankeräys ei ole lainkaan tarpeen.

Olimme perheen kanssa kutsuttuna muutama vuosi sitten aivan vastaavanlaisiin häihin, joissa jo vuosia yhdessä asuneet ja perheen perustaneet keräsivät rahaa ja lahjoja (lahjalista oli netissä) , rahaa häämatkaa varten jne. Osallistuimme tuolloin näihin talkoisiin, vaimoni vielä oli ilmaiseksi suorittamassa häävalmisteluja useita päiviä. Häiden jälkeen osoittautui, että osa häälahjoista olikin siirretty yritystoiminnan käyttöön, kylpytynnyri (lahjalistalla..) meni vuokraukseen, astiat ravintolan käyttöön (lahjalistassa oli tietty astiasarja toiveena..), häämatkaa pariskunta ei sitten tehnytkään, vaan rahoilla ostettiin ilmeisesti kaivinkone ja maksettiin entisiä koneita. Yritin hieman kysellä tuon häämatkan perään, mutta sain vain ympäripyöreitä vastauksia, että joskus myöhemmin. No nyt tuo perhe teki halvan viikon matkan Turkkiin, jonkun äkkilähdön ostivat, että oli Facebookiin kuvia laittaa.

Olemme vaimoni kanssa kustantaneet itse perheemme matkat maailmalle ilman, että olisimme suorittaneet mitään keräyksiä sukulaisien ja tuttavien keskuudessa. Sekä maksaneet koneet ja laitteet itse yritystoimintaan, taikka yritystoimintamme on ollut sen verran kannattavaa, että koneet on saatu maksetuksi itse. Nyt haisee vaan rahastuksen maku hääkutsuissa!

4

231

  Vastaukset

  • Sinuna en vaivaisi asialla lainkaan itseäni. Pistän tälläiset kerjuut ihan omaan kastiinsa, kunhan munaavat itsensä. Jos menen ylipäätään tälläisiin häihin, lahjoitan Tallinnan risteilyyn liput.

  • Nämä kerjuut on menneet liian pitkälle, ei jaksa enään häät ja muutkaan sukujuhlat kiinnostaa, kun raha raha raha on vaan pääasia. Ennen juhlittiin ja vieraat toivat lahjoja, jos toivat ja ei niitä etukäten toivottu ja vaadittu. Häät pidettiin varojen mukaan. Yököttää tämmöiset kerjuuhäät!

  • No joo, nää kerjuut on joskus aika hupasia. Tuli va tuosta kaivinkoneen ostosta mieleen, että täällä meidän kulmilla oli ihan yleinen tapa, että nuoripari keräsi taloa varten hirsitalkoilla puita. Loppuihan ne talkoot, kun muutama pariskunta myi saamansa rakennuspuut ja lahjaksi saadun tontinkin. Joku osti saaduilla rahoilla auton.
   On vähän iflaation kärsineet nämä kerjuut, oli sitten mihin hyvänsä. Pitää vaan semmoset häät, mitkä jaksaa itse maksaa.

   • Me mentiin naimisiin ilman juhlia ja tarkoitus on myöhemmin pitää juhlat erikseen lähimmille niin että kestitään ja on kivaa mutta ilman mitään lahjahössötyksiä tahi pukukoodeja. Jos jotain haluaa tuoda niin tuokoon mutta ei tartte. Juhlat on ihan vaan muistoksi rakkaille meistä avioparina eikä muuta sen kummempaa.


  suomi24-logo

  Osallistu keskusteluun

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Johanna raskaana! Ei pyhää päivää sentään

   Johanna Tukiainen ilmoittanut raskaus-uutisen. Saa vauvan syksyllä. 41 vuotias. https://www.seiska.fi/Uutiset/Totta-se-on-Johanna-Tukiainen-vahvistaa
   Kotimaiset julkkisjuorut
   238
   18151
  2. Suomalaiset työttömät

   maatiloille töihin, onko mahdoton ajatus? Kausityöntekijöitä ei koronan takia saada Suomeen joten voidaanko suomalaisia työttömiä velvoittaa vastaanot
   Maailman menoa
   326
   3461
  3. Mansikka- ja marjasato voidaan uhrata

   niillä ei ole mitään merkitystä elintarvikehuollon kannalta,ne voidaan uhrata.Elintarvikehuollon kannalta tärkeitä ovat vilja-ja perunasato ymv. mutta
   Maailman menoa
   167
   1599