Oktoberfest ensikertalaisen silmin

olut

1. Osta itsellesi driln-hame tai nahkahousut tai edes hattu esim. juna-aseman läheisyydestä. 5000 hengen olutteltassa olet ainoa, jolla on ne farkut ja tumma paita, boring! Iloista päälle! Hameet maksavat 50-300 euroa. Nahkapöksyt 50-130 euroa. Norjalaisten 10 hengen poikaporukka ostivat kaikki itsellensä pöksyt ja lähtivät juhlimaan. Ulkkaritytöt myös pukeutuneet dirln-hameeseen, turha ujostella!

2. Huvila-alueella on noin 15 oluttupaa, joihin voi ostaa pöytäliput etukäteen tai sitten jonottaa ulkona leveässä rivissä (huom, ei jonossa) ja toivoa, että poke huomaa juuri sinut ja valkkaa sisälle. Joskus poke voi tulla huutelemaan, että paikka on jo täynnä, ei enää sisälle ihmisiä. Kun poke tulee katsomaan keitä päästää sisälle, nosta sormet pystyyn näyttääksesi kuinka monen hengen ryhmä haluaa sisälle. Ei ole mitään narikkasysteemiä.

Jonotimme yhteen tupaan, jonka edessä nuori tyttö kyseli josko olisimme halunneet ostaa hänen lippunsa. Houkutus oli suuri, mutta jonkin sisäinen ääni epäröi. Hetken kuluttua poke tuli sanomaan että sali on täynnä. Jatkoimme seuraavaan tupaan. Jonotimme aina maksimi 30 minsaa, olimme tuurilla liikenteessä.

3. Oluttuvassa on melu. Ihmiset laulavat penkeillä, orkesteri soittaa juomalauluja. "Pirttipöytiin" mahtuu 20 henkilöä, kyttää missä näkyy sellainen pöytä, jonne voisi päästä/mahtuu istumaan. Vasta kun olet istuutunut niin voit tilata olutkolpakon (11 euroa, 2013). Tarjoilijat kiertävät säännöllisesti oman alueensa pöydät, saat kyllä oluesi. Oluttuvat tarjoavat myös liharuokia, katso näetkö menuun jossain tai kysy sitä. ihmiset eivät ole totaalikännissä vaan iloisen hiprakassa. Katso ettet putoa tuolilta, kun nouset tanssimaan muiden mukana.

4. Oluttuvat sulkevat jo kello 23 jälkeen. Huvila-alueelta voi ostaa katuruokaa matkalla hotellille. Aamulla taas jatkuu jo kello 9.

5. Jokaisella oluttuvalla on omat tapasääntönsä. Törmäsimme lounasaikaan esim. tupaan, jossa jono kulki nopeasti ja tarjoilija nappasi asiakkaat sitä mukaa mukaansa ja vei suoraan pöytään istumaan. Ja sitten pöytäseurueelle sanottiin, että uusi satsi tulee kahden tunnin kuluttua, juo ja syö heti. Varaa aikaa wc:n jonottamiseen.

6. Huvila-alueelle on vapaapääsy, siellä on tivoli ja makeiskojuja oluttupa-alueen vieressä. Emme välittäneet kellosta vaan marssimme suoraan oluttupa-alueelle ja toivoimme parasta. Saapumisiltana olimme tuvassa kello 19-23 ja seuraavana päivänä kello 17-23. Tuntuu, että oli kello mitä tahansa niin aina on ihmisiä liikenteessä.

7. Sää. Olimme vikalla olutviikolla lokakuun alussa. Oli jo koleaa, satoi vettä, mutta ei se estänyt ilonpitoa.

8. Hotelli. Meillä on kolmen tähden hotelli kivenheiton päässä alueelta. Hotelli maksoi 500 euroa kahdelta yöltä, suolainen hinta, ilmeisesti puolet liikaa sesongin takia.

9. Rahaa palaa, varaa käteistä.

1

409

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Ajoissa liikkeelle

      München on puolet kalliimpi kuin Berliini ja oktouperin aikaan vielä tuplaten siitä..., ellei tee varauksia vuotta ennen.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      129
      1757
    2. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      71
      1567
    3. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      56
      1273
    4. Liikenne onnettomuus

      Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
      Orimattila
      68
      1102
    5. Kuka jäi auton alle

      Kuka jöi kantatiellä auton alle eilen
      Kuortane
      2
      745
    6. Oli kyl kunnon reissu

      Jopa oli bileet hotellissa! Kunnon menot ja Kuhmon rytkyt liikenteessä. Onneksi ei ollu tuulipukua päällä! 😂👍🏻
      Kuhmo
      10
      739
    7. Muistatko ensimmäisen kahdenkeskisen hetken

      kaivattusi kanssa?
      Ikävä
      45
      727
    8. Vähän pelottaa

      Että ten suuren mokan. Tämä muuttaa nyt liikaa asioita.
      Ikävä
      41
      705
    9. Plösö ja synttäriruusut

      Joko Plösö sai hommattua ne 100 ruusua sankarille vai vieläkö sankarin odotus jatkuu?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      150
      692
    10. Tiedätkö autereen?

      Se on vähän niinkuin sinä. Eräänä päivänä se hehkuttaa eteerisenä, laiskan hauen tavoin. Toisena se iskee kuin nälkäinen
      Tunteet
      8
      688
    Aihe