Tapetilla päällystäminen?

myymi

Olen ajatellut päällystää pienen puupöydän tapetilla. Miten se tapetti kannattaa kiinnittää siihen pöytään? Liisterillä vai liimalla? Sen kuivuttua päälle vedetään läpinäkyvä lakka? Vai onko muita ideoita?

5

1247

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Markus

      Laita liisterillä jotta pöydän seuraava omistaja saa sen helpommin irti.

      • myymi

        IRTI? mitä se tarkoittaa? No ei vaiskaan.
        Pöytä on tullut tiensä päähän, sitä tuskin kukaan muu tulee käyttämään kuin minä. Ja sitä paitsi siitä tulee niin hieno ettei sitä tarvi irrottaa... :)


      • Markus
        myymi kirjoitti:

        IRTI? mitä se tarkoittaa? No ei vaiskaan.
        Pöytä on tullut tiensä päähän, sitä tuskin kukaan muu tulee käyttämään kuin minä. Ja sitä paitsi siitä tulee niin hieno ettei sitä tarvi irrottaa... :)

        Laita tapetti liisterillä kiinni jotta tapetin kuivuessa tapetti kutistuu (ilmakuplat katoaa). Jos liimaat tapetin, täytyy kuplat saada pois liimaus-vaiheessa.

        Elikkä, kun laitat tapetin liisterillä pöytään, älä pelästy jos jää pieniä ilmakuplia/ryppyjä. Ne katoaa liisterin kuivuttua. Olen tapetoinut seinän jos toisenkin. Yhden työpöydän tapetoin käyttäen puuliimaa. Jälki oli vähintäänkin kamala ja ryppyinen. KÄYTÄ LIISTERIÄ!

        Tämän jälkeen lakkaat pöydän parkettilakalla tai venelakalla. Muita lakkoja ei kannata käyttää jos haluaa kestävän pinnan (kokemusta on).


    • myymi

      Tulin kertomaan kuinka kävi. Sanotaan vaikka näin että seuraava tapetilla päällystämisprojekti varmaankin onnistuu loistavasti... Kohteena olis siis pulpetti, semmonen ihan "nykyaikainen" jossa on nostettava kansi.
      Sekoitin veteen erikeepperiä ja siihen sitten tapettiliisteriainetta, sitä laitoin enemmän mitä pakkauksessa kerrotttiin. Siitä tuli aika paksua, mutta hyvin sain sen kiinnittymään. Vein koko kannen päälle yhden palan tapettia. Tässä kohtaa alkoi ongelmat kun vedin sen raon kohdalta tapetin auki mattoveitsellä. Ajatuksen oli saada siistista auki se tapetti, mutta koska tapetti oli vielä kosteaa niin se repesi. Yritin sitä parhaani mukaan paikkailla, mutta ei se jälki niin kovin hyvää ollut. Olisi siis kannattanut tehdä se kahdesta palasta ja taittaa se pitkälle sinne kannen alle, vaikka se olisikin ollut hankalaa. Seuraavana päivänä lakkasin sen himmeällä lakalla kaksi kertaa ja toistin sen vielä seuraavana päivänä. Ihan hyvä ja sileä pinnasta tuli, lukuunottamatta muutamaa pikku paikkailua.. Semmonen tapettitarina.

      • heikurallaa

        an pelätään ryppyjä...itse olen tehnyt pikkupöytiä serveteillä ja erikeeperi/vesi seoksella ja musta ainakin ryppyinen pinta on aika makee..antaa sitä tekstuuria...nyt kokeilen tapetilla


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      154
      11273
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      56
      3143
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      216
      2994
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      25
      2187
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      17
      1948
    6. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      15
      1795
    7. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      53
      1774
    8. 86
      1759
    9. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      19
      1758
    10. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      19
      1637
    Aihe