Helmikuussa

pimpula1

Mauritiukselle menossa,niin onko siellä silloin jonkinsortin sadekausi menossa??
Jostain katoin että helmikuussa ei olisi kuin 17 päivää poutaa,pitääkö paikkansa??

54

3889

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
      • pahasti pettynyt

        Harmittava takaisku, itsekin olin suunnitellut lähteä helmikuussa sinne, mutta nyt pitänee katsoa matka jonnekin aurinkoisempaan paikkaan.


    • Ap.

      Hei!
      Helmikuun sateet ovat yleensä olleet nopeita kuuroja, kestoltaan 2-15 min ja ilman lämpötilat ei putoa. Sade ei edes kastele kunnolla vaan sade on kevyttä tihutusta paremminkin ! Ja edes joka puolella saarta ei sada samaan aikaan,sisämaassa sataa paljon enemmän kun rannoilla.
      Kun ekaa kertaa mentiin Mauritiukselle niin eteläpäässä kentällä laskeutuessa satoi ja kirosin keliä, taksikuski nauroi ettei hätää,pohjoisessa paistaa varmasti aurinko!
      Ja oikeassa oli, ajettiin 10 min kentältä ja aurinko tuli esiin! Loppuloma oli aurinkoista ja vettä tuli muistaakseni kahtena päivänä reilun 2 viikon aikana!

      • Kiitos vastauksesta.Näin minäkin olin asian ymmärtänyt kun hiukan googlasin.


    • pimpula1

      Kiitos vastauksista,tarkotus olisi mennä Grand Baiehen,eikö se ole vähän niin kuin pohjoisessa. Te jotka olette Mauritiuksella olleet niin kaikki info olisi tervetullutta.

    • Ap.

      Säähavaintoasemia on ainakin lentokentällä ja Curepipessä joka on Mauritiuksen sateisimpia paikkoja ja tämä vääristää tilastoja ellei sitten aio lomaansa viettää sisäosien vuoristoissa. Rannalla tilanne on yleensä aivan eri sademäärinen suhteen.
      Mutta kyllähän saarella sataa sillä eihän Mauritiusta muuten "vihreänä saarena" maailmalla tunnettaisi.
      Mutta pieni saari kuitenkin on eikä pilvet pitkään pysy rannikon päällä!

      Pimpula1: joo,Grand Bay on pohjoisessa ja siellä on kyllä aina ollut hyvät kelit.

      • Ap.Oletko käynyt Trou aux Bichesin rannalla? Ja kuinka se koralliriutta?Jos olet,minkämoinen oli?Sinne itse tähtään ensi Helmikuussa.


      • sademies

        Just näin se menee kuten Ap kertoi, ei rannikolla paljoa sada ja jos sataa niin sade ei todellakaan ole mitään Thaimaa-monsuunia vaan nopeita kuuroja!!!
        Usein aurinkokin paistaa samalla. Ei haittaa mitään!


    • Ap.

      Kyllä Trou aux Biches on tuttu ranta, olen siellä pari kertaa käynyt.
      Ihan hyvä ranta uimiseen ja snorkklailuun sekä auringosta nauttimiseen.
      Pitkä,rauhallinen ranta paitsi viikonloppuisin kun se on täynnä paikallisia.
      Ranta jatkuu pohjoiseen Mont Choisyna joka on vieläkin hiljaisempi.
      Taxi rannalle maksoi Grand Baysta muistaakseni 300 rupiaa ja bussillakin sinne pääsee helposti. Kannattaa pyytää kuskia viemään pääparkkipaikalle koska siellä on grillikojuja, jäätelöautoja, juomanmyyjiä, hedelmänmyyjiä ja muuta ostettavaa.
      Mont Choisylla ei muistaakseni ei grilliruokaa saanut mutta oli siellä kalliita merenrantaravintoloita.
      Mutta jos viitsii lähteä rannalta pois niin ruokapaikkoja löytyy heti lisää molemmista kylistä.
      Koralliriutan tasosta ei ole tietoa, snorkkalasin itse ihan vaan rannan tuntumassa.
      Mauritiuksellahan on helppo snorkklata melkein missä vaan koska saarta ympäröivä riutta estää isojen aaltojen pääsyn rantaveteen.
      Mutta kyllä siellä sukellusretkenmyyjiä näkyi eli ei kai se riutta nyt ihan huono ole...

      • pimpula1

        Te Mauritiuksen käviät,minkä kautta lennätte??? Olen kuullut, että tuo Pariisin Charles De Gaulle, on mestari kadottamaan matkalaukut,pitääkö paikkansa?? Ensi talvenahan Finnmatkat lentäisi suoraan Mauritiuxelle,se vähän houkkuttaisi,mutta reittilennolla saisi kolmen viikon loman.Jos heittäisi kolmen viikon loman,ni silloin voisi olla kahdella eri rannalla,eli mimmonen on tuo Flice en Flackin ranta ja sen ympäristö,lähinnä onko siellä elämää?
        Helsinki-Pariisi-Mauritius,riittääkö se 1.55min vaihtoaika?
        Täl kertaa ei taas muuta ja kiitos etukätee.


    • Minä menen finnmatkojen kanssa.Helppoa,lento Helsinkiin ja suoraan sieltä Mauritiukselta.1.55 vaihto on liian vähän,kenttä kun kenttä.Jäin viime vuonna Frankfurttiin kun en ehtinyt Male lennolle Malediiveille.3 tuntia vähintään suurella kentällä.

      • pimpula1

        No niin,nyt se on sitten varattu.Ensi helmikuussa Finmatkojenkanssa Mauritiukselle Grand Baiehen.Onpahan taas nitä odotella.


      • lämpöön
        pimpula1 kirjoitti:

        No niin,nyt se on sitten varattu.Ensi helmikuussa Finmatkojenkanssa Mauritiukselle Grand Baiehen.Onpahan taas nitä odotella.

        Meilläkin tarkoitus varata Finmatkojen kautta suoralle lennolle tammikuun lopulle. Hotellin valinta vielä vaiheessa.. Minkä te valitsitte ja minkälainen porukka lähdössä?


      • Napapiirin asukki
        pimpula1 kirjoitti:

        No niin,nyt se on sitten varattu.Ensi helmikuussa Finmatkojenkanssa Mauritiukselle Grand Baiehen.Onpahan taas nitä odotella.

        Sama tilanne rahikaisella. Matka varattu 23.2, jonne lähtee mieheni ja poikani (tuolloin 14 vee). Voi kuinka odotan, että nämä kuukaudet kuluisivat...


      • Napapiirin asukki
        Napapiirin asukki kirjoitti:

        Sama tilanne rahikaisella. Matka varattu 23.2, jonne lähtee mieheni ja poikani (tuolloin 14 vee). Voi kuinka odotan, että nämä kuukaudet kuluisivat...

        ... halvin majoitus varattiin uudesta Be Cosy -huoneistohotellista. Onkohan kenelläkään kokemuksia? Kuulisin mielelläni.


    • Ap.

      Finnmatkojen suora lento on aika iso etu mutta on niiden hintakin aika paljon isompi kuin jos tekisi omatoimireissun. Toki riippuu tietenkin matkaseurueen koosta paljonko säästää omatoimimatkalla.

      Flic en Flac on ihan hyvä mesta eli ns. aktiivinen turistikylä jossa on paljon ravintoloita aika pienellä alueella joten ei tarvitse paljoa kävellä. Kauppojakin oli ihan riittävästi. Hyvä ja pitkä ranta eli kyllä siellä ainakin viikon viihtyy helposti!

      Jos varaatte päiväretkiä niin en tiedä Finnmatkojen käytäntöä mutta paikallisilta retkenmyyjiltä saa yleensä lapset ilmaiseksi tai vähintään puoleen hintaan kun hetken tinkaa, varsinkin jos ostaa retken vaikka kahdelle perheelle tai isommalle seurueelle. Halvempi hinta selittyy sillä että lapset harvemmin alkoholia retkillä kuluttavat! ;)
      Ainakin katamariini -ja Ile aux Cerfin retkille on ollut tämä käytäntö.

      • Ma123

        Me ollaan käyty Grand Bayssä helmikuussa 2011 ja 2012 ja vettä satoi kerran,ehkä n.10min. Ollaan menty Pariisin kautta 2h vaihtovälillä ja aina on hyvin riittänyt.Kerran oli vaihtoaika 1h30min ja silloin eivät laukut ehtineet koneeseen.Tulivat seuraavana päivänä taksilla kotiovelle.Pariisi on aika iso kenttä mutta siellä on hyvät opasteet eli se 2h riittää normaalikuntoiselle ihmiselle.Toki jos eka lento lähtee jo valmiiksi myöhässä niin kiire saattaa tulla.Frankfurtin kenttä oli mielestäni paljon sekavampi.
        Flic en Flac on ihan hyvä paikka,voisin mennä sinne uudestaankin!


    • odottavan aika

      Helmikuussa 2015 kanssa suuntana mauritius ja merville beach (Grand baie). Olisin kiinnostunut kuulemaan ko. hotellista kokemuksia.

      Myöskin eri aktiviteetit, kuten päiväretket (mm. kalastus, sukellus, snorklaus, ostokset) kiinnostaa. Kuten olen monesta paikasta lukenutkin, että ajankohta on ns. sadekautta. Millaisia sateet ovat? Kuuroja vai pitkiä saderintamia?

      Kaikki muukin tieto grand baien alueesta ja muista saaren nähtävyyksistä ja aktiviteeteistä kiinnostaa! Odottavan aika on pitkä!

    • Ap.

      Sadeasiat selviää ylempänä kolmen eri ihmisen kertomana.

      Merville Beach Hotellista tiedän senverran että se on rauhallisella alueella Grand Bayn keskustan ulkopuolella mutta silti lähellä keskustaa. Yksi ruokakauppa on lähellä sitä, urheilukenttää vastapäätä. Päätie menee ihan hotellin edestä joten takseja ja busseja kulkee jatkuvasti. Lähellä on myös yleinen ranta joka on huonompi kuin hotellin oma. Hotellin ranta on rauhallinen ja matala, ihan hyvä ranta lapsille ja vaikka snorkklailuun ja siellä on pelkästään hotellin asiakkaita ja bungalowien asukkeja kun pari sataa metriä hotellista pohjoiseen on bungaloweja samalla rannalla. Kävin hotellin rannalla kun tutuilla oli bungalow vuokralla.
      Myös Pereyberen ranta on lähellä. Tänne sekä Grand Bayn keskustaan kävelymatka.

      Retkivalikoimaa ja tekemistä on todella runsaasti eli kannattaa miettiä mikä itseä kiinnostaa ja etsiä siitä lisätietoja! Hotellille ei kannata jäädä makoilemaan!
      Lisätietoja on vanhoissa keskusteluissa kuten Mauritius vs. Seychellit.
      En nyt jaksa kirjoittaa kaikkea uudestaan.
      Kauppoja ja ravintoloita on runsaasti sekä iso basaarialue myös. Pari hindutemppeliä jos sellainen kiinnostaa.
      Syvänmerenkalastusretkiä ja veteen liittyviä aktiviteettejä on paljon.
      Opaskirjoja on tehty lukuisia ja mielestäni niistä saa ehkä paremman kokonaiskuvan kun nettiä selaamalla.
      Mutta kysellä saa lisää! Koitan ehtiä vastaileen jos tiedän.

    • Ap.

      Minä laittelen tänne taas jotain kun aikaa on ja aloitetaan vaikka ostoksista:
      Grand Bayn alue on hyvää aluetta shoppailla koska kauppoja on todella runsaasti ja ne ovat lähekkäin joten autoa ei tarvitse. Valikoimaa löytyy vaateista jalokiviin eli melkein kaikkea on tarjolla.
      Iso basaarialue löytyy myös keskustasta ja siellä voi tehdä hyviä löytöjä jos jaksaa tingata. Parhaiten hinta on tippunut kun menee juuri ennen sulkemisaikaan kun myyjät jo pakkaavat tavaroitaan ja heillä on kiire kotiin!
      Tällöin tuote saattaa vaihtaa omistajaa -70% pyyntihinnasta.
      Laatu vaihtelee joten tuote kannattaa tarkistaa ennen ostoa!
      Saarella on myös eri vaatemerkkien tehtaanmyymälöitä mutta niihin pitää sitten mennä autolla.
      Jos haluaa shopata todella halvalla niin sitten suosittelen ehdottomasti retkeä Port Louisiin jossa on todella halpaa! Siellä on vaan aika hankala ensikertalaisen kulkea joten osaava paikallisopas mukaan! Mm. kangas -ja vaatekauppoja on todella paljon.

      Retkiä myyvät hotellit ja melkein joka kylässä jossa on turisteja on myös retkiä tarjolla, joko ( rannalla ) kulkevilla retkimyyjillä tai sitten näkyy usein retkiä myyviä matkatoimistoja. Myös näissä kannattaa tingata.
      Kun olen kysellyt snorklausretkiä niin hinnat ovat lähteneet n.15€ ylöspäin riippuen paikasta ja retken kestosta. Sukellusretkien hinnoista minulla ei ole tietoa.
      Syvänmerenkalastusretkiä on paljon tarjolla ja hinnat taitavat alkaa 300€ ylöspäin. En suosittele ottamaan halvinta firmaa ennenkuin käy tarkistamassa veneet ja välineet ettei tule ikäviä yllätyksiä.
      Grand Bayn alueen paras firma on tämä: http://www.sportfisher.com/index.html

      Firma on hyvällä paikalla aivan rannassa, keskustassa lähellä risteystä josta pääsee saaren parhaaseen supermarkettiin eli Super U:hun. Vieressä on myös pari ravintolaa ja vaatekauppoja että naisetkin viihtyvät kun miehet neuvottelevat kalaretkistä! :)
      Veneet ovat firman edessä laiturissa joten nekin näkee samalla kun käy hintaa kysymässä.
      Sportfisherillä on aina lähiaikojen saalistilastot näkyvillä firman edessä ja siellä kannattaa käydä katsomassa nouseeko kalaa sillä hetkellä.
      Usein näkee mainoksia jossa joku poseeraa jonkun hirveä pedon kanssa mutta kuvat saattavat olla vuosia vanhoja eli ei kannata uskoa kaikkea näkemäänsä.
      Tietenkin kalastus on aina myös tuurinpeliä mutta Sportfisherin väki on hyvässä maineessa ja välineet ovat kunnossa!

    • Glubben

      Täällä ois matka mauritiukselle varattu 9.1 finmatkojen kautta :) sää vähän vain epäilyttää. Onkohan kuinka sateista? Nuo finnmatkojen lentoaikataulut voi kuulemma muuttua. Sen takia varmaan on tällä hetkellä otettu pois valikoimista..

      • lämpöön

        Meillä varattu finmatkojen kautta 23.1 lähdölle. Huomasin myös, ettei tällä hetkellä pysty varata netin kautta ja kävi mielessä miksi? Jos lentoaikataulut muuttuu, niin toivottavasti vähän paremmiksi...saapumisaika on aika huono... Mikä hotelli teillä on? Me valittiin Le Mauricia ja lähdössä on vanhemmat ja teini.


    • Glubben

      Meillä on be cosy hotelli. Näytti hienolta ja hintakin ihan kohtuullinen !Lähtö voi kuulemma siirtyä torstailta maanantaille.tiedottavat asiasta ensiviikolla kun on selvää. Oletteko käyneet ennen mauritiuksella ? Meillä eka kerta ja vinkkejä tarvittaisiin :)

      • Be cosy minullakin ja 6.2. lähtö,mikä tieto tämä on että siirtyy ? Ei ole meiliä tullut ?


    • Glubben

      Soitin finnmatkoille ja kysyin että miksi mauritius on poistunut valikoimista.huomasin sen koska olisin halunnut tehdä pari muutosta varaukseen. Niin kertoi että lennot siirtyy mutta vielä ei tiedä miten. Sen takia poistunut .Ensi viikolla laittavat lisätietoa sähköposteihin. Näin ainaki kertoi :)

    • Ok.Katsoin Fritidsresorin sivulta ja siellä oli sitten lähdöt 6.2.2014.Lähdöthän on joka toinen viikko suomi ja ruotsi.Odotellaan sitten.

      • pimpula1

        6.2.2015 perjantai lähtö on siirtynny 9.2 maanantaille klo 9.40 ja lähtö Mauritiukselta 24.2 klo 01.10. Että nyt se taas alko,se Finmatkojen sompailu,ehtii muuttuu täs viel monee kertaa......


    • Ap.

      Ihme sekoilut taas päällä Finnmatkoilla! Toivottavasti saavat pian lennot lyötyä lukkoon lopullisesti!

      Mutta te Mauritiukselle lähtijät ja varsinkin Le Mauricia-hotelliin menijät: etsikää käsiinne teos nimeltä Lapsiperheen matkakäsikirja!
      Kirjan on kirjoittaneet Inari Fernández & Inna-Pirjetta Lahti. Siinä on ylistävä matkakertomus Le Mauricia-hotellista. Buffet oli kuulemma todella loistava ja mereneläviä oli katkaravuista miekkakalaan sekä itse sai päättää pasta-annoksensa ja pitsojensa täytteet! Myös palvelua kehuttiin ensiluokkaiseksi ja hotellin retkiä myös! Todella hyvä valinta lapsiperheille ja miksi ei muillekin!
      Tämä hotellihan on hyvällä paikalla Grand Bayn lahden suulla ja siitä on lyhyt matka keskustaan. Lähellä satamaa jos mm. katamariiniretket lähtevät. Silti on rauhallisella alueella. Hotellin oma ranta on kaunis mutta pieni ja muutaman sadan metriin päässä on yleinen ranta eli La Curvette mutta sekään ei ole kovin hyvä.
      Jos haluaa omaa rauhaa ja pidempää rantaa niin kannattaa siirtyä Mont Choisyyn tai Trou aux Bichesiin!
      Mauritiuksen rannoista voi lukea lisää: http://www.mauritiusbeaches.com/mauritius-beaches.html tai vaikka täältä :http://mauritiusattractions.com/mauritius-beaches-i-80.html

    • Sussu2

      Finnmatkoilta kerrottiin että hotellihuone pitää luovuttaa klo 12.00 vaikka lähtö onkin vasta seuraavana yönä.ei kauhean mukava juttu. Harkitaan kyllä vielä miten tehdään. Lentoajat ei tuosta kyllä voi enään huonontua :(

      • Ei helvetti! Siis kone lähtee 01.10 ? Siinähän on yli 12 tuntia välissä...


    • Ap.

      Aika vaikea päivä on kyllä luvassa jos joutuu ilman huonetta olemaan yli 30 asteen lämmöissä! Varsinkin jos on lapsia mukana.
      Jos palvelu on noin surkeaa niin laskekaa ihmeessä omatoimareissun hinta vertailun vuoksi!
      Okei, lentoaika siinä kyllä pidentyy ja tulee vaihtokin mutta parempi sekin kun hikoilla altaalla päivä ja odotella koneen lähtöä. Hinta saattaa olla paljon halvempi ja reittilento eli juomat ilmaiset, lisäksi saa itse päättää hotellin (Grand Bayn alueella on todella runsaasti majoitusvaihtoehtoja ) ja lentoajatkin saa varmasti itselleen mieluisiksi!
      Hyviä puoliakin siis on!

      • Pikkasen moitin Finnmatkoja rankalla kädellä ja vastaus tuli meilillä.Ja ei vieläkään ole tullut mitään virallista selvitystä minulle että matkan ajankohta muuttuu...Ja jos katsoo ruotsin puolelta niin Fritidsresorille on tullut lähdöt kerran viikossa,joka perjantai,myös 6.2.eli tässä syy,kun käyttävät samaa konetta kun Suomi,mutta eihän Nyt Finnmatkat totuuksia kerro,ei.Mietin vielä perumista.Sen saa tehdä 30.5 astiSen taas kuulin muualta.

        Hei!

        Kiitos viestistäsi.

        Pahoittelen, että tieto lentopäivän muutoksesta on tullut teille muuta kautta.
        Olemme kaikkiin Mauritiuksen matkan varanneisiin asiakkaisiimme yhteydessä henkilökohtaisesti lähtöpäiväjärjestyksessä.

        Lentopäivän muutos on harmillinen ja valitettava tilanne.
        Matkanjärjestäjä ei kuitenkaan aina pysty vaikuttamaan lentoaikatauluihin, vaan joudumme toimimaan lentoyhtiön ilmoittaman aikataulun puitteissa.

        Lentopäivän muutokset ovat useimmiten ei-toivottuja muutoksia asiakkaillemme.
        Ymmärrämme, että lentopäivän muutos voi olla lisäjärjestelyjä vaativa ja hankala tilanne.
        Kaikille uusi lähtöpäivä ei ole edes mahdollinen.

        Muutoksesta johtuen kaikilla on toki kuluton muutos- ja peruutusoikeus matkaansa.

        Jos Mauritiuksen matka tuntuu uuden lentoaikataulun vuoksi turhan hankalalta, autamme mielellämme toisen lomakohteen valinnassa.


        Ystävällisin terveisin

        Heli Jaanu
        Palvelutasovastaava


    • Glubben

      On kyllä todellakin huonoa palvelua finnmatkoilta. Laitoin monta sähköpostia, ja ei vaustausta yhteenkään. Soitin ja kysyin olisiko mahdollista edes pitää huonetta lähtöpäivänä pidenpään, lähtöön asti! Ei onnistu vaan 12.00 ehkä jopa 11.00 huoneen luovutus. Todella törkeää, koska tuskin tuo on muutakuin järjestely kysymys!! Onhan 12 tuntia odottelua tavaroiden kanssa todella pitkä aika ja siihen pitkä lento vielä. Mietin myös matkan perumista. Kun vaan löytäisi jonkun kivan vaihtoehdon :)

      • Sanos kuule muuta,Malediivit taas mielessä,ei kumminkaan tämän firman kautta vaan jotakin muuta.Mutta 30.5 asti voi perua.Tässä taas pitää alkaa surffailemaan :))


      • lämpöön
        merituuli02 kirjoitti:

        Sanos kuule muuta,Malediivit taas mielessä,ei kumminkaan tämän firman kautta vaan jotakin muuta.Mutta 30.5 asti voi perua.Tässä taas pitää alkaa surffailemaan :))

        On toi lähtöpäivä tosi hankala juttu huoneen luovutuksen kannalta. Muualla kun on matkusteltu ja ollut vähän sama tilanne, niin respasta kysyessä huonetta on saanut pitää myöhempään jos varaustilanne on sen sallinut. Tosin lompakko on pitänyt ottaa esiin... Aina on onnistunut, mut vähä riskipeliihän Se on. Toivottavasti Finmatkat hoitaa tämän epäkohdan jotenkin.


      • maailmanmatkalleko

        Laitan viestin, vaikka tiedän, ettei viesti ole kaikkien mieleen. Itse odotin kuin kuuta nousevaa taannoin parin viikon matkaamme Aasiaan. Mutta, koska työstä oli jo täysi työ saada vapaaksi viittä päivää, niiin päädyimme viikon Espanjan reissuun eikä em. asialle mitään voinut. Yksi vaihtoehto olisi ollut jättää aurinkoloma kokonaan väliin. Eli Aasia on vielä kokematta/näkemättä, mutta Pohjois-Amerikassa vietettiin ikimuistoinen pari viikkoinen talvella. Nyt olemme kiinnostuneet Mauritiuksesta, mutta katsotaan.. Eli en ymmärrä, että miksi jaksatte vaahdota matkapäivän muutoksista, vaikka teillä on reilusti aikaa tehdä muutoksis työ tms. elämässänne reilu puoli vuotta?


      • höh
        maailmanmatkalleko kirjoitti:

        Laitan viestin, vaikka tiedän, ettei viesti ole kaikkien mieleen. Itse odotin kuin kuuta nousevaa taannoin parin viikon matkaamme Aasiaan. Mutta, koska työstä oli jo täysi työ saada vapaaksi viittä päivää, niiin päädyimme viikon Espanjan reissuun eikä em. asialle mitään voinut. Yksi vaihtoehto olisi ollut jättää aurinkoloma kokonaan väliin. Eli Aasia on vielä kokematta/näkemättä, mutta Pohjois-Amerikassa vietettiin ikimuistoinen pari viikkoinen talvella. Nyt olemme kiinnostuneet Mauritiuksesta, mutta katsotaan.. Eli en ymmärrä, että miksi jaksatte vaahdota matkapäivän muutoksista, vaikka teillä on reilusti aikaa tehdä muutoksis työ tms. elämässänne reilu puoli vuotta?

        Ei sillä päivämäärällä niin hirveesti ole väliä, mutta kellonajalla on!!!


      • maailmanmatkalle jo
        höh kirjoitti:

        Ei sillä päivämäärällä niin hirveesti ole väliä, mutta kellonajalla on!!!

        Huh. Tvsti pääset Mauritiukselle. Matkallepääsyäsi vastaan ei minulla mitään ole.


      • merituuli02
        maailmanmatkalleko kirjoitti:

        Laitan viestin, vaikka tiedän, ettei viesti ole kaikkien mieleen. Itse odotin kuin kuuta nousevaa taannoin parin viikon matkaamme Aasiaan. Mutta, koska työstä oli jo täysi työ saada vapaaksi viittä päivää, niiin päädyimme viikon Espanjan reissuun eikä em. asialle mitään voinut. Yksi vaihtoehto olisi ollut jättää aurinkoloma kokonaan väliin. Eli Aasia on vielä kokematta/näkemättä, mutta Pohjois-Amerikassa vietettiin ikimuistoinen pari viikkoinen talvella. Nyt olemme kiinnostuneet Mauritiuksesta, mutta katsotaan.. Eli en ymmärrä, että miksi jaksatte vaahdota matkapäivän muutoksista, vaikka teillä on reilusti aikaa tehdä muutoksis työ tms. elämässänne reilu puoli vuotta?

        Valitettavasti 3 päivän muutos matkan aikatauluun tekee sen että ei onnistu matkalle lähtö,aina ei työelämässä muutos onnistu.Siksi pitää purnuttaa ja perua matka,valitettavasti.


    • järkee kehiin!

      Antaa olla sit,kyl toi matka pitää nyt järkätä ihan ite jos ei matkatoimisto kerran osaa!!!En ala lasten kans jossain hotellilla päivää norkoileen jos huonetta ei saakaan! Toi viimeinen päivä voi pilata koko loman.Huoneesta ei ole takuita ku silloin on ruuhkaisin sesonkiaika päällä.Tulee viel meiän perheeltä yli tonnin halvemmaks kun ite hoitaa matkan.Käyttörahat saa siitä erotuksesta!

      • järkee vai ei?!

        Alkuperäisen lentoaikataulun mukaan mennessä laskeutuminen oli 03.55 eli hotellilla ehkä n.6.00 aamulla. Huone luvattiin klo 15.00. Aika monta norkoilu tuntia siinäkin väsyneenä... Suora lento on Kyl iso plussa. En lähtisi lasten kanssa koneenvaihto lennolle, matkustusaika pitenee huomattavasti...


      • 20+16

        Varasimme 2vk matkan Finnmatkojen kautta, hotellina Be Cosy. lähtö helmikuussa 2015. Hinta 1380e/hlö. Harmillista, että lentojen aikataulut muuttuivat. Olimme varanneet matkan ennen kuin tieto lentojen muutoksista tuli. Mietimme matkan perumista ja katselimme, mitä maksaisi omatoimimatka. Arvostamme kuitenkin suoraa lentoa todella paljon ja omatoimimatkana halvin lento hotelli ei tulisi merkittävästi halvemmaksi. Loma-aika on kuitenkin töiden takia rajallinen, ja nopein lento (miel. ilman välilaskuja) on tärkeä pointti meille. Suosimme yleensä omatoimimatkoja, mutta silloin lähdemme yleensä reissuun pitemmäksi aikaa.


      • Napapiirin asukki
        20+16 kirjoitti:

        Varasimme 2vk matkan Finnmatkojen kautta, hotellina Be Cosy. lähtö helmikuussa 2015. Hinta 1380e/hlö. Harmillista, että lentojen aikataulut muuttuivat. Olimme varanneet matkan ennen kuin tieto lentojen muutoksista tuli. Mietimme matkan perumista ja katselimme, mitä maksaisi omatoimimatka. Arvostamme kuitenkin suoraa lentoa todella paljon ja omatoimimatkana halvin lento hotelli ei tulisi merkittävästi halvemmaksi. Loma-aika on kuitenkin töiden takia rajallinen, ja nopein lento (miel. ilman välilaskuja) on tärkeä pointti meille. Suosimme yleensä omatoimimatkoja, mutta silloin lähdemme yleensä reissuun pitemmäksi aikaa.

        Sama hotelli 23.2 varattuna. Joko nämä lentomuutokset ovat "asettuneet"? Aika kauhuissani olen nyt täältä niitä lukenut...


    • järkee kehiin!

      Jeps mutta siel koneessa ja kentällä ku odottaa ei ole tollasta hellettä! Ja saa kaks tuntia jaloitella kentällä välissä. Halvempi hinta on iso plus kans!
      Otettiin yölennot ja meidän kersat kyl nukkuu koneessa aika hyvin ja kun lento laskeutuu klo. 11 niin siitä reilun tunnin päästä ollaan virkeinä hotellilla.pistin suoraan hotellille postia ja huone luvattiin alustavasti heti ku tullaan ku selitin että on pitkä lento takana ja lapsia. Sanoivat kans et lapsiperheet pääsee jonon ohi kentällä passintsekkaukseenkin.Hyvää palvelua jos on totta!

    • Ap.

      Kyllä kentällä on henkilö ollut joka ohjaa lapsiperheet lyhyimpään passintarkastusjonoon, mielestäni jonojen ohi suoraan luukulle ei kuitenkaan taida päästä.
      Tästähän ei pakettimatkalaisille suurta hyötyä ole kun bussi lähtee vasta kun viimeinenkin on kyydissä...
      Mutta parkkialueen vieressä on viime vuosina ollut valkoinen avoteltta jossa on myynnissä kylmää juotavaa. Siitä voi loppuväkeä odottaessa hakea limpparit tai vedet bussimatkalle. En muista oliko oluttakin tarjolla.
      Ja jos tosiaan joutuu aamulla huonetta tuntikausia huonetta odottamaan niin nestettä siinä kuluu!
      Minä olen noilla omatoimireissuilla aina saanut huoneen joko heti aamusta tai ainakin väliaikaishuoneen jossa voi levätä ja odottaa oikean huoneen vapautumista. Voi toki olla eri tilanne kun matkatoisto järkkää ja väkeä tulee bussilastillinen kerralla.

      • tietävä

        Helsinki-Vantaan lentokentällä pitää taatusti jättää kaikki nesteet Suomeen ennen tarkastusta.


      • mauritiukselle tammikuus
        tietävä kirjoitti:

        Helsinki-Vantaan lentokentällä pitää taatusti jättää kaikki nesteet Suomeen ennen tarkastusta.

        Olen suunnitellut tammikuulle Mauritiuksen matkaa. Soitin tänään Finnmatkoille ja kysyin Mauritiuksen hintatasosta. Minulle kerrottiin, että siellä on kalliimpaa kuin Suomessa, siis ruoka ja ostokset yleensä. Te Mauritiuksella käyneet, pitääkö tämä paikkansa.


    • Jakatanilleko

      Näin kerrottiin minullekin, mutten ole kuitenkaan Mauriitusta vielä nähnyt.

    • Ap.

      Ei ole kallista kunhan ei ole 4-5 tähden hotellissa ja osta kaikkea sieltä!
      Niissä on kovat hinnat. ja samoin ns. turistikaupoissa.
      Paikallisten keskipalkka on n. 300€ luokkaa kuussa eli jos olisi Suomen hinnat niin eihän siellä olisi enää ketään hengissä! ;)
      Eli jos käytätte samoja kauppoja ja ravintoloita kun paikalliset niin väitän että on huomattavasti halvempaa kun kotimaassa.
      Toinen syy miksi matkatoimisto väittää hintojen olevan kovat saattaa olla se että saavat osuutensa jokaisesta myydystä all inclusivelomasta!
      Kannattaa googletella hintatasoa ja katsoa vaikka ravintolaoppaasta safkojen hintoja!

    • hotelli aina kallis
    • Skh83

      Täältä löytyi kanssa hyvää tietoa hinnoista eli kannattaa poistua rohkeasti hotellista ja hoitaa ostokset ja ruokailut muualla. Kansainvälisen tason hotelleissa on kansainväliset hinnnat.

      http://keskustelu.suomi24.fi/node/5083276

    • mpsurf

      Meillä kävi niin ,että Helmikuussa viikon lukuunottamatta paria tuntia satoi tai oli pilvistä.Harmitti tietysti.

    • A.p

      Johtuu Madagaskarin lähellä olevasta cyklonista!Huono tuuri!!!
      Tutut palasivat juuri Thaimaasta ja oli huonoimmat kelit koskaan,pilvistä ja sadetta sekä kylmää.Bangkokissa oli lähtöpäivänä 18.

    • tammikuussamauritiukse

      Miten muilla tämän vuoden matkaajilla on olleet säät? Itse ymmärsin, että tuo cykloni toi sadetta vaan pariksi päiväksi? Tammikuun kaksi ekaa viikkoa olivat aurinkoiset, pari 10 min kuuroa päivällä ja jokunen sade oli ollut yöaikaan.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      129
      1817
    2. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      78
      1687
    3. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      56
      1313
    4. Liikenne onnettomuus

      Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
      Orimattila
      69
      1131
    5. Tiedätkö autereen?

      Se on vähän niinkuin sinä. Eräänä päivänä se hehkuttaa eteerisenä, laiskan hauen tavoin. Toisena se iskee kuin nälkäinen
      Tunteet
      8
      809
    6. Kuka jäi auton alle

      Kuka jöi kantatiellä auton alle eilen
      Kuortane
      2
      785
    7. Muistatko ensimmäisen kahdenkeskisen hetken

      kaivattusi kanssa?
      Ikävä
      45
      757
    8. Oli kyl kunnon reissu

      Jopa oli bileet hotellissa! Kunnon menot ja Kuhmon rytkyt liikenteessä. Onneksi ei ollu tuulipukua päällä! 😂👍🏻
      Kuhmo
      10
      749
    9. Vähän pelottaa

      Että ten suuren mokan. Tämä muuttaa nyt liikaa asioita.
      Ikävä
      41
      725
    10. Plösö ja synttäriruusut

      Joko Plösö sai hommattua ne 100 ruusua sankarille vai vieläkö sankarin odotus jatkuu?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      150
      702
    Aihe