ONNISTUMINEN(?) Laajalla rintamalla???

aika täynnä

Mitä nämä urheiluihmiset oikein ajattelevat???

Juuri äsken Vantaan EM-paineja kommentoinut ex-painija kertoi suomalaisten onnistuneen laajalla rintamalla, kun tuloksena oli kaksi viidettä sijaa ja yksi kahdeksas sija. Onko tämä jonkinmoinen onnistuminen niihin panostuksiin ja siihen elämän helppouteen nähden, joilla urheilija mailmanympärimatkailunsa ja 'harjoittelunsa' rahoittaa. 3 tuntia päivässä viitenä viikossa harjoitusta ja tulos tuo ( ja vuosiansiot urheilusta 40 000 € ).

Jos suomalainen ( ja nimenomaan suomalainen ) ammattiurheilija harjoittaisi 'ammattiaan' sillä samalla intensiteetillä edes puolet niistä viikkotunneista, joita duunari painaa 1800:n €uron kk-palkkansa eteen, olisivat tulokset aivan toiset. Ehkä suomalaista urheilijaa kehtaisi katsellakin kansainvälisillä areenoilla, sen sijaan että täytyy vaihtaa kanavaa näiden surkeiden esitysten ja pehmeyden vuoksi myötähäpeää tuntien.

Kuka muistaa vielä estejuoksija Tapio Kantasen? Tämä oli Montrealin Olympialaisten 3000:n metrin esteissä neljäs. Nykyisin kilpailu on koventunut, täytyy harjoitella enemmän ollakseen Olympialaissa neljäs ( ja kehdatakseen katsoa peiliin ja sanoa olevansa urheilija, ansaitakseen rahan, ~palkan, jonka Suomen kansa tälle ilmaiseksi lahjoittaa; ei urheilusta kuulu saada mitään, jos urheilija häpäisee koko oman kansansa suorituksellaan Pekka Koskelan olympiamenestysodotusten ja alisuoritusten tapaan ) Niin, palatakseni vielä Tapio Kantaseen ja siihen että on harjoiteltava enemmän ollakseen neljäs. Tämän harjoituskauden ( n. 8 kuukautta vuodesta ) harjoitusohjelma oli seuraava:
aamulla 20:n kilometrin lenkki,
päivällä 20:n kilometrin lenkki ja
illalla 20:n kilometrin lenkki.

Tähän toki päälle vielä esteharjoitukset sun muut suggestiiviset treenit. Toki myös välipäivä ehkä joka 6. päivä. Ja tällä oltiin siis neljänsiä, mutta enää ei siis kilpailun kiristyttyä oltaisi.

Kuka muistaa lyhyehkön noin 10 vuotta sitten mailman 10-ottelua hallinneen usalaisen tummahipiäisen urheilijan? Tämä käytti aina valkoista pantaa kisatessaan. Nimeä en saa millään mieleen. Ehkä noin 10-15 vuotta ( korjaa ihmeessä jos olen ajanjaksosta väärässä ) sitten tämä matala kymmenottelija oli aina kilpailuissa samalla tasolla ottelussa kuin suomalainen kanssakilpaijansa Heikkinen tai joku sellainen nimeltään. Kunnes tämä musta muutamassa vuodessa kohosi lajin valtiaaksi mailmassa pariksi vuodeksi. Edellytyksen eivät matalan varren vuoksi ainakaan olleet tämän puolella. Mutta joka tapauksessa mailman huipulle lajissaan nousi, toisin kuin tämä suomalainen kilpakumppaninsa Heikkinen (tms.), joka jatkoi kamppailuaan sijoilla 20-30 isoissa kisoissa. Menestyminen ei voinut olla pelkästään amerikkalaisen astmalääkkeen ansiota, vaan kyllä myös harjoittelua on pitänyt lisätä.

Ryhdistäytykää suomalaiset 'urheilijat"!! Älkää viitsikö pelleillä enää ja nolata koko kansaa. Pysykää mielummin kotona. Vaikkakin onhan urheileminen helppo tulonlähde, mutta kansa vain alkaa olla 'suorituksianne' seuratessaan kentänlaidalla niin kiehumispisteessä pelleilyynne, että ensimmäiset litsarit avokämmenellä kisojen jälkeen kasvoillenne alkavat olla lähellä.
Helsingin keskustassa on kokonaisia kivitaloja täynnä kovapalkkaisia virkamiehiä ajamassa näiden asiaa, ja nämä evilät tuovat 'saaliinaan' heikkotasoisista Em-kisoista kymmenensiä sioja.



'aika täynnä'

0

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000

      Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

      Luetuimmat keskustelut

      1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

        Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
        Jyväskylä
        56
        1886
      2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

        Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
        Maailman menoa
        48
        1638
      3. Ei luottoa lakko maahan

        Patria menetti sovitun ksupan.
        Suomen Keskusta
        52
        1574
      4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

        Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
        Ikävä
        5
        1517
      5. Sinäkö se olit...

        Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
        Ikävä
        6
        1495
      6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

        Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
        Vaipat
        6
        1405
      7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

        Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
        Tunteet
        8
        1306
      8. Lepakot ja lepakkopönttö

        Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
        12
        1281
      9. Revi siitä ja revi siitä

        Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
        Varkaus
        4
        1163
      10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

        Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
        Hämeenlinna
        4
        1138
      Aihe