Oktoberfest ensikertalaisen silmin

olut

1. Osta itsellesi driln-hame tai nahkahousut tai edes hattu esim. juna-aseman läheisyydestä. 5000 hengen olutteltassa olet ainoa, jolla on ne farkut ja tumma paita, boring! Iloista päälle! Hameet maksavat 50-300 euroa. Nahkapöksyt 50-130 euroa. Norjalaisten 10 hengen poikaporukka ostivat kaikki itsellensä pöksyt ja lähtivät juhlimaan. Ulkkaritytöt myös pukeutuneet dirln-hameeseen, turha ujostella!

2. Huvila-alueella on noin 15 oluttupaa, joihin voi ostaa pöytäliput etukäteen tai sitten jonottaa ulkona leveässä rivissä (huom, ei jonossa) ja toivoa, että poke huomaa juuri sinut ja valkkaa sisälle. Joskus poke voi tulla huutelemaan, että paikka on jo täynnä, ei enää sisälle ihmisiä. Kun poke tulee katsomaan keitä päästää sisälle, nosta sormet pystyyn näyttääksesi kuinka monen hengen ryhmä haluaa sisälle. Ei ole mitään narikkasysteemiä.

Jonotimme yhteen tupaan, jonka edessä nuori tyttö kyseli josko olisimme halunneet ostaa hänen lippunsa. Houkutus oli suuri, mutta jonkin sisäinen ääni epäröi. Hetken kuluttua poke tuli sanomaan että sali on täynnä. Jatkoimme seuraavaan tupaan. Jonotimme aina maksimi 30 minsaa, olimme tuurilla liikenteessä.

3. Oluttuvassa on melu. Ihmiset laulavat penkeillä, orkesteri soittaa juomalauluja. "Pirttipöytiin" mahtuu 20 henkilöä, kyttää missä näkyy sellainen pöytä, jonne voisi päästä/mahtuu istumaan. Vasta kun olet istuutunut niin voit tilata olutkolpakon (11 euroa, 2013). Tarjoilijat kiertävät säännöllisesti oman alueensa pöydät, saat kyllä oluesi. Oluttuvat tarjoavat myös liharuokia, katso näetkö menuun jossain tai kysy sitä. ihmiset eivät ole totaalikännissä vaan iloisen hiprakassa. Katso ettet putoa tuolilta, kun nouset tanssimaan muiden mukana.

4. Oluttuvat sulkevat jo kello 23 jälkeen. Huvila-alueelta voi ostaa katuruokaa matkalla hotellille. Aamulla taas jatkuu jo kello 9.

5. Jokaisella oluttuvalla on omat tapasääntönsä. Törmäsimme lounasaikaan esim. tupaan, jossa jono kulki nopeasti ja tarjoilija nappasi asiakkaat sitä mukaa mukaansa ja vei suoraan pöytään istumaan. Ja sitten pöytäseurueelle sanottiin, että uusi satsi tulee kahden tunnin kuluttua, juo ja syö heti. Varaa aikaa wc:n jonottamiseen.

6. Huvila-alueelle on vapaapääsy, siellä on tivoli ja makeiskojuja oluttupa-alueen vieressä. Emme välittäneet kellosta vaan marssimme suoraan oluttupa-alueelle ja toivoimme parasta. Saapumisiltana olimme tuvassa kello 19-23 ja seuraavana päivänä kello 17-23. Tuntuu, että oli kello mitä tahansa niin aina on ihmisiä liikenteessä.

7. Sää. Olimme vikalla olutviikolla lokakuun alussa. Oli jo koleaa, satoi vettä, mutta ei se estänyt ilonpitoa.

8. Hotelli. Meillä on kolmen tähden hotelli kivenheiton päässä alueelta. Hotelli maksoi 500 euroa kahdelta yöltä, suolainen hinta, ilmeisesti puolet liikaa sesongin takia.

9. Rahaa palaa, varaa käteistä.

1

395

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Ajoissa liikkeelle

      München on puolet kalliimpi kuin Berliini ja oktouperin aikaan vielä tuplaten siitä..., ellei tee varauksia vuotta ennen.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Istuva kansanedustaja epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta

      Seiskan tietojen mukaan Timo Vornanen on epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta eikä kenellekään taatusti tul
      Maailman menoa
      455
      3313
    2. Tollokin tajuaa että Timo Vornanen

      oli joutunut äärimmäiseen tilanteeseen ampuessaa yhden laukauksen katuun. Ei poliisi tee tuollaista hetken mielijohteest
      Maailman menoa
      426
      3056
    3. Timo Vornanen kilahti

      Mikähän sille kansanedustajalle polisiisi miehelle on noin pahasti mennyt hermot , että tulevaisuudensa pilasi totaalise
      Kotka
      127
      2839
    4. Pullonpalautusjärjestelmä muuttuu - paluu menneisyyteen

      EU suuressa viisaudessaan on päättänyt, että pulloja pitää kierrättää. Jos oikein ymmärsin, nykyisen järjestelmänmme ti
      Maailman menoa
      164
      2192
    5. Sininen farmari - Ford Focus- YFB-842 on poliisilta kadoksissa Kauhajärvellä

      https://alibi.fi/uutiset/poliisilta-poikkeuksellinen-vihjepyynto-autossa-oleva-henkilo-on-avuntarpeessa/?shared=29255-2d
      Lapua
      8
      2030
    6. 177
      1399
    7. Onko oikeudenmukaista? Yhdellä taholla yllättävä valta-asema Tähdet, tähdet -voittajan valinnassa!

      Näinpä, onko sinusta tämä oikein? Viime jaksossakin voittaja selvisi vain yhden äänen erolla ja tänä sunnuntaina ensimm
      Tv-sarjat
      23
      1347
    8. No kerros nyt nainen

      Kumpi mielestäsi oli se joka väärinkäsitti kaiken? Nyt voi olla jo rehellinen kun koko tilanne on jo lähes haihtunut.
      Ikävä
      97
      1226
    9. Persukansanedustaja Timo Vornanen ammuskellut Helsingissä

      Poliisi siviiliammatiltaan, luvallinen ase mukana baarissa tällä hemmetin valopääpersulla. Meni eduskunnasta suoraan baa
      Haapavesi
      80
      1199
    10. Nainen, mietit miten minä jaksan

      En voi hyvin. Nykyään elämäni on lähinnä selviytymistä tunnista ja päivästä toiseen. Usein tulee epävarma olo, että mite
      Ikävä
      89
      1040
    Aihe